Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*Catalina*

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor megkezdődött a vizsgálat, a rendelőben ijedten néztek egymásra az ott várakozó betegek édesanyám fájdalmas kiáltozásait, sikoltozásait hallgatván. Tisztelt Praxisblog!         Kolonoszkópia. Az interneten a következőket olvastam ezzel a…..
*Catalina* 2012.12.21 17:11:49
@ma21: Köszi a tippet, én is gondoltam már a magánrendelésre. Csak azért volt furcsa, mert először lehetett altatást kérni. De valószínűleg az a baj, h. kevés az aneszteziológus is.
*Catalina* 2012.12.21 17:17:00
@Tempus-Anh: Szerintem a fájdalom teljesen egyénfüggő. Azért mert neked nem fájt, ez nem jelenti azt, hogy akkor másnak sem fog. Én sem bírtam ki végig a vizsgálatot, 40 cm-ig jutott csak el a doktornő. Mellesleg nem sikítoztam, próbáltam összeszorított szájjal tűrni, de nem bírtam végigcsinálni a vizsgálatot.
*Catalina* 2012.12.21 17:19:09
@karcsibácsi: Köszönöm, hogy ennyire részletesen leírtad. (Én sem kaptam injekciót.)
Titkok, bálok, utazások : Erzsébet királyné és magyar udvarhölgyei időszaki kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban 2012. június 9 - szeptember 30. Kurátorai: Kaján Marianna, Kovács Éva Marianna, szerk. Faludi IldikóGödöllői Kir. Kastély Közhasznú Nonprofit Kft., 2012.…..
*Catalina* 2012.11.06 15:05:51
@Pável: De miért "fér bele", amikor a hölgy nem Erzsébet királyné?

Más fórumban is írták, hogy ez tévesen van kiírva.
*Catalina* 2012.11.06 22:40:18
@Pável:

Erzsébet nagyon ritkán fényképeztette magát, mert nem szerette. Kivételt akkor tett, amikor egyedül, testvéreivel, esetleg kutyáival fényképeztette magát.

(A híres Angerer fényképsorozat)

Ha ilyeneket írsz egy kép alá, hogy a "gugli köpte" - azzal csak azt árulod el, hogy nem vagy elmerülve ebben a témában, korban...és csak felületesen tájékozódsz.
Praxis Hová lesz a magyar vér? 2012.01.02 09:46:00
Most már OVSZ-es pólót meg szaloncukrot is osztanak, ezért aztán "éredemes" rohanni és vért adni! Meg van a miértje, amiért ezt írtam, nemsokára feltöltöm. Azért írom részletekben, mert egyben nem engedi a gép, ezért türelmeteket és megértéseteket…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Ez a történet 1976-ban…..
Tisztelt Praxis!   Olyan problémával fordulok önökhöz, ami számomra nagyon kellemetlen, ahogy az a bánásmód is, ahogy hozzám viszonyultak legutóbb a nőgyógyászaton. Sokáig volt saját orvosom, de miután felköltöztem Budapestre értelemszerűen váltanom kellett, az ember nem…..
Praxis Pénisz protézis 2011.07.14 06:00:00
Aktuális levelünket valószínűleg humoros fricskának szánta beküldője, de döntsétek el Ti, hogy mennyire vicces. Semmit sem változtattam rajta, a helyesírási hibákat (szinte csak az van benne) is meghagytam. Délután azért lesz majd "normális" levél is.    …..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
*Catalina* 2011.07.06 14:04:53
@Biga néni: Nem nevezném azt mimózaságnak, ha valakit zavar, hogy nőgyógyászati vizsgálat közben benyitnak esetleg még ott is maradnak cseverészni.
Egyrészt a szeméremérzet miatt, másrészt meg az orvos figyeljen a betegre.

Pontosan az ilyen típusú páciensek miatt történhetnek hasonló esetek. (miért zavar ez téged: apácának készültél, mi lesz veled ha szülni fogsz, stb...)

Az ilyeneket az sem zavarná, ha a július 4.-ét ünnneplő amerikaiak a rendelőn masíroznának át, miközben ők a vizsgáló asztalan feküdnének széttárt lábbakkal...
*Catalina* 2011.07.06 22:02:25
@Biga néni: Szerintem nincs igazad.
"valamit valamiért" ez hogy jön ide? Szerinted ha valaki diagnózist akar, akkor köteles eltűrni, hogy olyan személy is jelen legyen, akinek ott semmi keresnivalója?

Elvileg az orvoson és az asszisztensen kívül más nem is lehetne a vizsgálóban.

Ha a szülésnél "jönnek egy csomóan", akkor az valószínűleg indokolt, te is írtad, h. komplikáció esetén.

De az nem indokolt, h. egy vizsgálat során valaki beugrik beszélgetni az ismerőséhez, miközben egy beteg is ott van félmeztelenül.

Érzed a különbséget?

Egyébként nem csak a meztelenség miatt, hanem azért is, hogy ne vonja el más az orvos figyelmét, ne zavarják.

