Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moloy

0 bejegyzést írt és 280 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsy György hosszú idő után végre igazat szólt. A növekedés.hu-n tett közzé egy cikket, amiben egy vadi új, a családoknak szóló hiteltámogatási programot mutat be "Új Otthon Program" néven. Két dologról fogunk beszélni. Egyrészt a programról, másrészt az egész mögöttes értelméről. Új Otthon…..
moloy 2020.09.17 10:34:34
@ami szabad: Ami megfigyelhető, ill. tény: A gyermekvállalás csökkenése az "állami" nyugdíj bevezetésével kezdődött, az I.vh-t követően. A visszaesés mértéke a Kádár-korban lett annyira feltűnő, hogy elkezdtek rá megoldást találni. (Sőt, talán hallottál a 'Ratkó'-korszakról is, mivel már akkor nemigen akart a nép gyereket.) Nem meglepően, ők is az anyagiakkal való ösztönzéssel próbálkoztak, lásd.: szocpol (lakástámogatás) a gyerekek után. Ugorva az időben: A jelenlegi országvezetés szintén nem lát más megoldást, mint a gyerekek utáni anyagi támogatást. Csok, autó-vásárlás, stb.
Ez is segíthet valamennyit, azonban szerintem, ezek az egyszeri támogatások, hosszabb távon nem hoznak megoldást. Te is azzal kezded, hogy a családok, ill. a nők nem az anyagi oldalról közelítik meg a kérdést, majd az összes kritikád anyagi természetű...
A javaslatommal ezt kívántam jelezni: ha nem látják az emberek életük végéig tartó boldogulásukat, nem lesz számottevő javulás. És pont ez az, hogy látják: Milyen jövőkép az, hogy majd bevonulsz egy öregek otthonába?! És tudod, hogy magyányosan fogsz elmenni?!
Az öngyilkosság témája hatalmas tabu, sok tévhit övezi, és életre szóló stigmát jelent az érintett családjának vagy annak, aki kísérletet tett rá. Ma, szeptember 10-én van az öngyilkosság megelőzésének világnapja. A végzetes tett sok esetben kivédhető, de ehhez az kell, hogy ne fordítsuk félre a…..
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
A "legjobb filmek" vagy különböző műfajú filmes alkotások listái többnyire tízes felsorolások szoktak lenni, ám a mi blogunk ars poetikája az ötös számkörbe tartozik, ahogy erről bemutatkozásunkban írtunk, így jelentős rövidítéssel élve mi ezúttal a legjobb ötre fókuszáltunk! Persze ezzel saját…..
moloy 2020.07.09 10:29:26
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
moloy 2020.07.08 10:43:18
@Luighi: Szerintem még korai GÉNIUSZnak tekinteni, majd a jövő eldönti. (o1G)
moloy 2020.07.08 10:56:22
@halaloszto: Ez a "ki a fasza gyerek" szindróma sok helyen jön elő, pl.: a tatabányai vírus-gócpont az ott lévő megyei kórházban volt. És sajnos, "tették dolgukat" a háziorvosi rendelők is.
Vajon mit szólna Hofi, ha szembesülne azzal, hogy – egy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben? A korrupció az, amiből kihagynak – mondta egyszer összekacsintós-cinikusan a Kádár-korszak nagy nevettetője. Vagyis, ha…..
Elfogadhatatlan nekem mint adófizető polgárnak, aki az ellenzéket is finanszírozza, az a minősíthetetlen teljesítmény, amit a politikai térfélnek ez a fele nyújt. Olcsó kifogás erre a teljesítményre, hogy "de hát az ellenzéknek se (elég) pénze, médiája (sic!), se intézményes jogkörei, a rezsim…..
moloy 2020.06.25 10:33:27
@Világít a torony:
A blog címe: "Néhány olcsó kifogás az ellenzék teljesítményére". Mint látod, ez is csak az egyik oldalra utal... Felhívnám figyelmedet, hogy az eredeti hozzászólásom is a cikk címéhez kapcsolódott, miszerint: szerintem NINCS is ellenzék, mert akik jelenleg vannak, azokat olyan dolgok jellemzik, amiket egy klasszikus ellenzéket NEM.
