Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ancsams

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pált az teljesen hidegen hagyta, hogy a Kikában karácsonyi művirágnak tituláltak egy 180 centis műfenyőt, a dobozról nem túl diszkréten arcába vigyorgó 10,96 eurós VS. 9900 forintos ár viszont írásra ösztökélte. De vajon ez tényleg gáz? Megkérdeztük. Kedves Homár! A…..
ancsams 2017.10.31 06:54:12
@babbaba: Van ilyen, de akkor miért nem azt írták?

A jogszabály szerint csak export számlán lehet feltüntetni a különadókat (csipsz adó, akkumulátor adó, memória(kártya) adó, súly adó, papir adó stb.), a magyarországi forgalomban már " az ár tartalmazza .... adót" felirat kerül a számlákra, a végfelhasználó felé meg egyenesen tilos kiírni, a végfelhasználó csak a végső ÁFÁ-s összeget láthatja (az extra adókkal növelve), lásd üzemanyag a benzinkúton.
Az üzemanyagból alig 20% a termék ára, a többi meg adók tömkelege+ÁFA, de a bezinkúton csak a végső eladási árat irják ki.
Az, hogy máshol hogyan van? Az EU-ban végső árak vannak a boltokban webáruházakban, mig az USA-ban jellemzően a helyi adók nélküli árat lehet reklámozni és a vásárláskor kerül rá az adó (lásd iPhone kezdő ár).
Telekommunikációs modernizálásba fogott a cég, amit egy szanálással, valamennyi amortizálással és némi likvidálással foganatosított a Telekom. Lendületes beszámoló következik remek hasonlatokkal és nagy megfejtésekkel. Történt, hogy a naiv 22 éve kiválóan prosperáló családi cégünk úgy gondolta,…..
Szegény olvasónk nagyon megszenvedett azért, hogy mindenféle körömrágós várakozással, aktív levelezéssel, érzelmileg fűtött telefonálással dúsított extrém kalandok után végkifejletként egy vagyona dekkoljon egy hónapja az eMagnál. Mindez azért, mert a cég és a vele szerződésben lévő futárszolgálat…..
ancsams 2017.01.13 22:20:24
Való igaz, reméljük az Amazon eltakarítja ezeket a kis utánzatokat: emag, edigital. Mind egy kaptafára készült, kis cégből naggyá váltak, a pár száz termékből pár ezer, majd pár tízezer lett a kínálatban, na persze már semmi nem az ö raktáraikban, hanem "külső raktárban", ami azt jelenti, hogy a szerződött beszállítónál.
A bibi az, hogy a beszállítónál "Józsi" lekapja a polcról a terméket a "bótba" betérő vevőnek és nem sz.rakszik azzal, hogy a fönöke belistázta "raktáron" státusszal a multi webáruházába, és már nincs is "raktáron". Közben persze eladják az agyonreklámozott, "neves" weboldalukon a nagy semmit, mert csak 1 volt belőle, vagy egysem, de a rendszer majd két nap múlva frissül.
Én is jártam már igy nem egyszer (tudom: "vadász"...), de a legolcsóbb árat adták. Pl. tegnap akarták kihoznia tavaly novemberben megrendelt fejhallgatót az egyik cégtől, amit már rég megvettem máshol karácsony elött, mert a "raktáron" lévő terméket nem küldték el 2 napon belül. Na persze nem fizettem ki előre, mert abból már én is megjöttem.
