Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jo20000

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha annak idején jobban odafigyelnek arra, miket hordanak össze a nácik a kocsmák mélyén, meg a lapjaikban, meg arra, hogy miről szónokolnak vezéreik, és ha komolyan is veszik a hallottakat, vagy ha többen vették volna a fáradtságot és átrágják magukat Adolf Hitler Mein Kampf című…..
[Fotó: cink.hu] Jaj, gyerekek, ez annyira nyomi. És főleg azért esik nagyon pocsékul, mert én tényleg örülök a Várkert Bazár felújításának. Ugyanis épp harminc éven keresztül mindenki tett rá, hogy itt rohad a város kellős közepén egy Ybl-műemlék. Még az sem…..
Vajon milyen karriert futott volna be Einstein, ha a kőkorszakban születik? Vagy mondjuk Nagy Sándor, ha korunkban kellene megvalósítania világhódító terveit? Egyértelmű, hogy a tehetség minden korban kitűnik, de a világ és az ember bizonyos együttállása kell ahhoz, hogy a…..
jo20000 2014.04.15 17:36:04
@stoppos76: én nem sajnálom, köpök - azt hittem, pont jókor nőttem ki a szocializmust, és a remek (de legalábbis nyugodtan vállalható) rendszerváltás után 20 évvel nem kell azon töprengenem, hogy túlélem-e ezt az átkost is. Momentán nem vagyok biztos benne. Köpök...
A szerkesztőségünk birtokába jutott dokumentum sorvezetőként segíti a kormánypárti politikusok kampányát. Íme, a központi beszéd vázlata. Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim! Rezsi. Rezsi, rezsi, rezsi. Simon, rezsi, rezsi. Rezsi, Simon, Simon. Simon, rezsi,…..
A Zugügyvéd sem ért egyet az előzetes letartóztatások jelenlegi gyakorlatával, korábban még maga dr. Bócz Endre volt fővárosi főügyész is élesen  is bírálta egy publicisztikájában. Szia Zugügyvéd,Elég nagy port kevert az ároktői gyilkosok szökése, és az…..
A mai nappal megkezdődött az igazi kampány - kormánypártunk harcba hív minket, szervezkedésre és csatlakozásra buzdít, megvédeni alkotmányunkat, "mely a magyar és európai keresztény kultúra talapzatán áll", és azt is, hogy "világnemzet lettünk a nemzet határokon…..
Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálén olyasmiket potyogtatott ki a száján, ami az adott helyszínhez képest meglepő nem volt, de nem fogadható el, tehát kicsit helyre kell raknunk, csak a rend kedvéért. Ez nem lesz egy frontális támadás vagy egy totális analízis az…..
jo20000 2013.10.23 12:26:47
@Ylim: Ja, ha valaki összevetné, hogy mennyi kárt, halált és szenvedést okoztak és okoznak az egyházak és a vallás, illetve mennyi enyhülést, gyógyírt, vigasztalást - elég rossz lenne a mérleg. És ezt nem Jézus szúrta el, gondolom, ez világos.
jo20000 2013.10.24 09:17:56
@Vahakomb: Túlozhattam... legtöbb dologban tényleg egyetértünk :-) Egyébként nem huszadannyit keresel, hanem amennyire tudom kb. negyedét, ötödét, ami szintén nem OK persze. Demokráciák és felnőtt társadalom tekintetében meg inkább északra néztem/gondoltam, és kevésbé dél felé... (és valóban van jónéhány Floyd lemez, amit hangról-hangra ismerek, mondjuk az ummagummától a falig :-)) Barátsággal
jo20000 2013.10.24 11:23:48
@Vahakomb: Végre egy jó téma :-) Az Ummagumma és a Dark Side CD, az Atomhearth és a Meddle vinil, meg talán a Wall is megvan még valamelyik szekrényben :-). A wish you is megvolt lemezen, de nem találom sajnos :-)
Zenei értékelés: 10/8Három asztronauta lebeg a végtelen űrben. Épp az űrállomáson végeznek külső munkát, ám életük hirtelen veszélybe kerül, amikor egy felrobbanó műhold széthullott részeiből számtalan darab csapódik bele megállíthatatlan meteorként az építménybe.…..
jo20000 2013.10.24 11:15:37
@☉ ☾: Belehallgatva tényleg nem tűnik rossznak. Remélem, meg tudom nézni, mielőtt leveszik a műsorról, sokat várok tőle. Amúgy a hangok előállításához már nem kell méregdrága szintetizátor, elég olcsón megy ez, még teljesen legális szoftverkörnyezetet feltételezve is. Ezzel együtt, szerintem nem feltétlenül ezen spórolnak odaát. A giccs témakörével meg elég sok könyvet töltöttek meg már, ebbe nem mennék bele :-)
jo20000 2013.10.24 11:17:30
@Brendel Mátyás: Vélhetően kerestek valami kompromisszumos megoldást.
