Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geo_

389 bejegyzést írt és 2101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az "Elkxrtuk" költségvetése meghaladja az 1,14 milliárd forintot, amihez az alkotók 343 millió forint társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást vehetnek igénybe. Ennyi pénz megy el arra, hogy aztán a filmre, mint hiteles kordokumentumra hivatkozhassanak, amelyben kitalált (azaz…..
Geo_ 2021.10.29 22:35:16
@midnight coder:

"A kékávósok pedig szépen ráterelték az elõbbit az utóbbira" - a fenét. Azt a nagy, békés tüntetést eleve rászervezték.

"Hogy ez egy elõre megtervezett esemény volt elég valószínû." Igen, úgy, ahogy én mondom.

A conteők pedig csak ezután jönnek.
Geo_ 2021.10.30 14:48:41
@midnight coder: aha.
Pepitában: miért az Atoriához szervezték a nagygyűlést, miért nem a megbeszéltek szerint irányították el az embereket - ha nem ez volt a cél.
Geo_ 2021.10.31 22:42:01
@Etniez: kinek mi érdeke lehetett ebben? (már amire van valódi gyanús, nem a levegőből)
Gondolom, készül egy másik film, 22 koratavaszra... 2006 június, júlis eleje. Helyszín: Graz, egy egészségügyi intézmény, ahol Viktort próbálják meg talpraállítani, hogy képes legyen beszédet mondani Tusványosfürdőn. Teljes letagriában van - elvonulnak előtte az emlékei. Hogy verte nadrágszíjjal a…..
Tanmesénkben az egyik az ellenzéki (OE), aki a való életben 2010-ben azután 2/3-ot szerzett – a másik a hatalomban lévő (OH), aki már 2006-ban olyan hatalmi helyzetben volt, mint a mai. 2006-ban Orbán 13,5 %-os hiánnyal kalkulált – ilyen „alapon” ígért 14. havi nyugdíjat, s Gyurcsány ígéreteinek a…..
Geo_ 2021.09.11 19:53:51
@CSOKKI MÁLNA: kategorikusak a kijelentéseid. Legalább azt tedd hozzá, hogy szerinted.
Szerintem mindenki annak térdel le, akinek akar - a kijelentésed 2.része agybajszülemény.
Geo_ 2021.09.12 21:54:36
@CSOKKI MÁLNA: A stílusból nem olyan egyértelmű az az SZVSZ...
A térdekésről volt szó - akkor betiltanád a templomokban is?

Még azt sem tagadom, hogy létező - bár szerintem szorványos - jelenségekről írsz , viszont éppen Magyarországon fordított a helyzet. A keresztény vallás és kultúra nevében nyomnak el minden mást, ahol a magántulajdon már csak akkor szent, ha az a "családé", az etnikumok körüli zavarkeltésen élősködnek (iszlamofóbia vs Türk Tanács, stb), a gender kérdés torz értelmezésével keltenek pánikot - na, ehhez már valóban csak a karlendítés hiányzik...
Geo_ 2021.09.13 21:39:59
@CSOKKI MÁLNA:
A magyar határzár eltérítette a bevándorlókat a szerbek, horvátok, szlovének felé - védelmet Merkelék Erdogánnal kötött alkuja jelentett. Az NGO-k életet mentenek - és tisztességes elbánást követelnek. Pl. hogy valaki illegális migráns - azt csak az eljárás lefolytatásával lehet megállapítani. Senki sem mondta, hogy jó dolog lenne a tömeges migráció.

