Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pubec

19 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség - azmegb*ssza!- 2015.01.26 12:51:28
A címben szereplő szó volt az egyedüli, amit sokéves újságírói múlttal a hátam mögött képes voltam kommentben kiizzadni magamból e videó láttán. Szerintem egész jól kifejezi a látottakat. Andreas Martinsson kis műhelye csinálta a gépet és ő maga is vezeti. Szeretgeti,…..
Pénzkérdés Védekezz! Védekezz! 2014.02.03 10:15:59
Kézilabdameccseken szurkolnak így a hozzáértő rajongók, tudják ugyanis, hogy ebben a sportágban a meccseket leginkább jó védekezéssel lehet megnyerni. A 312-314 forintos eurónál nem árt még egyszer hangsúlyozni azt, amit pár poszttal ezelőtt megtettünk, a Magyar Nemzeti Banknak…..
Pubec 2014.02.03 22:34:13
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szépen fogalmazol, gratulálok. Csak úgy süt az intelligencia a kommenteidből. Csak így tovább, ilyen tökös megmondókra van szüksége a magyar nemzetnek!
  Az osztrák előírások miatt a kazánház-garázs illetve a garázs-előszoba átjárókba 30 perces tűzgátlású ajtókat kell beszerelni. Megvizsgáltunk több forrást is és végül a Optimaforma Kft. által forgalmazott UNIVER EI60-as ajtóra esett a választás. Ezt még év elején…..
Michael Knight Már megint einstand 2011.12.15 14:10:00
Matolcsy György és az Orbán-kormány egészen egyszerűen pofátlan. Méghozzá elképesztően az. Ez jutott eszembe, amikor elolvastam a hírt, miszerint a kormány még egy évig az államkasszába szedi be a maradó magán-nyugdíjpénztári tagok pénzét. Pedig mostanság kellett volna…..
Pubec 2011.12.16 08:57:28
@tucano: Botrány ami ebben az országban megy. Úgy érzem életem legjobb döntését hoztam meg, hogy Ausztriában kezdtem házat építeni. Remélhetőleg jövő év közepére itthagyhatom ezt a szemétdombot. Sokan most veszik fel a magyar állampolgárságot, én szívesen lemondanék róla. Üdv, 1 a 100000 maradóból.
Grüß Gott... Estrich 2011.12.15 15:07:00
Egy hete végre megérkezett az aljzatbetonos csapat valahonnan Bécs környékéről. 132 m2-t kellet megcsinálniuk, három nívóval, 6cm vastagságban.  A nappali-konyha aljzat síkja -100cm-re került a korábban beszintezett méter vonaltól, mivel itt egy viszonylag vékony műgyanta…..
Az elmúlt hétvégéken végre le tudtuk rakni a hőszigetelést. A lakóterekbe 8 illetve 9 cm, a kiszolgáló helyiségekbe 6 cm vastagságú Austrotherm Grafit 150 került. A garázs egyelőre kimarad, mert minden cuccunk - az ideiglenes villanyóra szekrénnyel együtt - oda van…..
Hétköznap is dolgozunk, csak akkor nem az építkezésen. Amíg a fizikai munka áll, csak szellemileg tudunk foglalkozni a házunkkal, így készítettünk néhány látványtervet. Többen kérdezték már, hogy hogyan fog kinézni a ház kívülről. A válasz: fehér és antracit szürke.…..
Mai napon megérkezett a büszkeségünk, az emelő-toló teraszajtó. Háromszor kellett eltolnunk a leszállítást, mert folyamatosan volt valami csúszás az építkezés során. A gyártó Internorm rendkívül rugalmasan állt hozzá a folyamatos változtatásunkhoz, köszönet…..
A múlt hét folyamán elkészült a tetőszigetelés. Végre nem ázunk felülről! Eredetileg extenzív zöldtetőt szerettünk volna, kis kaspókban már tavasszal neki is álltunk kövirózsát szaporítani :-) Természetesen kértünk néhány árajánlatot, aztán persze a ésszerű döntést…..
Korábban már fejtegettük, hogy a kazán kiválasztása távolról sem olyan egyszerű feladat. Sajnos a centrometalos terveinket is el kellett vetnünk. Mint kiderült egy nagyobb - kb. 20-25 kW-os - kazán huzatigénye elég magas kéményt eredményez. Ez egy földszintes…..