Egyszer egy laptopot rendeltem, ami csak az edigitálnál volt kapható, és egy hónapig szivattak, hogy van, majd nincs, van, de nem akciós, nem fizettem ki, de levették a kártyámról, fizessem ki újra, de bizonyítsam, hogy a megrendeléskor kifizettem (az akciós megrendelés feltétele volt a kártyás fizetés), de ők már visszaküldték a pénzt, de én nem látom, a termék közben már kifutott, nem rendelhető, de közben átvehető a boltjukban, na persze csak nekem... stb. Miután megírtam a fogyvédős bejelentést és kaptak egy példányt belőle a sokadik e-mail és telefon után, hirtelen meg lett minden: "csak nekem, csak most" mindent visszaállítottak és bemehettem érte a boltba, a visszaküldött pénzből hirtelen megjött, és újra kifizetve megkaptam mindent. Na azóta csak utánvét.
De még van ami a december elejei megrendelésekből nem jött meg és én már tudom, hogy rajtuk marad, ha végre beszerzik a "külsö raktáron van"-ból.
Pár tanuló lecke után, mindent több helyen rendelek meg utánvétre és amelyik küldi korábban azt veszem át, na persze árérzékenység alapján, az nyer, a többi meg szív, mert visszaküldöm/lemondom. Így jártak a nagy multisodással, meg a "külső raktáron" találmányukkal.
Emag, edigital mind nagy sz..rok lettek a hirtelen növekedés után. Kérdés az Amazonnal együtt jön-e az amerikai stílus, vagy maradnak a magyar átbaszós játékok, hisz ott is magyarok fognak dolgozni, és van az a jutalék, amiért be lehet csempészni az amerikai szisztémába is egy kis magyar "extrát".
Nem megy. Se a gép, se a tájékoztatás. Sziasztok, Első csalódottságomból már némiképp kimászva, tényszerűen összefoglalnám, hogy mi történt a tegnapi napon (2015.02.08) az Emirates Budapest - Dubai járatával. Kb egy hónapja döntöttünk úgy, hogy elmegyünk nyaralni…..
  Az apró, közepesen ronda részletekből elég csúf sztori kerekedik. Vajon válaszol valamit a panaszosnak az Agip? És nekünk? Kedves Homár! Az alábbi levelet jutattam el az Agip/EniHungária részére a hétvégén náluk tapasztalt sunyi módszerrel kapcsolatban. A fotót az…..
Naiv vállalkozókkal minden évben befizettetik az 5000 forintos védelmi pénzt az ipari kamarának, ami cserébe az évente rendez egy bulit, amire nem hívja meg a vállalkozókat: Ez bazmeg egy igazi faszszopó kompánia. Minden cégemmel évente 5000 Ft-ot be kell fizetni a nagy fogalmatlan…..
Robi a MediaMarktól rendelt monitort karácsony előtt, de 3 nap alatt nem sikerült kiszállítaniuk raktárról, mielőtt külföldre utazott volna, úgyhogy lemondta a rendelést. Azóta a pénz nem érkezik: Most, hogy remélhetőleg mindenki túl van a bejgli mérgezésen, szeretném…..
Megszállta a szentlélek az általában egy farönk empatikus képességével rendelkező Állami Autópályakezelő Zrt.-t, akik egy ellopott autó után is képesek a tulajt megbüntetni. Most hogy a véletlenül egy hete előrejelzett rendkívüli havazást semmilyen szinten nem sikerült…..
ancsams 2013.03.16 16:22:10
@Nap Pali: és kiherdettük, hogy senki ne menyen ki az utakra

