Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sir Galahad

0 bejegyzést írt és 6440 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fakenews rosszabb, mint a tűz. ..
Sir Galahad 2019.04.17 23:29:52
@math0: Dehogynem, feltéve ha intelligens módon, sértegetés, személyeskedés nélkül fogalmazták meg. Neked ez sajnos megint nem sikerült.
Sir Galahad 2019.04.17 23:38:29
@math0: És most se.
Sir Galahad 2019.04.17 23:58:21
@math0: Jól van, legközelebb hátha jobb formában leszel és tudunk vitázni. Most sajnos nem sikerült és megint nem rajtam múlt. További szép estét és kellemes mocskolódást!
A Tel-Aviv Egyetem kutatói igazi világszenzációt jelentettek be: első alkalommal sikerült erekkel rendelkező szívet printelni. A szívhez páciensek szövetét használták fel. Az eddigi sikeres nyomatok csak véredények nélküli, egyszerű szöveteket tartalmaztak. A mostani…..
Pár hete zajlott le a hazai Fashion Week. Nézem a sajtóvisszhangot. Mondhatni egyre nagyobb, ami jó hír. A szakmai szervezet igyekszik egyre többet megtenni azért, hogy látszódjunk. Persze mindig van két oldal és két tábor, aki egymásnak feszül. Van akik tüntetőleg távol maradnak, mert hogy a…..
Ítélet Mi lesz veled Ukrajna? 2019.04.15 09:29:44
Az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt állunk, hétvégén lesz a szavazás. Érdekesség, hogy az első forduló után egy volt humorista áll az élen az államfői posztért, akinek egyelőre kétszer annyi voksa van, mint a jelenleg regnáló Petro Porosenkonak. Ukrajna gazdasága hosszú ideje sok sebből…..
Orbán simán megszegte a Néppártnak adott ígéretét; Lehűlt a német-francia viszony, miközben erősödnek Európában a populisták, ám azok aligha tudnak közös frakciót létrehozni Strasbourgban; Az unió saját magának tesz keresztbe, noha az EP-választás előtt éppen hogy fokozottan kellene készülnie a…..
Valahányszor szóba kerül a Bulinegyed problémája, a kommentelők döntő többsége megmondja a tutit: oldja meg az önkormányzat, a rendészet, a polgármester, a rendőrkapitány, a főpolgármester, a képviselők, az országgyűlés vagy a kocsmárosok. A valóság azonban kicsit összetettebb. A legnehezebb…..
Sir Galahad 2019.04.14 15:58:06
@Syllabux: Van egy még egyszerűbb módszer is a hányás megszüntetésére: ha nincs kocsma, nem hánynak elé.
Sir Galahad 2019.04.15 06:28:28
@Syllabux: Ennek a vitának így semmi értelme. Az alapokat kellene tisztázni, hogy az áldatlan állapotokért vajon a lakók vagy a vendéglősök a felelősek, s ha ez megvan, a továbbiak ebből következnek. A hozzáállásod arra a klasszikus viccre emlékeztet, amikor valaki a másik ablaka alá rondít, aztán még vécépapírért is bekopog.
Sir Galahad 2019.04.15 06:38:36
@Syllabux: Ja és teljesen érthető, hogy a nyitva tartás korlátozására miért csak 17 százalék mondott igent. Én sem mentem volna el szavazni, ha ott lakok, ugyanis nem ezt a kérdést kellett volna feltenni, mert ez csak félmegoldást hoz. Hanem azt, hogy akarjuk-e, hogy a bulinegyed tovább működjön - és csak az érintett utcák lakóinak, nem az egész kerületnek. Egészen más lett volna a részvétel és az eredmény is.
• A populisták számára az egyetlen közös nevező a Brüsszellel szembeni utálat, és Orbán aligha lép ki a saját jószántából a Néppárt jelentette védernyő alól  • Még a német kereszténydemokraták legfelső szintű vezetői közt is van olyan, aki továbbra sem fogja fel a magyar veszélyt  • A Porgy és…..
Sir Galahad 2019.04.11 15:26:25
@élhetetlen: Meg lehet tiltakozni úgy is tiltakozni, hogy egy ironikus fricskával kijelentem, hogy márpedig akkor én is néger vagyok és menjetek a fenébe, rasszisták. Itt most pontosan ez történt. És ha nem érdekel, hogy rasszista vagy, ne érdekeljen, a te dolgod.
Sir Galahad 2019.04.11 16:45:56
@élhetetlen: Bocs, nem én tartalak rasszistának. Van egy rasszista, azaz faji megkülönböztetésen alapuló rendelkezés, amit te elfogadhatónak tartasz, helyeselsz. Ebből - az én véleményemtől teljesen függetlenül - logikusan következik, hogy rasszista vagy. Ennyi.
Sir Galahad 2019.04.11 23:38:14
@élhetetlen: 1935-ben, amikor a feketék törvény előtti egyenlősége Amerikában még nem volt biztosított, valóban lehetett ennek a rendelkezésnek ilyen olvasata. Ma, amikor a feketék deklaráltan egyenlő jogokat élveznek a fehérekkel, nincs. Ma ez közönséges faji alapú diszkrimináció, azaz rasszizmus, aki pedig ezt pártolja, az rasszista. Szerintem ez nem fafejűség, hanem egyszerűen logika.
Volt egy időszak, hogy Bayer Zsolt jókat írt. Értett a szakmájához, és ennek megfelelő színvonalú produktumokat tett le az asztalra.  Sajnos azonban minden véget ér egyszer - mondják.  Előre tisztázni szeretném, hogy magamat a középtől kissé jobbra álló embernek tartom, ilyen közegben nőttem fel,…..
Sir Galahad 2019.04.11 13:54:17
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem épp azért nem perelték be Blankát, hogy ne adjanak újabb támadási felületet.
Sir Galahad 2019.04.11 15:22:39
@chrisred: Nem, szerintem ez egyszerűen egy trágár sértegetés, ami a bíróság előtt kb. ugyanannyit ér, mint Bayer hasonlója. Ha valaki a munka törvénykönyvének aláírása ellen tiltakozik, az magyarul úgy van, hogy "tiltakozom a munka törvénykönyvének aláírása ellen".

