Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sikeres Város

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korábbi első helyezett Vancouver uralmát megdöntve Melbourne lett a legélhetőbb város egy kedden ismertetett felmérésben. A rangsor szerint Zimbabwe fővárosában, Hararéban a legrosszabb élni.Melbourne MelbourneA The Economist sajtócsoport érdekeltségébe tartozó Economist…..
A Cushman & Wakefield legfrissebb kutatása szerint a számos országra jellemző "törékeny" gazdasági fellendülés és a visszafogott fogyasztói magatartás ellenére a globális kiskereskedelemben jelentős fellendülés tapasztalható.A nemzetközi ingatlantanácsadó…..
Sikeres Város Szellemvárosok 2011.08.10 23:56:00
Garnet szellemváros – USAMontana állam leginkább érintetlen szellemvárosa Garnet. A város 1899-ben még ezer ember otthona volt, akik 60.000 uncia aranyat, 50000 uncia ezüstöt és 60.000 uncia rezet bányásztak ki. 1905-re 105 főre fogyatkozott a városban élők száma. 1912-ben…..
Idén is megnevezte a négy régióra osztott földkerekség legjobb felhőkarcolóit a speciális építési terület legismertebb szakértő szervezete, a chicagói Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH). Bár a tavalyi fejleményt, az új világrekordot beállító Burj Khalifát…..
Az élhető városok listáinak különféle összeállítása nagy hagyományokra tekint vissza; ezek közül is kiemelhetjük a Mercer Quality of Living Survey (Életminőség-felmérés) és a The Economist World's Most Livable Cities (A világ legélhetőbb városai) elnevezésű gyűjtését,…..
A szerencsejáték, mint a márkázás motorja „A kaszinók megrontják, és alkoholizmusba taszítják az orosz népet!” – Vlagyimir PutyinÉpül az új Las Vegas. Oroszországban. Természetesen orosz módra. Mindentől távol, a nagy orosz semmiben. Az emberi…..
Ha az nem lenne elég, hogy Kamuton nagy híre van a helyben készített pálinkának, és a csabai kolbásznak, ráadásul jelentős strucc exportőr is (!), hát íme a legnagyobb durranásuk: az 1129 lelket számláló Békés megyei kis faluban parkot neveznek el az egyik legnagyobb online…..
Külföldi utazásokon a turista gyakran megelégszik a hotel nyújtotta – általában egysíkú, és kevéssé speciális – gasztronómiai kínálattal, sőt sokan óva intenek, hogy az utcán a helyi ételekből fogyasszunk. Pedig ezek az egyszerű ételek is legalább olyan sokat…..
A Skót-felföld igazán ideális helyszín a legendák születésének. Pókhálós szellemkastélyok, állandóan ködös idő, misztikus táj. A fekete hegyeket sűrű erdők borítják, valósággal rászakadnak a völgyben lévő tavakra.Az egész história innen indult. Még a középkorban…..
Sikeres Város Bienvenue Bordeaux! 2011.03.10 12:51:00
Tekintélyparancsoló, csábító, precíz, biztonságot sugárzó. Emberi tulajdonságok ezek, és mégis tökéletesen illenek Aquitania régió fővárosára. Harmonikus építészet, kiváló minőség, elégedett emberek sora fogadja a látogatót. Pezsgő élet, boros pohár. Elengedhetetlen…..
Drakula gróf legendája meghódította az egész világot, köszönhető ez részben az amerikai filmgyártás sikereinek és annak az írónak, akinek a könyve megadta a kezdő ötletet a filmeseknek. A legendabéli alak várába ma is sokan ellátogatnak. Pezsgő turistaéletet tapasztal az aki…..
A városmárka építés, azaz a city-branding célja, hogy az adott városról egy olyan egységes pozitív és egyedi kép alakuljon ki, amit következetesen lehet a világ felé sugározni, így növelve a városok a vonzerejét. A nagyvárosok nemzetközi versenyében az élen járók mindegyike…..
Eger vára épült 1261 körül   Heves megye székhelyekén, híres borvidéke mellett, Eger városának szimbóluma a nagy hazai, és külföldi látogatottságnak örvendő, történelmi múltú kővár. Jelképpé válásában nagy szerepet…..
Meglepődnénk, ha valaki forint helyett kékfrankban vagy tallérban adna nekünk vissza valamelyik üzletben. Márpedig akár erre is találhatunk példát a jövőben, ha éppen Sopronban vagy a Rábaközben járunk. Az említett helyszíneken külföldi példát felhasználva bevezették vagy…..
 Egy város hírnevét nagymértékben meghatározza, hogy milyen tartalmakkal, jelzőkkel kerül be az emberek fejébe. A szájhagyomány („Word of mouth”) ereje mára már vitathatatlan marketing és üzleti szempontból. Ahhoz, hogy ez elinduljon hosszú munkára van szükség,…..
Még a 2010-es esztendőben októberben Görcsönyben felavatták a Gangsta Zoleeról elnevezett hidat. Sz. Koncz István, a település polgármestere szerint ez is egy lehetőség, hogy felfigyeljenek a településre. Lehetséges, hogy ez csak öt perc hírnevet hoz, de legalább beszélnek…..
Jobb pozícióra törünk az országmárkázás mátrixábanA Mátrix trilógia második részében Neo úgy dönt, szembenéz a valósággal, amelybe Morpheus vezette be. Elindul, hogy felkutassa az igazságot, és „értelmét” kiszabadítsa a Mátrix rabságából. Neo elhatározza,…..