Regisztráció Blogot indítok
Adatok
collateral collector (törölt)

0 bejegyzést írt és 1023 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy döntött a magyar kormány, hogy két héten belül előtörleszti a még hátralevő, 2,2 milliárd eurónyi IMF-hitelünket, erre Orbán Viktor miniszterelnök utasította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. Egy újabb gumicsont, mi is tudjuk, de azért a tisztesség azt kívánja,…..
collateral collector (törölt) 2013.07.30 20:17:48
@$pi$: az állam: élősködő. Az állami dolgozók: eltartottak. Ez nem értékítélet, ez tény. A közalkalmazottak nettóját és bruttóját is a versenyszférás alkalmazottak, vállalkozók, kkv-k és a multik dobják össze. Az autópályák is a versenyszféra által befizetett adókból épülnek, ha pedig az állam megbíz egy céget bármivel, akkor is a versenyszféra által befizetett adókat osztja újra. A közszférának is van persze olyan része, ami fontos (nyilván az államnak is megvan a maga funkciója, amire kitalálták, de az államot minimslizálni kéne, nem növelni.) Az orvos, a tanár, a tűzoltó, az adóhivatalnok is "eltartott", de ők képviselnek is hozzáadott értéket. viszont egy önkormányzati aktatologató, aki egész munkaidőben itt tolja a fidesz-propagandát, az egy parazita. Önkormányzatokra meg járásokra már nem is lenne szükség, az állam eleve egy önmagát soksorosan túlnőtt, végtelenül korrupt szervezet. Ismétlem: nem az orvosokból meg a rendőrökből van sok, hanem a hivatalnokokból.

Szóval egy kicsit több tiszteletet mutass a versenyszférás adófizető eltartóidnak, te faszszopó kis fideszes féreg. Az egyik leggusztustalanabb a külföldi fideszes, akinek nem kell fizetnie a 27% áfát meg a különadókat, de azért pofázik h milyen jó ez a fidesz, a másik leggusztustalanabb meg az egész életében közszférában dolgozó fideszes, aki még soha nem vállalkozott, sohasem pályázott versenyszférás állásra, és itt ugatja h milyen jól csinálja ez a kormány.

Bitch.
collateral collector (törölt) 2013.07.30 20:24:08
@Borenbukk: ez így van. Itt nem kellett bankot menteni, ez egy legenda, még az otp is asszem egy éven belül visszafizette.

Pontosabban: volt feltőkésítés valamilyen szinten, de az nem bankmentés volt, mint külföldön, és nem is a magyar állam, a magyar adófizetők pénzén, de nem is az IMF-hitelből. Nem is 2008-ban, hanem később. A német, osztrák, olasz anyabankok tőkésítették fel az itteni leányokat, hogy a végtörlesztés, bankadó stb. miatt ne dőljenek be, és a magyar betéteseknek meglegyen a pénze, ne legyen bankpánik.
collateral collector (törölt) 2013.07.30 20:24:47
@$pi$: olvasd csak tovább, te kurva.
Édes Viktor nem akar lemaradni semmiről. Nem csoda, elvégre egy focialista polihisztornak lépést kell tartania a világgal, szívni kell magába az ismeretanyagot, mert a tudás úgy növeli az értékét, mint a Vidékfejlesztési Értesítőből valahogy kimaradt 200 hektár a bányászható…..
collateral collector (törölt) 2013.07.29 20:44:05
@jaegtoer: ".. "Több napja nincs hulladékszállítás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn, miután a korábbi szolgáltatónak lejárt a szerződése, és azt nem is akarta megújítani. Kiss Edit polgármester tájékoztatása szerint a korábbi szolgáltató július 24-én befejezte tevékenységét, és elszállította a tulajdonában álló gyűjtőket is. Ezért az önkormányzatnak az elmúlt hétvégén 132 nagy gyűjtőedényt és háromezer zsákot kellett kiosztania a lakosok körében. .."

