Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tűzköves

182 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még nem tudom felfogni, hogy nem vagy, ezért nem tudom most elmondani, hogy milyen volt az egykori „Tokaj-étterem”, hogy is szőttél bele Miskolci Varietét, értelmiségi és menedzserklubot. És azt sem tudom elmondani, hogy milyen érzés volt először kézbevenni a Dobrossy Pistával…..
Ő volt a legjobb ember, akit valaha is ismertem.  Házasságunk 21 éve alatt a nehéz pillanatokban soha nem hiányzott az asszonyi biztatás, de a rivaldafényben is megőrizte szerénységét. A családi fészek igaz őrzője volt, a védett öböl, a biztonságos leszállóhely. Jót…..
Még nem tudom felfogni, hogy nem vagy, ezért nem tudom most elmondani, hogy milyen volt az egykori „Tokaj-étterem”, hogy is szőttél bele Miskolci Varietét, értelmiségi és menedzserklubot. És azt sem tudom elmondani, hogy milyen érzés volt először kézbevenni a Dobrossy Pistával…..
  Az ilyen embereket civilizált országokban gyorsan eltűntetik a színről. Lemond magától, vagy lemondatják. Persze tudom én, hogy Magyarország más. A fennálló hatalom nemigen kockáztatna meg egy előrehozott választást, amit a lemondott képviselő miskolci körzetében kellene…..
E héten megyénk vezető napilapja féloldalas interjút készített Miskolc város első polgárával. Adódott hát az alkalom, hogy összevessük városunk és a cívisváros vezetőjének nyilatkozatait. Márcsak azért is, mert a Fidesz miskolci képvelői Debrecen városát…..
"Ki gépen száll fölébe, annak tépkép e táj"! Talán ezért sem árt egy kis történelemlecke azoknak, aki nemrégen érkeztek erre környékre. Nagy-Miskolc kialakulása 1945-ben kezdődött, amikor Diósgyőrt Perecessel és Hejőcsabával a városhoz csatolták. 1950-ben Miskolc tovább…..
Igen, elkapkodták Miskolcon a Magyar Narancs legújabb számát. Rossz nyelvek szerint a városvezetés vásároltatta fel, de én nem hiszem, hogy ilyen botor eszközökhöz folyamodna az identitászavarától igencsak szenvedő miskolci előljáróság. Hacsak a gyökerek nem így keresik…..
Sokan megmosolyogták. – Költő… és legyintettek. Általában azok, akiknek csak az számít, ami gyorsan eladható. Ő ilyenkor visszahúzódott írásai közé, gyakran  porig alázva. Ám élni, ilyenkor élt igazán. Krónikás lelke ott repdesett a szülőföld lankái fölött,…..
Gyerekkoromban, az „átkosban” felöntötték télen az iskolaudvarokat. Ott korcsolyázhatott mindenki. Abban az időben valami miatt fontos volt, hogy a gyerekek a tél örömeit is élvezhessék. Persze a Vasgyárban az Árnyaskerttel szembeni teniszpálya volt a csúcsok csúcsa.…..
Miklós bácsi már életében legenda volt. Fejből tudta a város elmúlt hatvan évének minden elmesélésre érdemes történetét. Az egykori jeles sportoló ezeket azért ismerte, mert vagy ott volt a történés helyszínén, vagy neki mondták el elsőnek. Ő volt ugyanis a városi…..
  Elképesztő ez a fiú. Igazi őstehetség. Mások hosszú éveken át küzdenek, hogy felfedezzék őket, ő meg csak bemondta legfőbb számát a 47 ezrest és máris ott dübürgött a címoldalakon. És nem hagyta alább. Kiderült, hogy nem egyszámos tálentum, mint sokan mások, mert…..
Azt hiszik győztek, pedig hatalmas öngólt rúgtak. Pontosabban leleplezték, milyenek valójában: kicsinyes bosszúállók, akiknek Miskolc  semmit sem jelent. Nem érdekelte őket a névváltoztatás ellen összegyűlt 40 ezer aláírás. „Kommunista háttérmunkára" gyanakodtak, amikor…..
