Regisztráció Blogot indítok
Adatok
12nyil

466 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérdések feltehetők a                                         Lélektani dráma                                                                          c. Facebook oldalon.  ..
Mi van a bibliában? „Amikor pedig megszületett Jézus a júdeai Betlehemben, Heródes király idejében, íme napkeletről bölcsek jöttek Jeruzsálembe” (Mt 2, 1.) „álomban meginttettek, hogy Heródeshez vissza ne menjenek” (Mt 2, 12.) „láttuk az ő csillagát napkeleten” (Mt 2, 2.) „a csillag, amelyet…..
Bizonyítandó állítás: „Minden Magyarországgal szomszédos ország, Melynek mérete nagyobb,mint Magyarország, Saját területéből addig veszt, Míg őnála kisebb nem lesz.”   A Magyarországgal versengő népek elhelyezkedése  I. Csehszlovákia   Nagy-Csehszlovákia 1918-1938, területe:…..
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.  ..
      A tékozló fiú története (vázlatosan)   Egy apának volt 2 fia. Egyszer csak HIRTELEN az egyik kikérte az örökséget, és elment egy másik kultúrába, ahol világiként élt. Miután rádöbbent, hogy ez az életmód sehová sem vezet, úgy döntött, hogy visszatér és vállalja a felelősséget tettért…..
Kedves Érdeklődő! Nagy örömmel tudatom önnel, hogy újabb lehetőség nyílik egy ingyenes bibliai témájú előadáson való részvételre. A szervezők mindenkit szeretettel várnak! 12nyil..
  Nos, bevallom sok évig nem igazából érdekelt a téma. Buzgó keresztényként még csak-csak, de egy picit „megfáradtabb hívőként” már nem annyira.   Annak idején tetszett Derek Prince: Európából támad-e az Antikrisztus[1] írása, de volt egy feloldatlan bibliai állítás, amit ő sem tudott…..
100 új gyülekezet Katalógus 2016.08.29 08:36:30
100 új gyülekezet Könyvajánló 2016.08.01 12:29:13
Kedves Olvasó!   Egy olyan kiadványhoz juthat hozzá, melyben részletesen van közölve: - Micsodák a mai kor legyőzendő óriásai? - Hogyan lehet ezeket végbevinni? (Nem egyszemélyes feladat, ezért publikálom.) - Hogyan is voltak azok a távmunka meg teleház tervek? (teljes lista) - Isten terve a…..
  Az emberi psziché átalakulásának 4 lépcsője A legtöbb ember azt hiszi, hogy tudja, hogyan lesz a hernyóból pillangó. Azonban nem az történik, amire legtöbben gondolnak, hogy a hernyócska bebábozódik, majd a kis bábjában szárnyakat és 6 lábat növeszt magának, és végül előbújik, mint gyönyörű…..
    Kis betekintő egy csoport működésébe Jelenet egy protagonista játékából. A főszereplő térdeplő testhelyzetben van   A drámacsoportok kialakítása során minden jelentkezővel előzetesen elbeszélgetünk, és ezen első interjúkalapján integráljuk őket a…..
    Mozgások   Kubai Salsa 5 alapfigurája és 5 alaplépése     Alapfigurák   Vacila – nyitott tartás vagy a fiú és lány egymás mögött áll. Több is lehet egymás után, ekkor egyszer jobb, egyszer bal lábbal kell a fiúnak hátralépnie. Adios – nyitott tartásban a lány „eltolásával” mozdulat…..
  1. Szárazföldi állatok, mint személyiségtípusok modellje   Farkas /oroszlán Az agresszív személy nyíltan támad. Szeret csapatban tevékenykedni, mert nem olyan erős az önbizalma.   Róka A manipulatív személy is agresszív, csak rejtetten. Sokszor ezért nehezebb őt felismerni, hogy milyen a…..
  9. SAKK mint divat 9.1 Harisnya   Makruk márkájú harisnya http://www.timefortights.com/products/makruk     9.2 Bershka sakktábla kockás ing      Forrás:…..
