Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dagadt88

0 bejegyzést írt és 219 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt MT! Azért fordulok önökhöz, mert egy elég lehetelten helyzetbe kerültem a munkahelyemen. Pontosabban a volt munkahelyemen, ugyanis már elbocsájtottak, de amilyen körülmények között, az nem emberi. Egy éjjel nappal nyitva tartó boltban voltam pénztáros. Napi 14 órát…..
dagadt88 2011.04.27 19:22:23
@eccerüvagyok:

Nah végre valami amiben egyetértünk.:D

ezzel tökéletesen tudok azonosulni.

Egy bibi van. ami szintén igazság, és jól mondod.

"És ott, ahol egy szaki nem termeli ki a bérét, az a munkahely eleve életképtelen"

Tehát a munkahely be fog zárni, és el lehet ballagni segélyért, vagy megpróbálni elhelyezkedni amiről folyamatosan megy a sírás, hogy szinte lehetetlen. Nah innen jön az, hogy beérem kevesebbel, vagy megyünk mind együtt a lecsóban.

abban megegyezhetünk, hogy nagyon nehéz kérdés ez.
dagadt88 2011.04.27 19:36:24
@nyíregyházi betti:

Komolyan kérdem.... direkt magyarázod félre, vagy nem sikerült megértened a beirásomat???

"Rengeteget dolgoztatok, ezt aláírom. Csak ugyan annak a munkának volt piaci értéke???"

Tehát én nem vonom kétségbe, sehol nem is tettem ilyet, hogy dolgoztak az emberek. a fenn említett dolog arra hiovatott, hogy arra a megfeszíttet, vagy nem megfeszített melóra, volt e szükség,, vagy nem.

Ezt úgy tudom jellemezni, amit talán Te is meg fogsz érten, hogy volt egy kolléganőm, aki egész nap a napi 8 órában iszonyatos erővel dolgozott. szavunk nem lehetett rá. CSak sajnos sekélyes észbeni képességei miatt, tulajdonképpen amit elvégzett az kb 2 órányi munka eredményének felelt meg. hiába mutattok neki, hiába próbáltuk taníttani, nem ment. (Persze biztos mi vagyunk a hibásak, igazat megvallva nem érdekel, ez példa, kéretik nem ennél leragadni).

"Azon azonban elgondolkoztál-e már, hogy miből neveltünk fel benneteket és miből gondoskodunk a felmenőinkről, akik egy csúfos háború után beindították a békés alkotómunkát? Honnan volt az a sok ipari termelőcég, amit a rendszerváltáskor zsebre tettek, megvettek, felszámoltak? Miből teremtődött az az infrastruktúra amire a külföldi cégek idejöttek?"

Hát aztkérem, hogy inkább ennek nézzél utánna. Az újáépítésnek valóban volt egy önzetlen népi része, de pl, majdha olyat olvasol, hogy tulképp nyugdíjalapok tüntek el, és lettek beépítve az újáépülő országba, akkor ne nagyon lepődj meg. Nézz kicsit utánna, mi finanszírozta az ország újáépítését.

"Nem lehet azzal elintézni a problémát, hogy kijelentjük, a pártállamban nem dolgoztunk, ezért csúfos idős korra számíthatunk, ha van képünk megöregedni. Aki nem jut munkához, az pedig dögöljön meg akár fiatal, akár idősebb három hónap után. A beteg az önhibás, nehogy már meg tudja venni a gyógyszerét, aki pedig még dolgozik nem érdemel annyit, hogy európai ember módjára éljen csak abban az esetben, ha megfelel a felső középosztálybeli politikusok által saját képükre szabott paramétereknek.

Tetszik, nem tetszik, társadalomban élünk és mindnyájunknak joga van az élethez. Nem a hatalom fogja eldönteni, hogy ki érdemes rá, bármennyire is szeretnének a tömegek ítészei lenni. Ez a módszer már csúfos vereséget szenvedett anno, úgy 66-72 éve. Nem kérünk ismétlést. "

Nah ezt a politikai propagandamarhaságot, meg már hagyd abba. Kezd nevetségessé válni, mert ott is előhozod már, ahol senki nem beszélt ilyenekről. Kicsit kezd olyanná válni, mint mikor a cigány lop, rácsapnak a kezére, és elkezd sipákolni, hogy "mert cigány vagyok???"

Az ordas eszmét meg még mindig nem tudtam meg, hogy mi.
dagadt88 2011.04.27 20:53:29
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Animacs, csak egy kérdés, mivel Te bennfentes vagy.:D

az évi 30.000 font fizetés, az kinn jónak számít??? (sztem ez bruttó összeg)
Sziasztok!   Nem igazi terror, inkább egy kis színes a pénteki napról. Irodában dolgozom 10 másik emberrel együtt. Több korosztály is képviseltetve van, a 22-től a 40 -ig. Nagypénteken szokásos munkanapot tartottunk, azaz nem volt apelláta, mindenkinek be kellett jönnie, volt,…..
Tisztelt Terror! Életem első munkahelye maga volt a pokol. Kikerültem az iskolapadból, sajnos nem vettek fel az egyetemre, mert csupán egyetlen helyet jelöltem meg és jelentkezők hiányában nem indult az a szak abban az évben. Nem akartam egy éven keresztül otthon dekkolni és nem is…..
dagadt88 2011.04.20 11:20:51
@Babette_:

Nem mondtam sehol, hogy a görög demokrácia nem működött volna törvényesen.

