Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Számolj Templár

0 bejegyzést írt és 320 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy hogyan indul a reggelünk, jelentősen meghatározza egész napunk minőségét. Ha szeretnénk produktívak lenni, anélkül, hogy feláldoznánk az egészségünket, akkor érdemes beépíteni a reggeli rutinunkba az alábbi tippeket...
„Kit kéne megkeresni a rendőrségen (BRFK-n), hogy válaszoljanak?" – kérdezte a tanácstalan bíró a vádlottak padján ülő rendőrt. A Fővárosi Törvényszék (Kalina József bíró tanácsa) nem tudta tegnap befejezni a bizonyítási eljárást egy 13 vádlottas, kiemelt bűnügyben,…..
Nehéz ma érettségi és felvételi előtt álló nagykamasz édesszülejének lenni. De különösen kontrasztos ez akkor, ha a szülő visszagondol a saját érettségijére és felvételijére. Nyugodtnak és kiszámíthatónak nem volt mondható akkor sem semmi, hisz éppen rendszert…..
  Egyszer egy legény elhatározta, hogy őt olyannak szeretik, amilyen. Egy napon egy tó partján, padon ülve találta magát, oldalán egy lánnyal, aki nagyon tetszett volna neki: nézték a vizet a lemenő nap fényében. - Olyannak szeretsz, amilyen vagyok? - kérdezte a fiú. -…..
A budai rakparton rengeteg hely van, de amikor ezt a trafót megcsinálták, az alkotóknak nem tűnt fel, hogy a gyalogos-biciklis közös járdára helyezték. Keresztbe, úgy, hogy legalább a háromnegyedét elfoglalja. Ideiglenesen, még minimum egy évig. Nehéz magyarázni egy olyan…..
Számolj Templár 2011.09.16 05:36:36
  Tudom, hogy most a 180 forintos árfolyamon történő előtörlesztés szörnyűséges következményeivel kéne foglalkoznom, de nekem nincs devizahitelem (más módon megyek csődbe), valamint szerintem jó ötlet, úgyhogy inkább a kaffkai rendőrállam szürreális hétköznapjait…..
Számolj Templár 2011.09.12 21:23:23
@ubu1: Ajvé! Már amennyire egy a Monarchia-béli Csehországban született zsidót németnek nevezhetünk! Németül nem csak németek írtak!
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
Számolj Templár 2011.08.23 16:39:31
@polly graph: Szerintem meg inkább a jövő!
De te higgyél nyugodtan azoknak, akik ezt súgják neked!
Én inkább abban hiszek, hogy (újra) meg kell tanulni egészségesen élni, vigyázni a fizikai és lelki környezetünkre. Inkább egészséges dolgokra költeni a pénzt, mint orvosra, gyógyszerekre.
Azzal semmi bajom, hogy szüljenek a nők biztonságos körülmények között, de azért annak is sok egyéb útja-módja van.
Józanodni kéne végre!
Az idén, az első félévben 25000-rel!!! csökkent "természetes úton" a magyar népesség. Plusz a kivándorlók! Na ezen kellene alaposabban elgondolkodni! Miért nem született meg az a 25000 gyerek, hogy legalább megálljon a népességfogyás?
Számolj Templár 2011.08.23 17:51:43
Gyermekeim!
Ez a "hálapénz" az aktuális gitt, amit a szátokba adtak, hogy ezen rágódjatok. Hát rágjátok is rendesen!
Ez egy olyan dolog, amivel újfent meg lehet osztani a társadalmat, akár csak a pártokkal, az egyházakkal, és mindennel, ami alkalmas arra, hogy a nemzet atomjaira hulljon és jól manipulálható, irányítható legyen. Ezt elő lehet venni mindig.
Az egész orvos-szakma véres.
Az oktatásügyet most veri szét még jobban egy agyament vadbarom.
Az orvosok mellett a mérnökök is sűrű tömött sorokban vonulnak nyugatra (keletre).
ÁLLJ!
Ezt valahogy úgy kellene felfogni, mint a múlt átkos örökségét, amiért mindnyájan felelősek vagyunk, de leginkább a politikusok azok!
Az EU csatlakozás óta eltelt időt nem arra használta fel a kormány, hogy az árszínvonallal együtt a bérszínvonal is utolérje az európát. Európa mindennek megkéri az árát, csak mi nem kérjük meg a munkánkét, a földünkét, a vérünkét!