Szóval, én például azt sem szeretném, hogy miközben a fogorvos fúrja a fogam, a barátjával beszélgessen, mert ha ezmiatt hibázik, az nekem fájna...
Praxis Csupa szőr lett a nő arca 2011.06.11 13:05:00
Tisztelt Praxis blog! Szeretnék önöknek elmesélni egy történetet és erről a véleményüket kikérni. A feleségem a közelmúltban részt vett egy lézeres bőrgyógyászati beavatkozáson, amelynek a célja az lett volna, hogy a feleségem arcáról a nem kívánatos szőrt eltüntesse. A…..
*Catalina* 2011.06.11 15:05:20
@Irkutszk: Amikor ilyen hozzászólásokat olvasok, mindig "jó érzéssel tölt el, hogy ennyire sok empátia" szorul egyes emberekbe.
Tisztelt Praxis blog!   Elküldöm önöknek történetemet. Sajnos elég sok nőgyógyászati problémával küzdöttem, küzdök. Költözés miatt két helyen vettem igénybe sztk-s rendelést. Bárcsak ne tettem volna. Többször sírva jöttem ki. Csak pár példa: 19 évesen nem hitte el…..
*Catalina* 2011.05.29 21:40:58
@ujjujjuj: Nem vagy te "érzéketlen tuskó", csak alacsonyabbra tetted a mércét.
Évekkel ezelőtt meglehetősen komoly összegért megcsináltattam a fogaimat. Fogorvosom olyan korszerű koronákat készített a fogaimra, melyeket bármiféle fogászati probléma esetén sem kell levenni, mert átröntgenezhetőek és a hidat úgy építette meg, hogy ha indokolt a foghúzás…..
Tisztelt Praxis blog! Nem mai történet, de elég komoly sebeket és mély nyomokat hagyott bennem a világ legjobb édesapjának, az én drága édesapámnak az elvesztése. 7 és fél év távlatából nyugodtan mondhatom, harag egy csepp sincs a szívemben, csak keserűség és értetlenség.…..
*Catalina* 2011.04.30 12:28:02
@cenzorilla: Azért kellene, mert sok embernek elveszi a kedvét, hogy egyáltalán kommenteljen, arról nem is beszélve, hogy egy történetet beküldjön.

Valóban nem sokszor szoktam hozzászólni a történetekhez, inkább olvasgatok. Viszont egyszerűen nem lehet kikerülni, hogy ennek a nőnek? a mindig rosszindulatú hozzászólásaiba ne fussak bele.
*Catalina* 2011.04.30 12:37:20
@adamantium: Igen, igazad van. :)
*Catalina* 2011.04.30 12:38:00
@cenzorilla: Látom, neked teljesen felesleges magyarázni.
Van nekem egy pasim, harmincon túl, negyvenen innen, nagyon szeretem – de korántsem egy love storyt szeretnék elmesélni, hanem egy dühítő fordulatokban bővelkedő láb-sztorit. A pasim stramm legény, hisz benne, hogy a sport által acélozható a test egészsége, ezért focizni jár.…..
Sziasztok! Olvastam a blogotokat, és gondoltam, leírom az én őrjítő történetemet, mert annyira nonszensz. Ha nem a saját szememmel, fülemmel látom, hallom, el sem hiszem. A páromnak régen volt egy súlyosabb Achilles sérülése. Sok évvel később meghúzódott és fájt neki, elment…..
*Catalina* 2011.04.13 14:41:06
@Máгia: Igen, Mária az előbbi kommentem utolsó mondatával főleg rád céloztam.

Ami pedig a kacsás mondókádat illeti, te nem fogod fel a tartalmát: sokszor szóvá tették már neked (nem 1,2 ember), hogy visszavehetnél az irritáló, kibírhatatlan stílusodból de mégsem teszed.

Ha tudod, hogy az nlcafe.hu-n milyen a színvonal, akkor gondolom ott is boldogítottad az embereket...
*Catalina* 2011.04.13 14:53:24
@Leroi: Ok, te is harapós kedvedben vagy.

A kommentemnek az lett volna a lényege, hogy ha elmondta volna nekik valaki, hogy a dolgozóknak továbbképzés folyt, akkor megértők lettek volna.

Ismétlem, ez csak kommunikáció hiány volt.

Légyszíves, ne forgasd ki a szavaimat.
Tisztelt Praxis blog,   Ez a történet életem egyik legkeményebb kórházi története, úgy hogy a családomban több orvos is található és azt hiszem nyugodtan mondhatom, alaposan ismerem az egészségügy helyzetét, a közalkalmazott orvosok és ápolók körülményeit,…..
Az eset a mi osztályunkban is megtörtént, először azt hittem, valamelyik osztálytársam anyukáját még ennyi idő után is zavarja az eset.     Én levetkőztem, és félmeztelenül kellett végigolvasnom a betűket a szemvizsgálathoz, félmeztelenül nézte meg a doktorbácsi,…..
*Catalina* 2011.03.14 21:34:12
@cenzorilla: Sokszor szoktam olvasgatni a posztokat és szerintem nagyon irritáló amit művel. Nem hiszem, hogy ez nem tűnt fel...
Körülbelül 1 hónapja arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj a bal mellem. Gondoltam elaludtam, a hátam gyakran el szoktam. Azonban csak nem múlt el, és áttapogatva csomókat találtam, gyorsan kértem is időpontot a nőgyógyászhoz. Miskolci Semmelweis kórház, a doktornőnél először…..
*Catalina* 2011.02.27 12:39:07
@adamantium: Lehet, hogy mostmár arról folyik a vita, de az elején egyáltalán nem arról szólt.