Türk Tanács: belátom, hogy röhejes - egyszer kiátkozom az iszlámot, utána pedig testvéri népnek nyilvánítok muszlimokat :-)

Mit nyomnak el, részletezd már, és hogyan? - ne tettesd hülyének magad, ott, ahol a Kedves Vezető állandóan keresztény országról beszél, s meg kell nézni, mi van az oktatásban, "kultúrpolitikában", NAT-ban, stb. (Elnyomásról beszéltem - nem tiltásról, bebörtönzésről). Neked nem hiányzik a nyilvánis hitvallás, hogy mi lett a “Csuhások! Térdre, imához!” csapatból ennyire hívő keresztény?
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
Geo_ 2021.04.28 10:17:10
@jotunder: van annyi barátod, hogy bekapcsold (bekapcsoljátok) az előzetes moderációt, akárhányszor megjelenik ez az őrült...
(nálam eddig egyszer tette - azt persze nem tudom, hogy orvosi és/vagy bírósági eset-e)
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
Geo Az előválasztásról: ONLINE! 2021.04.21 10:43:10
Bréking nyúz:  Őszig meghosszabbítaná a kormány a veszélyhelyzetet  Már csak ezért is: ONLINE előválasztást!..
Geo 1/3 - 1/3 - 1/3 2021.03.22 16:17:41
Az ellenzéki előválasztás – és néhány kérdés hozzá Az országnak harmada érte, harmada ellene gebed – s akikért szól, azok mit sem tudnak róla… A korábbi évekhez képest nagyot lépett a 6 ellenzéki párt, amikor eldöntötték, hogy mind a 106 egyéni körzetben csak egy közös jelölt indul, közös lesz a…..
Geo_ 2021.03.28 16:01:37
@nincs1agy: Úgy ismétled önmagad - mintha közben nem is szóltam volna.

Mondjuk, ha ez alapján ítélne a nép a járványkezelésről, akkor már kapára-kaszára fogott volna:
tinyurl.hu/TyLL/

Nagyon jól tudom követni a Czeglády ügyet - ha máshonnan nem, akkor a megnyert sajtó- és helyreigazítási perekből :-)
(De kérlek, ha azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek - akkor ne Budai Gyulára hivatkozz)

A topik "házigazdájaként" nem kívánok élni az utolsó szó jogával - s természetesen átadom az utolsó szó jogát, ha nem tudunk továbblépni :-)
Geo_ 2021.03.28 23:32:40
@nincs1agy: nem tudom, hogy mi történt ott mostanában, miért kérdezed - azt látom, hogy elég pocsékul állnak
tinyurl.hu/TyLL/
Geo_ 2021.03.30 09:21:44
@nincs1agy: Csak Kaliforniát nem értettem - ott még Orbán Viktort is kiszavaznák a Demokraták :-)
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Geo_ 2021.03.29 09:24:12
@Ron Vibbentrop: má mé lenne "teljes tévedés"?
Geo_ 2021.03.29 10:10:41
@chrisred: semmi gond, ha valaki ad egy pontos definíciót - a "teljes tévedés"-en akadtam fenn...
Geo_ 2021.03.29 19:25:22
@AdvocatusDiaboli: és te most nem fontoskodsz?

akartam írni. Azután letettem róla. Hiszen a lényeg mégis csak az, hogy egy értéksemleges kifejezésből fabrikáltak egy, a magyar népesség egy részében valóban pejoratívvá vált szót.
   Ma  a sokadik generációs hülye Constaninovits Milán esett neki Tóth Krisztinának, tegnap a liberálisokat az irracionalizmus felszámolásával vádoló, ergo komplett idióta, Kovács Gergő előtte pedig a nyíltabban nyilas Joó István. Nagyon várom, hogy a bécsi egyetemistaként muszlimok és melegek…..
Geo_ 2021.03.22 20:47:28
A népszavazásoknak – vagy éppen azok blokkolásának – nagy szerepe volt a politikánkban. „az ügydöntő és a többféle joghatású népszavazás … gyakorolhatóságát, a képviseleti demokrácia keretei között, újra kell gondolni[i]”- fogalmazzák meg mindazok, akik a NER utáni politikai rendszerről elmélkednek...
Geo_ 2021.03.17 23:53:14
@nincs1agy: a népszavazásokról van szó - ellenvéleményt nem olvastam. Ahogy szerintem te sem igazán a témához szólsz hozzá