Ezen kellene elgondolkodni, és nem újabb törésvonal mentén tovább atomizálni a megmaradt társadalmat!
Megvan mindenhez a megfelelő érdekérvényesítő eszköz, csak élni kell vele!
A gazdag mindenből elveszi a jussát, szépen, bírósággal, végrehajtóval, erőszakkal. Itt az ideje, hogy a magyarok is elvegyék a jussukat, mert különben belepusztulunk! Nem lehet tovább véreztetni a nemzetet!
A bankok most megint kreáltak egy kis válságot, mert kezdett egy kicsit rosszul menni nekik.
Nekik nem számít se ember, se nemzet, se a természet, csak a profit.
Ja! De ne feledjétek! Reggel egy kis lélekerősítő pálesz, prevenció gyanánt! Egészséges életmód! Sok munka! Szeretni a hazai vöröset! (Szőkét, barnát, feketét!)
Nem egész nap a net előtt verni a f@szt, vakarni a pinát! Hanem tanulni, sportolni, családot alapítani, gyermekeket nemzeni, és normálisan felnevelni!
No meki!
No kóla!
No csipsz!
No pláza!
No ájfón!
A gyereknek mesélni kell, beszélgetni, tanulni vele, kirándulni vinni, színházba, táncházba, meccsre járni!
Spenót, sóska, tök!
Szalonna, libacomb, pörkölt!
Palacsinta, mákosguba, madártej!
Értve vagyok?
A Sony Ericsson ma jelentette be legújabb Androidos készülékét amit „Live with Walkman” névre kereszteltek. Úgy tűnik, hogy a Samsung után ők is bepróbálkoznak a multimédiára kihegyezett kütyük terén.A készülék ismert specifikációi:- Android 2.3…..
 A Magyar Ízek Sétánya egyenletesen alacsony színvonalú, egy súlyos mélyponttal: ez sajnos az Ország Tortája. Magát a tortát a budai rakparton mellettem ülő anyuka szavaival tudnám a legjobban jellemezni, aki három pfujjogó gyermekébe próbálta belediktálni a…..
  A lassan elkészülő Margit híd szerintem nagyon jól néz ki, rengeteg elemében állították vissza eredeti szépségét. Más kérdés, hogy mennyire jó, ha egy XXI. századi híd épp olyan mint egy XIX. századi, hisz azóta történ egy és más mondjuk a közlekedésben. László…..
Számolj Templár 2011.08.15 05:56:42
@FayeFaye:
Az aluljárószint megmaradhatott volna valami kis teázónak, kiülőnek, nézelődőpontnak, slozinak.
A forgalom humanizálása a forgalom lassítással kezdődik. Ebből a szempontból kifejezetten jó a híd közepén a lámpa és a zebra. Ha valaki hülye, leszalad zebra nélkül is!
Az igazi nagy elqrás az északi járda (tulajdonképpen a híd keresztmetszetének rossz felosztása), az oszlop és korláterdő!
Azt hiszem nincs olyan ember az országban, aki ne hallott volna az ócsai hiteltelepről, de azért nagyon röviden összefoglalom.Első körben 80, de akár 500 épületet húznának fel, 1000 m2-es telkeken, 40-60-80 m2-es könnyűszerkezetes házakkal. A telek lehetővé teszi az…..
Számolj Templár 2011.08.14 17:26:32
@Csacsicska:
Itt a cikk:
index.hu/belfold/2011/08/11/ocsa/
Az első 80 házra (és a teljes előkészítésre!?) 775 millát terveznek!
Tehát kevesebb, mint 10 MFt/ ház!

A fentiek miatt számoltam 8-10 MFt/ház átlaggal, amikor az törlesztés támogatásról írtam.

Szvsz a továbbiakban egy szót sem érdemel a projekt, mert egy brutális f@szság!

Ha valahonnan, hát a bankok által befizetett rendkívüli adóból kellett volna elkülöníteni egy alapot a probléma rendezésére.

Minden megoldás sántít, még a használt lakás vásárlós is! Ezeknek az embereknek van lakásuk, hisz a túlnyomó többség épp annak vásárlására/építésére vette fel a hitelt. Az elsődleges célnak épp azt kellene tekinteni, hogy ezeket az ingatlanokat ne kelljen elhagyniuk!
