Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akion

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez jutott eszembe, amikor elolvastam a legújabb fogyasztó módszerről szóló híradást: A legolcsóbb és a legforradalmibb diétás módszer látott nemrég napvilágot: mindössze csak lélegezni kell és máris kezdenek olvadni a kilók. Miki Ryosuke diétaguru, aki korábban színész…..
akion 2013.08.20 14:44:08
Az első pár másodpercét megnézve a videónak a qi-gong légzéstechnikák, illetve a tradícionális déli shaolin kung-fu alapállások (fenék összeszorítása pl, mert a kínai orvoslás szerint ott távozhat a qi) jutottak eszembe.
Azt nem tudom megítélni, hogy ez a "fogyasztó légzés" mennyire működhet. Azt viszont tudom, hogy mi shaolin kung-fu edzéseken szoktunk úgynevezett "alkar qi gong"-ot csinálni: ez egy speciális légzés és mozdulatsor, amikor arra koncentrálunk, hogy a "dan tien"-ből, (a kínai orvoslás szerint az ember energiaközpontja, kb. a köldök alatt helyezkedik el) az alkarba gyűjtsük össze, koncentráljuk a qi-t. Nem tudom megítélni, hogy csak placebo hatás-e, vagy tényleg sikerült energizálni az alkarom (és mint a természettudományok elkötelezett híve, mint gyógyszertechnológus el is képzelheted, hogy ez mennyire megzavar és szkeptikus is vagyok), de tény, hogy ha alkar edzés előtt nem végezzük el ezt a légzéstechnikát, akkor fáj, nincs annyi erőm, gyenge vagyok, másnap csupa kék-zöld folt az alkarom, de ha megcsináljuk, akkor jobban bírom, az izmaim mintha tényleg megacélosodnának, és másnap kutya bajom.
Nyugati fejjel, természettudományos gondolkodással fel nem tudom fogni, hogy ez hogy lehet. De tény, hogy működik, mert a saját testemen tapasztalom. A tradícionális kínai orvoslás légzéstechnikái, a qi gong gyakorlatokban van valami, amit nem tudok megmagyarázni élettani ismereteimmel, mert annál több, túlmutat rajta.
– C-vitamint szeretnék, ezer milligrammost.– Húsz darab, 1480 forint.– Ha másképp mondom, van olcsóbb?– Próbáljuk meg – mondja, és gúnyosan röhög.– Aszkorbinsav?–150 forint 10 gramm, egy késhegynyi lehet az ezer milligramm – jön a válasz. A fenti párbeszédet…..
akion 2013.04.28 11:26:49
@ptm: Az a kapszula, illetve a beletöltött gyógyszerforma (granulátum, pellet) gógyszertechnológiai megvalósításától függ (van-e rajta valamilyen bevonat, esetleg kioldódást szabályozó réteg, vagy maga az egész szemcse ilyen anyagból épül fel stb.)
Kapszulát illetve tablettát sok egyéb más indok miatt inkább azért érdemes a páciensnek ajánlani, mert deklarált hatóanyagtartalommal rendelkeznek, így a dozírozást igaz, hogy csak adott léptékekben, de pontosan lehet szabályozni, vö. végy be egy kávéskanállal (csapott? púpozott? nagymamám szocreál kiskanala, ami akkora mint az IKEÁS evőkanál? stb.) Szvsz kevésbé macerásabb is.
Én nem azt mondom, hogy ne vegyen magisztrálisan kiszerelt C-vitamint az, akinek minden fillér számít (vagyunk így egynéhányan az országban), de nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy megér pár-száz forint különbségért por formájában kiszereltetni az aszkorbinsavat a patikussal (+cerát tasak + magisztrális díj) amikor nem feltétlenül tudom mellette biztosítani a biztonságos adagolást, arról nem is beszélve, hogy az aszkorbinsav fémre, hőre, nedvességre érzékeny, tehát a védelméről, stabilitásáról is magamnak kell gondoskodni, amikor mindezt kis felárért egy gyári készítmény biztosítani tudja a gyógyszerformában illetve a csomagolásban.
akion 2013.05.04 10:54:37
@okoska törp: Remélem nem vagy gyógyszerész kolléga, mert csak így, ajánlgatni, hogy gyógyszert az internetről rendelj, a legnagyobb felelőtlenség, amit gyógyszerész elkövethet! A gyógyszerész a gyógyszertárban nem diplomás eladó, ahogy sokan csúfolják, hanem az expediálás során az utolsó szakember, akinek a kezén áthalad a gyógyszer, így az ő vállát terheli a felelősség, hogy a "beteg" valid, szakszerű ellátásban részesüljön, és azt kapja kézhez, amit a receptre felírtak (mikor zacskóba töltik a C-Vitamint, annak a kimérését is gyógyszerész végezheti csak, még ha a szétosztását az asszisztens gárda végzi is)!
NETRŐL NEM RENDELÜNK GYÓGYSZERT POSTÁN KERESZTÜL!
Ettől én csak akkor lennék hajlandó eltekinteni, ha a postás gyógyszerész lenne.