A trafikosok sérelmére elkövetett rablások és betörések továbbra is élénken foglalkoztatja a (szakmai) közvéleményt, - főleg pedig az érintett kereskedőket. A nemzeti dohányboltok számára kidolgozott arculati kézikönyv nagyon profi munka. Kár hogy biztonsági szempontból nem…..
A lomizás betiltásának nincs olyan olvasata, ami kicsit is jó fényt vetne a szabályalkotóra. A szándék egyértelműnek tűnik, némely sznob fostorony nem bírta elviselni, hogy egy évben két napot találkozzon olyan emberekkel, akiknek a látványa zavarja a kényes szemét. Ennyi elég…..
jo20000 2013.10.15 19:37:53
@midnight coder: "pár száz ember rombadönti a magyar munkaerőpiacot ha netán dolgozni kezd" - nehéz kérdés. Egyfelől muszáj valahogy a leszakadó réteget támogatni és a megélhetőségét biztosítani (ez nem jó szó persze, de talán ne haljon éhen, ez eléggé respektálható cél), viszont a "nem akarok dolgozni" vagy a "beletörődtem a szegénységembe és csak ritkán tudok berúgni sajnos emiatt" állapot is eléggé gyakori.
Visszatérve az eredeti témára: aki lomizik, annak legalább vannak céljai, tesz valamit magáért vagy a családjáért. Írhatnám reggelig ezt a témát...
GFG Blog Baloldal 2013.10.09 08:55:00
1. ~ arról szól, hogy úgy kell nagyon hinni valamiben, hogy közben nem szabad és lehet hinni semmiben 2. ~ üres hely, valami, ami nincs.   Példamondat: „Ahol dinoszauruszok vannak, ott vannak bébiszauruszok is.”     Van itt egy üres hely, valami, ami nincs. Ma…..
jo20000 2013.10.10 04:48:33
@doggfather: Ennek az embernek nem kellene írnia semmiről. Annyi remek foglalkozás van még, lehetne mondjuk a közgépnél valami osztályvezető. Biztos azért is jól fizetnek. Az ordító nívótlanságot nem tenném ki a kirakatba.
Már az óvodában megtanultuk, hogy nem szép dolog a gyengébbet bántani. Lehetséges, hogy ezt csak bizonyos óvodákban tanítják, és azokban, ahová a T. képviselő urak és hölgyek anno jártak, más szabályok voltak érvényben? ..
jo20000 2013.10.08 23:49:37
@Valóraváltógép: Álomvilág megint... akárkivel megtörténhet, ébredj rá. Statisztika nem számít? Hány gyerek próbálja ki, kb. hány éves korában? Azt a témát meg ne is nyissuk ki, hogy mennyivel jobb, ha jól berúg egy házibulin, mintha elszívna egy füves cigit... (NEM vagyok híve sem a droghasználatnak, sem a feltétlen liberalizációnak, csak azt gondolom, hogy értelmesen kellene kezelni egy létező, szőnyeg alá nem söpörhető problémát.)
jo20000 2013.10.09 00:44:33
@Valóraváltógép: OK :-) Én speciel nem aljasodtam le, ezt kihagyhadtad volna :-) Ami biztosan kikérek magamnak, hogy az állam, illetve a kormány a maga abszolút zéró erkölcsi szintjéről (a lökött kdnpvel meg az összes hirtelen hithű álkereszténnyé lett asszonyverőjével és hullarablójával együtt) ne pofázzon bele mindenbe, és főleg hagyja békén a magánéletemet és a gyerekemet, ha már túl sokat segíteni nem tud vagy nem akar. És nem szeretnék csendben lenni sem - ez nagyon rossz irány, gondold meg. Barátsággal.
jo20000 2013.10.09 14:34:04
@Salemi boszorkány: A fideszt nyilvánvalóan nem érdekli az egészségügy - a kivonható pénzen kívül. A fideszt alapvetően semmi nem érdekli a kivonható pénzen kívül. Ha érdekli valami mégis a kivonható pénzen kívül, akkor annak a valaminek vége... Ez olyan egybites alakulat, de legalább könnyű átlátni a stratégiát.
