Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geo_

381 bejegyzést írt és 1970 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenntartói irányítás nem sértheti a felsőoktatási intézmény – a képzés és kutatás tudományos tárgyával és tartalmával kapcsolatos kérdések tekintetében biztosított – önállóságát. Tisztelt kuratórium! El tetszettek ezt valaha olvasni? Jelenleg tehát Palkovics László gyakorolja az összes…..
       Hayek a Szabadság alkotmánya című műve volt a thatcherizmus bibliája. A brit konzervatívok szent könyvének utószava volt a híres esszé: Miért nem vagyok konzervatív? Csak miheztartás végett...       Burke Ödön, a konzervatívok Jézus Krisztusa, alapvetően liberálisféle whig volt, dehát a…..
Geo_ 2020.09.17 18:17:53
  "It can't be common for four hours of Chekhov in Hungarian to bring a Western audience to its feet, but such was the case July 13 at ' 'Three Sisters,'' performed by Hungary's Katona Jozsef Theater at the Old Vic. The five-minute standing ovation honored a production of rare emotional richness…..
Geo_ 2020.09.10 09:07:47
@jotunder: (Be is tudtál menni - vagyis a darabot is láttad? Nagyon élő és megrendítő volt - közben olyan poénokkal, hogy többször kiment az utcára, beszélgetni a turistákkal, stb...)

Van két, számomra meglepő dolog:

1. Nem nagyon hallom azt az érvelést, hogy a szenátus jog- és hatáskörének az elsöprése ellenkezik az alap- és a felsőoktatási törvénnyel, az SZFE kuratórium létrehozásáról szóló törvény sem ad erre felhatalmazást

2. A nagy sietség. Máshol szépen, fokozatosan léptek - előbb kerestek egy megfelelő rektort, azután "kiépítették" a szenátust, majd azután jött a kuratórium.
Geo_ 2020.09.10 17:03:42
@káBéla: talán most vették észre, hogy ezt az egyetemet még nem nerizálták... 3:)
       Az Alapjogi Központ nevű állambiztonsági szerv, keszuljetek.hu néven szólítja fel a fajmagyarságot arra, hogy készüljön.         "Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra…..
Geo_ 2020.09.05 07:14:42
@jotunder: Valószínűleg készültek a kötcsei piknikre - de ha már készen volt az anyag, nem akarták kidobni...

Ráadásul közben tán fel sem tűnik, hogy szépen visszavonták az egész beutazási stopot...

Viszont ott az SZFE, lám, tényleg meg kell védeni...
       A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.      A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti…..
Geo_ 2020.08.31 08:31:25
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: ha ketrecbe tudod zárni őket, akkor igen
Geo_ 2020.08.31 11:13:27
Geo_ 2020.08.31 17:47:28
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: ez történt Gyurcsánnyal, adott volt egy alkalmas alany, adottak voltak a lehetőségek s volt hozzá elszánás. (Természetesen a győzelem után az első dolog volt bezárni ezeket a lehetőségeket.)

De ez igazán élesen az USA-ban látható.

Hazai viszonyokra visszatérve: pusztán belülről nem leteríthető a vad - ügyészség, parlament a zsebben.
         Amikor román politikusok Tricolorullal nyomatnák tele Székelyudvarhelyt június negyedikén, azért teszik, mert úgy gondolják, hogy a szerencsétlen román választópolgárnak legalább lesz egy kis öröme abban, hogy valaki mást basztatnak helyette.       Amikor magyar politikusok alapvető jogot…..
Geo_ 2020.05.20 09:50:38
@kemény keleti kommentelő:
Jaj, dehogy gonoszok - ha az emberi jóság és szolidaritás hozna több voksot, akkor ők éppen olyanok lennének. De hogy érdmes volt, a kommentekből látszik.
mandiner.hu/cikk/20200519_a_fidesz_a_mai_napon_betiltotta_a_transznemuek_jogi_nemvaltoztatasanak_lehetoseget