Továbbá az Index oldalán vagyunk, ahol szintén található "vezér motívum", s ez nem jelenti azt, hogy most át kéne térnünk az Index hazugságainak (ha van olyan) összegzésére, megvitatására.
Régóta tart már egy vitasorozat itt, a blogon arról, ki miért (vagy miért nem) költözne vissza Magyarországra. Sokféle vélemény megjelent már itt, most következzen egy őskommentelőé, Pink Petsché. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod fogni,…..
moloy 2020.06.18 11:25:29
@dikusz.: Vak vagy! Aki diktatúrában él az nem meri kimondani, hogy mit szeretne! 89-ben is csak belül reméltük a változást. A változás, ami eljött, lehet, hogy kisebb volt álmainknál, de letette alapjait a jövő álmaihoz!
A határon túli magyarok választójoga hosszú évek óta vita tárgyát képezi. Támogatói és ellenzői más-más szempontokat tartanak fontosnak a kérdésben, így gyakran meglehetősen parttalan a csatározás. Trianon századik évfordulója kapcsán – ha marginálisan is – ismét napirendre került a téma...
moloy 2020.06.11 09:35:25
@ulpius66: Max. egyetértve, ugyanakkor az önkormányzatoknál pont az ellenkezője kellene, kis csavarral : csak az egyének megmérettetésével, és csak a POLGÁRMESTER személyére, aki a maga stábjával, egyszemélyben vezeti az adott települést.
A koronavírus járvány sok rossz hatása között az egyik kivétel talán az volt, hogy járvány és a karantén sokakat ráébresztett arra, hogy az elmúlt évtizedekben kiépült világgazdasági rendszer, az áruk korlátlan globális kereskedelme, a felesleges fogyasztás és a távoli utazások megállíthatatlan…..
moloy 2020.06.09 09:06:43
@Indriq: Hozzászólásod tipikusan a "más szemében a szálkát..." esete.
A magyar választási rendszerben az egyéni választókerületekben csak az szerez parlamenti mandátumot, akire a legtöbb voks érkezett. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mennyit is ér a szavazat, ha nem arra a jelöltre adtuk le, aki győztesen került ki a versenyből. Azért, hogy a többi jelöltre…..
moloy 2020.05.19 18:17:45
@efi: Max. egyetértve, de hozzátenném, hogy az elnöki rendszer még tisztább helyzetet teremtene, megszüntetné a szavazásoknál fellépő nyáj-anomáliát.
Ennek sokkal nagyobb jelentősége lenne az önkormányzati választásokban, ahol a megfelelő szakemberekkel rendelkezők vetélkedhetnének a polgármesteri címért. Ugyanis a jelenlegi önkormányzatok összetétele, szakmai szempontból értékelhetetlen!
Az elmúlt hónapokban sok találgatás látott napvilágot arról, hogy mi lesz vajon az idei érettségikkel. A döntéshozók és a pedagógus-szakma is kettős presszióban volt kénytelen mérlegelni: egyik oldalon ott volt/van a felsőoktatás keltette nyomás - mely a magyar oktatási rendszer sajátossága miatt…..
moloy 2020.04.20 09:50:08
@droid_: A 3. verzió azért nem megvalósítható, mert akkor az főiskolai iskolakezdést is át kellene szervezni. (Figyelembevéve, hogy az Egyesült Királyságban mikor kezdenek az egyetemek.)
Mottó: Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy tanár okoskodik!