Hangosbeszélős autók járják az ismételt választásra készülő Baját.     ..
jo20000 2013.10.07 23:32:58
@FrankaZsül: Ez már nem kampány, az csak a kilencvenes években volt... A stratégia kezd félelmetesen átlátszó lenni: kenjünk rá mindent az ellenzékre, amit csinálunk nap mint nap, minden területen. A fidesz nevű alakulat, élén ezzel a remek kondukátorral egyfolytában átver, üldöz és gyűlöletet kelt. A hülye nép meg kollektíven kb. a megvert feleség mintájára viselkedik, aki minden nap örül annak, ha nem kapott sokkal nagyobb pofont a tegnapinál. Meglátjuk, hova jutunk ezzel a mentalitással.
Az ellenzéki jelöltet valami szörnyetegnek beállítani, már röhej a köbön. Sajnos nagyon kicsike győzelem lesz, ha elverik a narancsbagázst - szimbolikusan persze fontos lenne.
Bármennyire is szeretném az ellenkezőjét állítani, a Magyar Szolidaritás Mozgalom szobordöntögetéssel, bazdmegeléssel, Dopemannel és Bajnai Gordonnal felturbózott vasárnapi kormányellenes tüntetése borzasztó lehangolóra sikerült. Nem tudom, hogy az Együtt-PM frontemberének, a…..
jo20000 2013.09.30 13:00:26
@Amatőr: Nem MSZP performance volt, tehát itt nincs nagyfater téma. Nyilván megértem, hogy nem aratott osztatlan tetszést a dolog... A szobor szétszedése helyett valószínűleg meg kellett volna állni a virtuális szoborledöntésnél - ezért addig teljesen védhető a történet.
jo20000 2013.09.30 19:03:06
@Amadeus62: "végtelenül ostoba"? legalább emberi hangon kommunikál, nem beszél hülyeségeket (mazsolázni biztos lehet, de pl. a jó kormányzás gondolatot teljesen érvényesnek tartom - látván ennek teljes hiányát, illetve ellentétét). Valóban nem sikerült jól felépítenie az E2014-et és rosszul áll a szénája. Amit mond, annak a valósághoz lényegesen több köze van, mint ami bármelyik fideszes prominens száját elhagyta az utóbbi - mondjuk - 15 évben.
jo20000 2013.09.30 21:17:56
@Amadeus62: Ja, így korrekt - köszi a visszajelzést. Legfeljebb az a kérdés marad nyitva, hogy mi is a választék, akikkel körbeveheti magát az ember. Valaki talán a 2006-os választások idején írta, hogy "befogott orral, halkan anyázva" szavazunk - mondjuk az mszpre. Most "befogott orral, halkan anyázva" kéne szövetséget kötni úgy, hogy mindenki gyenge, és mindenki wannabe erős - elég rossz kombináció. És ha sikerül "befogott orral, halkan anyázva" szövetséget kötögetni így vagy úgy, akkor azok, akiknek nagyon nem tetszik OV ámokfutása, azok majd elmennek, és "befogott orral, halkan anyázva" fognak szavazni a lehetséges alternatívákra, ha lesznek egyáltalán. És akkor ők majd "befogott orral, halkan anyázva" győznek persze... Az E14 egyrészt az LMP vonalon lett elszúrva szerintem, másrészt azért, mert az egyébként tetszhalott mszpénél ott van Mesterházy, aki nagyon akar lenni valaki, ha tetszik ez nekünk, akár nem, és nehogymá más legyen a fő erő, és akkor GOTO "befogott orral, halkan anyázva". Ja, még valami a cikkhez: sajnos a dopeman vonal és a bazmeg téma tényleg kontraproduktív - azzal együtt, hogy a radikalizálódást (más út nem lévén) nem tudjuk majd kihagyni.
Na, végre, Szigetszentmiklós és a bukaresti vereség után újra öröm érte a hazai MSZP-DK-E14-PM lelkes kis csapatát (a továbbiakban csak MSZP): ha már a pályán nem ment a győzelem és emelt fővel nem tudnak veszíteni, megóvták hát a mérkőzés eredményét - és ennek valamiért…..
