Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaktusztea

4 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A nagy rossz érzés Sokan úgy érzik, hogy kizökkent a világ. És itt most elsősorban nem a konkrét eseményekre, a Brexitre vagy Trump megválasztására gondolok, hanem a növekvő általános rossz érzésre. A világ egyre bizonytalanabb helynek tűnik, növekvő erőszakkal, fokozódó instabilitással. A jövő…..
Terjed az egyelőre csak „PRK-szindrómaként” emlegetett, súlyos feledékenységgel és nyilvánvaló tények letagadásával járó tünetegyüttes. A szakemberek annyit is megállapítottak, hogy a jelenség összefüggésben áll az Európa felé tartó tömeges migrációs hullámmal. A…..
  Idén lesz a harmadik évfordulója, hogy a Milla először demonstrált október 23-án. 2011-ben a mozgalom lendületben volt, friss volt, azt lehetett hinni, hogy van terepe egy olyan civil önszerveződésnek, ami alternatívát mutat nem csak a Fidesszel, de a régi, önmagukat baloldalinak…..
kaktusztea 2014.10.22 17:11:13
@hanta boy: igaz, az LMP-t kifelejtettem. Thnx.
okak szerint a Gerald Ford és Jimmy Carter között folyó választási küzdelem is élmény volt a jelenlegi magyarországi kampányhoz képest. Holott tudnivaló, hogy az amerikai választók nem Ford beszédén rágták le mind a tíz körmüket, és nem is Carter szereplése során akadt meg…..
kaktusztea 2014.03.11 13:42:01
@eßemfaßom meg áll: látszik, hogy nem vagy tisztában a választási rendszerrel. Az aláírásgyűjtés sok szempontból nehezebb volt a kopogtatócéduláknál is. Akik bekerültek listára ismeretlenként, azok mind biznisz pártok, akik pénzért vették a állampolgári adatokat és/vagy nagy számú diákmunkással szedtek be aláírásokat egyszerű pénzügyi befektetésként.
A 4K!-ban _önkéntesek_ gyűjtöttek (akik nem kapnak pénzt) minimális anyagi háttérrel.
444.hu/2014/03/07/igy-kereshettek-szazmilliokat-a-valasztason/
444.hu/2014/03/07/bunben-fogant-az-idei-valasztas/
444.hu/2014/03/08/csalas2/
100 oldalas választási programunk 14. oldalán valóban erről van szó. A többi 99 oldal teljesen másról szól. Kattintsd ide és nézd végig...
kaktusztea 2014.02.08 23:28:03
@1001nappal: Atom gyorsan olvasol ember :)
kaktusztea 2014.02.09 20:41:00
@1001nappal: Még szerencse, hogy 100 oldalas :)
Szerintem jó lett.
Hogy néz ki egy napja egy kampányfőnöknek? Ez az, amit én sem tudtam 2013 utolsó napjaiban, mikor elvállaltam ezt a feladatot. Hétfő reggel 8-kor csörren meg először a telefon, a nyomda az, valami nem stimmel a szórólappal. Grafikust illik hívni reggel? Vészhelyzet van, úgyhogy…..
kaktusztea 2014.01.30 19:57:43
A 4K! rólunk, hétköznapi emberekről szól, ezért az egyik legfontosabb feladatunk a kampány során, hogy minél több emberrel beszélgessünk, meghallgassuk őket, elmondjuk, hogy mi hogyan látjuk a dolgokat. Erre a legjobb módszer a kitelepülés. Ezeket a kitelepüléseket mi…..
Ezen az új blogon fogunk beszámolni mindarról, amit tapasztalunk és átélünk az országgyűlési és az Európa parlamenti választásokig. A pártok választási kampányából általában csak a hivatalos nyilatkozatok, közlemények, az egyhangú hirdetések és a különböző botrányok…..
kaktusztea 2014.01.16 15:10:38
@panteon: igen, de ha el se kezded, csak belesüppedsz a "megváltoztathatatlanba", akkor soha, de soha nem lesz jobb. Nem mondom, hogy ez a tuti, de mindenképp érdemes tenni azért, hogy jobb legyen, nem csak panaszkodni.
