Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakos.jozsef

259 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No-no, az oroszok ezúttal még nem („Ami késik, nem múlik”), de „Orbánék” már itt vannak Nagyatádon! Mondják, hogy „ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik” de jelen helyzetben a korábbi hivatalos „festés” eredményeként betoppant krampusznak igenis örülnünk kell. Miért is? „Ki írja fel keserves…..
Néhány napja már szóba hoztam, hogy eldördült a startpisztoly és beindult az újabb választási kampány (hivatalosan áprilisban), de dübörgésről még korántsem beszélhetünk, mivel a „harangszókat” többnyire csend követte. Városunk lakói már értesülhettek, hogy kik jelentették be igényüket a…..
Internetes szörfözéseim során általam ismeretlen „szakálas” hírbe botlottam, miszerint Tiborcz István földműves anyja 2022-ben 60 millióért vásárolt földet (21,5 hektárt) Fejér megyében. Na, bumm és akkor mi van, gondoltam, miközben tovább olvasva szembesültem egy még korábbi hírrel, mely szerint a…..
Amint az lenni szokott, a startpisztoly eldördült, és a rajtvonalhoz felállt jelöltek megkezdték polgártársaik „puhítását”. A médiából, akit érdekelt, megismerhette az eddigi jelölteket, s senki sem lepődhetett meg, hogy örökös polgármesterünk ezúttal hiányzik a listáról, mivel időben közreadta…..
Nagyatádi egyenes beszéd 2024.02.13 20:06:46
Bár egy korábbi jegyzetemben nem is olyan régen, már megidéztem Arkagyij Iszaakovics Rajkin szellemét, pontosabban szállóigévé vált mondatát, de sajnos ismét aktuális előhozakodnom a legendás szólással. Az elmúlt hetekben többen is felvetették beszélgetéseink alkalmával a közelgő önkormányzati…..
Nagyatádi egyenes beszéd 2023.09.25 21:46:09
Internetes tallózásaim közben a kíváncsiságtól vezérelve, hosszú kihagyást követően az AtádHír oldalára is ellátogattam. A helyi hírek között kutakodva egy számomra figyelemre méltó „hírre” bukkantam. Szerzője Katona József, aki nem tévesztendő össze az egykori kecskeméti drámaíróval, bármennyire is…..
„Virágba borultak az almafák (pardon, a NARANCSFÁK), ez történt velünk”. Németh Lehel hatvanas években dúdolgatott nótája újra aktuális? Nos, úgy néz ki igen, mert mindenki meglepetésére a kormánypárt az összefogásnak titulált gittegyletet alaposan a földbe döngölte és „narancsba” borította az…..
2013 után ismét „szóbeszéd” tárgya az Elios-ügy. Kiperelték és nyilvános lett a 133 oldalas angol nyelvű OLAF-jelentés. A magyar rendőrség anno gyorsan lezárta a nyomozást, mivel nem talált semmi problémát. A projektben megtollasodott és a jelentésben kitakart Tiborcz István azóta is él mint Marci…..
Múlt heti jegyzetem az olvasottság ellenére sem érte el igazából a FELEK ingerküszöbét, de azért egy két Anonymus, epés megjegyzéssel adta tudtomra pártállású nemtetszését. Igen, kissé sértőnek tűnhet az „egyik kutya, másik eb” minősítés, de a helyzet meghatározásához csupán segítségül hívtam az…..
Lassan két esztendeje, hogy utolsó jegyzetemben megszólalva feltettem polgártársaimnak egy nem költői kérdést, de ennek ellenére nem volt szándékomban megtörni az „egyenes beszéd” csendjét. Tekintettel arra, hogy az elmúlt hónapokban, több társaságban többször is felmerült és nekem is szegezték a…..
„Véget ért a móka mára, /zárul Jóska mókatára”! Spiritiszta szeánszunk záró akkordjaként a halott közmeghallgatást követően idézzük meg a 2010-ben „halvaszületett” NAGYATÁDI KORSZAKVÁLTÁST is. Ezzel egyelőre lezárul a múltidéző „asztaltáncoltatás”, s türelmesen várjuk, hogy megszólaljanak a…..
bakos.jozsef 2020.02.24 17:29:07
@újnagyatádot:
Tisztelt Nagyatádi Anonymus (úr-úrasszony-elvtárs vagy egyéb akárki)!
Kommentjét köszönettel vettem, s bár úgy gondolja beteg vagyok, de meg kell hogy nyugtassam, semmi bajom! Soha ilyen jól nem éreztem magam a "pixisben", melyben pillanatnyilag is nyakig vagyok. Eszemben sincs a múlton keseregni, s bár hetente többször is keverem az állóvizet a különböző fürdőmedencékben, de nyugger létemre a csömörtől még messze állok. Bakancslistám igen hosszú, s elfér rajta még sok-sok "baromság" is.
