Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fotengelyszimering

0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 40 feletti internetes társkeresés nehéz "műfaj" a férfiak számára, mert kialakult jellemű, meggyökeresedett szokásokkal bíró, ezernyi kötöttséggel rendelkező (és ezért nehezen alkalmazkodó) hölgyekkel kell(ene) összehangolódnunk egy olyan közegben, mely feltöltött képekkel és kétdimenziós…..
 2017-ben több csatornamunkás halt meg India szerte a föld alatt, mint ahány katona Kasmírban, ahol állandóak az összecsapások. Mindezt annak ellenére, hogy a biztonságukat elvileg régóta törvényi szabályozás védi...
fotengelyszimering 2016.09.08 23:04:28
Korrupció az, amiből engem kihagynak.

Orbánról és a sleppjéről van véleményem és nem hízelgő. Életemben nem emlékszem olyan időszakra, amikor ennyire arcátlanul, gátlástalanul, határtalanul, cinikusan jellemző lett volna az "amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek." Minden megtörténhet és annak tökéletes ellentéte is, kérdés, hogy ki akarja.

Következmények nélkül megy a szabad rablás a közösből, nyíltan, ezt a fajta privatizációt nyugodtan hívhatjuk intézményesített lopásnak.

Nem értem az egészet, ami Magyarországon megy. A magánéletben a legjobb orvoshoz igyekszünk menni; a megbízható, hozzáértő autószerelőt keressük; a minőség mindennél fontosabb.
Mi van állami szinten? Nulla emberek, akiknek saját civil karrierjük sohasem volt (kivétel pl Navracsics), mert megélhetési politikusok, irányítanak olyan pozíciókban, amihez se képzettségük, se szaktudásuk, se tapasztalatuk nincs. Kvázi bárki lehet bármi.
Állami szinten már nem fontos a rátermettség, a minőség, a tudás.
Mint régen, a parasztbácsi lett a vállalatvezető, mert valaki eldöntötte.

Te sima emberként mikor kapsz meg olyan állást, amihez nem értesz? Max úgy, ha együtt futsalozol Szíjj(gy)ártóval, Matolcsy rokona vagy, Orbán szeret, szóval kapcsolati tőkével, anélkül esélytelen.

Rogán, Dajcs, Kósa, Pokorni, Szíjgyártó, Lázár, Kövér...kiráz a hideg. Gyurcsány, Vona...szintén.

Amíg viszont a sleppet támogatja, addig vagy megszoksz vagy megszöksz.

Én szakértői kormányról álmodom, ahol a privát életben jól működő " a lehető legjobbat keresem" működne.

Tudom, lehetetlen.
fotengelyszimering 2016.09.08 23:05:27
fotengelyszimering 2016.09.09 20:49:43
@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
A közgazdaság nem ennyire egyszerű, ahogy vázolod, nemcsak kiadás csökkentéssel tudsz pozitív mérleget elérni. Hanem mondjuk a bevétel növelésével is. Vagy több embert vonsz be a munkába, de nem értelmetlen hülyeségekbe. Mert a közmunka az, Talán nem halsz éhen miatta, viszont felzárkóztatás helyett még jobban bebetonoz a kilátástalanságba.
Miért kellene a nyugdíjat lefelezni? Főleg attól elvenni, akit köteleztek hogy fizessen járulékot, dolgozott egész életében, most meg azt mondják, hogy nincs?

Rengeteg forrásból lehetne átcsoportosítani, a Szíjgyártó-féle kamu külker cég, a Miniszterelnöki Hivatal építkezésein át, a kongó stadionok, meg kisvasút, meg Matolcsy alapítványai, meg a haveroknak kihelyezett hitelek, meg a szuperpénzt termelő szerencsejáték, a hülye népszavazások, meg a kampánypénzek, idióta olimpia kutatás, Századvég tömése, stb. A magánnyugdíjpénztárak tudnak profitot termelni a befizetett pénzből, az állami erre miért képtelen?

Nagyon frankó az unortodox politika, meg a szembemegyünk a többivel, de milyen áron? Más fa*szával verni a csalánt nem korrekt. Mit csináltak a forinttal anno, hogy bezuhant? Szerinted az jó az eladósodott családoknak? Kinek jó a 330-as euró?