Minden egyéb megoldás a hajléktalanná váláshoz vezető út első lépcsője!
Minden más megoldásnak az az üzenete: nekünk a lakásod/házad kell, te le vagy szarva, ha már így kiénekeltük a sajtot a szádból!

Józanodni kéne emberek! Megfelelő erővel és alkalmas eszközökkel fellépni a családok ezreit elnyomorító megoldással szemben!

Még az az egyébként maximálisan elítélendő megoldás is elfogadható, hogy valaki felgyújtja a lakását, amelyből kilakoltatják!

Értsétek meg, itt mindnyájan, akik elítélitek a hitelkárosultakat: utólag vagytok/lettetek ilyen okosak! Ezek az állam által auditált szakértők által ezerszer végigcsócsált hitelkonstrukciók voltak. Ezeket nem a hitelesek találták ki, hanem a bankok, állami közreműködéssel.
Kritika ért minket. Jogos kritika. Nem foglalkozunk eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz jutni. A nálunk legtöbbször fellelhető, mindössze 2-3 mondat és néhány kevésbé jó minőségű, az óriási vízjeltől sokszor…..
Számolj Templár 2011.08.08 22:00:59
@ZboroKrisz: :-)
Szerintem épp fordítva! Ez a lakberendező műve! Talán épp az nem kellett volna!
Sajna, a pénz és a kultúra nem járnak kézenfogva!
Az egész ingatlanszakma hemzseg a dilettáns, mentálisan és és egzisztenciálisan leroggyant kényszervállalkozóktól, akik tanárból, szappanügynökből, műköröm építőből egy egyhetes tanfolyammal reinkarnálódnak ingatlanossá.
Számolj Templár 2011.08.08 22:09:28
@phrascarica: Ezt a rettenetes butaságot melyik gyorstalpaló ingatlanos tanfolyamon tanultad?
Divat lett asztmásnak lenni az élsportolók között. Mi ez, kóros tüdővész vagy csak komplett hülyének nézik az embert?Takács Krisztián minapi nyilatkozata mindenesetre alaposan kiverte a biztosítékot. 50 méteres gyorsúszónk 6. lett a sanghaji vb-n, és a hazaérkezés után a…..
A repülés évszázados története tele van misztikus eseményekkel, különösnél-különösebb sorsokkal, s gyakran a vakszerencse dönt életről-halálról. Népszerű témája nemcsak a katasztrófairodalomnak/filmeknek, de a parapszichológiai "iparág" is sokszor rátalál.…..
Néhány információ kiszivárgott a készülő nyelvstratégiáról:„A nyolcosztályos gimnáziumokban legalább három idegen nyelvet kellene tanítani, és az angol egyeduralmát megtörheti a francia és a spanyol - az [origo] információja szerint többek között ez áll az oktatási…..
Számolj Templár 2011.07.27 23:27:18
@Nulligravida: Ajjaj! Ha netán olvasnál is....
A 8 osztályos gimnáziumokról van szó! Oda a korosztályos elit jár! Nem akarnék példálózni, de egy átlagos osztályban is tanulmányi verseny nyertes gyerekek tucatja jár! Ott nincsenek az általad gondolt problémák!
A nyelvtanulásnak is csupán tanítási idő korlátai vannak! Ui. a 2. 3. idegen nyelv mellett irodalmat, nyelvtant, matekot, történelmet, éneket, rajzot, testnevelést, technikát és változó természettudományos tárgyakat (fizika, kémia, biológia) kell tanulniuk az idegen nyelv mellett. És van még osztályfőnöki óra is. A szám.techről és egyéb faktokról nem is beszélve!
Hova férne be ide még 2. és 3. idegen nyelv? A 2. nyelvet is csak 4.-től tanulják. Különböző szakokon, pl. spec. human, kötelező a latin is.
Jó lenne ha tekintettel lennének a valóságra és a realitásokra (pl. időkeret) is!
„Wenn das Geld im Kasten klingt, die Seele in den Himmel springt.”(„Amint a pénz a ládában csörren, lelked rögtön a mennybe röppen.”)Johann Tetzel dominikánus búcsúcédula-árus szólásmondása – 1507. Nemrég megszületett az új törvény az…..