Volt egy szekszárdi fideszes országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, akinél annak idején kiütötte a biztosítékot a trafikmutyi, és nyíltan beszélt arról, hogy politikai döntések születtek a pályázatok "elbírálásakor". Hangot adott nemtetszésének, majd ennek…..
jo20000 2013.09.27 21:50:44
@putris72: Nagyon kényelmes álláspont egyenlőségjelet tenni a baloldalinak nevezett kormámyok és a fidesz disznóságai között. De ez majdnem ugyanakkora demagógia, mint a két fél legszélén lenni. Minőségileg más, sokkal szarabb az ami most van. Kb. annyi a különbség, mint a nyolcvanas és az ötvenes évek között. Bármikor a nyolcvanasat választanám. Lidérc, ami most folyik az országban: egyes pontokban kegyetlen elnyomás, kontraszelekció a köbön, hazugság a negyediken. Ami a kultúrát illeti, a röhelyes nemzetieskedés meg a mindenféle fétisek és bálványok imádata, meg a bármihez való kényszeres igazodás kiegészülve a nem igazodók eliminálásával - megöli a kultúrát. Illetve underground szintre kényszeríti, ahol aztán megint szabad lehet.
Összegezzük, miért is reménytelen a baloldalról (várni Orbán megdöntését). 1. A Fidesz lenyúlta a baloldali agendát. 2. A baloldalnak huszonhárom év alatt nem sikerült kitalálnia, hogy micsoda. Megoldásnak, előrebocsátom, nem jó, hogy sokféle, amiben aztán a baloldalak…..
jo20000 2013.09.19 21:52:42
@lyia: Az igazi böszmeség most folyik. Az ország szétrablása is most történik a szemünk előtt, és már nem volt állami bármiről van szó, hamem saját magunk privát trafikjáról, manyupjáról, boltjáról, munkahelyéről, bankbetétjéről vagy takarékszövetkezeti tagságáról... kulturális és világnézeti szabadságáról. Elfogadva, hogy a bal oldalinak nevezhető népség sem volt eléggé kritikus bizonyos pillanatokban, megállapítható, hogy jobb oldali/konzervatív értelmes demokraták nincsenek ebben az országban, vagy számuk nemigen haladja meg a DK tagság létszámát. Hithű náciból és fideszesből biztosan több van - nem feltétlenül keverem a kettőt, de az értelem és a lojalitás kb. korrelállál a két csapat között.
jo20000 2013.09.19 22:02:07
@dr kíváncsivagyok: A kereszténységet a jelenlegi kurzus pontosan ugyanazon a módon használja fel, mint a kommunisták az ateizmust - a létező kultúra és az emberek megtörésére. Aki elhiszi, hogy a kereszténység - ha van ilyen - önmagában fontos lenne a fidesznek, az gyengeelméjű. A KDNP nevű végződményről végképp nincs mit mondani, de Jézus biztosan nem lépne be egyik frakcióba sem.
jo20000 2013.09.19 22:09:46
@dr kíváncsivagyok: Egyetértek. :-)
"Neked is egy..." - Bálint Sebestyén Holnap lesz pontosan a hetvenedik napja annak, hogy a kormány élesítette a nemzeti trafiktörvényt, vagyis hogy dohányárut csak és kizárólag az erre érdemes, széles körben vitatott elbírálási eljárású nemzeti dohányboltokban lehessen…..
Nya, megint tápot adtak a gondolkodásnak. A kormány főideológusa és egyik legjobb minőségű szolgája, Lánczi András eztet nyilatkozza az Info Rádiónak:  1. Magyarország és az unió kapcsolatát erősen befolyásolja a tőkehiány és a közösségi forrásoktól való függés.…..
Nagyot néztem a köztévé csütörtök reggeli adása láttán: Kürti Gábor, a Critical Mass főszervezője, kerékpáros aktivista volt a vendég, akivel Gulyás István műsorvezetőnek a nagykörúti kerékpáros közlekedés megoldásáról kellett volna beszélgetnie – Kürtit…..
jo20000 2013.09.07 22:29:06
@Sziszifusz: Hát én már kezdem szeretni a köztévé esztelen ekézését, mert csak azért, hogy bármi normális lejön róla időnként, beleértve a retro koncerteket és egyéb kulturális megfelelési próbálkozásokat, attól az még szar. Ahogy van.
A prekoncepción alapuló pökhendiséget és agresszivitást újságíró részéről elfogadhatatlan böszmeségnek gondolom. Politikafüggetlen dolog ez, hasonló hozzáállás esetén bal oldalinak nevezett újságíróktól is feláll a szőr a hátamon néha, izé... nem is néha. A hazugságipar felpörgetésében nagyot teljesítő ormány mindig tudja, hogy épp kik dögöljenek meg, és meg is tesz mintent ennek megvalósításáért. Bár a célpontok hétről hétre változhatnak az ellenség-kaledioszkóp ciklikus forgatása révén.