Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZ. J. Imant

2 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben jó pár sajtómegjelenés volt arról, hogy a meleg férfiakat kizárják Magyarországon a véradásból. Intézményesült homofóbiáról van szó vagy az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a nemzetközileg is jól bevált gyakorlat alapján szűri ki a “rizikós” véradókat?..
Emlékszünk még a néhány évvel ezelőtti fővárosi közmondásra, miszerint mi zavarja leginkább a BKV-t abban, hogy jó szolgáltatást nyújtson? Az utasok. Úgy tűnik a BKK-t is zavarják azok, akikért vannak, ugyanis a legaljasabb utasellenes intézkedésre készülnek alakulásuk…..
Aki mostanában elvetődik a Bajcsy-Zsilinszky út Teréz körúti torkolatához, bizarr teremtménnyel találhatja magát szemben. Az Eiffel Palace névre keresztelt, nemrégiben átadott irodaházról nekem legalábbis az ókori görög mitológia rémítő szörnyszülöttje, az egyszerre oroszlán- és kecskefejű,…..
A Greenpeace - számomra mértékadó - ajánlása szerint az ökotudatos ember megelégszik olyan autóval, amely négy litert fogyaszt száz kilométeren. Nos, ennek a kritériumnak éppen megfelel az új és igen tetszetős Honda Civic Tourer, amelynek kombinált átlagfogyasztása, 3,8 liter,…..
SZ. J. Imant 2014.03.07 09:05:17
@baltazar72:

Nálunk fejletteb országokban a 80éves néni is vígan tekeri a bringát... Milyen izületi gondokról beszélsz?
Kedves Látogató, üdvözöllek a blogomon. Amint látod, ez az oldal nem tartalmaz bejegyzéseket, viszont elindítottam a weboldalam, ami sokkal több olvasni és nézni valót nyújt. Weboldalam angol nyelvű, ezért lényegében a világ minden pontjáról látogatják, és olyan helyekről…..
Jól járnánk mi fogyasztók, ha bizonyos közszolgáltatásokat, például a postai szolgáltatást és a tömegközlekedést nem az állam, hanem magáncégek működtetnék?Mely szolgáltatásokat nyújtsa az állam, és melyeket a magánszektor? Jobb lenne nekünk, fogyasztóknak, ha például…..
Az Északi-tenger partján elterülő, alig Dunántúlnyi nagyságú ország a méretéhez képest igen fejlett, sűrű és példaértékű vasúthálózattal rendelkezik. A vasútvonalak teljes hossza 2896 km, mely normál nyomtávolságú, és 2064 km hosszan villamosított. A két- vagy…..
Csak úgy, saját gyönyörűségére (meg a miénkre) tervezett új arculatot Kiss Miklós Magyarországnak és Budapestnek. Az alap természetesen az előbbi, hiszen az apropót Szent István ünnepe adja: Persze Urbanista-szempontból sokkal izgalmasabb a fővárosnak tervezett új…..
Ismét Prágából indulunk Budapestre az Orangewayssel, ezúttal viszont a különös anomália nem az lesz, hogy az út során a kerékig lebomlott a busz, hanem az, hogy milyet küldtek helyette: Idén nyáron utaztunk a párommal Prágába egy három napos nyaralásra, melyet már jó előre…..
Sok cifra dolgot hallottunk már a Wizzairről, de ennyire gusztustalan lenyúlást még soha. Naiv ügyfél keresztneve rövidítve volt a foglaláson, ezért közölték vele, hogy névváltoztatásért fizetnie kell 19 ezer forintot: Lányom Angliába utazott. 15.000 volt csak a repjegy. A…..
A hónap elején szoknyában ment dolgozni néhány svéd mozdonyvezető és kalauz az egyik, Stockholmtól északra fekvő vasútvonalon. A Roslagsbanan-vonalon dolgozó férfiak így tiltakoztak a vállalat szigorú öltözködési szabályai ellen, amely megtiltja számukra a rövidnadrág…..