Az utóbbi 10 évben először néz szembe Orbán Viktor kormánya egy olyan kihívással, mely egyelőre megoldhatatlan feladat elé állítja. A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia a koronavírus okozta válság kezelése miatt. A most tapasztalható kormányzati…..
moloy 2020.04.10 08:38:44
@MAXVAL bircaman közíró:
„A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia.“
A cikkíró az ellenkezőjét szeretné: Orbán Viktor hozzon népszerűtlen intézkedéseket!
Én tényleg megpróbáltam befogni a számat! Napok óta nem írtam semmit, pedig jó néhány olyan intézkedés volt, amitől viszketett a billentyűzetem, de az előttem álló lakhatási problémákat nem úgy kívánom megoldani, hogy a következő egytől öt évben az állam oldja meg helyettem… Hallgattam, amikor…..
moloy 2020.04.07 14:36:53
@MammyPress Média: Innét már a többi kommentet NEM érdemes olvasni...
Aki lelkiszegény, az a leglelkiszegényebb. És nem sajnálom őt, mert kik a boldogok?
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
moloy 2020.03.18 08:48:11
@Fillér B. Gusztáv: Gondolj bele: Szüleidet is visszaküldenéd? Betegen?
"A NAT kidolgozója szerint az iskola nem a gyerekek igényének kielégítésére való" Igen? Akkor mire való? A mai társadalomban a gyerekek csak 4 dolgot nem választhatnak meg. Hogy hol, mit, mikor és kitől tanuljanak. És eddig nem volt olyan pedagógiai szakember, akinek leesett volna, hogy ez az…..
moloy 2020.03.05 08:53:55
@Urban Gorilla: Sajnos az EGÉSZ alapvetése hibás! Főképp az, hogy a gyereket az iskolának kellene nevelnie! Az iskola csak a szülők segítői (lásd: nem az iskolának, az ÉLETNEK tanulunk), mivel minden felelősség a SZÜLŐKÉ, hogy gyermeküknek ne boldog gyerekkort, hanem
SIKERES felnőttkort biztosítsanak. És, nem véletlen az emberöltő genetikusan kialakult 24 éve, mégha 18 éves korában már "megkapja" a fiatal a nagykorúságot.
Az elmúlt időszakban nagyjából felkerültek az internetre azok a dolgok, amelyekből kiderül az, hogy mégis, milyen kompetenciákat kellene belenevelni egy fiatalba az érettségi vizsgáig. Röviden megfogalmazva, az elképzelések nagy része nem több, mint illúzió! Alapvetően az lenne a cél, egy…..
"Három, a lakóhelyünkhöz közel eső általános iskolában jártunk mostanában, iskolaválasztás előtt állunk. A többi szülőtárssal együtt bevonultunk a dísztermekbe, és végighallgattuk a három igazgatói beszédet" – így kezdődik a történet, amit egy oktatással foglalkozó Facebook-csoportban osztott meg…..
Ahogyan telnek az évek, sok családban egyre szűkebbé válik a beszélgetések tematikája, egyre kevésbé érdekli az itthon maradottakat a határátkelők mindennapjai (persze rengeteg ellenpélda is akad). Ilyenkor a leggyakrabban feltett kérdés az: mikor jössz már haza?..
moloy 2019.10.12 08:05:57
@shaktele: Ha összefog az ellenzék és győznek, akkor a Fidesz lesz az ellenzék, akinek meg kell védeni a demokráciát.
Valszeg, valamit NEM értesz a demokráciáról, vagy magát a demokráciát NEM érted!
A pozitív gondolkodás hozzáállás kérdése? Sokat hallani manapság a pozitív gondolkodásról, arról, hogy ez által mennyi jót tudunk bevonzani életünkbe. De tényleg mindenki tudja, hogy ez az optimizmus mit is jelent valójában? Nem azt kell gondolni ez alatt, hogy egész nap csak mosolyogva lehet…..
moloy 2019.09.19 10:07:27
@MAXVAL bircaman közíró: Optimista-realitással.