Örülök, hogy segíthettem eligazodni a magyar nyelv rejtelmeiben.
Sir Galahad 2019.04.11 20:31:18
@MUIE Orban: Ennyit rólatok. Megérdemlitek, ahol tartotok.
Több szempontból nagyobb a tétje az Európai Parlament mandátumaiért zajló kontinentális versengésnek, mint az őszi magyar önkormányzati választásnak. Egyelőre úgy tűnik, hogy a magyar ellenzék ezt még nem érzékeli igazán, pedig amennyiben kedvezőtlenül alakulnának számára a tavaszi választások,…..
A Bulinegyedre két módon reagálnak az itt lakók. Egy részük FB-posztokkal, tüntetésekkel, tiltakozó akciókkal próbálja kikényszeríteni, hogy valaki oldja meg helyettük a problémát, ami alatt azt értik, hogy a döntéshozók és a hatóságok szigorú rendeletekkel döntsék be a Bulinegyedet. Mások inkább a…..
• Kim Lane Scheppele: a Néppárt a Fidesz kapcsán egy fenékkel próbál két lovat megülni, de ez nemigen fog menni  • Erősödik az antiszemitizmus Magyarországon, a zsidóság egyre jobban fél és ebben szerepe van Orbán Viktornak - írja a Times  • Franciaországban könyv jelent meg az európai…..
Sir Galahad 2019.03.31 19:35:29
@Orbán veje: Nem emlékszem, hogy haverok lennénk, egyébként meg örülök, hogy semmivel nem tudtad cáfolni, amit leírtam. Ha jól esett a trágárkodás, azt meg egészségedre.
Sir Galahad 2019.03.31 20:18:50
@Orbán veje: Milyen érdemi választ szeretnél? Én bemutattam, hogy miért hazugság, hogy Magyarországon nő az antiszemitizmus, mire te ezt semmivel nem tudtad cáfolni, csak sértegettél. Ezek után mire kéne válaszolnom?
Sir Galahad 2019.04.01 11:28:10
@Ménár Atya: Igen. Olvasd fel a Fegyverek Könyvéből, miként kell használni!
A Független Hírügynökség filléres gondokkal küszködik. Legtöbb munkatársa már szakított vele, és várja, hogy a tulajdonos kifizesse. Hetek óta Szele Tamás tartja fenn a látszatot, méghozzá színvonalasan. Delente kér egy kávét a pincértől, és a képzeletbeli kávéházban mesélni kezd nekünk, a digitális…..
Elképzelhető, hogy az ellenzék kényszeríti ki a Fideszből, hogy hagyjon fel a migráció veszélyeit sulykoló permanensnek tűnő kampányával. Van ugyanis egy olyan aspektusa is a migránsozásnak, amely nem vet túl jó fényt a kormánypártra. Ha ugyanis komolyan veszünk olyan propaganda célokkal meghozott…..
Lehet verni a mellet, hogy Magyarország jobban teljesít. Aki hajlandó levenni Orbán rózsaszín szemüvegét, észreveszi, a korábban mögöttünk kullogó országok ülepe is előttünk tart. Nem is kell ehhez messzire menni, elég, ha egy napra átugrunk Szlovákiába. Brrrr, igen, Szlovákiába. Brrr, de hát ők…..
A rendszerváltás után az ország eddig két fejlődési szakaszon ment át. Az első szakaszban a fő célok a csatlakozás Európa fejlettebb részéhez, a jogállamiság, szabad utazás és véleményszabadság votak (1986-ban még elfogadta a társadalom a rendőrök erőszakos fellépését, 2006-ban már nem). Különféle…..
Ugye abban mindenki egyetért, hogy ha már itt van az adott menekült, akkor szükség lenne az integrációjára?..
A női körülmetélés egy afrikai eredetű szokás, amit máig sok helyen alkalmaznak az őshazájában, a muszlim országok jelentős részében, de a kopt keresztények között és Ázsia földjén is van hagyománya. És ez a kulcs: egyik esetben sem a vallás, hanem a szokások és…..
Sir Galahad 2019.03.22 15:06:52
@Attilajukkaja: "Én még soha nem olvastam olyanról, hogy országunkban férfit komolyabban bántalmaztak volna" - és akkor még megsértődsz, amikor azt mondom, tájékozatlan vagy? Tessék, egy link, de van rengeteg hasonló, olvass: index.hu/belfold/2018/12/19/nem_akarnak_utni_ezert_fordulnak_segitsegert_a_bantalmazott_ferfiak/

