Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kopjáss István

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sorok között Apokalipszis Most 2011.12.16 16:20:00
Néhány nappal ezelőtt már fejtegettem, hogy lassan itt van december közepe, az Orbán Viktor által kilátásba helyezett spekulánstámadás időpontja. Akkor arra a következtetésre jutottam, hogy egy feltételezett pénzügyi támadásról a miniszterelnöknek és kollégáinak nem…..
A magánnyugdíjpénztári rendszer „jelentős átalakításával" kapcsolatban az indulatokat felkorbácsoló, gyakran minden alapot nélkülöző kinyilatkoztatásokon túlmenően az intézkedések hatásairól egyetlenegy, adatokkal alátámasztott elemzést sem olvashatunk eddig.…..
Kopjáss István 2011.08.28 08:04:52
Elnézést kérek, hogy ilyen soká szólok hozzá a bejegyzéshez, de lenne egy kritikám.

A 2)-es pontban lényegében arra keresed a választ, hogy hogyan lehetne a kieső járulékokat fedezni és ezáltal a jövőbeli államadósságot nem tovább növelni, esetleg még csökkenteni. (Lényegében ez volt a de facto államosítás vagy lopás indítéka.)

Macerás dolognak nevezed a foglalkoztatás bővítését, a jövedelmek kifehérítését és 13. havi nyugdíj megszüntetését. Ami több, mint macerás, az elmúlt 20 év rákfenéje. Viszont a gondolatmenetednek, számításaidnak ez a kulcspontja.

Kezdjük a legkönnyebben „megoldható” tényezőtől a legnehezebben megoldhatóig.
A 13. havi nyugdíj megszüntetését el tollvonással el lehet érni, itt inkább a politikai akarat hiányzik.
A jövedelmek kifehérítésénél már dönteni kell a kieső adók, járulékok költségvetési deficittel kapcsolatos hatásáról (mivel a jövedelmesebbek által befizetett adókulcsok és a befizetendő járulékok csökkennek) és hogy a szélesítés mégis mekkora plusz többlettel jár, ha jár a jelenlegi bérek közt.( A bérek többsége alacsony.) (Ha nem vagyok érthető, gondoljatok a statisztikában az ár és a volumen hatásra.)
A foglalkoztatás bővítése pedig több sebből vérzik.
Egyrészt ma Magyarországon képzetlen munkaerő van. Ma, a nem túl sok képzettséggel járó munkákat Távol-Keleten végzik. Természetesen átlehet őket képezni, de várja senki, hogy idegen nyelveket tanulnak meg, vagy mérnökök, közgazdászok lesznek.
A másik, honnan szerzel forrást munkahely bővítésre. A magánszektor el van adósodva, nincsenek forrásaik bővítésre. De mivel nem vesznek fel embereket, nem keletkezik jövedelem és ezáltal megtakarítás. Tehát a finanszírozási költségeket nem tudják csökkenteni a bankok. És így tovább.

Irreális az a gondolatod, hogy 4 év alatt helyre lehet hozni a munkaerőpiacot. Viszont a kieső járulékok kellenek az államnak.
Véleményem szerint a kormány jelenleg a középtáv és a hosszútáv között döntött, a középtáv javára és az én korosztályom rovására (ahogy te is leírtad).