Itt inkább erre a mondatra szerettem volna rávilágíttani.:
" a vagyonukat nem sukoróval szerezték, hanem munkával."

Az, hogy én milyen társadalmi rendzserbe érezném jól magam, nem tudhatod, és nem, korántsem foxa ideálom az ókori demokráciák. Illetve mint utaltam rá, biztos szívesen élnék bennük, vagy a mai megfelelőjükben, csak épp milyen poszton? Mert fasza földesúr lennék (nemtom az adott korban, hogy hívták őket), kilovagolgatnék, nyakonhúzkodnám a rabszolgát ostorral, ha nem abba az ütembe szedi a szednivalót, mint nekem tetszik stbstb. Nahde mindenáron rabszolga nemszívesen lennék ott.:):):)

Az, hogy milyen volt akkor rabszolgának lenni, azthiszem költői kérdés. Erről a rabszolgákat kéne meginterjuvolni, ami sajnos már lehetetlen.

A másik válaszod jogos, akkor újrafogalmazom.

az a bajom velük, hogy az alapításukba nem vettek bele.
dagadt88 2011.04.20 12:01:17
@Babette_:

Nem kétlem, hogy van olyan réteg. Egy dologban nem értek egyett veled. Mégpedig az, hogy "rabszolgaként", ma is tudna élni az ember. Mert annyit innen-onnan összekapar, hogy a rezsit kinyögje, és mellette eheti havi szinten a vajaskenyeret vaj nélkül. Nincsenek luxusok, mint pl kábeltévé, cigaretta, ital, felvágott stbstbstb.

Jah, mondanom sem kell, nincs kertesház, lakás, autó stbstb....

Félre ne értsd, nem értek egyet ezzel a fajta életformával, csak annyit mondok, hogy ez azért szinte bárki számára elérhető.
dagadt88 2011.04.20 12:24:05
@Babette_:

És mellé jár még egy raklap "kedvezmény" amit mivel az ember nemkap meg kp, így nem is beszél róla. Fűtéstámogatás, oktatási támogatás, ha gyerek van, annak a menzadíja ingyér stbstbstb. Nem vagyok járatos hál istennek a témában, hogy kik, milyen segélyeket kapnak, de kapnak, csak mivel annak nincs kp vonzata, így bölcsen nem beszélnek róla.

A másik. Azért a 10 millió emberből kis hazánkban, mennyi él, ilyen szociális segélyen? Mert azért nem széles néprétegek.

" a mai fogyasztói társadalom (által generált álszükségek) okozta frusztráció felerősíti az emberek elégedetlenségét."

ezzel a kijelentéseddel 100%-ig egyetértek.
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Szeretném Önökkel megosztani a történetemet. 58 éves vagyok, az előrehozott nyugdíj előtt 1 évvel. Hosszú hónapok óta nem tudok munkát találni. Középfokú kereskedelmi képesítésem van és felsőfokú áruforgalmi szakvizsgám. Most már ott…..
dagadt88 2011.04.19 14:36:08
@Circus:

Tégy különbséget aközött, hogy valaki belátja, hogy működik a világ, és aközött aki sír amiatt, hogy ez így van. Van aki megtanult ezzel együtt élni, valaki meg sír miatta.
dagadt88 2011.04.20 11:35:12
@Circus:

ebben igazad van. Csak ez a fajta nézőpont, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy hozzáállás teszi az egyik embert egyhelybentoporgóvá, míg a másikat előrébbjutóvá.

Az egyik sír, és várja a változást, (Maga a változás bekövetkezéséért sem tesz semmit) míg a másik ezt felismeri, és elkezd ezzel együtt élni.
Sziasztok! Én nem a saját, hanem az apukám történetét szeretném megosztani veletek. Apukám felszolgáló, 50 éves, több mint 30 éve a szakmában. Üzletvezető-helyettesként dolgozott egy étteremben, ahol vezető váltás volt, mondanom sem kell vitték a saját slepjüket... (Az…..
dagadt88 2011.04.18 16:30:35
@az igazi Sipi:

komolyan.... Melyik részét nem érted???

Tökmindegy mi a tökpöcs van a szerződésben, kihajózás után... Persze ki lehet boríttani a bilit, leginkább így, ahogy ő csinálta, hogy 2 nap után eljött. Az, hogy ennek ad e valami jogi fórumon hangot, az túlkép részünkről mindegy.

Gyönyörűen kijön ez, csak Te nem akarod, hogy kijöjjön.:)
dagadt88 2011.04.19 14:32:22
@Büszke_troll:

Ez EPIC:D:D:D

"Szóval lehet jól keresni hajón. Napi 100 euró akár össze is jöhet. Persze a hajón és beosztáson is múlik."

Ez igaz ám mindenre.:)

lehet jól keresni egy cégnél. CSak cégen, és beosztáson múlik.
Sziasztok!   Friss élményeimmel szeretném gazdagítani a blogot. Mivel közeledik a vizsgaidőszak és nem kell annyi időt az egyetemen töltenem, ezért az egyik diákszövetkezethez mentem , hogy adjanak valami melót. Nem válogattam, mert kell a "zsebpénz", az élet drága, a…..
dagadt88 2011.04.13 22:05:48
@Zabalint:

"De honnan tudja mondjuk egy állásinterjúra jelentkező, hogy mit ítél el az interjúztató?"