Múltidézőm nem kuruc kesergő, csupán emlékeztető a "paraván" mögé bújó feledékenyeknek. Eszem ágában sincs "vergődni" s tanácsát megelőzve is élem boldogan nyugdíjas éveimet. Türelmetlenséggel nem vádolhat, hiszen évtizedes történéseket idézek, cseppet sem megkeseredve a történtektől. Amennyiben nem szégyelli inkognitója (ismeretlensége) feladását, szívesen várom egy személyes eszmecserére, mert szentül hiszem, hogy a tájékozatlanok és alul informáltak népes seregének oszlopos tagjával hozott össze jegyzetem.Tekintettel arra, hogy a humoros "baromságaim" több mint kettőezren töltötték le, különösen örömömre szolgál, hogy a kuncogással egy időben csatlakozott a csekély számú "bátor" kommentezőkhöz.
Az "újnagyatádot"-al egyetértve türelmesen és kíváncsian várom megvalósulását!
Üdvözlettel és köszönettel
Bakos József
bakos.jozsef 2020.02.26 22:26:13
@újnagyatádot:
Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr!
Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fejtse ki véleményét és adja közre mondandóját, de ha nincs hozzá bátorsága, én nem csinálok "SZOBROT" önből.
Kezdeném azzal, hogy nincs mit megköszönnie, mert szívesen válaszolok minden megszólításra (még a modortalanra is), mivel a blog célja a társadalmi párbeszéd generálása, s a közéletben nincs helye a "sértődésnek".
A kommentjét nem töröltem le (nem is tudom), s miért is tenném mivel a válaszom értelmetlenné válna.
Ami mostani hablatyolását illeti, nem tudom értelmezni sem a mandátumom elvesztését, sem az Ormai úrhoz való közelállásomat. Egy évtizede nem indultam választáson, s soha nem voltam egyik Ormai csapat tagja sem. Igaz, hogy 20 éve egyszer együtt úsztuk át a Balatont, de sok ezer ember kíséretével. A "publikált cikkek" (?) tartalmát (a süket dumát) egyetlen sorral sem cáfolta. Ez érthető, hiszen a "szép időkben" kisiskolásként nem olvasott egyet len jegyzetemet sem. A blogom hozadékának elbírálását bízza az olvasókra, akik értik, és tudják is miért olvassák. Előző kommentjét rakja fel ismételten, hogy aki nem olvashatta, az megértse a válaszomat. A nyugdíjas éveim szépségéért ne aggódjon, arról magam gondoskodom.
Törekedjen az "önsorsrontó" Henészi választók meggyőzésére, hogy legközelebb "JOBB..." képviselőt válasszanak a körzetüknek.
Üdvözlettel: Bakos József "ex elvtárs"
Az alábbi ülés jegyzőkönyve még „kivonatosan” is nagyon hosszú, s bizonyára csak a közügyek iránt komolyan érdeklődők veszik majd a fáradtságot, hogy végig olvassák, de sajnos a történtek megértéséhez ez is fontos adalék. Az elszántabbaknak (és az első bálos képviselőknek) ajánlom a honlapon lévő…..
A múlt felidézéséhez, és a történtek megértéséhez jó szolgálatot tesznek a korabeli jegyzőkönyvek, de ahogy Arkagyij Iszaakovics Rajkin mondaná, „Válámi ván, dé ném áz igázi”! A valódi, „hangulatot” az ülésről készített videó és hangfelvétel adná vissza, de ezek ismétlésétől (ahogy a havi…..
Tegnapi jegyzetemben idéztem néhány mazsolát a 2010. évi demokratikus közmeghallgatásos testületi ülésből, és ígéretet tettem a folytatásra. Tekintettel arra, hogy 1989-től részt vettem minden lakossági fórumon, s valamennyi városházi közmeghallgatáson, nagyon jól emlékszem a nagy létszámú…..
!gaza van azon polgártársamnak, aki bagatellizálta a fekvőrendőr kérdést, mert valóban bőven vannak fajsúlyosabb ügyek és problémák a településünkön, de a „jelentéktelen” ügyről szóló jegyzetemnél több mint 1000 cuppanást regisztrált a készülékem, ami a legnagyobb rosszindulattal sem minősíthető…..
Szeretett polgármesterünk már regnálásának kezdete óta nehezményezte a reá is vonatkozó önkormányzati „házirendet”, mivel a „fehérházi” apparatcsik képzőn anno olyan polihisztorokat képeztek, akik minden előírás, korlát és kontroll nélkül megoldanak minden feladatot. Miután Lenin-fiú nem lehetett…..
bakos.jozsef 2020.02.10 14:32:51
@Prof. Wurm:
Tisztelt Professzor Úr!