A 4K! meg nem akar megfelelni mindenkinek. Van egy program, aszerint politizál. Lehet, hogy sikeres lesz, lehet, hogy nem, de legalább tesz, nem csak kesereg. Az meg, hogy mi fog működni és mi nem, szerintem nem állapítható meg 100%-osan egy karosszékből a számítógép előtt..
kaktusztea 2014.01.16 16:05:04
@panteon: nem konkrétan rád gondoltam, általános alanyként használtam a "te" formát. Nem sajnáltam le senkit, csak én is érzem az általános apátiát és lemondó hangulatot az embereken. Ez akaratlanul rám is, mindenkire hat. Amit mondani akartam az az, hogy érdemes erőfeszítést tenni és megpróbálni kimászni ebből az állapotból - akkor is, ha van rá esély, hogy nem sikerül.
UPDATE Az Index nevű hírportál még hisz a látványtervekben és a kivitelezői nyilatkozatokban, és erre hivatkozva egy cikkel cáfolja posztunkat. Magam is elbizonytalanodtam, hogy jól láttam-e a betont a medencében, ezért az alábbi kérdést tettem fel Dávid barátomnak, akivel…..
kaktusztea 2013.12.27 22:50:56
@zengjen a dalunk fajtárs: tüntetők alatt a Fradi B-közepet érted, akik előző nap több mint 100 rendőrt szarrá vertek és felgyújtották a TV székházat?
Csak hogy tiszta legyen..

(nem, a szemkilövés sincs rendben, mielőtt rákezdenél)
kaktusztea 2013.12.28 00:54:53
@zengjen a dalunk fajtárs: gyermekded lélek :)
„Hamár olyan elégedetlen mindenki a fiatalokkal – hiszen politikailag passzívak és különben is, kivándorolnak az országból – esetleg nem ártana megkérdezni őket, hogy ők min keresztül kötődnek ehhez a nemzethez, miben élik meg a magyarságukat. Mert ugye az ember…..
Zoon Politikon 2014 igazi tétje 2013.10.19 21:34:50
Azt a bajai időközi választások, illetve a Magyar Szocialista Párt kongresszusa nyilvánvalóvá tette, hogy a jövő évi választásokon a győztes személye teljesen másodlagos kérdés. Ha újabb négy évre kap felhatalmazást a Fidesz, akkor a demokrácia új, amorf formája születik…..
Az 1956-os nemzeti ünnepen gyakorlatilag minden releváns politikai párt tart megemlékezést, gyűlést Budapesten. (Térkép lent!) Vannak akik szerint ez nincs jól így, szerintem az ilyesmi a nem túl fényes állapotú magyar politikai kultúra pozitív oldala. Aztán, hogy mennyire kell…..
kaktusztea 2013.10.20 20:24:03
Önállóan kénytelen indulni a jövő évi parlamenti választásokon a Negyedik Köztársaság (4K!) nevű rendszerkritikus baloldali formáció, amely nemrégiben még zászlókereső flashmobokkal foglalkozott, ma viszont már pártként tevékenykedik – miután nekik sikerült az, ami az…..
Vastagbőr Így újul meg az MSZP 2013.09.23 09:01:00
A Hírhatár szocialista forrásokból (=kiszivárogtatás) úgy értesült, hogy Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc egyaránt befutó helyet kapott az MSZP országos listáján. Lendvai Ildikóban legalább van annyi tartás, hogy nem indul újra, visszavonul, Kiss…..
Huszonhat éves római katolikus értelmiségi vagyok, Budapesten lakom. Minden héten járok misére, komolyan gondolom a hitem. Teljes munkaidőben dolgozom, de szüleimmel élek, mivel így rengeteg pénzt tudok félretenni. Alig pár napja jött ki a Magyar Ifjúság 2012 kutatás, mely egy…..