Sikeres a rezsicsökkentés? ;)
Most mindenki azt fogja gondolni, hogy elírtam a címet, vagy fizetett huhogó vagyok, de ha követik az alábbi gondolatmenetet, akkor belátják, hogy nem hülyeség. Ha nem lenne az egész rezsicsökkentési kampány, akkor már rég lennének a lakosság részére a versenypiacon olyan…..
collateral collector (törölt) 2013.07.20 15:11:45
@Semmirese: észérvekkel és tényekkel mész a tömeghipnózis ellen? Figyelj, van aki immunis erre a tömeghipnózisra, vagy tömegpszichózisra, mint ahogy te meg én is immunisak vagyunk rá, és vannak, sokan sajnos, akik áldozatául esnek, az agyukat megfertőzi. A látszattal ellentétben nem CSAK a legbutábbak kapják el (mint az itt hozzászólóknak az a része, akik ki vannak akadva erre a szerintem korrekt álláspontot közvetítő blogra), hanem néha elvileg okos emberek is. A fideszességre még nincsen gyógymód. Észérvekkel és tényekkel régóta megy a kísérletezés, egyértelműen negatív a tapasztalat, nem működnek sajnos.

A fideszesség olyan "érveléssel" operál, amely mindig önmagába kanyarodik vissza. Amikor majd áramkimaradások lesznek, és senki nem szállítja el a szemetet, akkor nem az lesz a reakció, hogy "hm, talán mégsem olyan egyszerű a történet, talán mégsem teljesen úgy van, ahogy azt Viktor mondta"; nem, ehelyett az lesz: "a mocskos multik bosszúból szándékosan szabotálják a szolgáltatást, most már erőszakkal is el kell venni tőlük az infrastruktúrát!!". Ez meg is történik majd, államosítják, de az államnak természetesen nem lesz pénze beruházni, karbantartani, ezért "megpályáztatják", reprivatizálják a szektort, viszont a családtagoknak és haveroknak "tisztes megélhetést nyújtó" profitot kell majd biztosítani. Akkor kezdődhet is a "rezsinövelés", a hatósági árazás eltörlése, bizonyos szempontból tényleg liberalizálják a piacot (egy szűk körnek); viszont azt nem tudom, vajon az egyszeri beruházásokhoz szükséges összegeket bele fogják-e tenni a rendszerbe? Addig értem, hogy elvesszük a multiktól, és odaadjuk a saját "nemzeti" oligarcháinknak az infrastruktúrát, és azt is értem, hogy utána az oligarchák árat emelnek. De a kérdés az az, hogy hajlandóak-e invesztálni is, olyan pénzeket belerakni, amik még nemzeti extraprofittal kalkulálva is csak hosszú távon térülnek meg?

A privatizációnak az igazán "lenyúlós" fejezete az első jobboldali kormány alatt zajlott le, amikor Matolcsy és Martonyi is privatizációs hivatalnokok voltak, és amikor többek között Szèles Gábor is megszerezte a vagyonát. A privatizáció második körében, a Horn/Bokros-érában, amikor állítólag "ki lett árusítva" az energiaszektor 8% garantált éves hozamért "a külföldieknek" (ma egy nemzeti trafikos is többet kaszàl ennél sokkal kisebb befektetéssel), amikor a magyar államnak nem volt devizája, a közmű-infrastruktúra pedig már vészesen le volt rohadva, akkor érdekes módon a frissen megtollasodott magyar oligarchák nem álltak sorba, legalábbis nem tolakodtak az energiaszektor felvásárlásáért. Talán, mert pénzt is kellett volna tenni bele? Na ettől félek én most is! "Szerencsére" azóta eltelt kb. 20 év, az oligarcháink sokkal "nemzetibbek" és még sokkal gazdagabbak lettek, de vajon akarnak ők invesztálni is? Eddig csak azt láttuk, hogy kaszálni, azt nagyon szeretnek. így ez egy nyitott kérdés. OK, hogy "Robin Hood"-politikát játszik a Fidesz-kormány szotyi-köpködős miniszterelnöke, de látott már valaki nemzeti oligarchát közművekbe évtizedek alatt megtérülő pénzt fektetni? Az akkori oligarcháknak '95-ben nem volt elég extraprofit benne. A mostani oligarcháknak már lehetne benne extraprofit, hiszen a baráti kormány olyan extraprofitot ír bele az alkotmányba, amilyet akar. De a pénzt akkor is bele kell tenni, márpedig a mostani oligarchák inkàbb offshore-számlákra utalnak, ugyanis bennük van az, hogy van még ugyan egy pár tuti évük, de nem tudhatják, hogy mikor söpri el a népharag a NER-t..
collateral collector (törölt) 2013.07.20 21:18:45
@krausz2: ne igyál annyit!
Nem szeretek nagy szavakkal dobálózni, főleg nem az év közepén, de az év egyik legjobb virtuális vasutas híre számomra ez a videó: Gyakorlatilag vírusként söpört végig a neten a mai napon, hogy Chris Sawyer és az Origin8 a mobil változatán dolgozik ennek a klasszikussá vált…..
collateral collector (törölt) 2013.07.17 19:36:15
Tavaly októberben hoztak törvényt arról, hogy játékgépeket csak az állami koncessziós szerződéssel rendelkező kaszinókban lehessen üzemeltetni. Ezekből ugye 3 van az országban, kettő az állami tulajdonú Szerencsejátéké, egy meg Andy Vajnáé. A dolog Lázár János szívügye…..
collateral collector (törölt) 2013.07.16 23:05:00
@Virág et.: ".. Amikor erről beszéltem, minden narancsos idióta engem hülyézett, hogy fogalmam sincs a játékgépekről, meg a vidéki életről, meg hogy mutassam meg a vidéken megnyílt kaszinók sokaságát.