"Magyarországon és a nagyvilágban viszont igen nagy gond a családon belüli erőszak és bántalmazás, ami a nőket érinti." És ami a férfiakat érinti, az nem gond? Szerintem az erőszak, a bántalmazás minden formája gond. Ezért kirekesztő az isztambuli egyezmény, ami csak és kizárólag a bántalmazott nők védelméről szól, ráadásul sztereotipizálja a férfiakat, hogy azok bántalmazók. Pedig a képlet nem ilyen egyszerű... fogalmam sincs, a kormánynak mi az indoka, miért nem ratifikálja ezt az egyezményt, de én örülök, hogy nem ratifikálja, mert - még egyszer mondom - súlyosan diszkrimináló a férfiak számára, ami egy jogállamban megengedhetetlen.

"Ami továbbra sem világos, az az, hogy mi bajod a feministákkal, a nőjogi aktivistákkal." - Az egyik, hogy erőltetik ezt a súlyosan diszkriminatív egyezményt, de van több is. Alapvetően a mai feminizmussal, meg a mai nőjogi mozgalmakkal az a baj, hogy már nem a férfiak és nők törvény előtti egyenlőségéért harcolnak - amivel természetesen magam is teljesen egyetértek! - , hanem azért, hogy a nők kapjanak előjogokat a férfiakkal szemben, a férfiak kárára. Ez egyrészt káros azért, mert felborítja az egyenlőséget, másrészt azért, mert viszályt szít a két nem között. Ami ostobaság. Én abban hiszek, hogy a férfiak és a nők viszonya ideális esetben a kölcsönös tiszteleten alapuló, egyenlő felek közötti együttműködés. ezt teszik lehetetlenné a nőjogi aktivisták, amikor előjogokért verik az asztalt.