Miért jó, hogy alacsony legyen az alapkamat? Hogy ne legyen értelme félretenni? Vagy fokozza a költést? Miből? Alacsony az infláció? Jah, játék a számokkal. Ha az infláció alacsony, akkor miért drágulnak a termékek? Mellesleg lehet valami drága, csak tudd megvenni. Az arány a fontos.
Az egykulcsos adó, mekkora ász dolog volt, nem de?

A politikus a saját harácsolását nyomja le az ember torkán.

A szakértő azért szakértő, mert tudatosan dönt és nem azért akar döntéshozó lenni, mert az sok pénzzel jár. A szakértőnek van agya, tapasztalata átlátni dolgokat és szakmai szempontból közelít, nem a kisstílű játszmákat folytat.
A szakértő tudós, nem egy senkiházi nulla ember, aki azáltal lesz vezető, mert listán bekerül a székbe. Ha meg onnan kikerül, mert jön egy másik jöttment, akkor átülhet egy másik trónra. Vagy az a politikus egy polihisztor, mindenhez ért.

Áruld már el, hogy lehet egy tanítóból a választások után gazdasági szakember? Megszállta a Buddha? Lehet, hogy "politikus" lesz belőle, de ez a szó már pejoratív és devalvált. Mert a magyar politikus az, aki a civil pályára kevés volt.
A Brexit furcsa helyzetet teremtett. Nem tudni mikor lesz kilépés. Sok folyamat elindult persze, hiszen kiválasztották ki legyen az új miniszterelnök, csak az ő programját nem ismerjük még, a kormányalapítás folyamata sem 2 perc. Bizonytalanság van. Nem tudni, hogy lesz-e parlamenti felhatalmazás a…..
fotengelyszimering 2016.07.23 22:12:29
@hagyma @chocco chanel:
Ausztráliába való bevándorlásnál tudtommal nem élvez semmi előnyt az angol állampolgár. Pontozási szisztéma van, be kell bizonyítanod, hogy értékes vagy az ausztrálok számára. Mondjuk az angol nagy valószínűséggel jobbra teljesíti az IELTS nyelvvizsgát, ami követelmény. Mellesleg az ausztrálok sem tárt karokkal várnak, először bizony teperned kell, hogy esélyt adjanak.

75e AUD nem túl sok pénz, itt UK-ban ennél könnyű többet keresni, sőt jóval többet. Aztán ott a család kérdése, UK-ból 2,5 óra BP, mondjuk Sydneyből, Melbourneből meg >2 nap, plusz jetlag. A jegyárak sem mellékesek és szabi ott sincs több. Embere válogatja, kinek mi fontos.

Én nem paráznék angol férjjel, angol feleséggel, az angolok nem bolondok, csak "érdekesek". Mellesleg nem értem, hogy a pakisztáni hogy lehet UK-ban, ha UK nem akarta őt. Pakisztán nem EU tagország. :)

A ki kinek veszi el a munkájával kapcsolatban kérdeztem az angol kollégát, hogy ha annyira sok angol lett volna pl a helyre, amit még Mo-ról pályáztam meg és két interjú után megkaptam, akkor miért mégis engem, a bonyolultabbat választotta a cég? Másrészt folyamatosan munkaerőhiánnyal küzd a terület, hol van a sok angol jelölt? Nem tolonganak, pedig jól fizetnek.

A nevemben több mássalhangzó van egymás mellett, erre a pénztáros csaj mondja, hogy lengyel vagyok, ugye? Hát nem nyert.
Top Gear epizódban Romániában megrendezett baleset, román kamionos beletolat az autóba, a főokos mondja, hogy nem érti mit karattyol magyarul a sofőr... He??

Meg Magyarország kommunista ország volt, most meg szegény. He?

Persze van tájékozott, intelligens angol is, ahogy mindenhol.
Nem szabad általánosítani.
A határátkelés alaptételeinek egyike, hogy nem váltjuk át forintra a külföldön megkereshető összegeket, hiszen azokat ott is kell elkölteni. Ákos eddig két posztot írt ide angliai kiköltözéséről és az első időszakról, most jöjjön a harmadik felvonás, amiben azért az árakról is szó lesz – méghozzá…..
fotengelyszimering 2016.06.18 23:56:02
@Cnere: Felnőtt fejjel milyen szuper lehet ágyrajárónak lenni. A szállás mindenhol drága, London meg csúcs, igaz a bérek is magasabbak. Egy teljesen önálló stúdiólakást bérelek, saját parkolóval, szerencsére simán futja a béremből (kb 1/5-e a lakásbérlet rezsivel). Érdekes, hogy kint elviselik egyesek azt, amire otthon simán nemet mondanának. Mellesleg senki sem okosabb, se aki otthon van, sem aki kiköltözött, csak máshol élnek.
fotengelyszimering 2016.06.19 10:11:33
@Shanarey: Ezt speciel azok az emberek mondták nekem, akikkel beszélgettem, pl a szomszéd, kollégák. Nem újságban olvastam. Az egyértelműen lejött, hogy az EU-ból jövő "rengeteg" szúrja a szemüket, nem az Ázsiából, Afrikából, Indiából érkezők.

