Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moloy

0 bejegyzést írt és 364 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon jó évre tekinthet vissza Orbán Viktor és köre, hiszen az általuk szponzorált 20 ezer fő alatti települések fociklubjai a Felcsút, Kisvárda, Mezőkövesd, Gyirmót (ami közgazdaságilag tartozik csak Győrhöz) az NB I. élmezőnyébe kerültek, míg négy fővárosi klubból három (Honvéd, Újpest, MTK) a…..
Bár már a tavalyi év végén esett szó arról, hogy Orbán Viktor Moszkvába fog látogatni - mégpedig valamikor 2022 februárjában - ám közben az ukrajnai válság folyamatos mélyülése és az euro-atlanti országok (Nyugat-Európa és Észak-Amerika) Putyin-ellenes összezárása miatt sokan hitték, hogy ezen végül…..
moloy 2022.01.30 13:40:24
@birkamenet: Nem vagyok földrajzi zseni, csak meg kell nézni/nézned a térképet! Keleteurópából nehéz az USÁ-t megtámadni, de Kamcsatkáról hamarabb odaérnének a rakéták, elérhetik őket repülőkkel is. Nézd meg az USA háborúit: Kórea, Vietnam, Irak, Líbia, régebben Németország, Japán; nem is volt az USA területén külső ellenség. És az oroszoknak keleti oldalon lehetne szövetségese is: pl. Kína. (Északkóreát nem említeném...)
moloy 2022.01.30 13:46:56
@Igazamvanvagyigazamvan?: Valóban, nem kell feltétlenül érvnek lennie. Vedd egyszerűen véleménynek.
moloy 2022.01.31 09:32:44
@Igazamvanvagyigazamvan?: Na jó. (Bár - olybá tűnik - neked valami pszichiáter-bogarad van.) Az amerikaiak gyilkolászási hajlamukat már az ottani őslakosok kiírtásánál megmutatták. De sajnos, maradt belőlük elég sok Európában is.
A kormány a választások közeledtével közérdekű vagyonkezelő alapítványokba (KEKVA) szervezett ki több száz milliárd forintnyi közvagyont. Az egyelőre továbbra is az állam támogatásaiból működő intézmények élére sok esetben kormánytagokat, képviselőket ültettek. A  néhány hónapja formálisan is…..
moloy 2021.11.27 14:24:55
@steery: Magyarországon eddig CSAK a Fidesz csinált nemzeti konzultációt és ügydöntő népszavazást. E-logikát követve nem kellene Országgyűlés sem; tartsanak minden kérdésben konzultációt, vagy népszavazást. (Mielőtt örömködnél: Ez azt is jelenti, hogy az ellenzékre sem lenne szükség!)
moloy 2021.11.28 17:29:29
@steery: Az alavetésed tartom tévedésnek: az országot ugyanis a választók által kijelöltek, felhatalmazottak vezetik. És IGEN, jól v. rosszul. És NINCS "menesztés" sem, ahogy utólagos elszámoltatás, felelősségre vonás sem. Ugyanis ők az ország vezetésére nem önkijelöléssel, hanem a választók általi felhatalmazottként teszik tevékenységüket és a választók azok, akik jól, v. rosszul döntöttek. Így őket kellene - logikád szerint - meneszteni, elszámoltatni.
Erre némileg ellentmondónak tűnhet GyF esete, aki nagyon messzire ment a választói akarattól, de leváltásáról (lemondatásáról) mégsem a választók közvetlenül, hanem azok küldöttei döntöttek.
Megj.: Ha egy rendszert esetleg "alapjaiban" kell megváltoztatni (amit szintén lehet jól, vagy rosszul csinálni) ahhoz is kellenek a törvényhozók. Kik legyenek azok? A Kádár-rendszer megváltoztatása jól sikerült azoknak, akiket ezzel megbízták a választók?
Hétfőn nálunk vendégeskedett Emmanuel Macron francia elnök. Ő ugyan egy fiatal arc az európai politikában, mégis a világ egyik atomhatalmát vezeti, és köztudott, hogy nem igazán van barátságba a magyar miniszterelnökkel. Most viszont ide jött, a "darázsfészekbe", ahol a visegrádi országokkal…..
moloy 2021.12.17 18:33:35
@ulpius66: Amennyiben bevezetik a "Karácsony" elnevezés tiltását, kezdhetünk barátkozni a "Téli Ünnep Gergely" főpolgármester névvel?