Igen, kihirdették, ma 15.11-kor jelent meg az autopalya.hu oldalán, hogy zárva az M1-es autópálya Győr felé, egyéb esemény a honlap szerint nincs.

Csak az az érdekes, hogy csütörtök 16 órától már nem lehet közlekedni a pályán, és röpke 2 NAPPAL később kihirdetik az autópálya weboldalán, hogy le van zárva.
Adófizetéssel késnék ennyit, lelőlének?
Zsolt környezetében többek feladott táskájából tűnt el pár doboz vagy akár fél karton cigi is a budapesti reptéren. Ha ez tényleg évek óta megy, valakinek csak feltűnt volna, nem? És most? Az alábbi levelet küldtem ma a Budapest Airportnak: "Tisztelt Budapest Airport! Egy olyan…..
ancsams 2013.01.14 18:27:39
Naiv ügyfél Allianz bankja egyik reggel FHB-vá alakult. Ami önmagában nem lett volna probléma, de augusztus közepe óta nem sikerül az átvett számlájához egy bankkártyát kiállítani. Decemberben megérkezett ugyan a kártya, a PIN-kód viszont nem. Ez év közepe táján az Allianz…..
ancsams 2012.12.19 19:08:30
Még hogy nem elég kitartó a posztoló, én a CITIBANK legújabb mobilkártyáját igényeltem (akciós, évvégéig ingyen van) most novemberben.
Megjött, aktiváltam, kipróbáltam, elutasitották az elfogadóhelyen, majd még négy másik helyen is. Megreklamáltam, hogy ez nem használható, telefonos ügyfélszolgálat szerint jó a kártyám, erre irtam a Citibank weboldalán panasz levelet, hogy nem jó a kártyám továbbra sem.
Másnap elmentem a sparba vásárolni vele, ujra elutasitva. Telefonos üf, reklamálás, sajnálják a kártya csiphibás, azonnal cserélik, elnézést és blabla...
3 nap múlva megjön az új kártya, aktiválás (15 perc telefonálással), ellohol a sparba, vásárlás, elutasitva, telefonos üf, reklamáció, sajnálják ez is csiphibás, ilyen még soha nem volt, azonnal cserélik, elnézést, blabla...
4 nap múlva megjön a harmadik kártya, aktiválás, ellohol a sparba (ott van paypass elfogadás), vásárlás, elutasitva, telefonos üf, reklamáció, nagyon-nagyon sajnálják ez is csiphibás, de kicserélik, na ekkor végre lebirtam mondani, mert igy dijmentes, ha a kártya rossz.
Pár nap múlva megjön az irásos reklamációra a válasz levél: az első kártyám hibátlanul müködik, használhatom, a banknál minden rendben, ezt irásba adták! Csak közben háromszor kicsérélték csiphiba miatt! Vajon melyik Citibankban bankban dolgozott a levéliró?
Soha többet Ctibank mobilkártya, egy rakás szar, használhatatlan vacak, röhejes, hogy egy világméretü bank nem tud kibocsátani használható hitelkártyát és irásba adják, hogy a letiltott,kicserélt kártyám tökéletesen müködik, használjam nyugodtan.
Már csak meg kell várnom az 1 évet, hogy meg lehessen szüntetni a számlát, mert ingyen nyitod, de pénzért lehet felmondani 1 éven belül.
Azt már tudjuk, hogy gyalog jobban járunk, mintha Ryanairrel mennénk, de azért még van hova tovább szinezni az összképet. Naiv ügyfél korábban megfelelő poggyászméretű csomagja ezúttal túl nagynak bizonyult. A pótdíjat telefonon bediktált kártyaadatokkal sikerült csak…..
ancsams 2012.05.25 11:29:26
@Micimacko: Érdekes kérdés, hogy ki lehet-e vinni az országból egy tranzakciót azzal, hogy telefonos vásárlásra kényszerítik