Nem tudom, mi fog történni a Brexit esetén (kivétel az angol font erős esése), az viszont biztosnak tűnik, hogy Cameron helyett valaki más lesz és az a más nyugodtan megpiszkálhatja a dolgokat. Jelenleg azt mondják, hogy a majd érkezőkre vonatkoznak a szigorítások, majd kiderül.
fotengelyszimering 2016.06.19 14:12:41
@Zoole[uk]: Szia! 2.5 éve élek kint és UK nagyon déli részén. Az ismerőseim az EU-s bevándorlókat mondták mint "teher". Látok muszlimokat erre is, de nem érzem soknak őket. Bár lehet, hogy máskor járunk bevásárolni, bringázni, dolgozni. :)

Az ország többi részén uralkodó viszonyokat nem ismerem.
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
A Észbontók egy olyan műsor, amiben két, nem túl okos, na jó, fődbuta szereplő általános műveltségi kérdésekre igyekszik válaszolni, miközben egy másik, dettó nem éppen Nobel-díj-várományosokból összeállított gárda igyekszik kitalálni, hogy vajon a profi ostobák,…..
fotengelyszimering 2015.10.17 11:12:03
@torró: Senki sem tökéletes, belőlem is hiányzik a hiba. :o) Az internet segít, ha valamiben nem vagyunk biztosak, mert az ember feje nem káptalan.

@na__most__akkor: Amikor ezt a nevet választottam, akkor a blog keretrendszere még nem támogatta a hosszú magyar ékezetet (ha én jól emlékszem, a blogmotor meg mindent elfelejt). A szimering véleményem szerint egy m betű. A simmering mást jelent, egy főzési technikát.

Az ember legfontosabb igényei között előkelő helyen van a "mennyit érek bizonyítása", az önigazolás. Ezt pedig úgy lehet legkönnyebben elérni, hogy magunkat összehasonlítjuk nálunk gyengébbnek tűnő/képzelt emberekkel, azaz nem mi lépünk szintet, hanem keresünk egy még lejjebb lévőt. Erre épít a blogban leírt műsor is.

A helyesírás tökéletes helye az előbb leírt cselekvésnek.

Egyenlőre ennyit. :oD (Igen, az bizony szándékos volt.)
Rögtön a blog legelső posztja olyan vendégeket csalt az oldalamra, akikről a jelenlegiben írok. Ők azok, akiknek megjelenésére mindenképp számítottam, amikor úgy döntöttem molesztálós témájú blogot indítok. Így egyszerűen köszönöm nekik, hogy megjelentek és ahogy…..
fotengelyszimering 2015.01.07 21:58:51
Bármilyen lengén és kihívóan öltözködik egy lány, a férfinak akkor sincs semmi joga akár egy ujjal is hozzányúlnia! Ha meztelenül rohangál előtte, akkor sem. Pont.
A lány a biztonsága érdekében jobb, ha szabályozza nőiessége propagálását, van, amikor ez sem segít elkerülni a bajt.

(Az őz nem véletlenül visel rejtőszínt, hanem azért, hogy növelje a túlélés esélyét azzal, hogy nem hívja fel a ragadozók figyelmét magára. )

Én a megelőzésben hiszek, ebben a témában kétirányú oktatás kellene:
- A lányoknak megtanítani már kiskorukban, hogy minek, mi lehet a következménye. A lány örökre sebet szerez az erőszakkal, függetlenül attól, hogy a támadót leültetik-e vagy sem.

- A fiúknak megtanítani azt, hogy nem a farok irányítja az embert és könnyen kerülhet olyan helyzetbe, ahol ő lesz a megerőszakolt, másrészt a másik ember sem tárgy, hanem ugyanolyan érző lény mint ő.

A visszaeső erőszakoskodókat pedig kasztrálnám, vagyis megszüntetném a nemi vágy késztetését.
Aki nem tartja be a szabályokat, az nem lehet tag a társadalomban.

