Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabesas

36 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A teljes kiőrlésű kenyerekkel sokszor (persze nem mindig) az a baj, hogy kemények, keserűek, szikkadtak és egyébként is, fúj. Nagyon nehéz igazán finomat találni. Ez az alkotás azonban puha, finom, omlós és nyami. Hozzávalók: 75 g rizsliszt 30 g lenmagpehely 90 g zabpehely…..
Hogyan okozza egy jópofa, ötletes, fiatal vállalkozás vesztét a magyar bürokrata valóság?  Megkeresett minket egy olvasónk, Csaba, aki segítségünket kérte Trabant-kölcsönzője eladásában. Mi pedig cserébe azt kértük, ossza meg velünk történetét. Hogyan okozza egy…..
gabesas 2013.02.07 19:40:00
2012-ben új sorozatot indítunk a Trendlaboron: érdekes hazai startupokat fogunk időről időre bemutatni. Az induló vállalkozások bemutatásakor nem csak az infokommunikációs ágazat friss szereplői közül szeretnénk válogatni. Ehhez pedig a Ti segítségetek is kérjük: ha bármilyen…..
Onlinemarketing blog Ami elromlik 2011.05.26 23:46:19
Alig két napja írtam a márkaépítésről, és már ott is felmerült (főleg kommentekben), hogy a rossz termék, a rossz szolgáltatás önmagában képes megölni egy márkát, képes keresztülvágni egy folyamatot. Főleg a "felnövekvő" márkák esetében veszélyes az, ha…..
Nem vagyunk egy hatalmas cég, ráadásul nem is egy irodában dolgozunk (a "home office" sok előnnyel jár), így aztán a munka megszervezése talán kicsit több odafigyelést igényel. Amikor a MiniCRM-et jegyző Barazsy Ákos először megkeresett a rendszerükkel, ez volt a…..
Onlinemarketing blog Visszanyal 2011.07.11 22:44:19
A webes megoldások egyik fontos része a programozás. Aki már próbált bármi egyedit összehozni, az tudja, hogy az egész projekt léte függhet egy jó (vagy éppen egy rossz) programozótól, csapattól. Ráadásul a programozó kezében is vagyunk. Vagyis ha nem bástyázzuk magunkat…..
Nem is olyan régen Balatonon jártam, pontosabban Balatonmáriafürdőn. Ebéd tájt az egyik kedvenc helyi étkezőmben ettem, ugyanis nem csak jó árakkal, hanem finom ételekkel is szolgálnak. Ezekről mutatok most nektek fotókat, hisz szerintem gusztusosak és ízletesek voltak. Első…..
Nagy gourmet-k számára már biztosan régóta ismert a tény, és még tutira vannak egyéb infóik is, az én figyelmemet viszont csak nemrég hívták fel arra, hogy Michelin-csillagos büszkeségünk, a Costes igen erősen nyúlja a New York-i csúcséttermet, a Per sét.Webdesignban…..
Alábbi tesztünket leginkább hölgy-, ill. vállalkozó kedvű férfiolvasóinknak ajánljuk. A főzés és a konyhai kultúra jelentősen megváltozott az utóbbi két évtizedben, mióta a több televíziócsatorna annál is nagyobb számú főzőműsora már nem csak a jól bevált, magyar receptek finomításán dolgozik.…..
A 2010. november 10.-én elmondott előadásomat itt a blogban is elérhetővé teszem, hogy aki nem jutott el a használhatóság világnapjának alkalmából tartott rendezvényünkre, az mégis olvashassa a pdf formátumú prezentációt (4 Mb), vagy átfussa itt a szöveget, ami tartalmában…..
Subba Faszkorbács: Szeretlek 2010.10.26 10:29:00
gabesas 2010.10.26 14:22:06
Ez sokkal jobb szerintem: www.youtube.com/watch?v=PY08e0YyOGY

Ebben legalább látom az ötletet.