Azt persze nem tudom eldönteni, hogy gonoszság helyett g.ci módon kiszámítottak vagy kiszámítottan g.cik-e.
Geo_ 2020.05.20 15:41:05
@kemény keleti kommentelő: amit írsz, abban igazad van - s írtam is ilyesmiről
geo1.blog.hu/2017/04/29/kormanyprogram_5_perc_alatt

S nem a népszerűség - azt le se ß@rják, hogy számodra vagy számomra népszerűek-e: a lényeg a választó tömb megtartása. S amíg nyugodtan írhatják, hogy a fenti poénban elrejtett valamit 98 %-ban teljesítették, beleértve, hogy "ösztönözték" a MANYUP tagokat a visszalépésre - addig nincsenek is veszélyben. Amíg ezek a kirekesztések nem válnak diszjunktívvá ( :-) Ha jól értem a fogalmat, mert erre keresek valami hétköznapit, hogy a sok megsértett, megalázott csoport elégedetlensége miért nem áll össze)
Geo_ 2020.08.24 15:03:58
@kemény keleti kommentelő: inkább a fordítottját érzékelem ebből: mindenki képviselje a saját sérelmeit. (ld. Gulyás Gergely).

Azután pedig ott a nagy különbség a polgárjogi harcos - "Mindig a többségi társadalom az, amelyik tud érdemben tenni." - s elítéli Bogdánt, aki (ideológiailag) kevésbé felkészülten, de napi szinten tett egy adott kis közösségért.

Te hol látod, hogy kezd összeállni valami?
Az élet legtöbb eleme kezd visszatérni a normális kerékvágásba, még akkor is, ha a vírus hatását továbbra is nap, mint nap érzékeljük. A politika sincs ezzel másképp, szép lassan végéhez közeledik az az időszak, amikor kizárólag a vírus okozta problémák kezeléséről szóló kommunikáció lebegett a…..
Geo_ 2020.08.20 17:15:39
@diktatúrarettegő: de kutyaf.sza ahhoz képest, amivel a szokik, (na jó, arányaiban döntően ők, és a kapcsolati hálójuk) a rendszerváltás kori privatizációt lezavarták.

Na, erről kérdezd Martonyi Jánost

Média: eleve az övék volt a MaNem, a HírTv, az egyik országos rádióadó - s elfoglalták az összes közszolgálatit. Mihez kellett még a pénz? Vagy csak viccelni tetszik?
Geo_ 2020.08.20 19:43:55
@Quercus Maximus: a kicsihuszár az, aki Sanghajban látogatott
Geo_ 2020.08.20 19:49:28
@diktatúrarettegő: a Martonyi, Simicska szálat ügyesen ejtetted
        A kedves Olvasó nagyon csúnyán néz rám, kicsit feszültnek is tetszik lenni, azt a kisbaltát tessék szépen letenni, nagy levegő, mindjárt más. Ez most egy ilyen poszt lesz, nem fog tetszeni, nem kell, hogy minden tessék.        Én írom a posztot kedves Olvasó, ne tessék beleszólni. Hogy nem…..
Geo_ 2020.08.09 15:06:21
@mafi mushkila: @Hölderlin ist ihnen unbekannt?: @Podvinecz Marsall:

Az ilyen szép fejtegetések után jön a gond, a napi aprómunka. Mert nem ellenzéki médiát kell csinálni - hanem egy hiteles hálózatot, mely leér minden kis helyre. Ha van 22 e szavazatszámláló, az nem csak azt jelenti, hogy megelőzhetőek a nyílt csalások, hanem azt is, hogy vannak olyen emberek, akik tudnak segíteni az előválasztásokban, vagyis az ellenzéki hálózat nem szűnik meg a megyei jogú városokban.

@jotunder: órákig tudnék érvelni Gyurcsány mellett - de nincs értelme. Egész máshol látom a hibáit: el kellett volna két minisztere lemondását. (Veres János nem kérte, Petrétei igen), valamint arra építenie a DK-t, hogy azok pártja, akik először "elmúlt tizenhatéveztek".