Igen, s pont azért, hogy ne kelljen magyar adminisztrációt fenn tartani.
ancsams 2012.05.25 11:40:42
@Sasfióka:
A nemzetközi légi közlekedés mentes az ÁFA alól, és nem játszik az EU adószámos vásárlás sem, ami csak cégek között jöhet létre.
A Ryan-nál magánszemélyként veszed a jegyet, céges ügyintézéshez, úgy tudom, közvetítő céget alkalmaznak (pont az adminisztrációs teher miatt)
DV-nek iszonyat szerencséje volt, hogy a CIB-nél valaki másnak átutalt 220 ezer forintját az illető magától visszaszolgáltatta, a bank ugyanis észre sem vette a hibát, és később sem értesítették semmiről:Múlthét Péntekén besétáltam a sulim közelében lévő CIB Bankba…..
ancsams 2011.11.30 19:01:20
Régi CIB ügyfélként sok szart megértem már, de idén nyáron fejeztem be a "vadász" táncot. Már csak két számlám van a nyolcból, és ezek is megszüntetés alatt, de azért a napokban "elégedettség" mérést végeztek telefonon. Szegény kiscsaj, aki diákmunkában hadarta a kérdéseket és kapta tőlem a frankó k.anyukás válaszokat, szerintem az elégedettség mutató a 10-es skálán 0 alatt landolt.
Valamikor az őskorban, a biztonsági őr nem engedett be a fiókba, csak miután megerősítettem, hogy igen van 1 millió forintom, amit szeretnék elhelyezni náluk (igaz akkor még nem jártam öltönyben naponta). Akkor még elit bank volt, millás belépési limittel és bunkó őrrel, aki ruházat alapján előszűrte az ügyfeleket. Akkor még ügyfél voltam, azóta, csak egy paraszt, aki beesik a fiókba és meg lehet szopatni. Az utóbbi két-három évben, ha fiókba mentem, előtte gyomorégés elleni teát kellet inni. Amit tudtam elintéztem a neten, a telefonos ügyintézés is megújult és fos lett, de a fióki ügyintézés az igazi alja. Megtörtént, hogy ketten voltunk a fiókban: én meg a biztonsági őr, a picsák meg kajáltak és nevetgéltek hátul, sorszámot húztam, majd 25 perc várakozás után odaadtam az őrnek, hogy adja oda a következő betévedő baleknak, annak ne kelljen egy üres bankfiókban várni, meg 25 perc fórban van, mivel utánam jött. Értsd: senki le sem szart 25 percig, hogy mit akarok!
Az utóbbi években annyira ellaposodott a CIB, emelte a dijait, újabb és újabb szopatós dijakat talált ki, és a mai napig nincs nullás díjcsomagja, nincs prémium ügyfél kezelése, azaz van, de olyan lehúzos áron, hogy röhejes, más bankok lényegesen kedvezőbbek ebben a kategóriában.
Röhejes, hogy a fióki ügyintézők ugyanazt az OTP-nél megszokott (más bankoknál is bevezetett) tukmálást ész és tudás nélkül nyomják: nekem egy alkalommal megtakarítási számlám felmondását javasolta a pénztáros (nem az ügyintéző, hanem az ablakos pénztáros!) és helyette életbiztosításba akarta tetetni a pénzem. Még jó, hogy nem vagyok pancser, de belegondolva, hány egyszerűbb embert vezethettek meg egy biztonságos megtakarítás hazárdírozós befektetésbe helyezésével. Na az már csak hab a tortán, hogy ügyfél kockázat felméréskor direkt behúztam, hogy nem vállalok kockázatos befektetést, de a pénztárost ez nem érdekelte, hogy nekem kockázat felmérés nélkül nem ajánlhat semmit.
Szóval menekülni kell a CIB banktól, aki csak teheti kerülje őket, már régen nem az a konzervatív nagybank, ami volt 10 éve még.
A Homár régóta nem érti, hogy egy adott név, cím, telefonszám, időpont mátrixból hogyan sikerül futároknak rendszeresen elkerülniük a címzetteket. Gáborral harmadszor játsszák el, hogy a szomszédba csengetnek, nem veszik fel a központban a telefont, hajnalban hívják,…..
ancsams 2011.10.09 08:02:40
@Peti817172M: Azért az gáz a 21. században, hogy futáros kiszállításnál csak egyféle futárcéget lehet választani.

Jellemzően az áruház alkudik meg a futárcégekkel, darabszám, súly, cimgyakoriság alapján kedvező kondiciókról és ezt adja tovább a vevőinek (vagy nem).
Nálunk a RS a futárcég már 9 éve, több ezer csomag megy rajtuk át, és eddig 9 év alatt 2 (azaz kettő) sérült. Soha nem tünt el egy sem. Sorban állnak a futárcégek ajánlatokkal, és a GLS az ami még szóba jöhetne, ha hibázik az RS, a többi nem játszik. A posta különösen nem. Egyes beszállítóink a postával dolgoznak, sorra érkeztek a sérült csomagok, mentünk adminisztrálni, fényképeztük a csomagokat, a posta ezt ugy oldotta meg, hogy attól a beszállítótól egyszerüen eltüntek a csomagok, nem érkeztek meg! A beszállító kénytelen volt futárszolgálatra váltani, mert neki is telel lett a ... a reklamációkkal.
A futárszolgálatok nagyon rugalmasak, és GLS bevezette a kisebb-nagyobb településeken a fix átadó-átvevő helyeket, továbbá ott a pick-pack pontok az Inmedio újság boltjaiban minden nagyobb áruházban. Mi kell még?
Igen, a pontos cimzés, a kötelező telefonszám, és a cimen átvevő személy feltüntetése.
Ma a futárszolgálatok sokkal rugalmasabbak, mint a posta és remélem mihamarabb elsüllyed ez a megkövült állami szolgáltatás, a futárcégek az országot lefedve épitik ki a fix pontjaikat is, csak egyelőre a postának monopoliuma van a levél küldésre, amit a jogszabályok miatt a futárcégek nem tudnak megkerülni.
Egyébként a vastagabb, fontosabb leveleket mindig futárral küldjük, mert az megérkezik másnapra és nem tünik el a posta elsőbbségi-ajánlott-tértivevény rendszerében, ami együttesen drágább, mint a futárszolgálat dija!
ancsams 2011.10.09 15:25:28
@CatMother: 1550 a legolcsóbb GLS szolgáltatás