Aztán csak igazam lett. Mondjuk nagy ész nem kellett hozzá, elég volt csak a Vezér seggén kívül pillantani. .."

Mint a határontúliak szavazati joga: vagy nyolc évig mondogatták, hogy nem, nem azért erőltetik a kettős állampolgárságot, h szavazati jogot is adjanak vele, dehogy. Alaptalan vádaskodás.

Akik akkor ezt elhitték, hogy csak "a nemzet szimbolikus egyesítéséről" volt szó, és semmilyen pitiáner haszonleső aljas motiváció nincs mögötte, azok, amikor végül kiderült, hogy természetesen erre ment ki a játék, hogy külföldi bérszavazókat buszoztassanak ide, azonnal helyeselni kezdték. "Nagyon helyes, hogy a kettős állampolgársággal szavazati jog is jár!"

Ugyanez lesz a diktatúrával is. "Milyen diktatúra, hol a fekete autó?", ugye, most ez a szöveg? Aztán amikor tényleg diktatúra lesz, és tényleg jön a fekete autó, ugyanezek (akik most tagadják a diktatórikus törekvések nyilvánvaló meglétét) azt fogják mondani: "nagyon helyes, hogy a liberálisokat elviszi a fekete autó".

Mindig minden cselekedetük mögött a legpitiánerebb, legaljasabb indíték van, és ez mindig csak idő kérdése, hogy kiderüljön: tényleg úgy van.
Megint fontos dolgokon rágódnak az interneten, a 444.hu, és mások. Most azon, hogy egy fesztiválon látták táncolni a miniszterelnök két lányát, Ráhelt, és Sárát. Az "eseményről", mely szerintem nem kivételes eset a korosztályukban, le is videózták, és a Youtube-on közzé…..
A harmincas években egyre-másra láttak napvilágot az Egyesült Államokban a mélyszegénységet bemutató, szociográfiai jelentőségű fotósorozatok. A kérdés már csak az, mekkora szerepe volt ebben a kormánynak. Az 1930-as évek döbbentették rá az amerikai társadalom egészét…..
Orbán Viktor tegnap azt mondta, "ha gyerekeinkről van szó, akkor semmi sem drága", illetve, hogy Magyarország jövője a gyermekeiben van. Csakhogy Viktor ezt nem akkor mondta, amikor visszaadja azt a sok száz milliárdot, amelyet elvett az oktatástól, hanem akkor, amikor a…..
collateral collector (törölt) 2013.07.11 14:46:37
Meglepő és elgondolkodtató interjút olvastunk ma a hirek.eco.hu portálon, amelyben az OTP Bank Mikro- és Kisvállalati Igazgatóságának vezetője a devizahitelek forinthitelre való kiváltása mellett érvelt. Kicsit utánaszámoltunk, hogyan is fest a helyzet. A jegybank növekedési…..
collateral collector (törölt) 2013.07.10 09:41:22
@HgGina: "Hülyék azért nem vagyunk."