Arról fogalmunk nincs, hisz nem ismerjük. Így akár a ruhánk, a frizuránk, nemes egyszerűséggel az arcunk alapján is ítélhet mellettünk, vagy ellenünk.

"Aztán az önmagában nem utalhat semmilyen személyiségjegyre, hogy egyáltalán van tetoválása? Pl. nem utalhat óvatosságra, ha valaki nem csináltat, merészségre ha csináltat?"

Mondjuk ez utalhatott volna ilyesmire mondjuk 20 évvel ezelött. Az óvatosság , merészség nem látom be, hogy jön ide. Én ha látok egy tetovált embert, akkor nem ezek jutnak eszembe, hanem az, hogy neki tetszik a tetoválás, és akin nincs, azon meg nem gondolkodok el, hogy miért nincs neki. Nemes egyszerűséggel lehet azért, mert nem tetszik neki.

Én még mindig azt mondom, hogy az ábra a döntő, de még abból sem vonok le vészes következtetéseket. Pláne nem a személyét, netán a munkához való hozzáállását illetően.

Az ábrához, csak, hogy mit értek alatta. sztem sokan másképp ítélnek meg mondjuk egy horogkereszt, vagy vörös csillag tetoválást, mint mondjuk egy napocskát átugró delfint.
dagadt88 2011.04.14 10:42:49
@KREATOR:

Khmmm. Csak alhangon jegyzem meg, hogy a náci, az a nemzetiszocialisták, ha lehet azt mondani gúnyneve.

Amiről Te beszélsz, az a nacionalista jelző lenne.:"a "naci" szo...elmondom...nemzeti erzelmu"

A Nemzetiszocializmus, egy komplett ideológia, aminek egy része a nacionalista érzelmekre alapul, de a kettő távolról sem ugyanaz.
dagadt88 2011.04.14 23:05:35
Lehet, hogy mindennapi a történetem, de azért megosztom veletek, mert attól jobban érzem magam.Olvasgatom már régóta ezt a blogot, de nem gondoltam volna, hogy én is írni fogok egyszer.Hát nem kellett sokáig várnom.Ma kirúgtak. A tények: Április 1-én kezdtem dolgozni, egy…..
dagadt88 2011.04.14 14:52:03
dagadt88 2011.04.14 14:57:05
@nyíregyházi betti:

komolyan Betti.

Te el is hiszed amiket leírsz????
Mert ha igen, akkor nálad tényleg valami gond van.

Csak idéznék tőled.

"ehelyett ostorozod azokat, akiknek van bátorságuk verbálisan és nyilvánosan szembeszállni az életüket tönkretevő hatalommal."

Te miről beszélsz??? A névtelen beirogatáshoz, és az arcnélküli mondogalódáshoz bátorság kell??? Ne nevettes már.

Elmondjam neked, hogy mi ez a blog? szó szerint amit többen megfogalmaztak, egy siránkózóhalmaz.

A postok kb 80%-nál nem jelenik meg a kommentekben aki beírta, a postokban nem hangzik el kérdés, itt csak le akarják írni a keserűségüket, és nem érdeklik őket a Te, én, sipi, bárkinek a hozzászólásai. mivel ő nem vár megoldást, ő csak el akarja mondani. amikor kocsmában pultoztam, az emberek 90%-a ilyen, azthitték, hogy a csaposnak kell kiönteni a bánatukat, és azt figyeltem meg, hogy csak mondja, mondja, mondja, és cseppet sem érdekli mit mondok rá, mivel ő csak el akarja mondani. És ehhez iszonyat nem kell bátorság. Egy blogra felírni a fájdalmamat, nem kell bátorság, akármennyire is szeretnéd ezt belelátni.
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Egy szomorú és számomra igen kellemetlen incidensről szeretnék beszámolni önöknek. Egy nagy multi cég telephelyén dolgoztam az elmúlt két hónapban. Minden rendben volt, nem lehetett panasz a munkámra, kérés nélkül is mindent megcsináltam. Sajnos…..
dagadt88 2011.04.11 22:39:31
@VRbagoly:

Erre van egy jó sztorim.

Lengyelországban melóztam ahol a gyári munkások délelöttös műszakja, kollektíve összeverekedett a délutános műszakkal.:):):) REpült ott minden, szék, asztal, szerszámok.... a balhénak a rendőrség kiérkezése vetett véget.:D azthiszem senki nem lett elbocsájtva.
dagadt88 2011.04.13 18:16:08
@Xezs:

"Csak egy példát mondj, hogy mit nyer az erős azzal, hogy pátyolgatja a gyengét? "

Én elmondom neked. Tapasztalatot, hogy többet ilyet ne csináljon.:)
dagadt88 2011.04.13 22:31:22
@Büszke_troll:

Ebben hol nincs igazam????

Mint már többször leírtam, elfogadhatja a bíróság, amennyiben az megfelel. Erre írtam le, hogy azon a hangfelvételen kismillió dolgonak el kell hangzania. Mondjuk nem árt egy dátum, nem árt ha nevek elhagzanak stbstb.

Mellesleg ha figyelmesen elolvasod, ebből az derül ki, hogy felhasználható az adott perben. Arról szó nincs, hogy egy másik perben a korábbi alperes nem nyújthat be a korábbi felperes ellen keresetet a személyességi jogainak a semmibevétele miatt.