Huh, látom -utólag átolvasva a hozzászólásokat -mindenki itt kritizált meg téged.
Emberi Tisztesség IMF haza? 2011.05.14 08:00:00
Az országot nyomorba döntő karvalytőkét, vagy a gazdasági problémáinkból történő kilábalás lehetőségét küldtük haza? Nézőpont kérdése. De hogy nem racionális alapon dőlt el, az biztos.A kérdés eldöntéséhez azt a hatástanulmányt hiányolom, amelyik megmutatja, hogy IMF…..
europroli Megint egy Untergang 2011.03.25 17:23:00
Megszületett a Bukás című film százezredik magyar verziója. A korszellemhez igazodva most Orbán Viktor mondja el a filmbeli Hitler nagymonológját. Van minden, mi szem-szájnak ingere. Irástudatlan Schmitt, autósbotrányba keveredő Lázár, megkapja a magáét az új Alkotmány is,…..
Kopjáss István 2011.04.10 19:22:25
A Gyöngyöspatán parádézó Magyar Gárda áprilisban Hajdúhadházt tervezi nonstop járőrözéssel befoglalni. A rendfenntartásért hivatalosan felelős magyar rendőrség egyelőre nem kíván közbeavatkozni. Eközben a Jobbik programjával szembenálló budapesti civilek ingázást…..
Az USA-nak és Európa vezető országainak még kevesebb erkölcsi alapjuk marad, hogy a demokrácia és a szabadság globális védelmezőjének pózában tetszeleghessenek. (Kép: a Time címlapja, 1957.01.07.) Bár győzelemnek indult, a líbiai példa óriási vereség a Nyugatnak. Éppen…..
Emberi Tisztesség Pökhendi Péter 2011.02.27 16:14:00
Amennyire a világról fogalmatlan,oly mértékben pökhendi Péter,mert ha képes lenne saját gondolatra,olykor talán elérné a kétely. De nem fenyegeti ennek veszélye,ezért lehet magyar hangja Urának.Szert tett némi modoros beszédre,és vált belőle a legnagyobb…..
Emberi Tisztesség Csak várok 2011.02.19 16:30:00
Minden reggel úgy ébredek, hogy talán ma jő el az a bizonyos nap, amikor megismerhetjük végre a kormány gazdasági programját. Izgatottan olvasok bele a hírekbe, de sajnos nem! Ma sem kaptuk meg az eligazítást a követendő irányról, a helyes útról. Pedig már csak a hit maradt. A…..
Emberi Tisztesség nemecsek 2011.02.03 14:07:00
Magyar vagyok, magánnyugdíjpénztári tag és az ország első emberének a „nép nevében” tett kinyilatkoztatása szerint másodrendű állampolgár. Az elmúlt időszakban többször kijelentette, hogy az „árulásommal kiírtam magam a nemzet…..
Michael Knight Szégyen 2011.02.02 14:28:00
A legfrissebb hírek szerint a 18 magánnyugdíjpénztárnál nyilvántartott egyéni számlákon az összvagyon a 2009-es 2379 milliárd forintról tavaly 3036 milliárdra emelkedett – ez összesen 25,6 százalékos vagyonnövekedést jelent. Tehát tavaly a kasszák vagyona a tagok…..
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
A Metropolis Media ezentúl klasszikusokkal is bővíti a Galaktika E-könyvtárat: elsőként Bogáti Péter Az utolsó ember című regényét tölthetik le mindössze 490 Ft-ért prc és epub formátumban. Az utolsó ember Bogáti Péter – mint ez a könyve is bizonyítja –…..
Emberi Tisztesség Maradtam 2011.01.11 16:14:00
Kérem tisztelettel, én vagyok az a jogkövető állampolgár, aki a jövedelmét nem titkolja el, aki tisztességesen befizet minden adót és járulékot. Nincs szándékomban feketén dolgozni, nem akarom zsebbe kapni a fizetésem egy részét, és mindig betartom a játékszabályokat. Hát…..
Én nem tudhatom, milyen érzés keríthette hatalmába Francis Fukuyamát, amikor megírta híres tanulmányát „A történelem vége?” címmel, de valami rokon érzés motoszkál most bennem is. Sőt, ha lehet (bár ismétlem, nem tudom, mit érzett Fukuyama), én még euforikusabb…..
Nyilvános konzultációt hirdetett a Magyar Nemzeti Bank a 2012-es emlékérme-kibocsátási programról: január végéig mondhatjuk el a véleményünket, milyen emlékérméket látnánk szívesen jövőre. Az MNB javaslatai mellett lenne nekem is néhány ötletem...Először is Schmitt Pali…..
Kopjáss István 2011.01.12 17:26:25
 A december 23-as törvénymódosító dömpingben többek között módosították a szociális törvényeket is. Innentől pl a hajléktalan emberektől is megtagadható az aktív korúak ellátása nevű segély, amennyiben nem tartja tisztán és rendezetten nem létező lakóhelyét. A…..
Kopjáss István 2010.12.31 12:18:16
@nyíregyházi betti: A régi világban (1900-tól) voltak járványok? Persze, nem annyira higiénikus, mintha mindenki külön vízbe fürödne, de még mindig sokkal jobb, mint büdösen járni-kelni az utcán.

Miért? Melyik a jobb? Építeni egy "pottyantós" budit vagy a saját udvarodat össze-vissza szarni? Persze, az angol wc lenne a leghigiénikusabb, de arra nekik nincs lehetőségük.
Ha akarnák, kis pénzből is tudnának tiszták lenni.
Kettős Mérce Rajtunk múlik! 2010.12.21 19:48:00
 Ma hajnalban a Fidesz folytatta a sort, amit Schmitt Pállal, Domokos Lászlóval, az Alkotmánybíróssággal elkezdett. Délután az egészségügyi törvény keretei között kivégezte a Költségvetési Tanácsot, hajnalban fél 2-kor megszavazta a médiatörvényt, majd nekikezdett a…..