Az emberi faj elkorcsosul, az értékek üressé válnak, a legtöbb ember figyelmet szeretne, kitűnni a tömegből. Valaki ezt a Facebookon próbálja elérni percenkénti posztolással, valaki a nemiséget,szexet előtérbe helyezve, mások seggrészegre isszák magukat, hátha úgy "menőbbek" lesznek.

Az nagy baj, ha a az agy vezető szerepét átveszi az ösztön.
Naked Leona 2014.10.31 08:24:42
..
  Valami hasonló érzés egy megcsalást követően az adott kapcsolatban maradva élni. Az ember próbálkozik, küzd, ahogyan és ameddig csak tud, a végeredmény azonban minden esetben kétesélyes. Pontosabban, inkább csak egy. Érdekes, ahogyan visszagondolok a múltra, annyira távolinak…..
fotengelyszimering 2014.05.30 09:12:14
@Avensis: Igazad van, minden csak felfogás kérdése. Veled él, neked adja a puszit este, veled szeretkezik, közben meg van párhuzamos élete, amitől remél valamit, mert másképp miért ment volna bele. Melyik az igazi élete? A hazudozás no komment...

Engem Is másik gondolata:"A legfontosabb, hogy megértsd: pont azért hazudott neked, azért titkolta a kapcsolatot, mert nem ért neki annyit, hogy felrúgja a tieteket."
Miért nem ért annyit, hogy felrúgja a meglévőt? Mert félt, hogy elveszíti a stabil pontot, téged? Értékelt annyira, hogy nagyot rúgott beléd, megalázott...

Mindent lehet magyarázni, csak itt utólagos a magyarázat sajnos, és a keserű íz már ott van.

Nekem (is) megfordult a fejemben, hogy milyen lehet mással, de pont azért döntöttem NEM-mel, mert a párom többet ért egy kósza numeránál (egyértelmű, hogy szeret(t)em a páromat, csak a kíváncsiság hajtott), és mert nem ért nekem annyit a numera, hogy felrúgjam a kapcsolatunkat. (Engem Is gondolata, csak a megcsalás előtti stádium)

Avensis - Alkut kötöttél magaddal, elfogadtad a feltételeket, próbálj meg továbblépni és felejteni, ha maradni akarsz. A felszabaduló energiádat fordítsd magadra, mert ha ragyogsz, akkor a külvilág értékelni fog, ha pedig másnak is kellesz, akkor értékes portéka vagy, amit a párod is garantáltan észre vesz!
Ezzel te is fejlődsz és a párodban meg tudatosul, hogy mit veszíthet.
"Meg kell tanulnunk vágyakozni azután, ami a mienk." - Én így vallom.
fotengelyszimering 2014.06.01 18:18:06
@mille_plateaux:

A visszacsalás nem jó megoldás, téged lerombol, a másiknál meg nem érsz el semmit, nála az elv mást jelent...mint ugye megtapasztaltad.

Felesleges misztifikálni a hűséget, mert egy egyszerű dolog. Az ember felfogásán múlik a hűség, nem a másik iránt érzett szerelmen (az csak megerősít) vagy a tökéletes harmónián.

Az ember ösztönlény, a szex ösztönös dolog, ha a világ legjobb nője a párod, aki imád téged és te is imádod őt, akkor is lesz kíváncsiság mindkét oldalon a külvilág felé.

A kifelé irányuló vágyakat az agy tart(hat)ja kordában, az aggyal meghozott döntések pedig függnek az elvek erősségétől és a párod számodra "aktuális értékétől" (ez opcionális).

Ha a világ legszebb nője ledobja a textilt előtted (ez mekkora szöveg, idéznem kellett:) és minden feromonjával el akar csábítani, akkor is lehet nemet mondani. Mert az egy elemi vágy, amit felülbírálhatsz. Aggyal. Max segítesz magadon a WC-ben és hazamész...

Nem rugózom többet a hűségen, lerágott csont. :)
Lehetünk szerelmesek olyan emberbe aki nem vonzó a számunkra? Igen! Na és akkor most kedves olvasó ne borzadj el, eleinte én is azt gondoltam, hogy ez lehetetlen, de amíg az ember nem tapasztalja meg addig nem értheti meg teljesen ezt a helyzetet. Van aki ezt nem vallja be magának, de…..
fotengelyszimering 2014.05.22 00:34:22
@V.János78: "Szar" ügy, de totál igazat írsz és tudom, miről beszélsz, volt benne részem. De a sajnálkozás helyett inkább legyünk konstruktívak, oké?!