De akkor legyen ez a példa. El tudnánk-e dönteni szavazással a kérdést, hogy FGYA-nak igaza van-e vagy sem? Hiszen valójában az alap kérdést sem tisztáztuk. Te azt mondod, hogy a számára nem tetsző újságírók eltiltátását - a mandiner egyenesen úgy tálalta, hogy "eltiltaná foglalkozásuktól a jobboldali újságírókat", Nekem nem kenyeresem FGYA - de ő azt mondta, hogy

„Azt gondolom egyébként, s ebben én radikálisabb vagyok, mint a többség, hogy azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélek, aki ott van a TV2-nél, aki ott van az Origóban, akik szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényt állítanak, akkor én őket időre eltiltanám a foglalkozásuktól, én eltiltanám a hivatásuk gyakorlásától. Mert újságírónak lenni, médiaszolgáltatónál dolgozni, az egy közfeladat, az egy köztájékoztatási feladat. És itt nem a véleménycikkekről beszélek, hanem a magyar állam által fenntartott és finanszírozott hírportáloknak az uszító propagandájáról beszélek. Foglalkozástól eltiltás. De ebben sokan nem értenek egyet velem, nekem vitám van sok mindenkivel.”

A valódi kérdés pedig az, hogy mi legyen a tudatosan uszítókkal, rágalmazókkal, hazugságot terjesztőkkel - és ehhez kapcsolom azt is, hogy állami (vagyis: közösségi!!!) pénzeken milyen médiát támogassanak.

Ha nem tévedek nagyot, akkor ez a probléma gyökere - s akkor erról már lehet egy társadalmi-szakmai vitát indítani. S akkor szerintem el lehet jutni oda, hogy a TV2, Origó - de soroljuk mellé az RTLKlub-ot, Telexet, hvg-t - a piacról tartsák el magukat (olvasók, céges hirdetők), legyen egy kör (kulturális, művészeti) melyek kapnak közösségi támogatást. De ha a kormány hirdet - mert vannak valóban közérdekű témák - akkor ne pofára, hanem valós értéken hirdessen (pl: elérések száma, ne pedig pártszimpátia alapján.)

S igen, nehéz a vélemény és a szándékos hazugság közt különbséget tenni - de a helyreigazítási/sajtóperek azért azt mutatják, hogy nem lehetetlen. S ekkor elképzelhetőnek tartok egy progresszív szankcionálási rendszer, hiszen kibukik, hogy hol, kik hazudnak a legtöbbet - s akkor lehet, hogy a gatyáját is ki kell fizetnie, vagy éppen ha a médium nem teszi meg, akkor akár bírósági (vagy szakmai etikai bizottsági) döntés is lehet az említett ideiglenes letiltás.
Geo_ 2021.03.17 23:54:56
@andras_1: ha csak nem arra gondolsz, hogy a valódi diszkusszióhoz valódi nyilvánosságra van szükség.
Geo_ 2021.03.18 16:04:52
@nincs1agy: Az lenne idealizmus, ha valami tökéletes megoldást keresnénk - de ez nem jelenti, hogy valamennyire ne közelítsük.
A mai felfogás szerint amúgy ellenzékinek minősülne az akkori Origó és az Index, hiszen nem a toták kormánypropagandát nyomta. Úgyhogy az a kérdés, azt tartanánk-e normálisnak, hogy kormányváltás esetén ... de nem részletezem, itt vannak a számok
mertek.atlatszo.hu/allamihirdetesek/