Grüß Gott... A falazatról 2011.07.07 21:02:00
Először mi is hagyományos technológiában gondolkodtunk. Az első vázlatok még 38-as téglafallal készültek. Amikor eldőlt, hogy Ausztriában építkezünk elkezdtünk körülnézni, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak amellyel csökkenthető az élőmunka igény. Szakmunkás…..
Ez a konyás sztori onnan indult, hogy még a tervezési szakaszban elhatároztuk egy konyhasziget építését. Nézegettünk páraelszívókat, de nekünk tetsző design darabok kb. 300.000 Ft-tól indultak. Hosszas gondolkodás után rájöttünk, hogy egy álkürtőbe építhető…..
Grüß Gott... Kavicsfeltöltés 2011.06.26 17:01:00
A hét második felében tovább folytattuk az alapozással kapcsolatos munkákat. Az időjárás nem volt éppen kegyes hozzánk pénteken, ezért a tereprendezésről le kellett mondanunk. A kavics nehezen érkezett, az első kocsinak 8 és 9 között kellett volna jönnie, de az…..
Grüß Gott... Alapozás 2011.06.20 22:05:00
Szombaton leraktuk a vasak 80%-át és kiástuk az elmaradt kémény alapját. Kézzel... Hát a markoló egy másodperc alatt végzett volna azzal, ami nekünk másfél órát tartott. Vasárnap folytattuk volna a vasalást, de a szombat éjjel érkezett eső elrendezte a terepet. A…..
Grüß Gott... Kitűzés 2011.06.15 21:00:00
Az új kőművesünk ma a megbeszéltek szerint jött az épületet kitűzni. Ez már eleve megkönnyebbülés volt a korábbi tapasztalatok alapján. A kitűzés viszonylag problémamentesen ment, azt leszámítva, hogy az elmúlt hetek csúszása miatt komplett botanikus kert nőtt az…..
Pubec 2011.06.16 21:11:37
@Jupedo: ez lesz a vendégház ha netán lejönnétek, ahogy ígértétek :-)
A mai napon végre megkezdődtek a komolyabb munkálatok. Reggel 8-ra már kint is volt a markoló (osztrákul bagger :-)) az általunk kért sofőrrel, így indulhatott is a munka. 1 órára kiszedte az alapot és már jött is a hívás: "rendelhető a beton". Szerencsénk…..
Egy korábbi bejegyzésben már írtuk, hogy kombinált fa pellet kazánt keresünk. Az árak elég húzósak és mint kiderítettük az olcsóbb megoldásként képbe került Atmos kazánnál égőfejet kell cserélni, így az automatikus oda-vissza váltás nem megoldott. Keresgéltünk tehát…..
Grüß Gott... Heti ez+az 2011.02.13 17:38:00
A héten egyeztettünk Walter-rel aki a földmunkát fogja végezni. Először magyar céget kerestünk, de az osztrákok (érthető módon) védik a saját ipart, igy sok bürokráciai nehézségbe ütközött volna legális munkavégzés magyar munkaerővel.Első körben a a telek lejtését kell…..
Ma Graz-ban voltunk a Häuslbauer kiállításon. Többek között beltéri ajtót kerestünk, olyat ami beleillik a minimál design fogalomkörébe. Egyes design hotelekben láttam olyan ajtókat ahol a tok és az ajtó síkja belesimul a fal síkjába, tehát tudtuk mit keresünk.…..
Grüß Gott... Hörmann, 1st round 2010.12.30 18:36:00
Ma megrendeltük a bejárati ajtót és a garázskapu motort, kihasználva a Hörmann 75 éves akcióját, ami december 31-ig érvényes. A cuccokat a zalaegerszegi Liftgenerál Kft.-nél rendeltük meg, elég volt 60e Ft előleget letenni és tárolják is amig szükségünk lesz rá. Korrekt. A…..
Ugyan engedélyezési tervünk még nincs, de tegnap megjött a csaptelep amit véletlenül ütöttem le az osztrák ebay-en :-) Végülis nem bánom, elég "future design", illik az általunk elképzelt interior-be. Típusát tekintve Hansastela. 95 eurot fizettem érte,…..
Grüß Gott... Az előzmények 2010.12.24 10:14:00
2009 nyarán döntöttük el, hogy építkezésbe kezdünk. Persze először Magyarországon, Szentgotthárd környékén kezdtünk telket keresgélni. Igényeink nem voltak túl magasak: észak-déli tájolás és minimum 1500 m2. Szentgotthárd környékén az árak 2200 és 4000 Ft/m2 között…..