Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prisma

31 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendhagyó módon egy személyes élményt osztok meg, remélve, hogy közelebb hozza a meleg közösségben elsőre talán tartózkodást kiváltó zarándoklatot. Bennem is riadalmat kelt ez a szó: zarándoklat. Ez pedig az, zarándoklat a javából. Éneklő és imát mormoló hömpölygő…..
Ahogy azt korábbiakban ígértük, a vatikáni kérdőívre vasárnap, december 8-ig érkezett válaszokat továbbítottuk Erdő Péter bíborosnak, Alberto Bottari de Castello érseknek, Magyarország Apostoli Nunciusának, Stanisław Ryłko érseknek, a Laikusok Pápai Tanácsa elnökének…..
prisma 2013.12.10 21:31:11
Amint az egyik korábbi poszthoz fűzött kommentjében Welcom_To_Reality nick nevet használó olvasónk is jelezte, Nyáry Krisztián az idei nemzetközi coming out napon, október 11-én tette közzé azokat a kutatási eredményeit, melyek alapján igazolható, hogy Kölcsey Ferenc…..
"Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen Mi, vallásos keresztények, zsidók, más felekezetűek és ateisták mélyen elítéljük a Szent István Társulat negyedik osztályos tanulóknak szóló hittankönyvében megjelent, a homoszexualitást halálos bűnnek minősítő…..
A hazai homofób közhangulat miatt érthető módon, itthon kevéssé ismert Steve Grand új klippje mind zeneileg, mind dramaturgiai szempontból lényegesen jobban skerült, mint a korábbi All-American Boy című szám. Érdekes lesz figyelni, hogy mennyire lesz rá nyitott a hazai közönség.…..
A BBC World Service mai adásában egy nagyon érdekes interjút sugároztak. A pakisztáni meleg élet rejtelmeit és visszásságait mutatja be az interjú. A társadalmi és politikai ellentmondások jól kirajzolódnak a hallottakban: homoszexuális szolgáltatásokat nyújtó férj…..
A legnagyobb Rivális A folytatás 2013.05.28 19:03:19
Nem hagytam, hogy vége legyen! Képtelen voltam beletörődni a helyzetbe. Beszélem Pupákkal. Harcoltam és kűzdöttem, most pedig próbáljuk megmenteni, változtatni. Az elmúlt egy hetem kétségbeesésről, reményről és az újrakezdésről szólt. Közben igyekszem erősnek lenni, nem…..
prisma 2013.05.29 16:02:54
Jelentem, hogy a 2012/2013-as tanév I. (őszi) szemeszterét elvégeztem. A félév során 14 különböző tárgyam volt, összesen 37 kreditért. A félév végi korrigált kreditindexem 4,40. Ez nem rossz, ellenben nem is jó. A következő félévben kevesebb tárgy, nagyságrendileg is…..
Amikor lelkiismeretes tanulás helyett felkészületlenül megyek el a vizsgára, ahol megbuktatnak, az jogos. A felismerés, hogy 19 évesen meg kéne tanulnom tanulni, nem természetes. Nem akarok megtanulni. Az elmúlt napok sikertelenségei újra és újra láttatják velem, hogy a gimnazista…..
Adeon világa 3 éve... 2012.12.20 16:07:12
Ma 3 éve halt meg apám...Vasárnap volt... Hazahozta anyámat a munkahelyéről,aztán kiment rakni a tűzre,de már nem jött be többé... Szívrohama volt valószínűleg,úgy esett össze,mint egy zsák,még a kezét sem bírta maga elé tenni... Legalábbis mikor megtaláltam,a kezei a teste…..
az ezer színű világ Fundi 2012.11.21 06:39:27
„Összecsapások törtek ki vasárnap a melegházasság engedélyezése elleni újabb tüntetésen Párizsban, amikor a tiltakozók egy része rátámadt a feminista ellentüntetőkre és a megmozdulásról tudósító újságírókra” – adta hírül többek között a hvg.hu, amely egy…..
A HVG online egy tartalmas blogbejegyzést közölt Balavány Györgytől. Igen ritka példának vagyunk szemtanúi: egy heteroszexuális férfi publikál homoszexuális férfivel való barátságáról, sőt érzéseiről. Nyílt felvállalás nélkül is ritkán vagyok fültanúja hasonlónak.…..
 A HVG részletesen beszámol arról a hírről, hogy az AEÁ-ban alkalmazott "meleg-gyógyító" pszichiáter beismeri tévedését, és közben Magyarországon gyalázat éri már az emléktáblákat is."Tíz éve átnevelhető betegségnek írta le a homoszexualitást, ma…..
  Fogunk-e valaha így teljes életet élni?..
prisma 2012.04.15 20:37:39
 Olvastam bloggertársainknál, hogy nem tesz jót az ország megítélésének a közállapotokra vonatkoztatott, diktatúrával vont párhuzam. Sajnos ellent kell mondanom.Mi sem bizonyítja jobban, hogy az ország gazdasági-morális válságát, az LMBT emberek jogai tiprásán…..