Nem nagyon van senkinek joga megkérdőjelezni a DK, LMP, stb létét - attól pedig senkinek se kell tartania, hogy GYF lehetne az ellenzék vezére. De ha tényleg az van, hogy többeket taszít mint vonz (ezt 18-ban nem tudták pro/kontra kimutatni, akkor akad még megoldás.

1. "elvi" állásgoglalás a nép asztalánál (társadalmi parlament? ellenzéki kerekasztal?), hogy a pártok elnökei nem lesznek képviselő jelöltek.
2. Ez a 4-5 pártvezér kiválaszthatja, hogy melyik EVK-ban kíván indulni, de a listán nem szerepelnek.

S azért is kell(ene) még az idén megoldásra jutni, hogy 21 ne erről szóljon
Geo_ 2020.08.09 18:09:18
@AdvocatusDiaboli: sok igazságod vagyon... De azért:

Pl. hogy kivonul-nem vonul: ez egy Bruckéhoz hasonló harci felhívás - én sokkal fontosabbnak tartom, hogy átgondolt, egységes legyen a politizálás és a kommunikáció. Mert nekem az is belefér, ha ésszel részt vesznek a parlament munkájában - pl. amikor Orbánt interpellálják. De az már nevetséges, amikor módosítókat, törvénytervezeteket fogalmaznak meg...

Azt szokták mondani, s ez igaz is, hogy nem a választáson lehet egy rezsimet megbuktatni, az csak a dolgok szentesítése. Ugyanakkor feles törvényekkel is sok mindent el lehet érni - igaz, nem lenne olyan szép és elegáns, mint ahogy amúgy szeretnénk. (Kell 1 fő ügyész és 1 fő orsz. tisztifőorvos). Természetesen az utolsó pillanatig képesek lesznek törvényt módosítani, ha veszélyben érzik magukat. Tudom, a bilibe lóg - de ha pl. egy arányos választási rendszert fogadnának el, az azt jelenti, hogy a jelen szisztéma szerint 2/3-os bukásra állnának...
         A "Frageverbot" avagy a "kérdéstilalom" Wagner Lohengrinjéből származik. Elsa ígéri meg Lohengrinnek, hogy soha sem fogja megkérdezni tőle azt, hogy honnan származik.        A hálózatelmélet egyfajta Lohengrin, ahol mi vagyunk Elsa.  Megjelenik a csodálatos fogalom, a skálafüggetlenség,…..
Geo_ 2020.08.08 10:09:11
@capacete: ezzel bizonyították, hogy jó az ATP ranglista helyzete :-)

Én Csermely Péteren keresztül ismerkedtem meg a témával - s azt találtam, hogy nagyon jó eszköz alapvető társadalmi struktúrák leírására is.

Engem nem zavar, hogy próbálkoznak, hogy mire alkalmazható még ez az eszköz. Ami biztos, korábban nem álltak rendelkezésre nagy elemszámú minták és azt feldolgozni képes eszközök.
Geo_ 2020.08.08 15:44:06
@jotunder: thx, akkor csak annyit, hogy akkor hogy nevezzem magyarul a soc.net.theory-t, hogy ne keveredjen a hálózatelmélettel.
Geo_ 2020.08.08 16:20:44
@jotunder: jól hangzik - csak mi voltunk előbb, a társadalmi/szociális hálózatok elméletével, ezért nektek kell változtatnotok, mert különben lehozom a hangfelvételt, amelyen ...... :-) :-)