Biztos? Azt hitted, osztogatás van, csak azért, mert a fidesz csinált egy hitelprogramot? Kockázatkezelési szempontoknak akkor is meg kell felelni... Nem elég jó a céged, úgy látszik. Majd, ha lesz állami fidesz-bank, ott majd csak az fog számítani, hogy ki a fideszes, és majd az adófizetők finanszírozzák a bedőlt hiteleket. De addig, amíg egy igazi bank vállalja a kockázatot, addig bizonyos feltételeknek meg kell felelni.
Szép Hölgyek és Jó Urak! Ismét fantasztikus játék kezdődik nálunk, olyan, amilyen eddig még nem volt! A FŐTÁV és az Urbanista közös murijában, a Lakótelep-bajnokságban  Budapest kedvenc távfűtött panellakótelepeit keressük.  Mivel történetesen ezeket a sorokat is…..
collateral collector (törölt) 2013.07.04 19:50:11
Hétfőtől újabb rezsielemek ára csökken, bár a mostani „csakazértis” intézkedések érdemben a megszorító csomagok miatti lakossági tehernövekedéshez mérten is minimálisak. A pb-gáz, a kéményseprés és a szemétszállítás mellett a víz- és csatornadíjak is alacsonyabbak…..
collateral collector (törölt) 2013.07.01 14:00:27
@BenFranklin: Bitch please! Stop talking shit.
collateral collector (törölt) 2013.07.01 14:03:21
@belgabela: "Az unió egészében 85,3 százalékon állt tavaly a GDP-arányos adósságmutató, magasabban a 2011. év végi 82,5 százaléknál"

ne Franciaországhoz, meg Angliához hasonlítsd a magyar adósságszintet, te ostoba kis fidesz-szopó. a környező országokban (Szlovákia, Románia, Csehország, Lengyelország) maximum feleannyi az adósság, mint Magyarországon. Magyarországot ne az EU-átlaghoz, hanem a Kelet-EU átlaghoz kell hasonlítani. így máris nem olyan szép.
collateral collector (törölt) 2013.07.01 14:05:38
@BenFranklin: miért, te ballib vagy? torkodon akadt valami? :D vigyázz, mit veszel a szádba!
"Miért vagy így megijedve? - kérdezte Merényi... Hiszen nincs rá okod, ugye?- Mit akartok? - kérdeztem végre nehézkesen.Merényi felnevetett. Nem szólt, nézett tovább, hidegen. ... Tedd le ide - mondta. A könyveidet. Intett a fejével. A holmim felé, amit a hónom alatt tartottam. -…..
collateral collector (törölt) 2013.06.27 16:12:53
A Fidesz leváltásának csak abban az egy esetben van értelme, ha el is veszünk tőlünk mindent, amit összeharácsoltak. Egyébként értelmetlen. Valakik megnyernek egy választást a Fidesszel szemben, és akkor mi van? Semmi. Ugyanúgy minden az övék marad, ők pedig a nyakunkon maradnak. Ez már akkor is az ő rendszerük, ha valaki más nyerné meg véletlenül a választást (ami persze majdnem lehetetlen, hiszen ez egy előre lezsírozott kékcédulás választás, átrajzolt körzetekkel és importált külföldi bérszavazókkal, akiknek még a számuk is titkos lesz, hogy hányan lesznek). Bizonyos szempontból még kényelmes is lenne nekik "ellenzékből" dróton rángatni egy gyenge és szerencsétlen kormányt, amelyik naivan "megnyert" egy választást. Ugyanolyan színház lenne a parlament, mint most, csak még jobban tudnának manipulálni minket. Ezt kéne felfogni. Nem elég választást nyerni: ki kell(ene) radírozni őket. A választásnak itt most nincs is különösebb jelentősége, sokkal többre lenne szükség. Erre sajnos kevés esélyt látok. Mindenhol ott vannak az embereik 9 évekre bebetonozva stb., a földek meg a trafikok 20 évekre ki vannak osztva, az egész nagyszabású vagyon-transzfer pedig már annyira előrehaladott, hogy viszonylag rövid időn belül el fognak érni egy olyan szintet, amikor még a mostanihoz képest is nagyságrendekkel nehezebb lenne megszabadulni tőlük, még az elméleti esély is szinte elpárolog. Kirobbanthatatlanok lesznek.
Azt gondolnánk, ha van ügy, ami tényleg “van”, az a trafikmutyi. Pedig a trafikmutyi inkább azt bizonyítja, hogy itt valami nincs. Legfőképpen egységes kapitalizmusszemlélet nincs, csak mindig a másoké. A Continental dohánycég elnöke azt magyarázta, hogy az ő aktivizmusuk…..
collateral collector (törölt) 2013.06.27 09:56:24
index.hu/belfold/2013/06/27/3_4_milliardnal_tart_orban_postakoltsege/