Nincs kedvem sem a blogot, sem az életemet folytatni. Az utóbbit kénytelen leszek, mert nem tehetem meg másokkal - nem veletek, felebarátaim, hanem a kölykeimmel -, hogy szimplán felkötöm magam. Különben is szarul mutatnék szederjes nyelvvel, márpedig hiú vagyok.   Egyszerűen…..
Ma jelentették be a NEFMI-ben, hogy 600 szakorvosjelölt és 20 szakgyógyszerészjelölt számára kívánnak ösztöndíj formájában havi 100 E Ft pluszfizetést adni, cserébe a mai rezidenseknek 10 évig kellene TB-finanszírozott eü. intézményben dolgozni, és nem fogadhatnának el…..
Ha magasról szarol a villanyszámlára, illetve ha kibogozhatatlan számodra a "minél-több-energiát-használsz-hűtésre, annál-inkább-melege-lesz-a-Földnek" egyenlet, vegyél légkondit. Használtat lehetőleg, aminek olyan a hangja, mint egy szovjet traktor-alkatrészekből…..
Számolj Templár 2011.07.11 23:00:36
@Arcturus: Tetézed???
Számolj Templár 2011.07.11 23:10:42
@penelope garcia: Szerinted az ágyadban hány atka van?
Számolj Templár 2011.07.12 00:04:53
@Goompah: 0,39 :-)
A metró már akkor is ezt mondta be, amikor a tábla szerint még a Ferenc körút megállóhoz érkezünk: Corvin-negyed. A napokban az átmatricázás is megvolt a szerelvényekben. Nemrég arra jártam (dekantálót kerestem a Corvin áruházban plázában az otthoni borvacsoránkhoz), a…..
A FIFA döntött: Gaál Gyöngyi soha többé nem vezethet olyan mérkőzést, ahol legalább két színes bőrű játékos szerepel egyszerre a pályán. A női labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, Ausztrália - Egyenlítői-Guinea meccsén óriási hibát elkövető magyar bírónő nem…..
Számolj Templár 2011.07.10 00:15:05
@getva: A timföldet nem bányásszák, hanem bauxitból állítják elő!
Egy kicsit nézz körül alaposabban, van, volt ott szénbánya is!
Nem is olyan rég röppentette fel a hírt a Semmelweis Egyetem, hogy új kórházi tömb épül a Ludovika térnél. Az egyetem sajtósaitól semmit nem tudtam meg, azt mondták, még korai beszélni róla, semmi sem biztos - így azt is csak tippelgetni lehetett, mit építenek és minek helyére.…..
Számolj Templár 2011.07.09 12:34:20
@Geccman:
Az egészségügy átalakítása nem kifejezetten orvosszakmai kérdés! Kétségtelen dolog, hogy alanyai az orvosok is, de csak nagyon sokadik rétegben. Ez egy összetett szakmapolitikai kérdés. Alapvetően gazdasági, szervezési, logisztikai, facility tudás kell a rég óta halogatott strukturális reformokhoz. Nomeg egy alkalmas ember, aki levezényli az egészet.
A molyolgatások közepette mindenki a saját kis szakmai területét védi szűklátókörűen. Az épp aktuális főnökök, a politikussá vedlett nagykutyák is csak a saját területüket tartják a fontosnak és azt akarják a többi terhére fejlesztgetni, mert abból akarnak még kevesebb munkával még jobban megélni. Ez nem vezet sehova!
A SE és a Klinikák egy jó célterület lehet egy átfogó reform esetén a fejlesztésben, de szoros összefüggésben az egyéb fővárosi beavatkozásokkal.
Ha egy kicsit magasabbról nézzük, nem biztos, hogy egy kis műemlék pavilonon kellene picsogni, hanem sokkal inkább az elmaradó reformok miatt!
A Fidesz most mindent a költségvetés átalakításának rendel alá. Ez pedig nem más, mint a három legnagyobb kassza (nyugdíj, eü., oktatás) költségeinek a lefaragása!
Előbb ki kellene találni, hogy működhetne igazán hatékonyan az eü. (meg a többi), utána megnézni, hogy lehet ezt a legnagyobb költséghatékonysággal üzemeltetni. Most kb. az megy, hogy elveszek tőled 100 milliárdot, és az erősebb kutya baszik elve alapján osztozzatok a maradékon.