Szubjektív - de nem teljesen. S persze, nincs tökéletes megoldás, hiszen egy ügyes publicista ügyesen tud elhelyezni echte rágalmakat véleménybe csomagolva - de azért nem kellene lemondani arról, hogy létezzen v.miféle fact-check s legyen felelőse a kimondott hazug szónak. A hazugság terjesztése =/= a szólásszabadsággal, ez nagy tévedés - elvileg a mai törvények is büntetik ezt, ld. helyreigazítási határozatok, sajtóperek.
Egy friss példa: www.facebook.com/peter.kreko/posts/10159185971988838
De ugyancsak fekete pontos a Mandiner eredeti állítása, amikor úgy tárgyalta az ügyet, hogy "Fekete Győr eltiltaná foglalkozásuktól a jobboldali újságírókat" - mert ez nem igaz.
De van persze példa a másik koldalról is - amikor Kórozs Lajos 10 halottal utazta körbe a médiát, miközben csak 1 eset volt; vagy tán melítésre sem méltóak a szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, netán félmondatok. (Ugye, klasszikus eset az ösződi beszéd - de a technika azonos, amikor Orbán azt mondta, hogy "már novemberben tudtam, hogy..." - s erre ráugranak az ellenzék részéről, hogy akkor miért nem tett semmit a járvány újabb hulláma ellen - közben ő a vakcina-ellátásról beszélt.)
Amúgy: nem tettem le a garast, hogy feltélenül parlamenti törvényt kell hozni - de ha már itt tartunk: ha mondjuk 2/3-os az a többség, akkor simán beírhatja az alaptörvénybe - s máris kuss van az AB-nek :-)

Úgyhogy: nagyon nem a szólás/véleményszabadság korlátozásáról van szó.
Épp azon agyaltam, hogy mennyire fals dolog a népszavazást a demokrácia kitüntetett eszközének használni e kies hazánkban, amikor – vitakultúra, óh – egy igazán lényeges kérdést kaptam a posztom alá:..
Úgy tűnik, a dolgok fent dőlnek el - pedig nincsen "fent" alapok és tartószerkezetek nélkül...
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
     "És ha utunk arra vezet, tisztelettel emeljük meg a kalapunkat a normális társadalmi berendezkedést még valamelyest őrző, a liberalizmusnak és az LMBTQ-ideológiának ellenálló Oroszország nagykövetségének épülete előtt, az amerikai követség és az amerikai zászló láttán pedig ökölbe szorul a…..
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
Geo_ 2021.01.12 09:38:08
@jotunder: SZVSZ nem a liberális demokrácia - hanem a liberális elvek vadhajtásairól van szó, amikor magukra nézve korlátlan szabadságot követelnek. Ez azonban csak akkor érvényesülhet, ha övék a hatalom, nem korlátozza őket senki.

A liberális demokrácia nem annyira liberalizmus + demokrácia, ahogy Kis János szeretné (az óhaj részemről is meg van), hanem elsősorban egy intézményrendszer.

Akikról írsz - elvetik a demokráciát, amit leegyszerűsítve valamilyen közös döntésnek nevezhetünk, hiszen nem fogadják el mások igazságát, még csak mások létezését is nehezen.
Geo_ 2021.01.12 09:48:42
@Geo_: Megjegyzés: az un woke kultúra hívei is negligálják a demokráciát.
Geo_ 2021.01.13 16:48:31
@látjátok feleim szümtükkel: valami mentség mindig kell... Ritka alkalom, amikor a mai világban van értelme egy fideszhívővel vitatkozni - nem ez a jellemző.

Én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy emlékezzem a végső érvre a 2 világrendszer összehasonlításakor: de hát Amerikában verik a négereket...

De ez amúgy biztosan ott van az elviselhetőségen belül - amikor egy vezető uszít vagy hazudik, azt már nem szabad megengedni. De a FB előbb tenné ki Orbán v. főemberei szövegére a "fake" megjelölést, mint egy magyar hatóság/hivatalos szervezet :-)
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
Geo_ 2020.12.12 16:57:54
@_Alex__:

Igazad van - de azért ne engedd a gyerekeidet a konnektorral játszani, ne a savra önts vizet és ne vízzel oltsd az elektromos tüzet...