Ezeket ajánlom:
-Számodra előnyös megjelenési stílus megtalálása:
öltözködés (mi áll jól neked), fodrász (menő frizura), merj változtatni, trendi lenni, legalább picit. A divat, az divat, még ha marhaság is.

-A fotóidat "minősítse" egy korrekt, őszinte lánybarátod, lánytesó(?), mert férfiként másképp látod mint a nők, te pedig a női piacon akarsz "értékesíteni".

-Legyél egyéniség, aki "nem egy tucat". Az ismerkedési levelekben és a válaszlevelekben inkább az eredetiség, a szokatlan domináljon, a lényeg a meghökkentés, amivel felrázod a kiszemelt lányt az agóniájából. Mert ő meg hiába vágyakozik a szuper férfi után, azt akarja az összes nő, így ő nem kapja meg, ez pedig fásulttá teszi. Ne legyél obszcén, de ironikus, rejtélyes, kedves, bármi igen, humoros meg pláne.

A levél tárgya is nagyon fontos, gondolj bele 20 "Szívesen megismerkednék veled" tárgyú levél között egy "Inkább elsőbbségi levelet küldök, mert ki tudja, mikor végzel a napi levélkupaccal" vagy "Kar-izma-tikus, de véletlenül sem sz(p)emre-való férfi üzenete".

És akkor lehetne nyomatni:

"Enyhe csontritkulásban" szenvedő férfiként oldalbordámat keresem, közös szimpátia esetén.
Életem negyedén túljutva, 36 évesen még a páromat keresem, sajnos Fortuna száma eddig folyamatosan foglaltat jelzett (vagy csak vodafonos szegény). Hajlamos vagyok leragadni dolgokon, mert gyűjtöm a bélyegeket, bocs, az LSD-s már elfogyott, ezért inkább én szeretnélek elvarázsolni. <ide vmi a lánnyal kapcsolatos szöveg kellene>
Remélem felkeltettem érdeklődésedet, várom válaszodat.
Jani

Persze könnyen lehet, hogy ez pont nem jön be szöveg, de azért az kijelenthető, hogy nem átlagos. :D

Én drukkolok, ne add fel, viszont az "alkalmas" (direkt nem igazit írok, mert sztem olyan alapból nincs, csak idővel alakul ki) megtalálásáig fejleszd magad, újíts, építs, mert a poros-dohos portéka nem kívánatos.
Legoptimálisabb Paraszt romantika 2014.03.23 04:13:33
Volt már hogy olyan beszélgetésbe kerültél (akár virtuálisan), amikor valaki leparasztozott valakit, erre másvalaki felemelte (virtuális)ujját és azt mondta: "Na, na!". Majd ezután ez a személy kiokítja a hallgatóságot, hogy a paraszt szónak régen becsülete volt, a jóravaló…..
fotengelyszimering 2014.03.23 19:58:18
@glad az egyetlen:

Hopp, már jött is válasz, kb ezt vártam, csak az idegtől nem látsz :)

Két levegővétel után ÉRTŐEN olvasd el kérlek:

"Elolvastam a cikket, amit ajánlottál" -ezt(!) írtam feljebb, tehát a kioktatásod a linkek használatáról bukó, a te bukód! (Mellesleg a bemásolt weboldalak is linkek :)

A hivatkozásról való elképzelésed pedig totál tévedés. Az idézet és a hivatkozás nagyon más, nem tanultad - ezek után ezt gondolom.

"...de ne csináljanak népbutítást ebből és ne próbálják nem létező igazukat hamis állításokkal alátámasztani...."

Ez egy jó mondat, összefoglalja a ténykedésedet.

Részemről is lezárva, felesleges indulatból szájkaratézni.
Megcsaltak. Ébredés 2013.11.16 18:34:54
Nem sokat aludtam. Lehet abban valami, hogy az ember tovább álmodja azokat a dolgokat, helyzeteket, amelyek a nap során foglalkoztatják, mert ez történt az esetemben is. Olyan volt, mintha kívülállóként szemlélném az eseményeket, nagyjából úgy, mintha egy film peregne a szemeim…..
fotengelyszimering 2013.11.27 16:03:00
@Josagos:
1. Ha volt egyházi esküvőtök, akkor volt eskü, ami tartalmazza az alábbi részletet: "...Hozzá hű leszek, vele megelégszem,..."
Polgári szertartásnál nincs eskü, ebben igazad van!

