Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AveSulla

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán a cikk megjelenési idejéből is látszik, hogy kicsit problémás újra felvenni a lépést. Mármint a folyamatosan érkező előzetesekét, amitől alaposan elszokhattunk az év első felében. A múlt héten azonban megjelent a radikálisan megváltoztatott Opera 15 első kiadása, ami -…..
AveSulla 2013.06.09 17:04:19
Haavard ismét írt egy postot a saját blogján, amiben kéri, hogy strukturált változatban (tehát nem belehányva) a 3 legfontosabb, leginkább hiányzó funkciót írjuk le. Kizárólag hármat és egy ember egy kommentet írhat. Elhiszem, hogy régebben, amikor szintén volt ilyen post…..
AveSulla 2013.05.31 16:46:05
Kipróbáltam az "új" Operát, nekem csak egy kérdésem van. Mivel új ezért újra meg kéne szokni (nincs oldalsáv, Finom görgetés, könyvjelző, szabadon változtatható kezelőfelület, wand, jegyzetek, stb., a beállítások nevetségesek a régi változathoz képest, biztosan senki nem vette észre, de ha pl a 12.15-ben jobb egérgombot nyomva tartod és elmozdítod, majd felengeded nem jön elő menü, néha jó volt, ha tévesen nyomtam le a jobb egér gombot, most ennek is búcsút inthetek, bár ez lenne a legnagyobb baj), ha új dolgot kell megszokni, miért pont az új Opera legyen?
A Firefoxot is meg tudom szokni, már el is kezdtem keresni, hogy milyen kiegészítőkkel lehet Operává varázsolni (Add bookmark here 2, FVD speed dial (még jobb is mint az Opera beépített változata így elsőre), Private tab, Tab mix plus + video download helper, adblock, flashgot, Mozilla archive format), a jegyzetek pótlására még nem jöttem rá. Jó valóban a Firefox érezhetően lassab az Operánál (az újnál és réginél is), de olyanná alakítom amilyenné akarom, és van finom görgetés (nagyon érdekes, hogy mobilon mindent finoman lehet görgetni, váltani, programot megnyitni, itt meg ezt nem tudják megcsinálni). Sokan azt írták, hogy sok memóriát zabál a firefox kiegészítőkkel, abból van elég, nem kell spórolni vele (valaki a chrome-ra is írta, hogy mindent cach-el, ez gondolom a operában is így lesz)
Az új ficsőrökről meg annyit, hogy engem - és szerintem senkit - nem fogtak meg, emiatt senki nem fog operát használni. Gyűjtőlap, minek, ott a könyvjelző (bár tudom az új Operában nincs), felfedezés, teljesen értelmetlen számomra, és ezek még csak ki sem kapcsolhatóak. Én is Google-t használok, de hogy lecserélni sem lehet a gyorshívón, az már gáz (sok értelme volt kiírni színes betűkkel, hogy google, mindig azt szeretném bámulni, nem is kérdés, hogy honnan a forráskód)
Bár szinte mindenki örült az Opera 12-nek, a végleges változat megjelenése sokak szerint elhamarkodott volt. Még a fejlesztők szerint is, erről árulkodik a napokban közzétett előzetes blogbejegyzése, ahol a szerző megjegyzi, hogy olyan javításokat kapunk a 12.01-nek elkeresztelt…..
Nagy ritkán készül jó repülőn játszódó film, klasszikus meg aztán pláne nem volt időtlen idők óta. A 70-es években az Airport hódított, a 90-es években esetleg Kurt Russellért szoríthattunk a Tűzparancsban (Executive Decision), az évezred után Jodie Foster elmeállapotát…..
AveSulla 2012.02.01 23:23:05
@csak_csendben2: Altitude
Ma reggel megérkezett az Opera 11-es verziójának végleges verziója. Verziószáma ugyanaz, mint az RC3-nak. Számos javítást és új funkciókat tartalmaz, valamint megújult a telepítő is. Ilyenek újdonságok a fülek csoportosítása, vizuális egérmozdulatok, a kiegészítők,…..