Örülök, hogy akadt végre valaki a „megszólítottak” közül, aki válaszra méltatta füstölgéseimet. Az különösen kedvemre való, hogy éppen Te vetted fel a kesztyűt, még ha mindez kissé megkésve is történt.
A Hofi nótát juttattatod az olvasók eszébe („Gondolj apádra, ha ……), ezért már mellőzheted a „mundér becsületét” („Csak a szépre emlékezem…”) mert bár lehet, hogy úgy gondolod, de nem vagy obligón kívül. Ámulatba ejtő az éles elméd, ugyanakkor aggódásra adhat okot, felbukkanó részleges amnéziád. Erről majd a következő jegyzetemben.
Nos, akkor elöljáróban tőlem is néhány észrevétel kommentedhez.
Valóban nem etikus egy rejtőzködő kommentező leleplezése, de én egyszer sem neveztem meg egyetlen „vitapartneremet” sem. Az, hogy a témák boncolása közben lelepleződik, mert sokan ráismernek a rejtőzködni szándékozó (legalább is igyekvő) személyre, az már nem az én bűnöm, és nem is a véletlen műve.
Kisváros vagyunk, ahol „mindenki ismer mindenkit és mindenki tud mindenről”. Egyébként meg énszerintem egy közéleti „nagy ember” ne bújjon a paraván mögé, s ne akarja megőrizni inkognitóját, hanem vállalja fel véleményét, hiszen a közügyek felvállalásakor erre „szerződött”. A „bujkálást” pedig hagyja meg a „kisembereknek” akik állásukat, családtagjaikat, stb. féltve a kollektív fosás állapotában szenvednek. A mai viszonyok között érthető is, mert még alsó szinteken is általános az állandósult retorzió a nem az elvártaknak megfelelően „nyilatkozókkal” szemben.
Akarva, akaratlanul, de elbeszéltél a téma mellett, s mellékes részleteken rágódtál, miközben „gyónásod” elmaradt. MI PISTÁNK regnálása alatti kisded játékait sorolom, Te pedig „pontosítod” mikortól volt kettő alpolgármester, mikortól csökkentette a hozzászólási időt annak ellenére, hogy ez semmit nem változtat a lényegen, mert dátumok nélkül minden a polgármesterünk regnálása alatt történt. A közmeghallgatás „kiherélését” cáfoltad (bár megjegyezted, ”persze tévedhetek”), cáfolhatatlanul megtörtént (következő jegyzetemben bizonyítom).
A „bűnbánó pentitó” mellőzésével azért egy mea culpa nem ártott volna, hiszen köztudott, hogy alvezérként végig asszisztáltad (mi több, támogattad) szeretett polgármesterünk hat ciklusos tevékenységét.
Amúgy a visszatekintésed az elmúlt ciklusok testületi összetétele és működése tekintetében tanulságos adalék lehet a jelenlegi testület új tagjai számára. Igazi ízelítőt azonban akkor kapnának, ha betekintenének a korábbi „pengeváltásos” ülések jegyzőkönyveibe is (pl.2007. 07. 19. 08. 02 és 29. 09.27. 10. 25. 11. 29. 12. 20. 2008. 02.14.). Ezekből a feljegyzésekből láthatnák a kétkedő választópolgárok (és elsőbálos képviselők), hogy nem csak fekvőrendőr ügyeket vállalt fel az „ellenzék”, hanem fajsúlyos ügyekben is hangot adott észrevételeinek.
Köszönöm a jegyzethez való hozzászólásodat (kár, hogy a II. részt mellőzted), s remélem, hogy további megvilágosodásaid során is közreadod véleményeidet.
Ui. A macerás írogatás helyett (amennyiben nincs ellenedre), javasolnám a korábbi „Vencel” eszmecsere prolongálását!
 Szóval, tegnap ott hagytam abba a füstölgést, hogy az illetékes elvtárs „elfelejtett” szólni váltótársának, hogy  …..stb. stb. Érthetően, a Jókai lakótelep korábbi képviselője BB. (nem Brigitte Bardot!), aki ott lakva cca. 20 évet atyáskodott a választókörzet felett, nem jelezte „utódjának”, hogy…..
Az ünneprontást elkerülendő, még jóval karácsony előtt idéztem fel egy korábbi jegyzetemet az újsütetű képviselők és olvasók részére, hogy bepillantást nyerhessenek a helyi politikai közélet kulisszái mögé. Azt egy percig sem reméltem, hogy múltidézőm kedélyborzoló hullámokat kavar majd, s…..