Mit varhatunk szociáldemokrataként egy Márki-Zay kormányzattól? Tegyük fel nyer  az ellenzék, tegyük fel az új parlament őt választja meg miniszterelnölnek. A sajtóban az ellenzéki pártokat a jobbik kivételével  baloldalinak nevezik, ami gazdaságpolitikájukat tekintve semmiképpen nem helytálló.…..
moloy 2021.11.30 13:28:10
@1890: A munkaadó a 150/200%-os bért és járulékait (amit eddig NEM fizetett), mivel min. a korábbi nyereségének elérése (sőt: növelése) a célja, nem fogja "lenyelni"...
Kovács Gergő összefoglalója: „Aki megtapasztalja, hogy a panaszkodásnál eredményesebb a közös cselekvés, már nem keres erős vezetőt, hogy az mondja meg, mit gondoljon, mit tegyen. A cselekvő ember saját életében is jobban boldogul a kihívásokkal – és nem szavaz diktátorhajlamú politikusokra.” – és…..
moloy 2021.11.27 14:12:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A Kutyapárt a csatlakozási feltételeként a táblán szereplő "ingyen élet örök sör" igéret rögzítését kérte az ellenzéki programban. Szerintem, jogos volt az összefogás elutasítása, annális inkább, mivel a szlogent már tartalmazza az ellenzék programja.
A nemzettudat akkor egészséges, ha felnőttes. Akkor felnőttes, ha kiegyensúlyozott; vagyis egyszerre önkritikus és ugyanakkor a valós teljesítményen alapuló önbizalommal rendelkezik. Sem szolga, sem mindenkit lenéző felsőbbrendű lény. Nem viselkedik egyik percben introvertáltan, befelé fordulóan; a…..
moloy 2021.11.18 11:19:08
@Gábor Révész: Csak két megjegyzés
1. A ritka öröm is öröm. Az, hogy próbálod kicsinyíteni, Téged minősít. (Gondolom, Nálatok NINCS ünnep, mivel az kiadásokkal jár és máshol hasznosabb lenne.)
2. Az Eucharisztikus Kongresszus már inkább keltette..., erre is a MOCSKOS POLITIKA.
Azok a hírek, amelyek arról és csak arról szóltak, hogy ki kivel fog és kivel MEM fog találkozni, az valóban a mocskolódás kifejezése.
Schmidt Mária nyílt levele Sólyom Lászlóhoz „…és odahelyezte az Éden kertjének keleti oldala felől a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat” (Ter. 3,24) és Schmidt Máriát a Terror Háza elé… Az örökérvényű igazságok időszerűségbe áthajló mulandóságai…..
Archiregnum Gyermektársadalom 2021.11.01 15:21:14
A Führer úgy döntött, ha már a progresszív közönség ennyire igényli, megerőszakolhatja magát, és játszhatja a diktátort. Egye fene! Lement a Békemenet, jönnek vissza a korlátozások. A Medián meg is mérte rögtön, hogy mekkora a támogatottsága a tömegközlekedésen való kötelező maszkviselésnek, és…..
moloy 2021.11.04 12:12:20
@Tata86:
1. Arról írtam, hogy "mások veszélyeztetése" és ezügyben nem következetes a rendszer.
2. Magyarország bármikori vezetőjét (és bárkit) megilleti, hogy tisztelettel szólítsák! Neked NEM volt gyerekszobád, vélhetően ezért beszélsz proli módjára.
Esetleges kormányváltás esetén nem jogászi szemmel nézve, hanem a józan ész talaján maradva is érvényteleníthetőek lennének azon törvények, amik azt a célt szolgálták, hogy a kormánypárt bebetonozza a hatalmát. Így például az olyan alkotmánymódosítás, hogy hazánk fővárosa ezentúl Felcsút, vagy hogy…..
Igen is, meg nem is. Sok országban az emberek szívesen beállnak egy vezér mögé, aki karizmatikus, jó beszélője van és épp olyan kérdésekre próbál választ adni, amelyekre fogékony a társadalom. Vagy csak szimplán demagóg szöveggel eteti a szavazókat. Tehát, ha az általános populizmusból indulunk ki,…..
moloy 2021.10.10 11:00:18
@Hagrid: Szerintem Te a Gyurcsány csicskája, seggnyalója, "Macskajancsija" vagy. És erről NEM kell meggyőznöd senkit.