  Sakk és a dáma összehasonlítása   A férfiasság jelképe a sakk. A nőiesség jelképe a dáma.   Dámázni lehet 8x8-as sakktáblán , de nem lehet sakkozni (sakkbábúkkal) 10x10-es dámatáblán.   A sakk alapszáma a 8, ami az oktális számrendszer (0..7 számjegyekből áll). A dáma alapszáma a 10, ami a…..
I. AZONOSULÁSOK A TÁNCOKBAN   1. Paso doble Matador – férfi tanclépései Vörös kendő – nő tánclépései   2 Slowfox Ahogy a neve is mutatja lassú (lopakodó, becserkésző) róka   3. Salsa    Élőlényekkel Ritmusfelvétel – ez a mozgás hasonló ahhoz, mint amikor a szélben hajladoznak a…..
Drámák   Kör-Lánc-Tánc pantomim     Kör-Lánc-Tánc pantomim előadás. Színhely: Verpelét (Heves megye), 1996   Az egyik jól ismert tánc, a paso doble eredetileg pantomim játék volt. A francia táncoktatók figyeltek fel a mozgás szépségére, és fejlesztették önálló tánccá.   Forrás: Kővári…..
  Sakk és a politikai gondolkodásmód   Minden nép saját sakkja szimbolizálja a nép politikai gondolkodásmódját.   A francia sakk gondolkodásmódja: „Ne változtass a táblán, ne változtass a játszmán, ne változtass a bábuk lépésén, csak a lehető legdurvább módon kényszerítsd ki az ellenféltől,…..
A kedves olvasó bizonyára észrevette, hogy a végére ért a 100 Új Gyülekezet ébredési terve c. sorozat. A könyvek a morebooks.de weboldalon rendelhetők meg, ugyan az árak euróban vannak, de a kezelőfelület magyar nyelvű. A 4 kép: bika - sas - ember - oroszlán megfelelnek a szolgálat -…..
100 új gyülekezet Könyvajánló 2016.05.19 12:07:16
A Kapitalizmus a Biblia alapján c. könyv arról szólt, lehet-e egy-egy ember a társadalomban felemelkedett személy? Ez a 100 Új Gyülekezet ébredési terve c. könyv 4. egyben befejező Gazdaság c. kötete a pedig arról, hogy milyen területeken jelentkezhet a társadalmi felemelkedés embercsoport…..
100 új gyülekezet Könyvajánló 2016.03.29 15:22:01
Kedves Olvasó! Ideje kitágítani a látókörét az érzelmi területen is!    "Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok. Annakokáért ne legyetek esztelenek, hanem megértsétek, mi legyen az Úrnak akaratja." (Ef 5, 16-17.)  ..
100 új gyülekezet Könyvajánló 2016.01.14 11:06:34
Az ébredés megújulásához szükséges a gondolkodás megújítása. Ebben a sorozatban már a 2. kötet is megjelent, változatlan formában ugyanannán a könyvkiadónál. . 57..
100 új gyülekezet Könyvajánló 2015.11.19 09:06:59
Ez a kötet igyekszik áttekinteni a jelen pünkösdi-karizmatikus teológiáját, és megteszi az első lépést további kitekintések felé. Érdemes begyűjteni, mert a látogatottsági számadatok mutatják, milyen nagy éhség van jelen az ébredésben, mely a következő években méginkább…..
100 új gyülekezet Könyvajánló 2015.11.17 15:32:33
A "Kapitalizmus a Biblia alapján" spanyol nyelvű kiadása. Ugyan egy másik kiadó adta ki, de a forgalmazó ugyanaz: MoreBooks   ..
100 új gyülekezet Könyvajánló 2015.10.20 10:33:14
Kedves Blogolvasó! Örömmel értesítem, hogy ezentúl az írásaim könyves formában jelennek meg. Továbbra is foglalkozom a bloggal, de inkább ezen kiadványok készítésébe fektetek bele több energiát. A könyvvel kapcsolatosan véleményeit - szokásos formában - akár itt is…..