Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haga1

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre valóban lenne politikai lehetőség az antikommunizmusban – csak nem annak, akinek magának is komoly pártállami múltja van. (Fotó: Index) Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc még mindig nem értette meg, hogy amihez nyúl, az szinte azonnal hiteltelen lesz. Az esetek többségében ez…..
haga1 2011.03.23 08:39:56
@nevetőharmadik: Csak kíváncsiságból, hány éves vagy?
Én pont annyi, mint Orbán Viktor, és két évvel fiatalabb, mint Gyurcsány, tehát velük egyidősként éltem át a 70-es 80-as éveket.
A mi budapesti lakótelepi iskolánkban minden gyerek kisdobos lett, meg úttörő. Aztán a gimnáziumban a 90% KISz-tag. Volt, akit magatartási problémák miatt büntetésből nem vettek fel. Talán egy gyerek volt, aki megtagadta a belépést, senki nem is értette, nagyon magyarázkodnia kellett. Az ő válasza is "vallási okból" volt - nem politikaiból.
KISz-tagként irodalmi színpadot csináltunk (Karinthyt és Örkényt adtunk elő), csajoztunk az építőtáborban. Az egyetemen is KISZ-tag maradtam (még mindig 80% felett volt az arány), ott meg a mai hallgatói önkormányzatnak megfelelő dolgokkal foglalkoztunk.
Aztán 26 éves koromban jött a rendszerváltás.

Egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy politizálunk. Egészen pontosan: hogy nem ugyanolyan politikai hatások érnek bennünket, mint azok a felnőtteket, akik már kinőttek-kikoptak az "ifjúsági mozgalmakból", csak úgy élnek, itt, Magyarországon.

Tehát, amikor azt mondod, hogy minden KISZ-es takarodjon a politikából, azzal nagyjából a teljes 40 feletti generációt zavarod el.

Félre ne értsd, nem azt mondom, hogy nem voltak undorítóan erőszakosak, karrieristák, vagy épp véresszájú kommunisták a KISz-esek között.

Csak annyit, hogy a 80-as években a KISz-tagság az magyarországi élet természetes része volt, nem jelentett többet, mint az, hogy valaki nem tagadja meg a munkát, sőt pénzt fogad el egy állami cég alkalmazottjaként, pedig annak a tulajdonosa is az a "rohadt kommunista állam".

Szembe kellene nézni a múlttal. El kellene fogadni, hogy a magyar lakosság döntő többsége (egy maroknyi ember kivételével) kollaborált a kommunista rendszerrel, mert meg akart élni.
Bokros Lajos Hajdú Péternél táncol, Mesterházy Attila bikicsunájt énekel nyugdíjasoknak, Kósa Lajos a Kubatov-listáról magyarázkodik, Schmitt Pál és Ecclestone a Szent Korona kínai másolatáról viccelődnek. Produkciók, melyek nagyon kínosak voltak 2010-ben. 2010-ben sem a magyar…..
Szkinhed a szociális bizottság élén, egy kommunista számol le a kommunista alkotmánnyal, egy pártkatona ellenőrzi a kormány költekezését – 2010 egy kifejezetten abszurd év lett. Folytatjuk 2010 "legjeit" összegyűjtő listáinkat: mostani cikkünkben 2010…..
haga1 2010.12.20 14:47:03
@blacklord: Vitézy Dávid témában: nem kívánom tőle elvitatni sem a tehetségét, sem a tisztességét, sőt, valahol még drukkolok is neki.

Csak annyi a bajom, hogy
1. valószínűleg még 20 hasonlóan tehetséges, felkészült és tisztességes ember végzett vele együtt a BME-n, és legalább ugyanannyi a Közgázon, hogy a többi egyetemet ne soroljam. Ezek az emberek kezdő diplomásként dolgoznak most, ha egyáltalán találtak állást.

2. Én is fiatalon (30 évesen) lettem vezető egy multinál. Azóta eltelt 15 év, és visszanézve látom, milyen elemi hibákat vétettem eleinte. A saját bőrömön megtapasztalva mondom: az emberek irányításához, a vállalati politizáláshoz, a stratégiai döntések átlátásához kell egy csomó gyakorlat, tapasztalat, hibázás. Dávid is megtanulja majd, csak az ő elkerülhetetlen bakijait több százezer budapesti fogja megszenvedni, és a rossz döntéseire milliárdok fognak rámenni. Pusztán azért, mert túl tapasztalatlanul kapott túl nagy hatalmat.

De mindannyiunk érdekében kívánom, hogy Neked legyen igazad.