(S azért ne túlozd el: szerintem nem lenne túl nagy veszteség a világnak - de nem Gödény haláláról beszéltem.)
Kétmillió magyarnak ennyi jut: élelemre szűk 1,5 euró, ha éppen erős napja van a forintnak. (Már rég volt.) A KSH szerint havonta fejenként 27 100 forintot költöttek átlagosan a magyarok élelmiszerekre és nem alkoholos italokra -- ebből a kereseti statisztikákkal, termékenységi rátákkal, a…..
Geo_ 2020.12.08 11:26:29
OB ismeri a strat. mnmt eszköztárát - de arra használja, hogy igazolja ura és parancsolója, a Nagy Király, a "legfelsőbb szuverén" politikáját. Az, hogy egy úgynevezett stratégia legfontosabb célja az, hogy biztosítsa a szuverenitást - bullshit, a korlátlan politikai-gazdasági hatalom megideológizálása.
Egyrészt ma egyetlen ország sem lehet abszolút módon szuverén, (tán még É-Korea sem), hiszen vagy együttműködésre vagy elzárkózásra vagyunk ítélve, s a geopolitikaitól kezdve bármely területet vesszük, a stratégiai kérdések nemzetközivé váltak. (Érdekesség: ezt GG is mondta). Lényegében u.erről van szó, amikor a szubszidiaritást állítjuk előtérbe: ez alapján viszonylag könnyen megállapítható, hogy mi az, amit csak globális, országos vagy éppen önkormányzati szinten lehet/érdemes megoldani.
Amikor azzal zsonglőrködnek, hogy a közjó az a nemzeti függetlenség minden áron - mert így értik a szuverenitást - azt leplezik, hogy tényleg a mi döntésünk, hogy kihez-kikhez akarunk tartozni. A papír sok mindent kibír - így pl. azt is, hogy egyszerre vagyunk az EU piac részesei, ugyanakkor jó kapcsolatokat "ápolunk" az oroszokkal, kínaiakkal. Azt hisszük (ill. Nagy Szuverénünk) azt akarja elhitetni, hogy ez működőképes - pedig csak kiszolgáljuk őket, hisz országként csak addig vagyunk érdekesek, amíg az EU tagjai vagyunk. (Nem tartom őket annyira hülyének, hogy ezt ne látnák - de eközben Nagy Szuverénünk bebetonozhatja saját hatalmát itt, ezen a kis K európai szemétdombon. Csak a mi kis díszkakasunk azt felejti el, hogy a beton szemétdombon - egy idő után még kapargatni sem lehet.)
A szereplők közül OB, GG egyértelműen Orbán Viktor csicskái - Stumpf, Navracsics, Lázár pedig bűnsegédi bűnrészesei. Mert pl. hiába lehet kiolvasni/kihallani, hogy ezek az utóbbiak nem vinnék kenyértörésre a dolgot, pl. nem vétóznának - de ezt kimondani már gyávák. ß@rok, na!
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
Geo_ 2020.12.03 09:43:00
@jotunder: ráadásul az extasy még nem is bizonyított, pandémia szabályokat sértett már Orbán és Gulyás Gergely is - úgyhogy nem is értem, miért nem hagyták legalább az út szélén, s miért lökték az árokba :-) 3:) - ha már ugye, az értékrendről van szó...
Íme először is a világ hatékonysági (és az ezzel nagyjából szinkron jóléti) állapota történeti kitekintésben:       _________________________________________________ Aztán a kritikus differenciálódási időszak lebontva régiókra: Lehet itt mindenféle kifogást, magyarázatot és…..
Ha azt a rendszert keressük, amely a leginkább kedvez a döntésképes, innovatív, a kis közösségtől egészen a Föld nevű bolygóért is felelősséget vállalni kész felnőttek tömeges „előállításához”, akkor ez a liberális rendszer. Ha azt a rendszert keressük, amelyben nem az égiek, vagy a hatalmasságok…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..