Elmentek Pestig. 200 kilométert, gyalog. Volt, amikor mínusz 10 fok alatt volt a hőmérő higanyszála, de mentek. Volt, amikor  a havat szemükbe hordta a szél, de mentek. A kevésbé gyakorlottaknak fájt a lába, volt akinek véresre törte a bakancs az ujját, de mentek.…..
tűzköves JÓSZÓ INGYEN 2012.12.24 07:17:15
 A klipet nézegetem, miközben lassan eloszlik a hajnali harangszó. Nem tudom Magyarországon működne-e ez a kezdeményezés? Egymással semmiségeken ordítozó embereket látok magam körül, az élet szinte minden pillanatában. Jogosan, vagy jogtalanul, de rögtön magas C-n kezd a…..
tűzköves A diákok példája 2012.12.18 09:03:05
A miniszterelnök ideges lett! Nagyon ideges. Olyasmivel találkozott, amire végképp nem számított. Találkozott fiatalkori önmagával. A diákok tükröt tartottak a rendíthetetlennek gondolt főember élé. Azt tették, ami a többség közönye miatt nem sikerült a rendőröknek, a…..
tűzköves Szomorú Ádvent 2012.12.16 17:14:00
Azon szerencsés emberek közé tartozom, akit jó anyóssal áldott meg a sors. Nap mint nap érezhettem szeretetét. Amikor egyfajta végtisztességként előtte tisztelgek, fejet hajtok egy nagy nemzedék munkásfeleségei előtt is, akik percnyi megállás nélkül egész életükben…..
  …a félelemtől válik az ember irányíthatóvá. (Jo Nesbo)   Csend van az iskolákban - mondja az illetékes. Miért mit vártak? Fűtenek. A gyerekek felelnek, jegyeket kapnak. A pedagógusok megtartják óráikat. A diákok feldíszítik a fenyőfákat az aulában.…..
tűzköves Mancs! Nem felejtünk! 2012.12.08 20:47:55
Kevés élőlénynek adatik meg, hogy még életében szobrot kapjon. (Az emberek közül leginkább az öntömjénező paprikajancsiknak. Ám ezeket a modellek halála után rendszerint gyorsan ledöntik.) Nem tudni már, kinek az ötlete volt, hogy  Mancsnak szobrot állítsunk. De a…..
Elképesztő ez a fiú. Igazi őstehetség. Mások hosszú éveken át küzdenek, hogy felfedezzék őket, ő meg csak bemondta legfőbb számát a 47 ezrest és máris ott dübürgött a címoldalakon. És nem hagyta alább. Kiderült, hogy nem egyszámos tálentum, mint sokan mások, mert ott van…..
Nem az a baj, hogy áll egy beruházás! Van ilyen! A nagy gond  a városvezető fejében lakozik. Néhai apám szerint, vérbenforgó szemmel nem lehet jó döntést hozni! Márpedig a mélygarázs-projekt ötlete is így születhetett. Mint sok más! Miután abból indult ki, hogy az előd…..
Elhittem neki. Nekem ő volt Vonó Ignác, Varville báró és Sir Basil. Igazi fejedelem a Csongor és Tündében, de átéltem vele a Tizenkét dühös ember egyikének kétségeit is. Mindegy milyen szerepet alakított, nekem nem játszott, valóban ő volt a detektív, a gróf, az inas, vagy…..
tűzköves Orkán novemberben 2012.11.25 07:48:48
Rá már csak az idősebbek emlékezhetnek, ugyanis történetem főszereplője: az orkánkabát. De nem ám a Bécsből csempészett esőkabátról beszélek, hanem arra, ami a hetvenes évek elején itthon készült:  igazi turbósított és magyar. Kívül fényes, belül bélelt. Ugyanakkor…..
tűzköves Járna már nekünk! 2012.11.20 21:10:33
Nehezen szedtem össze magam, amikor belépett a polgármesteri irodába. Csak ritkán adatik meg az ember életében, hogy nála tegyen  látogatást az egykori trónörökös . Munkatársai „fenségként” tisztelték, de én katonaviselt emberként „megszólítást kértem”.…..
Keményen dolgoztak 40-50 éven át. A kohászatban, a DIGÉP-ben, máshol. Idős emberek, nyugdíjasok. Egyikük jobb erőben van, másikuk bottal érkezik. Megörülnek egymásnak, leülnek, nosztalgiáznak a régi időkről. Néha még egy-egy verset is megtanulnak, vagy felidéznek, hogy…..
Ha az az érzésed, hogy átvágnak, akkor valószínűleg tényleg átvágnak. (Csin-Ning Csu)   Úgy tűnik Miskolcon végképp elfogyott a puskapor. Nagy a baj, ha a városvezetés már korábbi hazugságaihoz sem tartja magát! Az történt ugyanis, hogy a kormány egyébként helyesen,…..