Milliárdokért levelezik velünk a miniszterelnök.
Ennek legszebb példája Kövér László játszótársának, Szász Jenőnek létrehozott Nemzetstratégiai Kutatóintézet. A régi harcostárs homokozójára 1,3 milliárdot különített el korábban a kormány a költségvetésből. Tavaly pedig úgy kapott 100 milliót, hogy csak papíron…..
collateral collector (törölt) 2013.06.21 12:52:17
„Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Magyarország működő demokrácia” – kissé elcsodálkoztam volna egy efféle fideszes nyilatkozaton a 2006. október 23-ai események másnapján. A hasonlat kézenfekvő, a Kettős Mérce és a 444…..
collateral collector (törölt) 2013.06.21 09:29:40
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): semmit nem cáfoltál abból, amit írtam.
collateral collector (törölt) 2013.06.21 09:33:57
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): ".. De tudjuk. Járókelő volt. .."

Én ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Miért kéne elhinnem, akár neked, akár neki, ha ő maga mondaná? Ezért írtam politikailag elég korrekt módon, hogy nem tudjuk. Érdekes, hogy utólag _mindenki_ ártatlan, békés járókelő volt.
collateral collector (törölt) 2013.06.21 09:38:01
@vakapad: a következtetést levontuk. A minél nagyobb balhé valakiknek érdekében állt, és ez nem az akkori kormányzat.
A török kormány nagyon brutálisan lép fel az ellene tüntetőkkel szemben. Hatan meghaltak, kb. 8000-en megsérültek (volt akinek a szemét lőtték ki) és több mint háromezer embert tartóztattak le. Ez azonban egyáltalán nem zavarja a Fideszt. A 444.hu szépen összeszedte az ügyet és…..
Lovas István egyedüli újságíróként kiszimatolta, hogy a zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián Viviane Reding igazságügyi biztos Bajnai Gordon szövetkezve összeesküvést sző a 2014 parlamenti választások ellen. Lovas beletolt mindent a cikkébe: rejtett…..
collateral collector (törölt) 2013.06.20 11:02:32
@Nikosi: ".. Az átlag FIDESZ szavazó magát jobb oldalinak vallja, valójában pedig kommunista. Mert a nézetei igenis kommunista nézetek, leöntve nacionalizmussal. Meg is kaptuk a 1930-as évek német Nemzeti Szocialista pártját.

Nem attól lesz valaki kommunista, mert az internacionálét énekli. Internacionálé és a kommunista diktatúra utálata ellenére is lehet valaki kommunista, még ha magának ez nem is vallja be. Az egész magát jobboldalinak tartó FIDESZ szavazói tábor egy tudathasadásos állapotban van.
Mert ugye tipikus kommunista retorika
- A munka alapú társadalom (főleg ugye fizikai munka alapú)
- A mocskos karvalytőke, pfuj IMF, pfuj EU stb...
- Állandó külső ellenség vizionálása, ha nincs akkor kreálása
- Állandó harc és háború ha más nincs vélt és kreált ellenséggel szemben
- Sötétbe bujkáló ellenforradalmárok (belső ellenségek akik a rendszerünk pusztulására törnek) .."