2. Ha első pontban csak polgári szertartás volt, akkor a kettes pontom értelmét vesztette. Bár ez dekázás a mondatokon, szerintem.
Ha első pontban volt egyházi szertartás, akkor...

3. Saját magadat cáfoltad meg!

Aki nem tolerálja, hogy a feleség más férfival is szexuális kapcsolatot létesítsen a férjén kívül, az "a lelke mélyén attól fél, hogy az asszony rájön, van nála jobb".

Feljebb még ezt írtad: "Kb. ezer szálon kapcsolódunk egymáshoz, ebből egy a szex."

Tehát a szex egy szál az ezerből. Miért kellene attól félnie a férjnek, hogy a felesége elhagyná egy jobb szexpartner miatt, ha "a szex (csak) egy szál az ezerből"? Érzed az ellentmondást?

A férj/feleség elvárásáról a véleményemet korábbi hozzászólásaimban megtalálod.

A lopással kapcsolatban félreértettél. Kiragadtál egy mondatot az egészből, ezért történt. Az önkontrollról írtam, ami a vágy és a megvalósítás között van. Ne azért ne lopj, mert megbüntetnek, hanem azért, mert korlátot állítasz az esetleges vágy és a megvalósítás között. Ha magad nem vagy hajlandó korlátot állítani, akkor a törvény megbüntet. Szerinted a hároméves gyerek igazán felfogja, hogy miért nem szabad lopni? (A nem szabad, apa szomorú lesz stb nem ér...)

A link nem ide tartozik, van véleményem, de ide nem írom le.

A megcsalásért nem jár szankció? Válásnál tényező a házasságtörés, pl. Gyermekelhelyezésnél is szempont.

Abban igazad van, hogy a média, a szabadosság, az erkölcsi válság elkurvítja a társadalmat. Prostitúció mindig volt (legősibb szakma :) és mindig voltak olyanok, akik nem fogadták el a szabályokat.

Azért az mégis jelent valamit, hogy az oviban a kislány még férjről és házasságról, családról álmodik! Nem?

Továbbá, pont a lényegre tapintottál rá.
Lehet bármi a világban, ember embernek farkasa. Viszont a családod biztos pont marad, ahol bízhatsz abban, hogy nem csupán vetítés folyik, ahol nem kell állandóan a hátad mögé nézned.
Kint, ha elesel, kirabolnak, eltipornak, ott hagynak, a családodban számíthatsz a segítségre!

Nekem ilyen a hátterem, ezt hozom otthonról.
Nem vagyok hívő, hanem a családom által tanított és alkalmazott szabályok alapján élek.

Nem suttyóztalak, van véleményem, de megtartom magamnak. Az ember nem tökéletes, ha hibát vét vállalnia kell a felelősséget.

Az utolsó mondatod - no komment, túl "vékony".
fotengelyszimering 2013.11.27 22:25:10
@Josagos: Ez nagyon OFF.

A lopás lecsökkenti a hatékonyságot. Nem minden esetben, lásd ipari kémkedés, korábban Japán, aztán Kína. Nézd meg a milliárdos embereket, ők hogyan szerezték vagyonukat, legtöbbjük lopott a közvagyonból, munkával lehetetlen milliárdokat összeszedni.
A magyarok kalandozásai szintén a lopásról szóltak (+ rabszolgaszerzés),igenis eredményes és hatékony volt.

Együttműködés? Hahaha, elszigetelten vagy kicsi csoportban esetleg, amúgy divide et impera van. A mindenkori hatalom legfőbb célja ez. Nincs korszak a magyar történelemben, amikor teljes összefogás lett volna.

A szabadosság káros: a szexuális szabadosság melegágya a nemi nyavalyák terjedésének, a tradicionális értékek szétverésének és az erőszak, bűnözés terjedésének.

Mi történne, ha Magyarországon legalizálnák a könnyű drogokat? Vagy eltörölnék a zéró toleranciát a közlekedésnél? Káosz.

Szerintem bőven elég lenne modernizálni a régi, évszázadokon keresztül működő modellt, nem eldobni és faragni egy valami pótlékot. Az anarchia pedig káosz.