  Az elkövetkező napok minden bizonnyal arról fognak szólni, hogy ki kit tud meggyőzni az ellenzéki térfélen. Azon belül is két kérdés bontakozik ki igazán. Az első, nyilvánvaló módon, hogy akkor Márk –Zay vagy Karácsony? Ki lép vissza és milyen feltételekkel?   A második, hogy sikerül-e nyíltan…..
moloy 2021.10.05 10:29:30
@evilwolf: Emlékeztetnék 2002-re. Medgyessy Pétert is csak a választás megnyeréséért találták ki. És? Bejött...
moloy 2021.10.05 10:32:29
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A felvetés evidensnek tűnhet, a jelenlegi ellenzéki oldal tevékenységét látva.
moloy 2021.10.05 12:24:25
@Ekrü: A 2022-es választáson az ellenzéknek csak akkor van esélye a nyerésre, ha MZP-t jelölik miniszterelnöknek. Ugyanúgy, mint 2002-ben. És ugyanúgy megkaphatja a bársonyszéket Gy.F. fél év múlva...

Megj.: Attól, hogy leírtam egy esetleges forgatókönyvet, még nem jelenti azt, hogy abból következik, hogy melyik oldallal szimpatizálok!
Megpróbálom felölteni az elemzői bohócsipkát (nehogy már csak az írhassa meg a tévképzeteit és tévedéseit, akit valamelyik közvéleménykutató foglalkoztat), és mondani valami okosat erről az előválasztásról. Azért mertem egyáltalán a poszt megírására vetemedni, mert - legnagyobb meglepetésemre - nem…..
Kezdjük ott, több, mint egy évtizedről beszélünk, tehát bármilyen hatások értek volna ebben az időben, az formálta volna annyira a véleményemet a politikáról és a közös ügyeinkről, hogy sok dologban lényegesen mást gondoljak, mint 12 évvel ezelőtt. Amitől mégis sajátos ez a közel 12 év, hogy…..
Orbán Viktor politikája a folyamatos terjeszkedésre épül, így a legnagyobb félelme az, hogy védekezésre kényszerítik. Mivel jelenleg több tényező is akadályozza az expanzióját politikai és gazdasági téren, mindenképpen változtatni szeretne ezen a helyzeten. Erre utal, hogy több befolyást akar…..
moloy 2021.09.11 18:50:19
@ulpius66: Félrement: Nzolan - szerintem - nem a Cseh (Botmixer) Katinkára gondolt, hanem egy másikra. A Tüttőre.
„Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében…” Shakespeare szavai nem is lehetnének időszerűbbek, ugyanis az egyesített baloldal által szedett-vedett módon kitalált előválasztás maga a megtestesült színjáték. Vegyük sorra, hogy…..
Szeret nagyokat álmodni Orbán Viktor, de sokszor rémálmok válnak ezekből. Ilyen volt a Budapestre tervezett olimpia ügye, és nagy valószínűséggel ilyen lesz a kínai Fudan Egyetem fővárosi kalandja. A kormányfő nagyon nem szereti, ha bárkik is beleszólnak a döntéseibe, de azt különösen nehezen…..
moloy 2021.09.05 10:24:47
@otunde: NEM kívánok Veled vitatkozni, észérvelni, mivel írásodon is átjön, hogy valszeg, Te is abba a kőrbe tartozol, amiket kimenekítenék a 16 évig iskolába kötelezettek közül.
    Terjedelmes közleményben mondott köszönetet a Nagy Szent István Napi Szuperterjesztő Esemény alkalmából a Kovid Operatív Főtörzsparancsnokság. “Hisszük, hogy a nemzeti értékeket vallva, a mai kor eszközeivel felvértezve az előttünk tornyosuló kérdésekre választ tudunk adni. Prioritásnak…..
Az elmúlt napokban nagy vihart kavart a Nők Lapja július 7-én megjelenő számában a Návai Anikó által publikált Scarlett Johansson-interjú. A patinás periodika, valamint a hetilap kiadója gyakorlatilag azonnal megszakított minden szakmai kapcsolatot a szerzővel, miután – ahogy a szerkesztőség…..
moloy 2021.08.04 10:23:09
@birka menet: Ha arra gondolunk, milyen következménye volt a "bajai videónak", a "Teller-levélnek", a "Kórozs-videónak", usw..., melyek tartalmukban is színtiszta hazugságok voltak (ráadásul, céljuk a gyűlöletkeltés volt), ellentétben az N.A. által írtakkal, melyek NEM voltak hazugságok.
A jelenlegi kormány legnagyobb hibája, hogy nem tud olyan intézkedést, rendeletet hozni, melyekkel ezeket, a LEGMAGASABB szinten készített hazugságokat vissza lehetne szorítani!
moloy 2021.08.04 14:35:29
@zord íjász: Te hallottál az általam felsorolt bármelyik (nyilvánvaló) esetről pert?
(Megj.: Nem válaszolnék a többi, kurvaanyázó, stb. válaszolónak...)