Mélyen igaz. Csak annyival egeszíteném ki:
- a "hanyatló Nyugat" is egy tipikus '50-es évekbeli, Rákosi-féle topic.
- a "rezsicsökkentés", és ez a hatósági árazással való demagóg mókolás ez szinte szó szerinti megfelelője a '70-es évek nemzetközi olajpiaci áremelkedésének hatásaira valo reakcióknak a szocialista/szovjet blokkban: "hozzánk nem gyűrűzhet be a gonosz imperialisták által gerjesztett infláció, mert a szocialista gazdasági rendszer magasabb rendű a kapitalista rendszernél, ezért immunis az ilyen fertőzésre". A rezsicsökkentés ugyanezt a logikát követi: Mi jobban tudjuk, hogy milyen árak legyenek, majd mi megszabjuk, és jó lesz mindenkinek. A globális piactól függetleníthetjük magunkat, annak ellenére is, hogy mindent onnan veszünk. És van, aki ezt el is hiszi!

viktor népe = Kádár népe. Annyi különbséggel, hogy Kádár legalább eladósodással tudta növelni az életszínvonalat, viktor csak az államadósságot tudja növelni.
collateral collector (törölt) 2013.06.20 11:16:27
@elwood: igen, erre a különbségre direkt nem tértem ki, mert a hasonlóságokra koncentráltam, de nagyon is igazad van: megszálló idegen hatalom nélkül magyar kormányzat ennyi kárt még nem okozott a magyaroknak, és ezt tényleg "mi akartuk" magunknak (mondjuk én nem), a választók kikövetelték és megerősítették. Ez tényleg érthetetlen. Nem ad jó bizonyítványt a magyarokról, az biztos.

Tatárok. Törökök. Osztrákok. Németek. Szovjetek. Fidesz.

A magyar nép kártevői.
llyen idősen mint itt a legtöbbünk, Nagy Sándor már világhódító volt, Julius Caesar meg a fejét verte a falba hogy ő még miért nem világhódító. Mi itt a KM-nél meg lettünk szólítva Bogár László által, le lettünk liberálglobálisozva. Ez is valami. Most pedig nézzünk…..
Azok után, hogy a Fidesz-frakció megdöbbent Szász Károly Kúriának írt levelén, szinte biztos, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jelenlegi elnökének befellegzett. Bár már korábban is leírhattuk volna ezt, például amikor kiderült, hogy a Nemzeti Bank és a…..
collateral collector (törölt) 2013.06.19 13:21:04
collateral collector (törölt) 2013.06.19 14:02:16
@AXERMIX Pertársaság: ".. Itt nem arról van szó, hogy szimplán "EKKORA változásra senki nem számított", hanem hogy az "EKKORA változás" mögött a bank áll, úgy, hogy az emelésre érvényes jogalapja nem volt. .."

Hülyeség.
collateral collector (törölt) 2013.06.19 16:56:31
@gentry: "Ennek az úgynevezett válságnak (ami igazából csak az emberek rabszolgasorba taszításának egy kísérlete) egyetlen igazi megoldása van, az ADÓSSÁGELENGEDÉS!"

Ez egyáltalán nem hülyeség, sőt. Valamilyen formában, valamilyen mértékben ez is fog történni. De ez messze nem jelenti azt, hogy a devizahitelek semmisek lennének. Azt pedig főleg nem jelenti, hogy a fidesznek bármiben is igaza lenne. Ők csak rontanak a devizahitelesek helyzetén azzal a jogi, gazdasági bizonytalansággal, amit generálnak. A Fidesz egy rákos daganat, de valami kurva nagy. Megeszi a gazdatestet.
Szász Károly (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) levélben kérte a Kúriát, hogy jól gondolja át a devizahitelesek kontra bankok közötti perelgetések végkimenetelét, hiszen egy negatív tendenciának komoly és beláthatatlan társadalmi és gazdasági következményei…..
collateral collector (törölt) 2013.06.19 09:21:58
@csavari: ".. Csak hogy legyen valami fogalmatok ezekről a szerződésekről úgy vannak meg írva ha oda adod 10 jogásznak 11 véleményt, állásfoglalást adnak róla! .."

A jogászoknak bármit odaadsz, ugyanez lesz. Ez a dolguk, főleg, ha azért fizetik őket, hogy belekössenek valamibe. Az már más kèrdés, h ténylev vannak a Léhmann-féle fogalmatlan idióták, akik tényleg nem értik az egész devizahitelt (magát a számszaki, elszámolási részét, pedig az sem egy rocket science), de a jogi diplomájuk adta tekintély, "dr."-i címük lehetővé teszi, hogy kábítsák a butákat. Vak vezet világtalant. De a devizahitel-szerződések egyáltalán nem bonyolultak, sőt, éppen az a probléma, hogy nem elég bonyolultak, nem szabàlyozzák le a spread kérdést, azt sem, hogy mi alapján lehet egyoldalúan kamatot emelni. Pontosan azért tudsz ma perelni, mert nem bonyolultak a szerződések, ezért tud még egy Léhmann is valami fogást találni rajtuk. A "bonyolultságról" még annyit, hogy ezek pofonegyszerű szerződések voltak, egyáltalán nem kellett jogi végzettség hozzá, és aki egy ilyen szerződést nem ért, az remélem, soha nem megy pénzváltóhoz, soha nem utazik külföldre, nem vezet autót, nem szavaz, és nem nevel gyereket sem. A saját érdekében és a mi érdekünkben is.