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
 Köszönjük, Styxx. Már mi is kurvára unjuk a magukon hősiesen emberkísérletező, oknyomozó újságírókat, akik elcsábulnak, és a Culinarisban nem tudnak ellenállni egy csomag jóképű beef jerkynek. 47 ezerből éljen meg az Anyád! Most tényleg felháborodtunk. Kár, hogy nem a…..
akion 2012.02.29 19:02:36
@bikmakk: Tojásos nokedli... hol élsz te öregem, lassan 400Ft egy doboz tojás :D
akion 2012.02.29 19:34:04
@bikmakk: Modorosan: vidék ám a faszom :P Mi nem tartottunk otthon tyúkokat, lévén _tőzsgyökeres_ városi gyerek vagyok, a másik nagymamám meg kissé messze él ahhoz, hogy ár-érték megérné arányban től hozni a tojást. Már persze, ha lenne neki, mert mintha már ő se tartana...
Modorosblog Arcok a gymből 2012.02.07 06:00:00
Ez az Arcok a konditeremből c. olvasói poszt újragondolása, kiegészítése, folytatása. Mert ugye a garázsban, pincében, iskolában berendezett, rozsdálló konditermek kora mára lejárt. Járjanak oda a telepi Zsoltik és Norbik a buggyos gyúrósgatyáikban, ujjatlan pólóikban,…..
Nagyon hálás, felkapott téma lett ez, hogy havi 42-50 ezer forintból meg lehet-e élni. Ti azt állítjátok, nem - Nemzetgazdasági Miniszter Úr és mi viszont azt állítjuk, hogy igenis lehetséges. Hogy ne csaljunk az amúgy rendkívül rokonszenves Nívóékkal ellentétben, mi…..
Mai visszaemlékezésünk a preinternetikus korokba repít vissza, hiszen alig 15-20 esztendővel ezelőtt bizony még merőben más idők jártak. Emberfeletti munkával kellett dolgoznunk nemhogy a partner, de saját kéjérzetünket illetően is. A szellemnek sokkalta hangsúlyosabb szerep jutott, mint az…..
 ..
akion 2012.01.10 13:02:56
Modorosblog Kedves Martin Gore! 2011.12.22 06:00:00
Mint a Depeche Mode zenekar több évtizedes hű rajogója, a közelgő karácsony alkalmából fordulok most Hozzád. Hosszú évek alatt beszereztem az összes stúdió- és válogatásalbumotokat sok-sok euróért és forintért, DVD-ket, kottát - számtalan koncerteteken voltam itthon, de…..
akion 2011.12.22 09:15:06
@vészmadár (pica pica): Álatlánosságban egy rajongói tábort a hangadókról bírálnak meg. Akárhogy is nézem, furcsa jelenség egy kődepeses így 30-40 tájékán. Minthogy magam is nagy synth-pop rajongó vagyok, volt szerencsém pár hónapja _lemenni_ a szombathelyi depeche mode fan clubba.
25 évesen csak azért nem éreztem vér cikin magam az összes olyan faszi meg nő között, akinek ha az első randin összejön, akár apám-anyám lehetne, mert volt ott valami 16 éves kislány is, halott menyasszony ruhában tízmillió likas bakkaccsal. Epic arcpálma, nomeg ahogy sírva nézte a kivetítőt olyan koncertfelvételekről, amik akkor történtek, amikor ő még perverz gondolat se volt.
A nonplus ULTRA persze akkor jött, amikor megkérdeztem a dj-t a sokadik atomszar b-side feldolgozás után, hogy nem lehetne-e egy kis Apoptygma Berzerket vagy VNV Nationt neadj'Isten De/Visiont kérni. A válasz az volt, hogy ő szívesen betenné, de akkor őt darabokra tépik. Csak DM, vagy semmi más, ezek ennyire non toleránsak. oO
Sose hittem el, hogy ez igaz, oszt mégis.
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
 A magas fokú előtanulmányokról árulkodó trianoni poszt után ismét Jakováli Hasszán a fedélzeten. A régivágású, szárszóista kocsmatörténészJellemzően MDF-es, népiesch vonalon indult el, ám idővel a gulyáskommunizmus alatti botlásait egyre erőteljesebb…..
Helló Tibi! Nem tudom, megvan e a kategória, de szerintem ütnivaló. Ja meg múltkor ilyet hallottam parancsolj helyett, hogy narancsolj. Majd használd fel, ha gondolod. Légy rossz! cs.mate (ld. a modoros pókerest és a csocsóst) Minden baráti társaságban akad valaki, aki a…..
Na jól hallom, hogy megkötött a gipsz? Gratulálok. Kisfiú vagy kislány? És mikorra van Kingus kiírva? Na akkor még van idő. És néven gondolkodtatok-e már? Olyanok vannak, hallod... ne legyetek hülye szülők! Mezey Virág, Réthy Gyopárka, Erdei Őzike, Farkas Piroska, Tüskés…..
Modorosblog Mesterségem címere 2011.02.06 21:28:00
Aki tudja, csinálja - aki nem tudja, tanítja. Rohamosan romlik a gyerekanyag, de tanárnak is már csak régóta a legalja megy. Alkoholisták, szadisták, alkalmatlanok. Sírnak bazmeg, hogy kevés a bérük, de bemennek reggel 8-ra kávézni, 45 perces órák, ebből késnek ötöt, jelentés,…..
akion 2011.02.07 09:04:40
@altoid: Eeegen, ez a közhely kimaradt a postból :) Amúgy megjegyezném, hogy a "fizesse vissza a diplomáját" 1: ugyanúgy vonatkozna mindenkire, ad 1: nem egy külföldi kórház röhögve kifizeti, csak menjen oda az orvos ;)
Érdekes, hogy az orvosi egyetemről írt modorosságobkan a gyógyszerészek mindig kimaradnak, pedig mi is ott tanulunk. Írnék is a modoros gyógyszerészekről postot, de hát az ember csak nem szarik a saját fészkébe ;)