Idén tavasszal, az észak-koreai atomháború paráztatás közepén egy hetet töltött a BBC a világ legorwellibb államában. Mivel az országba újságírók nem mehetnek be, "álruhában", egy hivatalos turistaúton vett részt az angol tévé tudósítója és operatőre. A disszidenseket,…..
Nem igazán meglepő a friss hír, miszerint a Mercedes-Benz közép-európai fellegvárában, Kecskeméten az Evobus Hungária lett a befutó. A nemrég kiírt 25 alacsonypadlós csuklós hibridbuszos közbeszerzésre csak a Mercedes jelentkezett a Citaro G Bluetech Hybrid típusú kocsival. A…..
Britains Got Talent tegnap. Elképesztő előadás magyar táncosoktól, az Attraction színháztól. A Csillag születikből  itthon kiestek, de Angliában óriási sikert arattak. (Tavaly Németországban a Das Supertalent döntősei voltak egyébként). Hogy kik ők? A honlapjukról…..
A napokban láthattunk először képeket az új Skoda villamosról, amelyen jól látszik, hogy a homlokfalon a fehér mellett a sárga és a zöld szín is szerepet kapott. Nem sokkal ezután jelent meg egy cikk a Borsod Online hírportálon, hogy más színű lesz a villamos a megszavazottnál.…..
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
46 évig működött nagy titokban a balatonfűzfői lőporgyár föld alatti erőműve. A mesterséges domb alatti komplexum új funkciót keress magának.Pokol a lőszergyár alatt (Fotó: Kizmus Szabolcs/Hadsz)..
Pont 60 évvel ezelőtt vetette fel a párt, hogy Budapestet szovjet mintájú toronyházakkal építsék be. Moszkva és Varsó mintájára most a pesti Duna-parton is egy Sztálin-barokk stílusú felhőkarcoló állna. Az ún. Rákosi címer egy "Sztálin-barokk" toronyházon (Fantáziarajz: Falanszter.blog.hu)..
Szombaton este Lady Gaga is fellépett azon a Stones-bulin, amin volt még rendes zenészember a vendégek között (például Bruce Spingsteen), és amit élőben streameltek világszerte, hogy aztán a koncertből kivágott, felvett videókat egyenként szedegessék le a videómegosztókról. A…..
Ez nem egy ház úszómedencével, hanem egy ház és egy úszómedence - így aposztrofálta saját alkotását Joaquín Alvado Bañón. Rendhagyó spanyol építkezés Alicantéból, David Frutos fotóival. Az építész a lakófunkciók és a víz összekapcsolására kereste és mint…..
Fotó: Mike from Budapest/skyscrapercity.com Volt egy épület a Hercegprímás utca 5 szám alatt, a Bazilika felől a második, az alábbi térképen az üvegtetős. Belváros-Lipótváros - amúgy remek - interaktív térképén az olvasható róla, hogy 1836-ban épült, a…..
A Critical Mass szervezőivel, vagyis Küküvel, Sinyával és hf-el kiruccantunk Amszterdamba és pár vidéki városba, hogy megpróbáljuk megfejteni a titkot, mitől a világ legbringásabb országa Hollandia. Nem biztos, hogy a március 15. körüli tanulmányút mindenre elég volt, de a reggeltől estig való…..
SZ. J. Imant 2012.03.27 17:48:48
@Bartoki: két éve itt élek,és pl most télen minusz 18 fok volt...hóval,jéggel,mindennel... ha szakad az eső,vagy orkán erejű szél fúj,vagy 30fok van,akkor is mennek a biciklik! a hollandok nem lustultak el,mint a magyarok...
addict A vegák jobban dugnak 2012.02.17 09:00:00
Legalábbis ezt állítja a PETA legújabb víruskampánya, melyben BWVAKTBOOM kórban szenvedő lányok mesélik el, milyen is a zöld oldal. De vajon mit takar ez a betegség? A BWVAKTBOOM (Boyfriend Went Vegan and Knocked the Bottom out of Me) szabad fordítsában kb. annyit tesz, hogy “a…..