De mint mondtam, felőlem buzdíthattok erre, és felőlem élhet is ezzel a lehetőséggel bárki aki szeretne. Mint korábban leírtam, én ültem benn bíróságon hangfelvételes, és videófelvételes bizonyításos eljárásnál. Bukott, hogy öröm volt nézni.
Kedves Munkahelyi Terror blog! Nem is munkahelyi visszaélésre, hanem egy rendkívül inkorrekt cégre szeretném felhívni a figyelmet. Néhány hónapja munkát keresek. Két tökéletesen használhatatlan egyetemi diplomám van, egy bölcsészi és egy tanári. Nem is nagyon találok olyan…..
dagadt88 2011.04.11 18:58:27
@noirA:

abban a kérdésben, hogy van e párja, és mikor szeretne gyereket, hol kényszeríttenek bárkit is arra, hogy letagadja???
dagadt88 2011.04.11 19:16:12
@noirA:

ezt megint nem tudhatod, hogy miért kérdezik. ez a "vita" pro és kontra már kismilliószor lement ezen a blogon.

És mi a helyzet az asszonynevet hordó nőkkel? Ők a lánykori nevükön mutatkoznak be? Gondolom a jeggyűrűt is célszerű levenni.
dagadt88 2011.04.11 22:40:33
@noirA:

Én nem tudom, sőt még nem is sejtem, de bele sem gondolok semmit.
Kedves Munkahelyi Terror blog!   A napokban felettébb érdekes mi több felháborító információnak lettem részese. Tudomásomra jutott, hogy az egyik keszthelyi szupermarket áruházban 2 fiatalember is büntetett előélettel dolgozik.A dolog már csak azért is felháborít, mert…..
dagadt88 2011.04.10 22:07:49
@tff:
dagadt88 2011.04.10 22:12:37
@tff:

hmm, nem mondom, hogy nem így van. Nem tudom. Meg lehet erről többet tudni, hogy a törvény kiknek írja elő???

Mivel én ilyenről nem hallottam, (nem álítom, hogy nincs, csak légyszives erre valami forrást adj) és furcsálnám, hogy nem dönthetem el, hogy mondjuk kit nevezek ki a cégem igazgatójának, és nem diszkriminálhatom a bűnözőt, illetve az exbűnözőt.

mivel ha az állam azzal jön, hogy ő már megbünhődött, és a többi maszlag, akkor kérdem én, miért nem lehet fegyveres testület tagja, hiszen megbünhődött.

Magyarán az állam törvényileg diszkriminálhat, én nem??? Fura.
dagadt88 2011.04.10 23:35:07
@tff:

Elolvastam, köszönöm.

tipikus magyar gumitörvény. tulajdonképpen bárhol kérhetem, ha meg tudom indokolni annak szükségességét.
T. Munkahelyi Terror!     Nem biztos hogy profilba vág, de hátha:     Nagyszabású divatbemutatót tartott az Árkád Üzletkozpont. A meghirdetett 21 óra helyett félórás csúszással kezdődött a program. A koreográfust ezúttal a mesevilág ihlette meg. Pinokkió, a…..
dagadt88 2011.04.09 14:59:31
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Arról szó nincs itt sem, hogy egyedül csellengenének az éjszakában. Lehet szülő várja őket, vagy hazaszállítja a cég stbstb. Erről semmit nem tudunk, ne lássunk bele dolgokat.
Üdvözlöm Önöket!   Véletlenül olvastam egy cikket az Indexen, s elhatároztam, hogy én is leírom érdekes történetemet. Ez év január 14.-én jelentkeztem egy cukrászatba, ahol aprósütit, péksütiket, s hűtött sütiket (krémes, csoki torta...) kellett árulni egy…..
dagadt88 2011.04.08 07:04:47
@nyíregyházi betti:

Csak egy érdeklődő kérdés.

Mire számíthat, hogyha megnyeri a pert? Kb milyen anyagi jóvátétel lesz, amit ő kap?

Mennyi idő alatt zajlik le egy ilyen per?
Tisztelt terror blog! Megalázásom történetét mesélném el önöknek. Kérem, a nevemet ne tegyék ki az oldalra. Irodai állásra jelentkeztem egy a szomszédos városban található munkahelyre. Egy kis faluban élek, sajnos itt nem igazán van munkalehetőség. Sajnos még gyermekkoromban…..
dagadt88 2011.04.07 20:24:36
@Blogger Géza: @Xezs:

Mindketten általánosítotok. Valóban voltak ártatlan áldozatok, akik épp arra jártak, de ilyen sajnos benne is van. Mint egy háborúban is van sajnos civil áldozat. A rendőrök valóban túlkapásokat csináltak itt-ott, valóban nem volt rajtuk azonosító stbstb. az, hogy a dolog a város szétverésére irányult volna, az éppolyan általánosítás. Valóban voltak ott garázdák, akiknek az volt a fontos. Az, hogy valakinek felgyújtották az autóját, boltját, anyagi kárt szenvedett éppúgy zavar, mint az ellenoldal sokmilliós sikkasztása, csalása, hazudozása, ami kiváltotta ezt a reakciót. Ha akkor többen lettek volna, talán el lehetett volna kergetni, flelősségre lehetett volna vonni azt a politikai hatalmat. Persze örök kérdés, hogy ki (kik) jöttek volna helyettük, és az jobb lett volna e.
dagadt88 2011.04.07 23:49:14
@Xezs:

Legalábbis a TV aztmondta, hogy kirabolták a büfét.:) Ha jólemlékszem épp te mondtad, hogy nem hiszel el mindent a médiának.:):):)

És korántsem arról szólt az egész. a média ezt sulykolta, akikről tudjuk melyik oldalon áll.
Tisztelt MHTerror!   A munkaadóm azzal az ötlettel állt elő, hogy jövő héttől az összes dolgozónak minden reggel le kell adnia a mobiltelefonját. Már egy széfet is beszereltetett, szóval elég komolyan gondolja a dolgot. Arra hivatkozik, hogy néhányan munkaidőben a telefonjukon…..
dagadt88 2011.04.05 11:37:14
@kairouan:

Korszerű cég lehet,m minden asztalra fussa egy telefon.:D:D:D

nahde félre a tréfát.

Gondolom céges vonal. (Nemhiszem, hogy húzattál be a cégbe magán vonalat). Innentől kezdve érdektelen az egész. Számlista lekérés, és meg is van. És énsem akartam elhinni, de vannak cégek ahol ezekkel foglalkoznak. Mellesleg halkan megjegyzem, hogyha a céges telefont magánbeszélgetésre használod, akkor az bérenfelüli juttatásnak számít, és adóköteles.:D:D:D Remélem meg adótcsalni nem szeretnél, mert az nagyon csúnya dolog...:)
dagadt88 2011.04.05 11:39:25
@Dzsala elnök:

Nálunk példának okáért a youtube is le volt korlátozva, meg az összes közösségi portál. annyit elmondhatok, hogy nem a rák ellenszerét kutattuk, tehát nem kellett tartani külső behatolóktól, (Max vírus formájában, ahogy említed te is a pornó, arez, különböző oldalak alapból tiltva voltak)
dagadt88 2011.04.05 11:59:24
@antiszociális exlúzer:

És abban az esetben, ha nincs elvégezve????
Akkor majd jön az a szöveg, hogy ha abban az X percben dolgoztam volna, akkor sem lett volna kész stbstbstb.

a másik ezzel az elvan végezve, meg nincs elvégezve a munka dolgot sokan kicsit szabadelvűen fogják fel. Ha kész a munka, akkor nem ülsz, és nézel mint a sülthal, hanem jelentkezel a felettesednél, és újat kérsz. És egy munka határideje nem azt jelenti hogy arra az időpontra kell megcsinálni, hanem, hogy legkésöbb addig. Ha kész, kis kéz felemel, és új munkát kér, nem elkezd COD-ozni, mert úgyis csak holnapra kell, hogy elkészüljön.
Üdvözlet mindenkinek!   2006 szeptember 15-én Léptem be a munkahelyemre. Bejelentve október 1-től lettem.Előre kell bocsátanom, hogy 50 %-os egészségkárosodott vagyok 2001 óta. Vidékről jöttem Budapestre, mert vidéken az egészségeseknek sincs munka.Alkalmazásomra azért…..
dagadt88 2011.04.04 19:47:23
@az igazi Sipi:

a betyárbecsületet.:D:D:D:D
Munkahelyi (T)error Kussolj kurva! 2011.03.24 11:46:00
A segítségeteket szeretném kérni!   2 évig dolgoztam az egyik legnagyobb bevásárló központban egy ékszerpultban. Szerettem a munkámat, nem is volt semmi baj mindaddig, míg a külföldi tulaj egyre gyakrabban látogatott el hozzánk. (Régebben maximum fél évente egyszer jelent…..
dagadt88 2011.04.03 13:29:25
@tff:

Kedves tff.

Nem akarok túlzottan belefolyni kettőtök vitájába, csak pár kérdés.

Te elsőre ezt írtad Lacibetyárnak.

"Amúgy szívesen látnék egy összehasonlítást mondjuk Animacs és a te viszonylatodban a fizetésről, élet- és munkakörülményekről, hogy aztán objektíven szavazhassunk, hogy melyikőtök is a hülye. :)"

Ebből az aztán nem derül ki, hogy melyik a kettő közül a hülye, max, hogy melyik a sikeresebb.

A karriert is sokan félreértik. Az, hogy animacs elhelyezkedett, hogy megél, még nem karrier. Majdha mondjuk X év múlva arról olvasunk, hogy ő lett annak az osztálynak az igazgatója, nah az karrier.

És a végére, csak egy kérdés.

"ha mást nem találsz, akkor elkezded a vitapartneredet a valószínűsíthető nemzetiségét pejoratívan felemlegetve támadni nagy nyilvánosság előtt."

Ez alatt mit értesz??? Én ilyet sehol nem találtam, de nem kizárt, hogy nekem kerülte el a figyelmemet.
dagadt88 2011.04.03 14:16:45
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Kedves animacs.

Régóta figyelem és egyre jobban megbizonyosodok róla, hogy egy roppant egységsugarú ember vagy. Csak én nem kezdem úgy minden beirásomat (kivétel ezt, mert már egyszerűen nem bírom), hogy ledegradáló megjegyzést tegyek a partneremre. Attól még igazam nem lesz.

az, hogy ki mire vágyik az egyén dolga a tököm sem tudja, sőt nem is érdekel. De segítek neked értelmezni, miből is jött a beírás.

ttf.:
"@Lacibetyár:

"biztos nagy karrier, hogy az egyetem után öt évvel kimentél angliába dolgozni."