Nyíregyháza városadaláról nem is beszélek, az talán a Kaposvárnál és Békésnél is szarabb.
www.youtube.com/watch?v=z7-gWR0m5lI
Elsősorban Kínában lett nagy divat a Tuángòu (团购), azaz a csoportos vásárlás. Ennek lényege, hogy az egyéni vásárlások helyett az azonos terméket vásárlók együttes erővel próbálnak minél nagyobb kedvezményt elérni a kereskedőnél.   Magasabb árengedményt felénk…..
A keresés gyakori típusa, amikor egy személyt, illetve annak elérhetőségét kellene megtalálnunk. Természetesen próbálkozhatunk a hagyományos webes keresőkkel, hiszen sok ember hagy maga után honlapokon is elérhető információkat - sokszor többet, mint gondolnánk. Vannak azonban olyanok, akikről…..
A múltkori post kommentjeiben felmerült, hogy jó lenne összeszedni pár olyan alapvető dolgot, tippet, tanácsot, ami segítheti a dizájnolásra kényszerülő fejlesztő munkáját. Megkerestem pár webdizájnert, hogy adjanak tanácsot azoknak, akik bár nem webdizájnerként dolgoznak, de…..
gabesas 2010.05.10 12:15:03
@ern0: igazából eddig ezvolt a legjobban használható tanács.Köszi!
gabesas 2010.05.11 11:36:50
@chek: hol?
Az előző postban már előjött, de részemről ez a téma megér egy önálló bejegyzést is.Nézzünk csak meg egy átlag androidos alkalmazást. Első ránézésre el lehet dönteni, hogy az adott appot teljes egészében egy fejlesztő, vagy esetleg egy team dobta-e össze. Miből…..
gabesas 2010.05.06 09:57:38
@Nakhchivan: biztosan van, de HOL? Engem, mint fejlesztőt baromira zavar az hogy nemszülettem ezzel a fajta "szépérzékkel". És bár baromira sokat próbálok tanulni a témában, gyűjtöm a szép/egyszerű/elegáns grafikai megoldásokat, próbálok tipográfiában elmélyülni,ps tutorialokat bújok, templateket gyűjtök, valahogy mégse jön ez -számomra- olyan egyértelműen, mint akiben megvan ez veleszületett képességként.
Szóval ha van ilyen "szabályrendszer", vagy ötletgyűjtemény, én nagyon szívesen venném hogyha megosztaná valaki, természetesen időt és pénzt is áldoznék rá.
gabesas 2010.05.10 11:02:46
@lacam: most nemazért, de mit szedtél össze? Számomra triviális semmiségeket írtál le, pár sorban.
Ezt kellene, meg azt kellene, az ilyeneken szoktak elbukni meetingek alatt kitalált nagy ötletek meg tervek is, hogyha nincsenek konkrétumok adva sehol.
Mindenki tudja hogy hogyan kellene, a grafikusok láthatóan nemhajlandóak közeledni a fejlesztéshez (vagy ha igen, akkor az esetek jelentős részében irreális igényekkel), ezért nekem fejleszőnek kell a grafika és az UI felé mennem. DE HOGYAN?
Az idei évnek két tanulsága van: drámai módon megnőttek a hatékony megoldásokat kereső cégek, így folyamatos a pörgés - és még drámaibb módon megnőttek a kintlévőségeink. Eddig azt hittem, ez csak bennünk érintő sajátosság, de az elmúlt pár napban több piaci ismerős,…..
Nos, a választás körüli bénázás miatt meg lett hosszabbítva a kampánycsend. A tévék nem tudják azt adni, amit terveztek, és most megy az erőlködés. Van, aki filmet ad, más megpróbál politikai esztrádműsort sugározni, gúzsbakötve.Akik ez utóbbit választották, nagyon hamar…..
A Google októberben jelentette be, hogy webkeresője találati listáiban a releváns twitek és facebookos tartalmak is megjelennek, kvázi valós időben. Mai hír, hogy immár a Google.hu, vagyis a kereső magyar verziója is tudja ezt a funkciót.Nincs más dolgunk, mint a kereső…..
gabesas 2010.03.21 22:16:24
@Monorau Bukurea: +1, meg ugye erről megkéne kérdezni a másik oldalt is az egyoldalú elítélés helyett. A blogger egyébként pont azt gondolja általában magáról(mármint hogy független újságíró, számonkérhetőség nélkül) amit írtál, ebben is változnunk kellene.
Hogy nagyon szélsőséges példát mondjak, pólóbloggerünk pont ugyanezt csinálta.
Ha valaki megnézi, hány cég vagy idehaza, akkor látni fogja: a legtöbb vállalkozás egészen kicsi. Néhány fős. Ha idevesszük az egyéni vállalkozókat is, akkor már láthatjuk, miért is ennyire kecsegtető piac a kisvállalkozói szektor: iszonyú sok a fóka.Persze rengeteg az…..