Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sir Galahad

0 bejegyzést írt és 7578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakértő Rácz András szerint: "... a kilencvenes évek elején Oroszország három befagyott konfliktust is létrehozott már (Transznyisztria, Abházia, Dél-Oszétia), miután kikényszerített egy-egy fegyverszünetet, aztán pedig elszaboltálta a politikai rendezést, „befagyasztva” ezzel ezeket a…..
Mintha lassan kezdenék áthangolni a magyar diplomácia hangnemét az orosz-ukrán háború kapcsán. Ennek legegyértelműbb jele Novák Katalin kijevi látogatása, és az ott tett kijelentései. A köztársasági elnök vizitjével szinte egyszerre jelentettek be egy nagy összegű magyar pénzügyi támogatást Ukrajna…..
Ennél nagyobb közhelyet azért nehéz volna leírni, ami a közel-keleti időjárást illeti. De ugye tudjuk, hogy ez nem egy meteorológiai portál. Már a második írásom a VB-vel kapcsolatban, és ez megint nem közvetlenül a fociról szól – sajnos. Hiába no, az időbeosztásom nem teszi lehetővé, hogy…..
Sir Galahad 2022.11.28 11:04:38
Ha Putyin bukik, valószínűleg Orbánnak is mennie kell. Ez a kijelentés néhány hete még erősen túlzónak tűnt, mostanra viszont egyre reálisabb opció ez a forgatókönyv. A magyar miniszterelnök híres arról, hogy a pragmatikus szempontokat általában az ideológiák elé helyezi, ebben az esetben azonban…..
9 éve indítottam az oldalam, ahol gazdiknak segítek a macskáik viselkedését megérteni, és sokszor meg is változtatni. Sokszor adok tanácsokat ahhoz, hogy mit csinálj gazdiként a cicáddal, de most kilenc pontba szedtem össze, hogy mik azok, amiket semmiképpen se tegyél meg vele! A macskákról sokan…..
A világraszólóan dicsőséges magyar gazdaságnak szüksége van a Brüsszelből különböző jogcímeken érkező pénzekre. Nem nagyon, csak mint egy falat kenyérre. De azok meg nem igazán akarják adni. Nehezül a világ a dán, német, holland, svéd stb. adófizetők számára is, ezért alapból sincsenek adakozó…..
Sir Galahad 2022.08.31 12:35:35
@gigabursch: Én leginkább azt nem értem, hogy a befizetéseket miért nem függesztették fel abban a pillanatban, amikor a kifizetés is bizonytalanná vált.
Sir Galahad 2022.09.16 19:44:19
@Etniez: Szerinted jelen pillanatban milyen befolyása van Orbánnak az uniós döntésekre? Nekem úgy tűnik, te beszélsz örkörségeket....
Több mint 12 év kellett ahhoz, hogy az Európai Unió a legmagasabb szinten is belássa, Magyarország már nem felel meg a demokratikus jogállam megnevezés feltételrendszerének. Ez súlyos önkritika is, hiszen egy olyan közösség teljes jogú tagjaként fejlődött ki Orbán Viktor hibrid rezsimje, amelynek…..
Az ország érdeke az, hogy a kétharmados győzelmet aratott Fideszen belül őrségváltás történjen és leváltsák a hiteltelenné vált Orbán Viktort. Összmagyar, tehát a határainkon túl élő magyarok érdeke is az, hogy a nyíltan Nyugat-ellenes, oroszbarát, az egyházakat és a határon túli magyar…..
Most látszik csak igazán, mekkora kockázata van annak, amikor egy társadalomban a jövedelmek drasztikusan elszakadnak egymástól. Most, hogy a megélhetés mindenkinek nehezebbé válik, kiszolgáltatottá válnak azok, akik számára a költségek kigazdálkodása eddig is problémát okozott, ugyanakkor a…..
Egy beismerő vallomással ér fel a kormánypárt egyik határozati javaslata, melyet június végén nyújtott be a parlamentnek. „Az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról” címet viselő előterjesztés ugyanis egy elvi álláspontot fogalmaz meg, amelynek inkább ideológiai…..
Nagy bűvészmutatványra készül az Orbán-kormány, hiszen a felszínen meg kell őriznie harsány nyugatellenes és csendes oroszbarát kommunikációját, miközben szinte minden szankciót megszavaz, melyeket az EU kiszab az agresszorral szemben. Az utolsó nagy próbatétel a gáz- és olajembargó kérdése, melyet…..
A sorozatban negyedik kormányzati ciklusára készülő Orbán Viktor jelenleg épp új kabinetje névsorának összeállításán dolgozik, és a miniszterek kiválasztásánál bizonyára fontos szempont az, hogy a válságkezelés lesz a legfontosabb feladat a következő hónapokban. Az orosz-ukrán háború miatt a…..
Sir Galahad 2022.04.16 20:06:31
@eszti.....: a kohéziós támogatást.