(Mostanában nem akaródzik irkálnom, de ígérem, kiteszem a megkülönböztetést.)
        Dalibor Rohac, aki  Ronald Reagan kedvenc think-tankjének az American Enterprise Institute-nak a resident scholarja, és a thatcherista Institute of Economic Affairs fellow-ja, írt egy cikket Orbánról a National Review-ba. Nosztalgia ON a National Review-val is a rendszerváltás idején…..
      Nem elhanyagolható esélye van, hogy az index.hu-val együtt a blog.hu-t is beszántja a rezsim. Abban bízom, hogy ez nem fog bekövetkezni, hogy marad az Index és marad a Vincent is, de ez most olyan fifty-fifty környéke lehet.      A posztokat Kettes lementette, és van egy…..
      Az Országútban jelent meg Falusi Márton: Mi a bajom a magyar irodalommal?- című írása. A cikk címe Kálmán C. György 1989 szeptemberében, a 2000-ben megjelent, Mi a bajom Nagy Lászlóval? -címmel megjelent szövegére utal. 1989 szeptemberében már egy amerikai kollégium nyolcadik emeletén laktam.…..
Geo_ 2020.07.21 11:33:23
@jotunder: Csoórival szerintem nehezebb a helyzet. Arra emlékszem, hogy a 80-as évek végén, de még a tényleges rendszerváltás előtt meghívtük egy Bp közeli kisvárosba - másrólsem beszélt, mint hogy itten vérnek kell folynia... Szerintem ő is, Csurka is, nagyon-nagyon elfáradtak mentálisan 90-re...

De ez itt off.
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
Geo_ 2020.07.19 17:03:24
@jotunder: ugyanis az állampolgárok összessége a népszuverén.

Ezért támogatnám a belga mintát - kötelező részvétel - s ez megoldaná K.B. problémáját is.

(Amúgy volt egy reális aggodalom az amúgy csacska szösszenetében: a jövő figyelembevétele.)
    Értelmiségellenes pogrom készülődik Budapesten, olyan szokásos magyari pogrom, amibe direkte senki sem fog belehalni, de közvetetten azért franc se tudja.    A kormánypárti ultrajobb zsidóvért akar inni, de ez nem illik bele az orbáni narratívába. Szeretik a kamatot, állandóan hosszabbra írják…..
       Törzsünk sámánja Kásler Miklós ma bejelentette, hogy Prof.Dr. Árpádházy Árpád  dinasztiája 4500 éve alakult ki Afganisztán északi részén, és ezt egy olyan cikkre alapozza, ami a Nature Group által kiadott European Journal of Human Genetics-ben jelent meg pár napja. A cikket szemrevételezve…..
Geo_ 2020.07.12 08:55:22
@jotunder: jól értem, hogy 1, azaz egy árpádházi király DNS-éből vonták le a következtetést?
Geo_ 2020.07.12 09:08:30
@jotunder: ki a másik?
         Navracsics Tibor írt egy olyan cikket az Országútba, az Európai Unió mi vagyunk, ami a modern magyar kereszténydemokrácia alapírása lehetne. Attól tartok, hogy az általunk gyakran "navracsicskáknak" nevezett ifjoncokat fogják ezért ráuszítani.        Én egy olyan országban, ahol így…..
Geo_ 2020.07.07 10:33:42
@mafi mushkila: egyetértek - ugyanakkor a NER filozófiája, hogy "Aki nincs velünk - az nincs is."
Geo_ 2020.07.07 10:43:38
@Érvsebész: Tehát az a baj, hogy az ún. ellenzék az egyébként sarkig kitárt szívvel feléje masírozó Navracsicsot visszazavarná.

Ezt írtam volna? Akkor nagyon rosszul fogalmaztam.
Geo_ 2020.07.07 17:44:39
@mafi mushkila: nem tudom, mi következik. Valószínűleg nem fogják Navracsicsot kirúgni - ha valaki rákérdezne Orbánra, majd megjegyzi, milyen sokszínű a Fidesz...
A gránit lassan porlik - de azért...
A járvány „felvezető szakasza” a nyár elejére lefutott. Megpihenünk, de mivel ma sincs vakcina, továbbra sem lazíthatunk. A második fordulóra várunk. Ebben az átmeneti helyzetben kérdeztük a kormányzati tájékoztató szeánszok fejét, a Miniszterelnökséget vezető minisztert: mennyire tartós a siker?…..
  "  Mi vagyunk az egyetlen megmaradt, keletről nyugatra indult nép. Maradványok vagyunk, egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai, akik bejelentkeztek a túlélésre. (Orbán Viktor nagykán)"    Szeretném megjegyezni, hogy egyre inkább etnikai kisebbséginek érzem magam,…..
Geo_ 2020.06.13 11:00:51
@jotunder: ha már: a szlávok keletről, vagyis a sztyeppékről érkeztek Európába, mintegy 500 évvel előttünk. Igaz, lovas íjászatban sehol se voltak - de ők tanították meg a földművelést az ideérkezőknek.

