Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kit Cloudkicker

25 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott hagytuk abba a történetünket, hogy kiválóan sikerült abszolválni a forgalmi vizsgát és már csak egyetlen akadályt kellett megugrani: a közúti elsősegélynyújtási ismereteimről kellett számot adnom egy szép májusi délután. Igen tréfás mutatvány volt.....
Repülős hasonlattal, megkezdtük a gurulást a kifutópályán felszálláshoz. Letudtam a maradék három órát, majd utána eljött a vizsga reggele is és én ott álltam reggel 07:50-kor (helyesebben már jóval előtte) a parkolóban. Megint. De ne szaladjunk ennyire előre.....
Jó régóta nem írtam, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem történt semmi. Ja de, egy csomó minden történt az életemben, ami kihatással volt a jogsi szerzésre fordítható időmre és energiámra és anyagi forrásaimra is. Oktatómmal még tavaly novemberben egyeztettem, természetesen jött az üdülési joggal,…..
Még vizsga előtt vezettem egy reggelt, hogy a lábamban legyen a bugi. Alapvetően mentünk, mentünk, mentünk. Két azonnali bukós hibát csináltam, egy parkolást és egy 30-as táblát nem vettem észre. Utána még mentünk, semmi érdekes nem történt. Majd elérkezett a vizsga reggele...
Örömteli mérföldkőhöz étkeztünk, a mai órán összeszedtem 24 kilométert (20 perces késésem ellenére, őrület reggel a BKV, de erre a gondolatra a végén még visszatérünk), vagyis jelenleg 582 kilométeren áll az egyéni számlálom, azaz a jogszabályi előírásokat teljesítettem, innentől már tényleg csak a…..
Hosszú kihagyás után az eredetileg tervezett március vége helyett május közepén sikerült a vezetéshez visszatérni. Az oktatóm megdicsért, hogy három hónap alatt gyakorlatilag nem felejtettem el semmit, csak néha az irányjelzőt használni, de ha egyszer úgyis BMW-m lesz, tökmindegy, mert azokból…..
Sikerült értelmesen érkeznem mindkétszer, igazából parkolásokat gyakoroltunk. Még mindig többször vagyok ügyetlen, mint nem, de azért alakul. Csak a mikor mit látsz és arra mit kell csinálni menetrendeket kell megtanulni. Az a jó abban, hogy korábban leírtam, hogy én is vissza tudom olvasni :D...
Tehát autóvezetői képzésem egy ideális világban ezzel az órával véget kellett volna, hogy érjen. Meg ahogy azt én elképzeltem… Megérkeztem, minimálisat késtem (4 perc), alig kellett az ülésen állítanom, 10 perccel az óra hivatalos kezdése után már nyomultam a parkoló kijárata felé. Persze sikerült a…..
Immáron több mint 90 napja, hogy elkezdtem vezetni tanulni, ez idő alatt sikerült eljutni eddig. Ez ugye 3 hónap, 12 hét, vagy ahogy tetszik. Ez azt jelenti, hogy nagy lendületem és törekvéseim ellenére is épp statisztikailag kicsivel több mint heti 1 azaz egyetlen alkalom jött össze, vagyis másfél…..
A mai alkalom 6 perc késéssel indult, ennek később még jeletőssége lesz. Mivel csepergett az eső, ismét meghallgattam a negyedórás kiselőadást az ablaktörlő használatáról és az ehhez kapcsolódó egyéb tudnivalókról. Szerintem elfelejtette tanár úr, hogy egyszer már megvolt ez a lecke...
Ezen az órán elmentünk a külvárosba, mert ott nyugi van, lakótelepek vannak, gyűlik a kilométer és lehet körforgalmat, megfordulást, ipszilont, parkérozást gyakorolni...
Lassan már szeretném, ha vége lenne, de tudom azt is, hogy az oktatóm nélkül semmire nem mennék még mindig, pedig - az előírt keretből - már csak 4 órám van hátra (vagyis 4x2, tehát az összesen 8). Ez alkalommal mellékutcákban ipszilonoztunk, illetve kereszteződésben fordultunk meg egy íven, mert az…..