Sir Galahad 2022.04.16 21:43:50
@eszti.....: igazából nincs jelentősége. Ez egy politikai játszma. Várjuk ki a végét, érdekes lesz szerintem.
Sir Galahad 2022.04.20 03:17:16
@eszti.....: Meglehet, de engem jobban érdekel, mit talál ki Orbán a kieső pénz pótlására. Ugye a befizetések az uniónak nyilván leállnak, de az magában kevés lesz. Lefogadom, hogy valamit már kitalált, ami Brüsszelnek nem fog tetszeni.
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
    Sic transit gloria mundi. És így múlt el a világ dicsősége Márky-Zay Péter számára. Oké, tudom, volt ott pár szomorú alak még (mind a saját családtagja), de ő hat párt MINISZTERELNÖK jelöltje volt! Hat párt állt mögötte. Hat párt "kapitánya" volt. Még vasárnap reggel is, amikor még éltek…..
Írtam már az amerikai filmek szingli anya-ábrázolásáról, és arról is (legutóbb a Cobra Kay kapcsán), mennyire más megítélés alá esik az az anya, aki megözvegyült, aki elvált, vagy akinek nem is volt soha férje. Kimberly Seals Allers a The Washington Post-ban 2016-os cikke: There’s a single-mother…..
Soha nem látott sebességre kapcsolt az Orbán-kormány pávatánca, mióta Putyin fővezér parancsot adott Ukrajna lerohanására. Az Európai Unió és a NATO tagjaként Magyarország ugyan szavakban kiáll Ukrajna függetlenségéért, és elítéli a katonai agressziót, ám saját szavazói felé egészen mást kommunikál.…..
Az elmúlt 12 év kormányzásának egyik legfontosabb eleme az volt, hogy a médiát megpróbálják megszereni, uralni. Ebben a harcban igazából minden eszköz belefért. Közmédia A közmédia uralása volt talán a legkönnyebb. Több hullámban, de minden olyan műsort megszüntettek, ahol megjelenhetett a vita.…..
Sir Galahad 2022.02.20 22:52:17
@kvadrillio: A lakóközösség feladata, hogy a közös költségből felújítási alapot képezzen az olyan kiadásokra, mint pl a tetőfelújítás. Ha ez elmaradt, ahhoz mi köze Orbánnak? Ő a közös képviselő?
A kormánypártoknak az a stratégiája, hogy az országgyűlési választásokon mindent egy lapra, a homofób gyűlöletkampányra tesznek fel, nem kockázatmentes a saját szempontjukból nézve. A homofób népszavazás kierőltetése, és az országgyűlési választásokkal egy időben történő megtartása miatt…..
bircahang Margaréta hadművelet 2022.01.29 06:06:00
Úgy tűnik, készül az új Margarethe hadművelet: az USA agresszív körei nem bíznak - persze joggal - a kelet-európai "szövetségeseikben", ezért a régió megszállását készítik elő. Még egy ok, hogy ezúttal alaposabban legyen előkészítve a kiugrás...
Ügyes taktika elhinteni választások előtt a külföldi beavatkozás lehetőségét, hiszen több haszonnal is jár a politikai szereplők számára. A magyar kormány ki is használja ezeket, igaz, ezekben vannak olyan veszélyek, melyek rossz irányba terelnék a társadalmat a politikai megmérettetés után. Eleve…..
Érdekes videó látott napvilágot a napokban, mégpedig egy teljesen váratlan helyről. Juhász Péter, az egykori Együtt párt elnöke ugyanis fülest kapott, elment külföldre forgatni, és talált egy rendkívül érdekes ingatlant, ügyes kis hálóval körülötte. A háttérben is található egy szürke eminenciás.....
Egyre szűkül az Orbán-kormány mozgástere amiatt, hogy ragaszkodik egy olyan tervhez, amely lényegében végrehajthatatlan. A kormányfőről régóta tudjuk, hogy nem híve a járvány miatti korlátozásoknak, hiszen az ront a közhangulaton, ráadásul bevezetésük nyilvános beismerése lenne annak, hogy kizárólag…..
Jakab Péter csak azokra a hálószobákra kényes, amelyeket ő használ. Az emberi jogokhoz is így áll hozzá. A kormányközeli bulvárlap, a Bors oldalán robbant – az információt tekintve egyértelműen Jobbikos, bennfentes berkekből származó – hír, hogy az alakulása óta a fehér, hetero, keresztény…..
A nők sokféle fogamzásgátló módszer közül választhatnak, míg a férfiaknak alig néhány áll rendelkezésükre, pedig az igény egyre nagyobb az ő esetükben esetében is...
A Fidesz tisztújító kongresszusán a vezető funkcionáriusok felszólalásainak legtöbbször visszatérő eleme az LMBT emberek elleni gyűlöletkampány további erősítése. Az elmúlt napokban ugyan lehetett olyan véleményeket olvasni a médiában, hogy a Fidesznek nem jött be a homofób kampány, és ezért lassan…..