Ritkán fordulhat elő olyan esemény, amely miatt az országgyűlés elnökének fegyelmit lehetne adni, de a Jobbik homofób, Alaptörvényt és egyéb jogszabályokat módosító javaslatainak befogadása és közzététele az Országgyűlés honalapján felveti a fegyelmi felelősség…..
E kifejezést a 20. század elején John Henry Mackay használta a homoszexuálisok közti szerelmi kapcsolatra. Németül „die namenlose Liebe”, angolul „the Nameless Love”. A németben e szót olyan dolgokkal és jelenségekkel kapcsolatban használják, melyeket az ember…..
Az ellenállás leggyakoribb megjelenési formája az értetlenkedés – ezt az alapvető, minden vezetéselmeléti tankönyvben megtalálható tényt nyilván mindenki tudja, akinek bármilyen szintű vezetői feladatai voltak valaha is az életében, hiszen a legkisebb közösségektől a…..
A hétvégén két megmozdulás is zajlott Budapesten, melyeknek a kezdeményezői – elvben – a pártoktól független, civilek voltak. Nyilván nincs Magyarországon, de vélhetően az EU-ban sem olyan ember, aki egy kicsit is követi a magyar belpolitikai eseményeket, és ne tudná…..
Woof Blaine 2011.12.02 13:50:00
Szóval köztem és a barátom közt van 13 év korkülönbség. Ez általában nem zavar... ugyanakkor néha igen. Azt hiszem természetes ilyen felállásnál, hogy néha gyerekként kezel. Ezt nem vetem a szemére, akaratlanul így tennék én is, ha én lennék az idősebb. Azt sem lehet igazán…..
A „nagy” keresztény egyházakban korábban egyértelműen elítélt és megbélyegzett egyháznak, a Hit gyülekezetének megítélése – úgy tűnik – változóban van.  Az új egyházi törvény (melyről a jelen blog egyik korábbi bejegyzésében is volt szó)…..
prisma 2011.11.29 18:42:12
@p.popovics: és nem a rablót, hanem a lopást ítéljük el? Nem gondolom. Vagy kereshetnénk más analógiát is...
A "legjobb védekezés a támadás"-ról pedig most nem jut eszembe semmi sem.
prisma 2011.12.01 15:20:46
@mtam78: az én olvasatomban ez nem más, mint egy anyagi érdekek védelmében történt felszólalás egy meleg blogger - és általa az egész melegség - ellen. Védeni kell a mundért, elfogadom.
Remélem, hogy képes túllépni személyes indíttatásán, és ha nem is ismeri be még önmaga előtt sem, azért elgondolkodik azok valódiságának tartalmán.

Ahogyan én megférek a HIT Gyülekezethez tartozó embertársaim mellett, sőt érdem és lehetőség esetén jutalmazom a másként gondolkodókat is - nem humanista alapon -, úgy ezt hadd várjam el Önöktől is.
prisma 2011.12.02 08:39:42
@mtam78: sajnálom, hogy nem voltam érthető.
Kiegészítésként hozzátenném, hogy társadalmi rétegről én nem beszéltem...
Azt hiszem, hogy a másik meg nem értésének szándéka nélkül ez tényleg csak veszekedés, annak pedig nincs értelme. Remélem, hogy egyszer Önök is képesek lesznek higgadtan és átgondolva, saját érdekeiket (hangsúlyozom, hogy nem hitüket érintő kérdésekben) önmagukban beismerve reagálni mások véleményre úgy, hogy annak tartalmára, és ne a hitbéli meggyőződéséből kiindulva támadja vissza a személyt. Nem a hitét vontam kétségbe, hanem az anyagi (pl. adókból is finanszírozott egyházi állami támogatás) és egyéb érdeke mentén tett támadását tartom hiteltelennek.
Mert sajnos nem találkoztam olyan felvetéssel az Önök részéről, hogy ha nem is segítő (megértést/elfogadást és nem "kigyógyítást" sugalló) szándékkal egyetlen meleg közösséget is valaha megkerestek volna. Értem, hogy hite akadályozza benne, én ezt puszta érdeknek nevezem.
Természetesen nagyon örülnék, ha nem egy blog kommentjei szintjén zajló csatározásban, erről konkrét lépésekkel - ha nem is az általam imént elképzeltek szerint - látnék közeledést Önök részéről. Állnék elébe ennek a lehetőségnek.
A pár évvel ezelőtt amerikai hitelválságként induló, majd általános gazdasági világválsággá váló jelenségek hátterében egyre nagyobb valószínűséggel azok a globális problémák állnak, amelyekről már évtizedek óta beszélnek a legkülönbözőbb ágazati szakértők…..
Most, hogy az új Alaptörvény szellemében elkészült az új családvédelmi törvény tervezete ismét van alkalom arra, hogy magasra csapjanak a gyűlölködés hullámai Magyarországon a magukat „konzervatív kereszténynek” tartók és a „liberálisok” között,…..
prisma 2011.11.16 11:25:58