Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenlébenkanál

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha eljön az utazás ideje, gazdiként mindig kihívás, hogy kutyával vagy kutya nélkül utazzunk. Nehéz megválni egy hétre is a kedvencünktől, de van, hogy mindkét félnek jobb így. Megnéztük a kutyás szállások és kutyapanziók előnyei és hátrányait, és azt, mikor melyiket érdemes választani...
mindenlébenkanál 2020.05.22 19:26:20
@midnightcoder2: Abból amit és ahogyan írsz, az látszik, hogy nincs társállatként tartott kutyád. Akkor meg miért kellene kutyabarát szálláhelyet választanod? Én nem szeretem a focit, így nem járok mecsre, de nem is kommentelek olyan témákhoz, amik a labdarúgáshoz kapcsolódnak. Ennyike...
A világ több országában felszólították a lakosságot az otthonmaradásra, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében Nemcsak nálunk, máshol is bezártak az iskolák, az éttermek, a mozik - van, ahol szinte minden, amelyben nem élelmiszert vagy gyógyszert árusítanak. Otthonról dolgozik mindenki,…..
mindenlébenkanál 2020.03.27 17:43:10
Vagy esetleg már megéltek egy hasonló járványt: aipm.hu/hu/vedooltasok/jarvanyos-gyermekbenulas
Megjegzem 69 éves vagyok, és home office-ban nyomom.
De nem értem ezt a "hülye nyugdíjasok" hangulatot, Ma kinn voltam 2 megállónyira számítógép tartozékért, (muszáj volt) és szerintem az utcán és boltban látott népesség kor szerinti megoszlása nem tért el a teljes népességétől :-).
A csapból is az folyik, hogy a járvány az idősekre veszélyesebb, de talán figyelembe kellene venni azt a tényt is, hogy azokon a helyeken, ahol már féltérden, vagy mélyebben van az egészségügy, az intenzív kezeléseknél - szerintem is teljesen jogosan - előnyben részesítik a fiatalabbakat. Szóval magyarul, ha választani kell, kit hagyjanak meghalni, akkor az az idősebb beteg lesz. Ezzel semmi bajom, csak nem kellene még ekörúl is indulatokat generálni.
És ez nem erre a posztra vonatkozik, sőt... Viszont belefutottam általam teljesen normálisnak tartott negyvenesnél is abba, hogy "miattuk maradunk otthon". Pedig lófüle: közös érdek, hogy lassítsuk a járványt (hátha akkor kevesebb nénibácsit kell feláldozni).
És már csak a frusztráció levezetéseként két mondat, amit olvastam, és falramásztam tőle.
Ifjú anyuka (nem szó szerint): Miattuk szenvedünk a négy fal között a gyerekekkel. Illetve egy még ifjabb titán: Miattuk szívunk.
Na kipuffogtam magam.
Történt egy tragédia, melytől még mindig hangos a sajtó. Egy kisgyermek veszítette életét, a hírt - megrázó mivolta mellett - méggyorsabban terjesztette, hogy ezúttal egy ismert előadó kisfia volt az áldozat (nyugodjék békében!). Talán így mégtöbben "magukénak érezték" a tragédiát, méginkább…..
mindenlébenkanál 2019.09.05 18:31:51
@Melee:
1. nincs gyerekem
2. Ember! A babakocsiban sem kapcsoltad be a biztonsági övet? Pedig elég, ha csak figyelsz, hogy ne essen vagy másszon ki a gyerek!!
3. Valószínűleg a "póráz" szó, ami ellenállást szül. Hívjuk biztosító kötélnek, mint a hegymászásnál/falmászásnál? Vagy kiszaladást megelőző eszköznek? Ízlelgesd a kifejezést!
A repülőgépek vészkijárata melletti üléseken 18 éves kor alatti utas nem ülhet, ez minden gépen így van. De tegyük fel, hogy erre nem gondolsz, amikor online megveszed a jegyeket. És? Majd a rendszer úgyis szól, ha valami nem stimmel, igaz? Na, a kiwi.hu rendszere nem, bár születési dátummal kellett…..
mindenlébenkanál 2019.08.21 17:19:24
WIZZ AIR
wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/utazasi-informaciok/ulohelyvalasztas
"Különleges ülőhelyek különleges feltételekkel"
A WIZZ foglalási rendszere nem enged 18 éves kor alatt, vagy csecsemővel utazva a vészkijárat mellé foglalni. Mondjuk a túlsúlyost, a különleges törődést igénylőt, vagy a várandóst nem szűri :-).
mindenlébenkanál 2019.08.21 18:24:26
@body_andras: Elvileg a sztyuvik dolga elültetni. A kínosabb mondjuk egy enyhén értelmi fogyatékos, akiről csak vészhelyzetben (aminek egy útnál határérték nulla az esélye) derül ki, hogy nem villámgyors a felfogása.
A női fürdőruha a 20. században óriási evolúción ment keresztül, és - többek között a férfiak legnagyobb örömére is - ez a készítésnél felhasznált anyagmennyiség kárára, és a női szépség láttatásának javára történt. Az első úttörőknek azonban nem volt könnyű dolguk, hogy a társadalmi elvárásokkal és…..
  A hetvenhét éves édesapám, az újpesti aluljáróban aláírta a Momentum mozgalom gyűjtőívét. Szabad akaratából. Úgy gondolta, hogy nem adja meg a sanszot senkinek erre a rohadt nagy lopásra. Mert ez egy ilyen ország. Ami nincs lebetonozva, azt ellopják. Minél magasabb szinten megy, annál nagyobb…..
mindenlébenkanál 2017.01.28 18:46:16
@csentecsa:
Kedves csentacsa a következő tényekre hívnám fel a figyelmét:

1. a népszavazási kezdeményezés Budapestre vonatkozik
2. Budapest lakossága a KSH szerint 2016. január 1-én 1 705 673 fő volt (csecsemőkkel, gyerekekkel együtt)

Kérdés: Ha minden szavazásra jogosult elmenne szavazni (valószínűtlen), hány nolimpia szavazat kellene? Mire gondolt, amikor 3,3 millió szavazatról írt?
mindenlébenkanál 2017.01.29 17:44:58
@csentecsa:
Bár nem szeretek az "én apukámnak meg CSÉB-je van" - a fiatalabbak kedvéért: "apu nekünk hány TV csatornánk van?" típusú vitákba bonyolódni, de most mégis...

Tehát:
1. Te leírsz egy téves adatot (3,3 millió), ami arra utal, hogy nem ismered a tényeket (a népszavazási kezdeményezés Bp-re vonatkozik)
2. Felhívom erre figyelmedet.
3. A Te válaszod szerint én nem ismerem az arányosítás misztikus fogalmát (bocs, de ismerem), illetve számunkra a 138 000 aláírás összegyűjtése sem sikerül (nem vagyok tagja a MoMo-nak, és nem gyűjtök aláírásokat)
4. És nincs elektromos medvecsapdám sem...
mindenlébenkanál 2017.01.29 23:43:38
@csentecsa:
Ember, te magaddal vitatkozol? Vagy egy általad elképzelt ellenséggel?
Nem tartozom a MoMo-hoz, nem fogok senkit cipelni a népszavazásra (nem választásnak hívják, de mindegy), szökőévente megyek fel a facebook-ra, nem vagyok belpesti, sem sportgyűlölő, sem hipszter.

Eddigi hozzászólásaimban egyetlen egyszer sem írtam le az álláspontomat (hogy boldogan feküdj le aludni, valóban a aláírtam, és valóban nem szeretném, ha Budapest kandidálna). Viszont nem gondolom, hogy, ha valakinek más a véleménye, az hülye, ellenség, legázolandó stb.

Megjegyzem, az olimpia (és az élsport) nem a sportról, hanem az üzletről szól. Azt látom azonban, hogy sokan (Te is) hitbéli kérdésként kezelik a jelentkezést, és ennek megfelelően keresztes hadjáratot folytatnak.

Ha meg vagy róla győződve, hogy a nolimpia egy eleve vesztes kezdeményezés, miért feccölsz bele ennyi energiát az ellene folytatott harcba? Alacsony a vérnyomásod, és ezzel szeretnéd normalizálni?
A tél eddigi egyik, ha nem a legundorítóbb napirend előttijén vagyunk túl ma délután. A győztesünk pedig nem más, mint Harrach Péter, aki a karácsonyi jókívánságok közt és persze a kormány szociális érzékenységét hangsúlyozva elmesélte, hogy egyszer kezet fogott egy…..
mindenlébenkanál 2010.12.20 20:22:49