Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sarpad

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 23-án bejelentettük, tegnap elindítottuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel. Jelölnéd…..
sarpad 2012.01.01 23:46:42
@jazzcool: Egyetértek. Kit javasolsz?
sarpad 2012.01.02 15:54:09
@Kusics Iván: Az öncélú radikalizmus ártalmas, egyetértek. Ugyanakkor kár volna kezdeti stádiumában azonnal lemondani lelkes civilek mozgalmáról. Nem minden ugyanarra való. Amiről Te írsz, az a politikai és a gazdasági racionalitás kérdése, amelyet más országokban jól működő pártok képviselnek. Nálunk azonban a politikai racionalizmus mára kiszorult a Parlamentből (mások szerint be sem került oda, amivel általánosságban nem értek egyet), ezért kérhető számon az a civileken, ami természetszerűleg nem az ő dolguk volna. Nekem nem probléma a radikális feminizmus, ha arra használják, amire való: figyelemfelkeltésre. Ha azonban bonyolult folyamatokat elemeznek beszűkült tudatú szabadságharcosok, akkor abból komoly bajok származhatnak. Ez történik Magyarországon most nagyban. Nekem is szükségem volna a racionális érvelésre, ezért is örültem a Te érvelésednek ezen a blogon. Jó lenne tudni (tudnunk), hogy kit támogassunk, ki mellé álljunk oda, aki majd biztosítja (legalábbis képviseli) számunkra, szavazók számára a racionális, de mégis életszerű Köztársaság kereteit.
sarpad 2012.01.04 19:58:22
@Kusics Iván: Igencsak jó lenne, ha előbújna ez a racionalizmus. De vajon honnan? A magam racionalizmusa addig tart, ameddig a Te "minden áron elkerülendő" alapvetésed. De onnan tovább magam sem látok. A racionalista döntés nálunk az elvtelenség vagy embertelenség szinonimája. Bokrost a saját pártja buktatta meg, ahogy Molnár Lajos mögül is kihátráltak, mindkét esetben az volt a vád, hogy nincsenek tekintettel az emberekre, nem elég szolidárisak stb. Ki meri fölvállalni a nehezét? És egyáltalán ki merhetné, azzal a tudattal, hogy a pragmatizmusnak nincsen szavazótábora? A pragmatizmus a szavazók szintjén eddig abban nyilvánult meg, hogy a nem szeretem pártokat is támogatták, ha ezzel leválthatták azokat, akiket még azoknál is kevésbé szerettek. Hol az a klub, amely egyszerre gyárt életképes (vagyis fenntartható és életszerű) stratégiákat, és azt el is tudja adni?
A magyar elnökséghez kapcsolódva szervezi meg 2011. február 27 - március 1. között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium azt a konferenciát, amely a kulturális szcéna hozzájárulási lehetőségeit vizsgálja az Európa 2020 stratégia sikeres végrehajtásához. A konferencián művészeti…..
December 19-én (vasárnap) 15:00-tól a MU Színházban lesz látható a hamlet.ws, amit ezúttal jótékonysági céllal tűz műsorára a színház, a "FÜGGETLENÜL egyMÁSért" rendezvénysorozat keretében. A kezdeményezés célja, hogy a független színházi társulatok…..