Néhány kommentből:
-"hogyan álljunk ki nagy pofával a vélt jogaink mellett"
-"Szerény véleményem szerint a poszt írója egy mai átlagos fiatal nő, akinek tudásával, önismeretével fordítottan arányos az egója. Rengeteg ilyen kis nulla szaladgál óriási pofával, arrogáns viselkedéssel"

Miért nem cseszték le, hogy egyáltalán orvoshoz ment!
*Catalina* 2011.02.27 12:47:32
@Hatodéves: Rendben van, engem csak az döbbentett meg, ahogy az ELEJÉN nekiestek.
Már érződik a rend szele Budapesten, amit mindenki a saját kárán fog megtanulni betartani: Este hét óra után 3 azaz három perccel érkeztünk a Katona József Színházba, és már nem engedtek be az előadásra. Nem kicsit lepődtünk meg, hiszen pokrócos, ingyen teás,…..
*Catalina* 2011.02.05 20:04:29
@enamel: Más nem lehet elfoglalt, csak te? A pontosság azt is jelenti, hogy megtiszteljük a többi embert azzal, hogy nem késünk.
Azért nem szeretem a későket, mert mindig van valami kifogásuk, hogy miért nem képesek betartani az időpontot.

Pl.: egyik ismerősöm szerint csúcsidőben csak óránként járnak a buszok, vagy hasonló hülyeségek...

Mindegy, ha te ezt nem érzed, akkor nem lehet megmagyarázni.
*Catalina* 2011.02.05 20:17:31
@enamel: Ok, én pedig elküldelek a jó édes apucid bizonyos testrészére.

Nehogy elkéss ám!
*Catalina* 2011.02.05 20:39:20
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Az ilyenek aztán nem veszik észre magukat, mert ők "fontos" emberek a többiek meg teljesen rugalmatlanok!

Ha pedig megmondják nekik, hogy idegesítő a késésük, akkor a többiek ideggyengék és még kurvák is.

Dehogy ők változtassanak, na azt már nem.
Praxis Perverz nőgyógyász 2011.02.02 14:22:00
Sajnos a családomban elég sok rossz tapasztalat van különböző orvosokkal kapcsolatban és hiába még csak 17 vagyok, már nekem is sikerült belefutnom egy olyan emberbe, aki megalázott és aki miatt azóta is félek a nőgyógyászoktól.     A barátommal egy éve vagyunk…..
*Catalina* 2011.02.02 22:34:55
@Leroi:

A mondanivalód első részével egyetértek, de a másodikkal...

Egy 40 éves nő is lehet nő a szó "valódi értelmében", miért kell ilyeneket írogatni?

Akkor mit mondjunk azokra, akik 20 évesen jóval idősebbnek néznek ki a koruknál?
*Catalina* 2011.02.02 22:51:59
@Leroi: Nagyon durván nyomod.

Honnan tudod, hogy szakadt volt?
Ha nem tűnt volna fel, itt az orvos volt a hibás.

Ennyi erőval a kiscsaj is mondhatná hogy nem kell sz***-ba lépni és nem kell ilyen orvoshoz menni.

"Saját társaságbeli összejövetel" - ez nagyon jó! Mintha arisztrokraták lennének! :)
*Catalina* 2011.02.02 23:08:54
@Leroi:

Az első mondatoddal teljesen egyetértek.

Viszont:
Nem minősítettelek, csak megállapítottam, hogy durván fogalmazol.

Ha te elkezdesz engem minősítgetni, tedd azt.

Az orvosok nyilvánvalóan nem arisztrokraták, mert annak születni kell.
Az alább leírt eset nem velem esett meg, csak szemtanúja voltam. 10 éve született a kislányom, sajnos annyira súlyosan besárgult, hogy a szülészetről nem engedtek haza bennünket, hanem a gyermek-klinika csecsemőosztályára került a babám. Itt voltak a súlyos beteg, koraszülött…..
*Catalina* 2011.01.19 13:29:42
@Dr.laikus PhD:

"A szokásos női nagyot mondás a szülés borzalmairól"

Te férfi vagy, ugye?
*Catalina* 2011.01.19 13:36:13
@Dr.laikus PhD:

Miért "ijeszgette?" Nem lehet, hogy csak elmesélték, ők hogy élték át?

Minden embernek más a fájdalomküszöbe, a szervezete, stb...

Ha szerinted felnagyítják, akkor miért van az, hogy sokan az átélt fájdalom miatt nem akarnak már második gyereket?