Persze, értem én, hogy minden érdekvédő szervezet a hozzá tartozók érdekében tevékenykedik, ez a dolguk. De amikor ezt mások rovására, kárára teszik, akkor az már nincs rendben.
Sir Galahad 2019.03.22 16:14:24
@Attilajukkaja: "A sztereotípiák nem véletlenül alakulnak ki, ha egyszer a bántalmazottak 98%-a nő és gyermek." Látom, nem sikerült elolvasni a cikket. Abban is 20 százalék körüli a bántalmazott férfiak aránya, ráadásul a szakember hozzáteszi, hogy valójában sokkal nagyobb lehet az arány, mert sok férfi nem kér segítséget. Azt már hozzá se teszem, hogy a bántalmazott gyerekek nagy részét az anyja bántalmazza/öli meg.

"De ha a te hozzáállásodat vesszük, akkor inkább legyen továbbra is megengedett a nők verése, megerőszakolása, mert a férfiaknak még nem sikerült megfogalmazniuk egy olyan törvénymódosítást, amely őket is megvédené?" Nem, ne legyen megengedett, ahogy a férfiak bántalmazása se legyen. Az isztambuli egyezmény helyett ki kell dolgozni egy másikat, ami minden bántalmazottat véd a nemétől függetlenül, és azt kell a jogrendszerbe iktatni.

"Milyen értelemben? Mert abban ugye megegyeztünk, hogy a női kvóták nagyon erről szólnak?" Nem emlékszem rá, hogy megegyeztünk volna. Én tényleg azt mondtam, hogy nagyon erről szólnak, de te egészen eddig tiltakoztál ellene. Örülök, ha módosult az álláspontod.

"nem tudom, milyen előjogokról van szó." Korábban már hoztam rá példákat, de figyelmen kívül hagytad. Pl. hogy a nők tovább élnek, mégis hamarabb mehetnek nyugdíjba, hogy váláskor a férfiak kárára ítél a bíróság a vagyonmegosztásban és a gyermekelhelyezésben és még sorolhatnám... olvasd el a korábbi hozzászólásomat, ha tényleg érdekel.

"Továbbra sem tudlak követni. :o)" Ez nem az én problémám, azt hiszem...
Elképzelhető-e nagylelkűbb és önzetlenebb segítség annál, amit olyanok számára biztosítanak, akik nincsenek támogatásra szorulva? Látott-e már valaki olyan milliomost, aki ne hajolna le a lába előtt megcsillanó pénzdarabért? Igazolható-e a híres Matolcsy sejtés? Bánki Erik fideszes országgyűlési…..
Többhónapos egyeztetés és ígérgetés után, reggel kilenckor végre a villanyszerelő brigád egyik tagja felvette a telefont. Szűkszavú volt: azért nem jöttek nyolcra, mert más munkájuk akadt. Nem, egyáltalán nem jönnek – mondta később, mert egy másik városban egy jobban fizető munkával bízták meg őket.…..
Mert az lehetetlen, hogy Orbán politikája tömeggyilkosságokhoz vezetne, vagy akár csak kapcsolatban lenne velük...
Sir Galahad 2019.03.18 19:14:23
@Blogolo Blogi: Dehogy haragszom! Külön meg is köszönném, ha legközelebb sikerülne ilyennel előállnod.
Sir Galahad 2019.03.18 19:15:19
@kedvenc nicktolvaj: Ezt lehetne még egyszer magyarul?
Sir Galahad 2019.03.18 19:16:11
@kedvenc nicktolvaj: Nem, csak sugallta.