Mielőtt újabb „díjemelésekkel” ösztökélte gavallérosabb „támogatásra” polgártársait szeretett polgármesterünk, előbb gyorsan fényárba öltöztette a várost, majd újabb parádés gálaestet prezentált a még frissnek mondható gittegylet (cél, mondanivaló, alapgondolat, bevezető, előszó, VAGY AMIT AKARTOK!)…..
Néhány évi szünet után ismét meglátogattam helyi képviselő-testületünk ülését, tekintettel az új felállásra. Ránézésre nem tűnt tragikusnak a kormánypárt hatalmas zakója, mert a polgármester hat fős „csapatával” átellenben ötfős „ellenzéki” képviselőt láthattak az érdeklődők. Itt inkább a helyi TV…..
Nos, nem hallom, mit susognak a Széchenyi park gesztenye fái, de azt hallom, hogy min csemegéznek a város „jól értesült” lakói. Mondhatnám a Skorpió zenekart idézve, hogy „újra dübörög a banda” (ami igaz) de valójában nem erről van szó. A „rossznyelvek” szerint, amint azt a legutóbbi kommentező is…..
bakos.jozsef 2019.11.16 10:24:28
Örömmel konstatálom, hogy hosszú némaság után néhány bátor (?) polgártársam "hangot adott" észrevételének.
Remélem, a történtek után is nyugodtan alszanak, s nem aggódnak rokonaikat esetlegesen érhető retorzió miatt.
Érdekes, hogy hogy nem egy Facebook bejegyzésre özönlenek a gazsuláló, puncsoló bejegyzések,az inkognitó feladásával. Amennyiben kritikai vélemény megosztásáról lenne szó, már is előtérbe kerül a rokonokért való aggódás.
Az előttem szólóhoz csatlakozva, gratulálok (nem a bátorsághoz, mert ehhez nem szükséges) hanem a tényszerű és főképpen szakszerű vélemény nyilvánításhoz.Egyértelműen látszik, hogy a hozzászólók otthon vannak a helyi közélet kardinális kérdéseiben, s Ők is válaszra várnának a nem kevés, de megválaszolásra váró kérdésekre.
Velük együtt gondolom, hogy a konkrét és érdemleges válaszok nem a Juliska nénitől, netán Jóska bácsitól várható, de sajnos az illetékes,kompetens személyek továbbra is hallgatásba burkolódznak.
Nem kevés konkrét "kérdés" merült fel a kommentekben, s biztos vagyok abban, hogy nem kevés polgártársam várja érdeklődéssel a válaszokat, a kérdezőkkel egyetemben.
Az újsütetű képviselőktől nem várható el, hiszen most csöppentek a "levesbe", de az "öreg" városatyák krémjének "hivatalból" is meg kellene szólalniuk. A volt pénzügyi bizottsági elnök, vagy "utódja" a jelenlegi gazdasági bizottsági elnök reagálhatna, hogy mi igaz a közel kettő milliárdos önkormányzati adósság.A jegyző is (ugyancsak "hivatalból")közreadhatná, hogy miért csúsznak a testületi ülések jegyzőkönyvei, miért szenved hiányt a "törvényesség", s miért nem veszi ki szabadságát a polgármester.
Aztán itt van az adófizetők pénzén működő NVTV, Atádhír, amelyik néhány oknyomozó riporttal tűzhetné zászlajára az igazság keresését. De nem, mert az Ormai TV csak a polgármester "fényezésére" van berendezkedve, a közérdekű kérdések feszegetése viszont távol áll tőle.Pedig a tulajdonos nem a Mészáros Lőrinc, nem is Ormai István, hanem Nagyatád városa.
Ismét csatlakozva az előttem szólóhoz, magam is reménykedve várom az új ifjú képviselők megváltó fellépését és szereplését a helyi közéletben, mert a régiek a semmittevésüket lázas tevékenységnek álcázva, továbbra is csak a "saját pecsenyéjük sütögetésén" fáradoznak.
Az Atádhír jóvoltából megtudhattuk, hogy „felszállt a fehér füst”. Mielőtt a KDNP hívek pánikba esnének, megnyugtatásul jelzem, nem új pápát választottak, csupán megalakult Nagyatád város új képviselő-testülete. A lottón ugyan 62 éve nem nyerek, de ezúttal bejöttek a „számaim”. Ahogy azt előző…..
Meglepődve olvasom az unikumnak beillő tudósítást az AtádHír oldalán. Ilyen még tényleg nem fordult elő Nagyatádon, hogy a szavazást követően nem alakulhatott meg sec perc alatt az új önkormányzati testület. „Micoda capász” mondaná az oroszlán, miután a Radír Pók kiradírozta a fogait, mert tényleg…..