Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csipesz.

0 bejegyzést írt és 2114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szombat nálam a hét kipihenésére szolgál. Bevallom, már szerdától rohadt fáradt vagyok, és hazafelé elalszok a tömegközlekedésen. Valamit ezzel kezdeni kéne, agyilag frissíteni, beállítani a gondolkodási pályákat, kikapcsolni néhány területet. Kikapcsolódni, lazítani a…..
Nemrég telepítettem egy TED alkalmazást a telefonra, hogy nézhessek előadásokat a vonaton ücsörögve. Jól be lehet lőni az utazás hosszához a kiválasztott előadás hosszát, minden szuper. Kis kitérő: vonattal és kerékpárral (így együtt) járok munkába, de ma…..
csipesz. 2012.06.04 20:03:41
@Gabó Kocka: azért arra kíváncsi lennék, hogy ezek tényleg úgy gondolkodnak-e, ahogy kommunikálják, vagy csak azt gondolják, hogy a népnek ez a hozzáállás szimpatikusabb, mint egy liberálisabb felfogás.
Ha tényleg így gondolkodnak, akkor az evolúció tulajdonképpen felesleges volt...vagyis nem, mert így pl. a falkasorrend kialakításához iránymutatást adhat egy-egy Audi A8, vagy S8, netán R8. :)
...késik. :) Kéne valaki, mondjuk egy gyorsírónő (mint a tévében nemrég véget ért, szörnyen romantikus filmben), aki a kusza gondolataimat rendezett mondatokká formálja. Még tán a stiláris és helyesírási hibáimat is kijavítaná. Nem, ő már több lenne, mint egy gyorsírónő,…..
csipesz. 2012.02.01 09:02:59
Kezdjük egyből egy szemléltető ábrával, hogy be tudjuk lőni, hogyan is mennek nálunk a dolgok. Ha van egy aranyos, nagyfülű tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned? Logikus? Ésszerű? "Minden kutyára szükség van az…..
Jó rég írtam, jó régi az álmom is. Úgy tűnik egyelőre álomnaplóvá fokozódott (le, vagy föl :)) a blog, de hát nem is ebből élek, hogy komment- és kattintásvonzó posztokat írjak minden nap. Álmaim nőjét láttam. Úgy értem, hogy láttam egy nőt álmomban, aki akár álmaim…..
csipesz. 2011.10.06 17:37:47
csipesz. 2011.10.07 08:49:25
Tegnap este megnéztem a Duna tévén az autóversenyzők és a magyar „sztárok” focimeccsét, ahol Szijjártó Péter meglepően lelkes és fáradhatatlan játéka akkor is feltűnt volna, ha a mérkőzést közvetítő riporter legalább ennyire lelkesen és fáradhatatlanul nem…..
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
Miközben idehaza Selmeczi Gabriella kirobbanó örömmel jelenti be a „nyugdíjvédelmi program sikerét”, s abban az értelemben feltétlenül igaza is van, hogy a kormány – meglepetésre - a magánpénztári rendszer elleni támadás során csak apróbb sérüléseket…..
csipesz. 2011.02.01 20:51:25
@lüke: sose volt önkéntes a kötelező... van az önkéntes nyp, ide annyit fizetsz havonta az adózott jövedelmedből, amennyit akarsz. És van a magán nyp, vagyis ami kötelező volt a pályakezdőknek, ide megy/ment a nyugdíjjárulékodból 8%.
csipesz. 2011.02.01 21:47:27
@Janovszki Zsolt:
józan ész vs. vakhit???? Ne túlozz! Az Alkotmánybíróság szabadságában hinni, na az valóban vakhit!
csipesz. 2011.02.01 22:32:06
@Janovszki Zsolt:
Kívánom, hogy legyen igazad! Sajnos nekem ehhez nincs elég hitem. És mostanában arról is sokan elfeledkeznek, hogy 2011 dec 31-ig egy fillér sem megy a magánnyp számlára. utána lehet, hogy igen, lehet hogy nem. Majd december 30-án eldöntik.
Túl sokat gondolkodok, az a baj, mondják. Most mit tegyek, ha erre szabták az agyam? Elmúlt felettem a nyár nyomtalan, vagy legalábbis úgy érzem. Inkább arról van szó, hogy lehetett volna jobb is. Mielőtt tovább panaszkodnék, ajánlok egy remek cikket Mérő Lászlótól: Maga itt a…..
Valaha azért is indítottam ezt a blogot, hogy közzétegyem a magam szerény nyelvi leleményeit. Azóta már a harmadik tél jön, és valamikor időközben elveszett belőlem az ihlet. Csak néha, hogy le tudok egyben gépelni 3-4 bekezdést anélkül, hogy hosszan el kéne gondolkodnom, ha meg…..
Magyaridióta Kinek a pénze? 2010.10.14 01:05:00
Jól van geci, bazmeg, elveszed azt a nyolc százalékot, amit magamnak gyűjtöttem, pontosabban a megjelölt örökösömnek, mert hogy nem fogom megérni a nyugdíj-korhatárt, az több mint valószínű.De hát ez már régóta egy elfogadott deal közöttünk kisköcsög, hogy én befizetem…..
csipesz. 2010.10.14 13:06:02
@12341234:
"Amennyiben nem jelölök meg kedvezményezettet a szerződésemen, halálom esetén mi történik az összeggel?