Még egyszer felajánlom, ami felett egyszer már diszkréten elsiklottál: hasonlítsuk össze a fizetést, élet- és munkakörülményeket Animacs és a te vonatkozásodban, ha meg akarjuk ítélni a karriert."

Tehát Lacibetyár, és ttf hozta fel a karriered témáját. pro és kontra.

Erre írtam vissza, hogy
"A karriert is sokan félreértik. Az, hogy animacs elhelyezkedett, hogy megél, még nem karrier. Majdha mondjuk X év múlva arról olvasunk, hogy ő lett annak az osztálynak az igazgatója, nah az karrier."

Ebben nekem nincs eszem????? akkor sajnos nem tudsz értelmezni, pláne hozzám társítasz olyan gondolatokat, amiket sehol nem mondtam.

A kiemelt részhez. Olvasd el ismételten. Annak fényében ugyanolyan vagy mint sipi. Lehülyézed folyamatosan a másikat. (Persze, hogy ezt leirod, még nem lesz a másik az) majd belemész egy ugyanolyan felesleges önfényezésbe.
Tisztelt Mt!   Nemrég új főnököt helyeztek a cégünk élére, sajnos a változás semmi jót nem hozott, nekem például egy hete fel is mondtak. Mindez nem meglepő, rengetegszer előfordult már, de az indok azt gondolom nem átlagos. Az első héten volt egy értekeztet, ahol semmi…..
dagadt88 2011.03.01 12:23:21
@owvk:

a nejem nevén tudok számlázni, mondjuk műszaki rajzolást.

Köszönöm előre is.
dagadt88 2011.03.01 12:28:09
@enamel:

Van benne valami:)
dagadt88 2011.04.03 12:16:06
@Debra01:

Kedves debra01.

Köszönöm, hogy kiegészítetted a becsületsértéses dolgot, magam részéről nem voltam benne biztos, hogy így van. azt gondoltam, hogy nem egy egyszerű dolog ennek a bizonyítása, stbstb.

"még egy megjegyzés. Sok férj tesz rá, hogy bánnak a nejével. Korunk betegségei, mint ahogyan az itt olvasott munkaügyek is."

Ha elolvasod a hozzászólásokat kirajzolódik egy olyan vonulat is, hogy sok nő nem is igényli.
Sokan legyintenek egyet, hogy aki őrködik az nem is dolgozik és az nem is igazi munka.Röviden ismertetni szeretném azon olvasókkal eme iparág árnyaltabb oldalait is, akik nem látnak bele a „szakma” mélyebb bugyraiba és az azt körülvevő légkörbe. Tehát biztonsági őr,…..
dagadt88 2011.03.30 21:24:05
@kiralylany85:

Nem is annyit ér a diploma mint kilencvenes években. Amelyik meg annyit ér, azt ugyanolyan nehéz megszerezni.:)
dagadt88 2011.03.31 20:33:15
@nyíregyházi betti:

Ez nagyon jó.:)

idézet a wikiből.: "Az izraeli kormány elismerte az EMK-t, és számos EMK-alapon szervezett iskolát működtetnek."

a kis liberális, szupermegértő, atomtoleráns, és persze empatikus izrael.:D
dagadt88 2011.04.01 10:57:46
@nyíregyházi betti:

Kedves Betti. Látszik ismét nem sikerült elolvasni a remek indulatgerjesztő cikket.

Segítek kicsit.

tff által belinkelt cikkben, semmi többről nincs szó, minthogy elkezdődik egy per, ami egyáltalán arról szól, hogy befogadhatja e a bíróság a kollektív keresetet. Amennyiben igen, úgy elkezdődhet a munkaügyi per. Nahmost erre mindenhol van lehetőség. Az, hogy keresetet nyújts be valaki, avagy valami ellen, megadatott neked is. Csak attól még ugye nem biztos, hogy bűnös aki ellen a keresetet benyújtottad. Nem egyszer nyalt már vissza a fagyi.

A népszava cikke nem kicsit csúsztat. Nem megtiltották a sztrájkot, hanem aznap nem tarthatnak. Hogyha összeraknak egy értékelhető keresetet, akkor a bíróság határozni fog az elégséges szolgáltatásról, és mehet a sztrájk.
Kedves Szerkesztők, kedves Olvasók!   25 éves lány vagyok, érettségi óta dolgozom. Főként call centeres munkakörökben tevékenykedtem idáig, voltam piackutató, ültem ügyfélszolgálatokon, de a legtöbb időt telesales-szel, azaz telefonos értékesítéssel töltöttem. A…..
dagadt88 2011.03.24 00:02:18
@Jankove:

Üdv.

Xezsel kell egyetértenem, mégpedig abban, hogy nincs nélkülözhetetlen ember. Max plusz költséggel jár a pótlása, ami mindenben benne van, és nehidd, hogy a cégek ezzel nem számolnak.

A másik, hogy akkor nemcsak az a főnököd (főnöke) volt vízfejű aki elküldte, hanem az elöttelévő is, aki hagyta kitermelődni. Az, hogy visszahítvták, ismét őket degradálja le.