OFF vége
fotengelyszimering 2014.03.22 13:55:46
@Holle anyó: Ok, köszönöm, ebben nincs tapasztalatom szerencsére. A megcsalás a szememben erkölcsi bűn, ezért gondoltam, hogy számíthat pl. az elhelyezésnél. De nem. Rendben.
Megcsaltak. Elveszve 2014.02.27 18:48:31
  Az utóbbi hetek, hónapok jelentős része a keresésről szólt: egyrészt kutattam az esetleges hűtlenség árulkodó jelei, bizonyítékai után, másrészt kerestem azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével érzelmi szempontból újra önfenntartóvá válhat a kapcsolatunk. A…..
fotengelyszimering 2014.02.27 20:32:47
@mille_plateaux: Félreértettél. Azt hittem, hogy jobb hírekkel tudsz szolgálni, mert drukkolok ezerrel.
fotengelyszimering 2014.03.03 21:10:36
@mille_plateaux: Javíts ki, ha tévedek.
A megcsalás kiderülése után vészüzemmódba kapcsoltál, mindenáron meg akartad menteni azt a kapcsolatot, amelyben a múltban biztonságban és boldogan éltél.Kimondani végérvényesen, visszavonhatatlanul, hogy vége ennek a dolognak őrült nehéz és fájdalmas lett volna, igazi lelki gyilkos.
Nem mondtad ki, látszólag megmenekültél, de ez csak a látszat. Ez egy pürrhoszi győzelem, Mille.

Szerintem egyedül ezt nem tudod, nem tudjátok megoldani, talán el kellene menni egy párterapeutához (tapasztalt szakértőhöz, az egyetemről kiesett, kísérleteket mesélő nem jó), ahol semleges(!) helyen mindketten őszintén, gátlástalanul megnyílhattok. Nem kell a rizsa, a finomkodás, a nyers érzéseket kellene kimondani. Utána lehet, hogy megkönnyebbülnétek.

Ez így csak elodázás, de nem megoldás.

Enélkül mennyi időt jósolsz egy ilyen kapcsolatnak?

Vannak dolgok, amiket nem érdemes megjavítani, újat kell építeni helyette. De hogy legyen helye az újnak, a régit el kell törölni.
Igen, kipróbáltam.Már régen érdekelt a konkurencia.   Pár hete regisztráltam egy társkeresőre nőként, mert kíváncsi voltam, hogy valójában milyenek vagyunk mi férfiak.Egy hölgy ismerősöm azt mondta egyszer, hogy a férfiak nem hiszik el, hogy a nő azt keresi, amit leírt,…..
fotengelyszimering 2014.02.23 16:14:29
@Valóraváltógép: Máglyára el, igen kemény... azonnal fizetem is! :D Hulljon a férgese, szerencsére a tűznek nem számít.

@ogreblog: Remélem követed a kommenteket, mert igazi troll csemegének ígérkezik.
Kati Aprilia SportCity 200-asa igazán csinos és megkímélt, egyben ő garázsunk egyetlen harminc évnél fiatalabb géperejű járműve. Az új tulajdonos, aki a feleségem, épp csak annyit ment vele, ami ahhoz kellett, hogy a közben bekövetkező apró baleset miatt muszáj legyen…..
fotengelyszimering 2014.02.23 09:27:51
@Seca81: Nézd meg a Yamaha FZ6S-t, az sem jobb ebből a szempontból.
Fejidomot meg kell bontani, a két belső műanyag elemet kiszedni úgy, hogy ne törjön el, ülést levenni, tankfogató első két csavart kiszedni, tankot felemelni-kikötni az üléshez, a tank felemelésével azonnal két benzincső lecuppan a tankról (nagyon rövidek, hálás meló visszarakni összerakáskor), pár csavar és ott az akksi.
Nos? :D
Megcsaltak. Hárman, párban 2014.01.11 11:20:41
Sokszor hallottam a hűtlenséggel kapcsolatban, hogy a harmadik fél sohasem hibás, hogy a kapcsolatba történő belépése csak okozat, amely folyamat eredendője alapvetően a párkapcsolat már meglévő problémáiban keresendő. Annak ellenére, hogy nem tudok nem egyetérteni ezzel az…..
fotengelyszimering 2014.01.21 08:32:18
@mille_plateaux: Igen, a kör bezárult.
Az nem fér a fejembe, Nóri hogy tudja ennyire simán-egyszerűen kezelni magában a volt szeretővel való napi kontaktust, holott annak személye állandóan emlékezteti, arcába vágja az irántad érzett érzelmeinek elárulását. Kevesebbért szétmarna a szégyenérzet...azon igyekeznék, hogy messze elkerüljem a bukásom helyét. Mások vagyunk, más felfogással.
Részemről kifogytam, leülök hallgatni. Neked riszpekt!
fotengelyszimering 2014.01.21 09:49:26
@mille_plateaux: Az ember "kívülről" könnyen dumál, abban bízik, hogy vele nem történhet ilyen. A fenét nem. Elnézésedet kérem a nagy okosságaimért!