Ahogy 2011-ben bevezették, Kerényi ötlete nyomán idén is megkapták az általános iskolák 5. osztályos tanulói a Nemzeti Hitvallást, a 8. osztályosok pedig az Alaptörvényt. Hoffmann Rózsa ezúttal ezt a szép levelet küldte mellé a gyerekeknek, szeretettel. (fotó:…..
avagy gondolatok a „se Orbánt, se Bajnait!”-jelenség miértjeiről: (1) a polarizálódásról, (2) a magyarországi „baloldalról", (3) az Együtt 2014 mozgalomról és (4) az alternatívákról (A cikk szerkesztett változata az Új Egyenlítő 2013. júliusi számában jelenik…..
kaktusztea 2013.07.09 12:26:05
@vantaan: kissé komolytalan, amit írsz, de ha te így érzed jól magad.. :)
kaktusztea 2013.07.09 12:46:28
@vantaan: "....de hát pont ez a cél nem szavazni, nem szavaztatni Orbán mérhető ellenzékére!"

Szerintem olvasd el még egyszer, amit írtam. A passzív szavazókat akarja az LMP elérni. Ebben mi a "nem szavaztatás"??
kaktusztea 2013.07.09 13:25:48
@vantaan: Miután hozzászólásaidból Napnál világosabban kiviláglik, hogy egy égtelen nagy troll vagy, részemről lezárom ezt a kis diskurzust :)
Prága az árvízzel küzd, percről percre posztunkban folyamatosan követjük a legfontosabb eseményeket. Vasárnap lezárták a Károly-hidat, így már csak a beavatott markolók gördülhetnek végig a világ egyik leglátogatottabb épületén, hogy egy kicsit lazítsanak a lerakódó…..
kaktusztea 2013.06.03 23:09:42
@Pistike nem komp lett: Félkegyelmű. Menj vissza homokozni.
Teltházas, nagy érdeklődéssel kísért előadónapot hirdetett az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz vasárnap délelőttre, "Merre van előre - Magyarország újragondolása" címmel egy fővárosi szálloda konferenciatermeibe. A fellépők előzetes listája impozáns volt, és bár…..
Közel a határidő, mikor az adózó állampolgárok adóbevallásukkal együtt nyilatkozhatnak arról is, hogy személyi jövedelemadójuk 1 százalékával mely civil szervezet tevékenységét kívánják támogatni. Tavaly megközelítőleg 2,5 milliárd forintot ajánlottak fel az adózók a…..
kaktusztea 2013.04.07 15:47:13
@Jó_ebédhez_szól_a_nóta: látom megvolt a background-check :)
Nincs írási kényszerem, csak akkor írok, ha úgy gondolom. Még a végén ilyen üres posztokat szülnék és az hova vezetne...

Ha kevesebbet adakoznak az emberek, akkor nem lesz Gulág-kutyatelep..?
De lesz, csak több kutyát altatnak el.
Gondolom inkább élnél a Gulágon, mint hogy kivégezzenek.
Ha ez a három megvan, akkor itt a nyár...
A Fent és Lent blog Dr. Bibó című sorozata jelentkezik. Kígyónak lábsó, magyaroknak offshore. Nyáron jól meglepett minket Dr.Bibó, amikor a csajokról beszélt nekünk - persze a maga módján -, de azért most is sikerült egy pillanatra sokkolnia a blog szerkesztőségének tagjait,…..
Ha most önök azt hiszik, hogy könnyebb betűt vetni, mint a kamera előtt állva megpróbálni átadni a tényt, hogy tulajdonképpen semmi baj nincs ezekkel az autókkal, mégsem rajongunk értük, akkor tévednek. Tiszteljük és elismerjük a Focus ST sokarcúságát, tiszteljük és…..
Tetovált lányok 7x7 2012.05.13 14:10:00
..
Renly táborában nyitunk, a katonák izgágáskodnak a mezőn, hogy mi értelme kardod csörtetni a sötétben az nem tiszta, de mit értek én a hadviseléshez. A király Catlyn Starkkal tárgyal a sátrában, csak egy testőr védi, a manusgádzsi Brienne, mondjuk Catet elnézve elég is, tán…..