Sikerült időben érkeznem, ami nem kis teljesítmény tekintettel a budapesti közlekedésre és arra, hogy a lakóhelyem és a kiindulási pont a város két ellentétes pontján van, vagyis egy és negyed óra vergődés árán sikerült ez a bravúr. Bárcsak kocsival mehettem volna. Na várjunk csak… :D..
Nem csak én gondoltam úgy, hogy ideje kilométert gyűjteni, oktatóm is erre az álláspontra helyezkedett, így kirándultunk egyet Szentendrére. Oda-vissza negyvenpár kilométer az egész út, szóval legalább a kilométereim is gyűlnek szépen. Ez a heti egy alkalom nyilván nem a legideálisabb, de nincs mit…..
  Érkezés után csináltam gépátvételt, a féklámpa ellenőrzésre elfelejtettem megkérni az oktatómat, aztán meg nem kapcsoltam le a tompítottat. A napi menü alapvetően jobbkezes utcák keresztezése volt. Ez a városi 50-es sebességhatár mellett azért érdekes, mert minden utcánál vissza kell váltanod…..
Ezen az órán nagy kalandokban nem volt részem, hacsak nem annyiban, hogy a közlekedési morál borzalmait sikerült ismét megtapasztalni. Ez olyasmi, amit az ember tudomásul vesz, mert megszoksz, vagy megszöksz alapon. Sajnos a sebességkorlátozást sokan csupán egyfajta ajánlásnak tekintik. A mazsolához…..
Mivel aznap a programom igen változatos volt, amihez kétszer kellett átöltöznöm, rengeteg cuccom volt, így verekedtem át magamat a városon. Útközben azon gondolkodtam, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha autóval jönnék… Tudod, ez az a fajta gondolatmenet, mint amikor reggel a szemüveges keresi a…..
Irány a vadon! Elindulás, index balra, kifelé a parkolóból. A parkoló kijáratánál emelkedik az út és sorompó van, amit egy kártya odaérintésével lehet nyílásra bírni. Mivel sok mazsola közlekedik keresztül-kasul a parkolón, óhatatlanul előfordul, hogy egymás elé, mögé kerülünk. Elém is bekerült egy…..
Lekopogom fán, alulról, de nekem egy jó oktatóm van. A szakmája iránt elhivatott, türelmes, humoros, intelligens ember...
Kicsit sikerült elkésnem, csináltam egy gyors gépátvételt, persze a rendszámtábla világítást elfelejtettem, nem kértem meg Tanár urat, hogy lépjen a fékre és elfelejtettem a fékpróbát is...
Megérkeztem, csüccs be, ülés, tükör beállít, vezetési karton órakezdésnél aláír, irány a rutin pálya...
Üssük a vasat amíg ráérek, úgyhogy rögtön másnap ismét kimentem a rutinpályára. Beültem, elkezdtem belőni az ülést, tükröket. A két külső visszapillantót sikerült rosszul beállítanom, de erre csak később jöttünk rá...
Az első órán időben megérkeztem, az oktatóm már ott várt. Megbeszéltük az alapokat, hogy mennyi idővel előre kell lemondani egy megbeszélt időpontot, hogy következő hónap közepéig nagyüzemben lehet tolni a vezetést, mert addig most ráérek. Megbeszéltük az anyagiak ütemezését és megbeszéltük a…..
Az én történetemben alapvetően semmi különös nincs, talán csak annyi, hogy a szokásosnál hosszabb időt ölel fel. Mert mennyi idő megszerezni a B-kategóriás jogosítványt? Szerencsésebb esetben mondjuk fél év onnantól kezdve, hogy besétálunk az autós iskola ajtaján odáig, hogy kisétálunk a szép…..
Legyetek üdvözölve ti, akiket a fura cím vonzott ide, vagy legalább nem riasztott el! Ez a blog mindenről fog szólni, ami a látóteremben megjelenik és érdemesnek tartom arra, hogy megosszam a nagyérdeművel. Az autózás iránti feltétlen szeretet az alapelv, mindegy, mi az, ha valamiért érdekes,…..