Egyes parasztoknak nem terjed eddig a figyelme...
A határon túli magyarok választójoga hosszú évek óta vita tárgyát képezi. Támogatói és ellenzői más-más szempontokat tartanak fontosnak a kérdésben, így gyakran meglehetősen parttalan a csatározás. Trianon századik évfordulója kapcsán – ha marginálisan is – ismét napirendre került a téma...
   "A szerző szája íze szerint válogatott adatok, hiányos szakirodalmi feldolgozottság, manipulált tárgyévek, az olvasó véleményét befolyásoló, tárgyhoz nem tartozó kommentárok, és összességében lusta és rossz tudományos tevékenység jellemzi a munkát. Az, hogy a kötet magyar és német kiadása…..
Geo_ 2020.05.21 14:26:09
@jotunder: Valuchnak lemoshatatlan bűne van:
1988 és 1991 között a Soros Alapítvány ösztöndíjasa volt

Ne mérgelődj - ha szórakozni akarsz, akkor www.facebook.com/mrazagostonnezopontja/
Az Egyesült Királyság Plymouthi Tengeri Laboratóriumának kutatói mesterséges intelligenciának tanították meg az óceánból származó hulladék azonosítását. A gépitanulás-modell szemét „reményében” szkenneli le a vízfelületeket. Az Európai Űrügynökség (ESA) két Sentinel-2 műholdja összeszedi a Föld…..
Geo Ide figyelj, Nagy Testvér! 2020.05.19 20:44:43
Ide figyelj, Nagy Testvér! [i]![ii]   Engem azután tetszés szerint figyelhetsz – ha te is teljesíted a kívánságomat...
         Lehet, hogy az Olvasó tőlem fogja megtudni. Megszületett az orbánista Élet és Irodalom, a társutas értelmiségiek lapja, az Országút.         A heti Országútban jelent meg Hörcher Ferenc professzor vezércikke Hasadni fog-e Európa címmel. Hörcher Ferenc a rezsim egyetemén kapott…..
Geo_ 2020.05.17 14:38:33
@HaFr: @jotunder: igen, végül is csak a tudománynak, közétenek ártott - pl. amikor zúg a Magyan Nemzeti Identitás Über Alles, ebben a közegben kifejezetten üdítő a szubszidiaritás említése. Ahhoz már nagyobb jóindulat kell, hogy "a régi Európa kiváltsága, hogy meghatározza, mit jelent a demokrácia vagy a jogállam fogalma" arra kíván-e utalni, hogy mi akartunk ehhez az Európához csatlakozni.

De illetlen szavak akkor szokták elhagyni ajkimat, amikor indokolatlanul neolibeznek (Pogátsa & Vo) - vagy amikor a liberalizmussal, liberálisokkal szembeni kritikát terjesztik ki a liberális demokráciára is. (megkérdőjelezhetetlennek tekintenek – ilyen elsősorban is a liberalizmus ideológiája: mintha nem lennének konzervatív, zöld, szoc. pártok és ideológiák).

De hát Báncsák Krahácsot Schöpflin szájából sem lóg ki a böllérkés - s lehet, ma már ez is egyfajta érdem.
    "Az a kérdés, hogy a németek otthon érezhetik-e magukat a hazájukban" - mondta a Führer, majd azon kezdett merengeni, hogy vajon ez egy olyan ország, "ahol egy kisebbség rendszeresen rá tudja kényszeríteni az akaratát a többségre". "Az nem fordulhat elő, hogy a többségnek idegennek kell…..
A sokszor emlegetett, áldott vagy szidott közgazdasági értelmű PIAC eléggé más mint az a kis standokon halmozott árukat megjelenítő kép, amit legtöbbünk számára a szó felidéz. Először is belátható, hogy nem a hagyományos falusi életmódhoz kötődik, hanem városi jelenség. A hagyományos falusi…..