De az sem szégyen, ha nem érted! Csak akkor ne írd alá. Warren Buffett, a milliárdos spekuláns anno úgy maradt ki a dotcom-lufi felfújódásából és utána a kidurranásából, hogy nem értette az egész internet-bizniszt - ezért egy centtel sem szállt bele. De ezt meg is mondta. "Olyanba fektetek, amit értek. Az internetet nem értem." Nem szégyen!

Ezt írod még:

".. A történet azzal kezdődik, hogy nem létező devizát adtak az ügyfeleknek innentől kezdve semmis az egész történet! .."

A HUF sem létezik, nem tudtad? :) A pénz csak egy közmegegyezés, az emberek közötti bizalomnak a számszerűsített elszámolása. Sem CHF, sem HUF nem létezik.
collateral collector (törölt) 2013.06.19 10:08:38
@csavari: szerintem ez félrement, én nem írtam olyat, amit idéztél.
Fiskális restrikció, egyenlegjavító intézkedések, szükséges kiigazítások, nem, nem ment el az eszünk mi is tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a megszorítások szinonimái egyedül talán csak a Fidesz kormány nincs tisztában vele. Vagy az is lehet, hogy a „nem megszorítások”…..
collateral collector (törölt) 2013.06.18 23:10:52
A tao-pénzekkel kibélelt felcsúti akadémia félmilliárd forintos támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Emellett másfél milliárdot kasszírozhatott a Magyar Labdarúgó Szövetség is. Mindketten utánpótlás nevelésre fordíthatják az összeget. forrás:…..
collateral collector (törölt) 2013.06.18 06:51:04
Nagy pénz, kis foci.

Hogy lehet az, hogy ennyi pénzt ölünk a fociba, és mégis a magyar foci a világon az egyik legszarabb? Ennyi közpénzből már illene tartani valahol. A focibuzi, szotyizós, kocsmai miniszterelnök valami minőséget is megkövetelhetne, miközben faszságokra szórja el a pénzünket. Remélem, soha nem rendezünk focivébét, ebét vagy olimpiát, nagyon ciki lenne. De szerencsére ezekre nincs sok esély, mert amilyen "respektje" van külföldön a hazudós lókupec/színesfémkereskedő stílusú (bár ez nem fair, mert azok sokkal tisztességesebbek) miniszterelnöknek, soha nem adnának nekünk semmilyen rendezési jogot. Magyarország az elmúlt 3 évben sikeresen leküzdötte magát Európán belül egy olyan pozícióba, ami olyan, mintha egy társasházban (ahol normális családok laknak) mi lennénk a "zűrös család", akik balhéznak, nem fizetik a közös költséget, szemetelnek, lopnak, hangoskodnak, rendőrséget kell rájuk hívni, nem tudsz velük mit csinálni, és akármilyen magas is a toleranciaszinted, ezt már te sem tolerálod.

Ez a Mészáros Lőrinc pedig még a patkányok között is relatíve elég patkány. Az ilyen szar emberek lopnak meg minket minden nap. Én békés ember vagyok, én biztosan NEM fogok soha lincselni (saját kezűleg), nem is feltétlenül támogatnám, hogy az ilyenek mind lógjanak, de egy kis elégtételt lehet, hogy éreznék, tudván, mennyire végtelenül mohók ezek. Addig nyúlják a pénzünket, amíg hagyjuk. Teljes vagyonelkobzást érdemelne az összes, persze családdal, rokonsággal együtt. Természetesen a halálbünti az túlzás egy kicsit, de biztos vannak olyan vesztesei a NER-nek, akiket egyszer nem lehet majd visszafogni.