Egy nagy cégnél nem lehet nélkülözhetetlen ember, ha van, akkor ott szarul mennek a dolgok. Mondok egy kisarkított példát, neadjisten az illető kedd du-án meghal autóbalesetben. Akkor megáll a cég?

A másik probléma a nélkülözhetetlen kolléga öntudatra ébredése, mikor rájön, hogy nélkülözhetetlen. Senkinek nem hiányzik ez, pláne nem egy főnöknek, hogy a beosztotja sarokba tudja szoríttani.

Félreértés ne essék, nem mondom, hogy nincsenek ilyen emberek, annyit mondok, hogy egy cégvezetésben alapból hiba, ha léteznek ilyen emberek.
dagadt88 2011.03.29 02:13:36
@Jankove:

Kedves Jankove.

akkor jöjjön az én példám. Nekem is volt felelősségi köröm, sőt jelszavakat is adtam meg. de nekem az ügyvezetőigazgató kiadta, hogy a megadott jelszót szépen papírra felírni, borítéknba betenni, és páncélszekrénybe bezárni. Pont azon esetre, hogyha az űrállomás rámesne. Vagy felkúrom az agyamat, és eljövök. (ez is történt, csak énsem éltem vissza ezzel). Nem arról volt szó, hogy akkor a belépési kódokat a portás tegye ki a falra. De amit épp Te említesz, hogyha egy pénzintézet, (Nem vagyok otthon a témában csak tipp) napi többszázmilliós pénzforgalma Gipsz Jakab kezébe van, és azt senki nem tudja rajta kívül megoldani, azt nehezen hiszem el. Lehet, hogy van ilyen, de életszerűtlen, és roppant veszélyes.

abban maximálisan egyetértek veled, hogy felfelé menet zárul az olló. De ez így is normális, kevesebb ember, személyenként nagyobb felelősség.

A kolléga öntudatra ébredése, egy érdekes kérdéskör. Lehet, hogy sosem következik be, de egy felelős cég nem teremtheti meg a lehetőségét annak, hogy ez megtörténjen.

Kicsit az irományodból úgy veszem észre félreértettél, vagy én fogalmaztam rosszul. Nem azt mondom, hogy úgy kell felépítteni egy céget, hogy a takarítónő is el tudja látni a Te feladatodat, (Kétségtelen, hogy Te az övét eltudod.:)) Hanem, hogy nem lehet olyan ember egy cégnél, akin áll, vagy bukik minden. Ez egy egyszerü praktikumi kérdés, aminek az "öntudatra ébredés" a legkisebb szegmense. Sokkal életszerübb mondjuk nemes egyszerűséggel a kolléga lebetegedése. Leáll minden , mert ki kell venni a vakbelét???

Mellesleg a nélkülözhetetlen embernek sem fenékig tejfel a dolog. És rugaszkodj el kicsit a Te munkádtól, (Sajnos nagyon kevés dolgot tudok az IT világáról, így nem is akarok belefolyni), lehet, hogy a Te munkádban, ha mondjuk elmész 1 hét szabira, és hiába Te vagy a nélkülözhetetlen ember, hacsak valami különleges esemény nem történik, (Legyen meghibásodás, vagy akármi) különösebb gond nélkül robog a cég. De vannak olyan munkakörök, amik állandó jelenlétet, vagy fogalmazzunk úgy állandó munkát igényelnek. Na onnan menj el szabadságra pl.:) És kérlek onnan már csak egy lépés, hogy öntudatra ébredjen az ember.:)

Amikor a saját nászutamról visszahívtak 3 nap után, nekem erősen gyilkosságközeli gondolatok forogtak a fejembe.
Ezúton szeretném felhívni az Olvasók figyelmét a Phantom Csoprt Kft. nevű cégre, amely – állításuk szerint – betegközpontú expediálás elindítását szervezi patikusok számára. A cég tavaly jelentetett meg álláshirdetést a profession.hu oldalon, melyben oktatókat…..
dagadt88 2011.03.28 10:53:53
@Máгia:

Az úriember a szívére vette a dolgot.
Kevesen merünk pénzt áldozni egy poker robotra, a kérdés viszont sokakban ott motoszkál, hogy igaz lehet amit ezekről írnak? Meg lehet gazdagodni az online pókerrel úgy, hogy közben ott sem ülünk a gép előtt? Megéri? Jól játszanak a robotok? Ezekre és hasonló kérdésekre…..
dagadt88 2011.03.18 18:40:38
Évek óta a legnagyobb sportáruház lánc – aki azt hirdeti, "mozdulj meg" – terrorban tartja alkalmazottait.A cég elvárása a munkavállalókkal szemben folyamatosan nő, bért évek óta nem emelnek, a béren kívüli juttatásokat folyamatosan csökkentik, az ügyvezető…..
dagadt88 2011.03.18 10:42:01
@nyíregyházi betti:

Próbálj meg, ilyen ortopéd cipészt. Azok elvileg olyan cipőt faragnak neked, amilyet csak akarsz.
Nagyanyámnak az egyik lába ilyen nyomott volt, és ő mindig ott csináltatott magának cipőt. És a báli cipőtöl kezdve, a hétköznapiig mindent legyártott a mesterúr.