Nem szánalmas vagy Mille, hanem még (mindig) szereted Nórit, és ez vezérel! A szerelem-szeretet pedig ugye nem a "józan keménységről" szól, hanem a jóban a határtalan boldogságról, a rosszban a reményről.
fotengelyszimering 2014.01.22 11:13:11
@Olga2: Nórinak azért lehetne szégyenérzete, mert a szeretője mindig emlékeztetné őt arra, hogy mennyire becsapta a férjét, akit állítólag szeret.
Ezt az érzést hívnám Nóri lelkiismeretének.
Nem kell utálni a szeretőjét, nem erre gondoltam.
Megcsaltak. Hova tovább? 2013.12.04 10:40:25
Az autóban ülve, az úton találtam magam. Igazából fogalmam sem volt, hogyan kerültem a bejárati ajtótól a város határát jelző tábláig, az elmúlt 20 percben teljesen máshol járt az agyam. Még mindig nem tudtam feldolgozni mindazt, ami történt; nem értettem sem a kiváltó…..
fotengelyszimering 2013.12.04 19:50:55
@mille_plateaux:

Szerintem már döntöttél a lelked mélyén.

X év után, az erős elvek és azok kinyilatkoztatása ellenére nagyon nehéz kilépni egy kapcsolatból, pláne úgy, hogy "nincs hova menni", nincs azonnali átmenet egy másik kapcsolatba. Valaki könnyen vált, de ott nincsenek már pozitív érzelmek a régi iránt, nálad vannak! Érzelmek kontra elvek és bizalom -ez játszódhat le benned.

Aktívan követtem a blogodat, érdekes volt olvasni a mások megközelítéseit, főleg, hogy teljesen, alapjaiban eltértek az én látásmódomtól. (Valaki azt írta rólam, hogy erkölcsi magaslatról beszélek, velem nem lehet vitázni. Abban igazat adok neki, hogy a felfogásom "ordít" a mondataimból és vehemensen fogalmazok... :)

Hat hónap, az hat hónap, nem egyszeri megtévelyedés, hanem megtévelyedés sorozat.

Lehet, hogy én vele maradnék (az érzelmek és a közös múlt ereje miatt), bár kétlem, hogy meg tudnék neki bocsátani, olyan mélyre eltemetni a dolgot, hogy ne vágjam a fejéhez egy-egy gyengébb pillanatomban. Így viszont egy életen át büntetném, értelmetlenül. Miért nyírjam a másikat, ha nem tudom "úgy" elfogadni?

Bárhogy is lesz, sok sikert kívánok nektek/neked és drukkolok nekünk/magamnak, hogy velünk/velem ne történjen ilyen!

Talán némi szünet biztosítana akkora lelki távolságot, hogy nyugodtan -az érzelmeket lecsillapítva- "okosan" dönts, ne attól függően, hogy a sinus-görbe fel- vagy leszálló ágán repülsz éppen.
fotengelyszimering 2013.12.21 19:34:14
@mille_plateaux: Ne már! Már megvettem az ajándékokat! :D
Van egy mondás, én csak átvettem: "mindenkit minősít, hogy kivel van".

Mille, úgy tippelem előbb-utóbb meg kell hoznod a döntésedet, hogy maradsz vagy mész. Mindkettő döntésnek lesz előnye és hátránya, "biztos" pedig nincs! Korábban mondtam, akárki lesz a párod, nem tudod garantálni az ő tetteit, a jövő nem csak rajtad múlik...
Az viszont a te döntésed lehet, hogy a másik megfelel-e neked "így" vagy "úgy".
Belsőség Hazavágtam az autómat 2013.12.14 06:48:39
Még a jogosítvány kézhez kapása előtt, 2008-ban vettünk egy új SX4-et. Tudom, rohadjak meg. Édesanyámmal ketten élünk, ő már nem vezet (azért vagyunk még életben), két hozzá nem értő nő pedig gyilkos kombináció egy autónak. De nagy volt az öröm, csak sajnos nem tartott…..