Kedvezményezett hiányában a törvény szerinti örökösöket kell kedvezményezettnek tekinteni, és részükre kell az egyéni számlán lévő megtakarítást kifizetni. Kedvezményezett jelölése esetén nincs szükség hagyatékátadó végzésre, a kifizetés így lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá válik.

A pénztártag elhalálozása esetén az örökösök hogyan juthatnak a nyugdíjpénztárban felhalmozott összeghez?

Telefonon vagy írásban történő kérésére ügyfélszolgálatunk kiküldi a kedvezményezetteknek a megfelelő nyomtatványt. Ehhez a halotti anyakönyvi kivonat, kedvezményezett hiányában pedig a hagyatékátadó végzés vagy öröklési bizonyítvány hitelesített másolatának csatolása szükséges. Kiskorú örökös esetében a gyámsági határozatot is mellékelni kell."
Idézet az Aegon magánnnyp. gyakran ismételt kérdései közül.
Tisztára mosott köveken lépdelek, csikorognak a talpam alatt, mint az összeszorított fogak. Az elült vihar emléke, a hátrahagyott csendes, szagtalan üresség vonta be az utcasarkot, ahol mindig befordulok. Nehéz leírni a tájat, ahol mindennap járok, ahol a lábam magától mozdul, és…..
„Már az elején tisztáztuk, hogy szimpatikusak vagyunk egymásnak, de mivel ő komoly kapcsolatot keresett én meg itt vagyok házasságban, egy elég zűrös helyzetben, nem kalandozunk el” – a posztíró házasságban él, de férje javaslatára mindketten megpróbálkoznak…..
csipesz. 2010.08.13 12:28:46
@dex.ion:

szerintem vagy igyál még, vagy aludj picit. :D
Önhibámon kívül jó egy órával hosszabb lett a hazautam. Én nyugodtan olvastam, az emberek telefonáltak, idegeskedtek. vár körül árok, még jó, hogy nem vár senki – hasztalan álmok Az emberek eltűntek a Szigetre. Engem hidegen hagy. Ez viszont nem: :)..
csipesz. 2010.08.12 09:34:40
A legutóbbi étkezési utalványos posztunkra érkezett egy komment egy pénztárostól és egy levél a Spar kommunikációs vezetőjétől. A komment: "Sparos vagyok, nem védem a céget, de tudnotok kell: a Spar pénztárain futó program nem kerekíti az összeget, viszont egyes…..
csipesz. 2010.02.05 22:54:16
@Kitalátor feljegyzetei:

semmilyen utalványt nem kell az adóbevallásodban feltüntetned, hiszen az utalványok után a támogató cég (akár munkáltató, akár bárki más) fizeti meg az adót, és nem a felhasználó.
Nekem is vaaaan! Tudom 2009.11.18 22:32:00
A tettek szerintem önmagukért beszélnek. Azért leírhatom, mert a szó elszáll, a blogposzt megmarad. Körül vagyok véve emberekkel, azt hiszem ez elkerülhetetlen, legyen szó akárkiről. Az a jó dolog, hogy ezeket a betűket most barátokra pazarolhatom. Az egyik barátom azt mondta, hogy…..
csipesz. 2009.11.19 11:20:20
 A párom/nem párom három éve csalja velem a feleségét. Gyereket akarok tőle - hülyék az emberek teljesen?Sziasztok! Na hát az én sztorim nem egészen a szakításos kategóriába tartozik, mivel még most is "gyűrjük" egymást.Van nekem egy pasim. Illetve nincs nekem egy…..
csipesz. 2009.11.11 12:24:39
@jaffandi:

Mi mást is lehetne csinálni ilyen pocsék időjárási körülmények között? :)
Nekem is vaaaan! Néhány apróság 2009.11.05 21:16:00
Jó napot! Lássuk csak, mi is történt velem mostanában! Pl. a levélgereblyézésben megfájdult a hátam, de csodák csodájára csak három napig tartott. Nem csoda. Vagyis de. Másfél liter 20%-os ecet segítségével vízkőmentesítettem a mosógépet. Ezentúl ez rendszeres lesz. Utána…..
Proszektúra Polanski felelőssége 2009.09.29 10:23:00
Azt egyelőre még nyomozástaktikai okokból nem árulhatom el, hogy a nejem hány botütést érdemelne, ha történetesen Malajziában élne, de az biztos, hogy fél tucatnál jóval többet sózhatnának a hátsójára. Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a hírt, miszerint a Kuala…..
Itt lehet egymásnak esni, rég elfeledett sérelmeket felemlegetni, ősi sebeket feltépni, iszapbírkózni, flame-elni, a másikat netes gyíkarcnak nevezni (akinek nincs is igazi élete), esetleg a falnak támaszkodva mások hülyeségein marokba röhögni...
csipesz. 2009.03.11 08:23:20
csipesz. 2009.03.11 18:37:21
@]Gabó[:

Jobb lenne, ha egyszercsak bemondanák a híradóban, hogy bocsi emberek, csak vicc volt az egész, nincs is válság.

A vízóra is jó, de a villanyóra az, ami igazán izgalmas...ha még nem olvastad, mindenképp tedd meg! :)

csipesz. 2009.09.09 15:20:03
@Kocka Költő:

a mi villanyóránkat kiolvasta az elmű, legalábbis szerintük, mert ismerték a cselekményt... de ez csak olyankor lehetett, amikor mi nem voltunk otthon, mert nem tudunk róla... de szerintük tudunk róla.
Ha esetleg valaki magára ismerne a történetben, az szívás.A kép innenSziasztok.Ez az egész történet kicsit bonyolult, de ki szereti az egyszerű dolgokat?  Az egész dolog 2006 decemberében kezdődött, amikor én még ártatlan kislány voltam, és 1 éve volt barátom, akitől…..
csipesz. 2009.09.08 21:47:01
csipesz. 2009.09.08 22:04:21
@Letícia-Charlotte in SBp:
hát erre is, arra is. :)
Nálad minden rendben? :)
csipesz. 2009.09.08 22:09:33
@Letícia-Charlotte in SBp:
Dettó. :) (virtuális pacsi.) :)
A házasság kemény dolog, pofonok jönnek, csak melyik orcánkat tartsuk oda? Sziasztók! Hát az én történetem kicsit durvább mint az eddigiek (vagy lehet csk én érzem így). A kapcsolatunk 6évig tartott, egyidősek vagyunk, általánosban még egy kis ideig egy osztályba is jártunk.…..
Nyárvégi poszt. Majd szeptembertől, vagy 100 komment körül lesz újabb. Napi betevő: "Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?" (graffiti) ..
csipesz. 2009.08.31 19:37:04
@dinnyécske alias Pimpike a boldogság kék madara :D:

Egyrészt nagyon sok boldogságot kívánok neked, másrészt pedig felejthetetlen, tengerben pancsolós, naplementében metaxázós nyaralást! :)
(Görögország a szívem csücske.) :)
A különböző kutyafajták mindig az adott kor igényeinek megfelelően változtak az idők során. A XIX. század végén, a versenyszerű kutyatenyésztés megjelenésével a gyakorlati szempontokat (pl. vadászatban betöltött szerep) elkezdték felváltani az esztétikai szempontok, és a…..
Nekem is vaaaan! Növények 2009.08.11 22:40:17
Kinyírtam egyet valószínűleg. Na nem a gazokra gondolok, amiket tucatjával húzok ki, hanem egy kedvenc szobanövényemre. (Igazából mindegyik kedvenc, mert nincs sok. Ööö, mennyi is maradt? ) Egyszer már eldobálta a leveleit, de átültettem, és megmaradt, újra hajtani kezdett. Most…..