Persze az ára biztosan borsos, igazat megvallva fogalmam sincs az anyagi vonzatásról, de gondolom egy érdeklődést megér.
Ebben a post-ban szeretném nektek bemutatni  azt a robot programot, amely az egyik legelterjedtebb a piacon ,amely köszönhető annak hogy megfizethető árkategóriába van mégis képes arra hogy legalább nullszaldós vagy jó beállításokkal nyereséges legyen.  A szoftver akár…..
dagadt88 2011.03.14 18:03:54
Én egy 28 éves nő vagyok és az a helyzet, hogy én sem találok munkát már 3 éve.Nekem van egy érettségim van egy lakberendező és lakberendezési cikk eladó bizonyítványom és nagyképűség nélkül mondom de jó virágkötő is vagyok.Én sajnos csak az alkotáshoz értek.Szeretek…..
dagadt88 2011.03.10 15:37:21
@Scaramella va alla guerra:

Megkérdezhetem, hogy mit dolgozol?

Mert van egy olyan érzésem, hogy nem széles néptömegek állnak helyt azon a munka frontján.:)
Meglepődnék ha aztmondanád, hogy pl.: Buszsöfőr vagy. (Előzetesen bejelentem, semmi bajom a buszsofőrökkel)
dagadt88 2011.03.10 20:55:45
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Azért nemhiszem, hogy ez a probléma fennállna, de mivel valóban 98%, így bizonyára erre is ki lehet találni dolgokat, és bizonyára már Te is rájöttél, csak egyszerűbb beírni, mint gondolkodni.

Fáradt vgyok már a kákán is csomót kereső hülyeségekhez.
Sziasztok.   Farkas Nikolett vagyok 20 éves. Tavaly 7.14-én kezdtem el dolgozni középsaruzói munkakörben a jelenlegi munkahelyemen. Decemberig minden rendben volt amikor is átkerültem másik szakba. (Tudni kell a középsaruzásról, hogy ez egy présgép amelynél egy lehetetlenül…..
dagadt88 2011.03.09 14:27:45
@frontop:

Kicsit vegyél vissza a lendületből légyszives.

És látom a kérdést neked is csak megfordítva sikerült megválaszolnod. Ennyit az agymosotságról.

Nem azt kérdeztem, hogy mi lett volna ha nem engedjük be a multikat, azt magam is tudom mi lett volna....

És okostóni. Ez a társadalom önmagát járatja le.
Én és a társaim.... Ha jólemlékszem Te dolgoztál 20 évig multinál, Te toltad az ő szekerüket, nem én.... Vagy gondolom belülről bomlasztottad.:)

Jah annyit hozzátennék....
Az, hogy én kimondom amit látok, és ez esetleg neked nem tetszik, azt roppantúl sajnálom, változni ezzel a dolog nem fog.

"mi lenne ha a multik eltünnének,vagy inkább be sem jöttek volna-pl ma nem kellen importálni cukrot,olcsóbb volna a gáz, a villany-még soroljam.A haza érdekeit néző vezetőkkel pedig alacsonyabb adók mellett nagyobb lenne a foglalkoztatás,de ez gondolom utópia és demagóg okfejtés"

A "mi lett volna ha" kérdésre adott választ hívják utópiának. Pont ezt mondtad. ha nem engedtük volna be őket, akkor ez és ez lett volna. Demagógnak nem demagóg. ezzel a részével teljesen egyetértek veled, már ha jólemlékszem Máriával is egyetértettem.

Jah, a kérdésedre, hogy én kivagyok. Különösebben egy senki, egy szimpla munkanélküli, aki mégsem sírja tele a világot.
dagadt88 2011.03.09 14:34:28
@nyíregyházi betti:

Kedves Betti.

Miért lennék én elkeseredve???
Én kérlekszépen boldog, kiegyensúlyozott ember vagyok.

Az, hogy a társadalomról ilyen a véleményem, azt a társadalom alakította ki, nem én. Te hiszel az egyénben, ami nem is probléma, csak szociológiai, társdalmi problémákat nem lehet egyénre lebontva kezelni.
dagadt88 2011.03.09 17:06:58
@Xezs:

"@dagadt88: Ha valaki ettől egy darab szarnak érzi magát, az meg is érdemli, hogy ne legyen pénze.

Nekem sosem derogált megvenni valamilyen termékből a középkategóriást, még akkor sem, ha simán készpénzre megvehettem volna a felsőkategóriást is, mert volt annyim.

Az a jelenség amit leírsz, a tipikus kisebbségi komplexusos balfaszok viselkedése, akik azt hiszik, attól lesznek elismertebbek vagy kimemelkedőek, ha drága cuccokat vesznek. Ez egy rohadt buta téveszme. "

Maximálisan egyetértek veled. Én is így vagyok. Nah akkor kezd el azt a kurzust, amire én is rájöttem, hogy ne magadból indulj ki. Majd utánna nézz körül. És azt fogod látni, hogy a társadalom jelentős része pont ebben szenved.

Régen dolgoztam gyárba. 10-én jött a fizu, lépni nem lehetett a Marlboro-s doboztól, és a pizzáspapiroktól. 25-én már az "adjegycigit" volt.
Mivel az ember alapból jobbat, szebbet stbstb akar. Ez amit írtam a vágyakról, és sajnos csak kevesen tudják kontrolálni. Mivel a jelek szerint Te tudod, így teneked jó. Erre irányult az, hogy ne magadból indulj ki.