Számolj Templár 2011.07.09 13:33:09
@mement:
Ajvé! Én kifejezetten műemlékvédő lennék!
Az egyetem csak kezelője az épületeinek, ha jól tudom, a tulaj, a magyar állam, épp aki a műemlékvédelmet is üzemelteti.
Én egy kicsit kivárnék!
A látott dolog (nevezzük látványtervnek) arra utal, hogy miniszter úr szólt a házi építészének (láttunk már ilyet a Nemzeti Színház esetében :-) aki besuvasztott egy kórháznak látszó valamit a klinika tömbbe. Nem árt óvatosnak lenni, de beparázni sem kéne ettől.
Viszont mint említettem, ez csak valami tüneti kezelésféle az eü. beteg testén!
Félek, lesz itt még anyázás, leginkább akkor, ha mutyiba mennek majd a dolgok!
Annyit előre látok, hogy a jelenlegi kényes helyzetben, a SE-en a Klinikai tömbben nem lehet úgy fejleszteni, hogy előtte egy (több) nagy épületet lebontanak! Nincsenek ekkora tartalékok! Még akkor sem, ha ez az épp regnáló miniszter szűkebb pátriája!
Védi a prosztatát, elősegíti a jobb vérkeringést, és kényelemesebb ülést biztosítva a fenékrészre helyezi át a kerékpáros súlyát, mindezeket az előnyöket tudományos orvosi vizsgálatok is alátámasztják. Az orr nélküli nyereg mégsem lett világhódító újítás, mert van…..
Számolj Templár 2011.07.04 22:51:40
Két hónapos csúszással a minisztérium kiizzadta magából a Magyar Munka Tervet, ezt a 86 oldalas csodát (pdf vagy word). Nem kevesebbet vártunk a doksitól, mint azt, hogy kiderül belőle, hogyan is lesz 10 év alatt 1 millió új munkahely ... (spoiler: nem derül ki). Mivel a problémák…..
Számolj Templár 2011.06.25 15:04:22
Ha a Fidesz szerint ennyi segélyen élősködő van az országban (egy bizonyos, jól behatárolható körön kívül) akkor tessék, mutassanak már be egyet a köztévében!
Viszont ezek a "jól behatárolható körök" nem esnek bele a kb. 270000 bérpótló juttatásból (korábban RÁT-os) élő, aktívan és a munkaügyi központ által is kontrolláltan állástkeresői körbe.
Nagyon szívesen megnézném, hogy lehet "élősködni" a havi 28500 Ft-ból!
Nagyon szívesen bemutatom, hogy mekkora erőfeszítések árán sem lehet munkát találni egy 55 éves, többdiplomásnak, még a szakmai körök szerint keresettnek mondott mérnöki diplomával sem!
Mivel a jövő évi bérpótló juttatáshoz fel kell mutatni legalább egy hónap ezévi munkavégzést, (idén beszámít a közhasznú munka is) jelentkeztem több alapítványnál is ingyenes munkára, cserébe azért, hogy leigazolják a munkavégzést!
Viszont az illetékes kormányzati szerv és hivatal nem határozta meg, hogy mely alapítványok, civil szervezetek milyen formában alkalmazhatnak ingyenmunkára álláskeresőket, és azt milyen elfogadható módon igazolhatják ezt, hogy az érintett jövőre kapjon juttatást. Így, eddig minden megkeresett alapítvány elutasított!
Megnyertem egy munkabér támogatási pályázaton előbb 1,2 millió Ft-os, 12 hónap alatt folyósítandó bértámogatást, amit egy jogszabály egyoldalúan módosított!!! 70%-os (max. a minimálbér erejéig, tehát kb. 50000 Ft/hó) bértámogatásra. Ráadásul van Start Extrám, ami további adó és járulékfizetési kedvezményeket jelentene a munkaadómnak. Mindezek ellenére még a legalantasabb (nem mérnöki) munkára sem alkalmaznak. Általában még interjúra sem hívnak be. Pedig a CV-m és a motivációs leveleim (ha kérnek) szakmailag kontrolláltak.
A felújított díszudvar, ahogy ritkán látni. A "magyar Versália", vagyis a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes látványos megújuláson megy keresztül: az elmúlt években helyreállították a díszudvar homlokzatait, most a kerti oldal van soron. Továbbá elkészült a képen…..
Számolj Templár 2011.06.25 15:36:24