Ezt a nagy forgalmat bonyolitó cégeknek 600 Ft-ért adják, ezért van az, hogy netes DVD vagy könyv áruházakból 600-700 Ft futárdij mellett rendelhetsz. Az összeg "Magyarország bármely pontjára" szállításra vonatkozik. Néha mi is sajnáljuk a futárt, amikor a "kedves" vevő istenháta mögötti falucska szélén lévő tanya sorra kéri a csomagot, de ez van...
A futárcégeknek csakis a "nagy számok törvénye" elv alapján éri meg, a sok városon belüli "nyereséges" csomag mellett egy-két extrém vidéki eldugott településre szállitani biztos ráfizetés.
A CIB-nél gondolnak a jővőre, legalábbis a sajátjukra. Az ügyfeleik gyermekének nyitott Szimba megtakarítási számlákról besöpörtek mindent, hiszen 14 éven keresztül most már csak 1%-ot kamatozik a nekik félretett pénz, azaz konkrétan fogy:Néhány éve a CIB banknál nyitottunk…..
ancsams 2011.09.03 08:02:04
@cool: A munkáltatóm nem vállalja át a jövedelmem "külföldre" utalásának valamivel magasabb banki költségeit.

Ez a "valamivel magasabb" költség a belföldi forint átutalás dijaihoz (100-400 Ft/db) képest minimum 3000 Ft/db plusz egyéb nyalámságok külföldi bankszámlára.
Na ezért nem vállalja.
ancsams 2011.09.03 08:08:15
@sédi: Ugyancsak díjmentesen igényelhető hozzá CIB24 és internetbanki szolgáltatás.

Ezek egyike sem használható, csak arra, hogy megnézd/megkérdezd az egyenleget.
A szimba számláról semmilyen utalási tranzakció nem kezdeményezhető, csak kp felvét kártyával (minimális összeg), vagy fióki kp felvét (a normálhoz képest dupla költséggel. Sőt a gyerek 14 éves kora után átalakul a szimba számla cibezz (ifjúsági) számlává, de 18 éves korig onnan se tudsz semmit utalni.
Akkor most milyen folyószámla? Ez keményen megtakaritási számla, melyen gyüjtheted a pénzt a gyereknek, kivenni meg körülményes és rendkivül drága.
Én már csak tudom, hisz megtapasztaltam!
ancsams 2011.09.03 10:41:29
@moncayo: vidd ki 2-3 havonta az első határmenti osztrák bankba.

Kisvárdáról?
Múlt héten elméláztunk, milyen rossz az IPTV-s ügyfeleknek, hogy csak a többieknél drágábban vehetnek akciós táblagépet a T-Home-tól. Eheti naiv ügyfelünk egyáltalán nem kapott táblagépet, pedig kétszer is megrendelte. Persze mind a két alkalommal hibázott, mert először egy…..
Péter lízingelt autóját a CIB Bank annak ellére akarja einstandolni, hogy 3 éve takkra fizeti a részleteket és a biztosításokat. Ha átadja a kocsiját, új szerződést köthet velük, bizonyára sokkal kedvezőbb feltételekkel, ha nem, kivonják az autót a forgalomból.UPDATE 07/05: A…..