Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nofRETRO

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  egyedülálló páneurópai sajtófotó történeti archívumhttp://www.europhoto.eu.com..
 Ipari Építészeti Szemle"A 29 alkalmmal megjelent Ipari Építészeti Szemle az IPARTERV működését, a tervezett létesítmények létrehozásának körülményeitt, szakmai-gazdasági-politikai környezetét dokumentáló alapvető forrás. Fontos amiatt is, hogy a kiválasztott, bemutatott munkák a vállalat…..
fortepan Ez itt a lényeg...
Miért próbálok blogot indítani? Jó lenne összegyűjteni a fontos oldalakat, azok linkjeit. Valamint megsiratni azt, ami már megszűnt, vagy megváltozott. Örülni az új dolgoknak. Különböző helyeken gyűjtöttem eddig az okosságokat, de mivel nem tudok folyamatosan ezzel foglalkozni, kiesik a "biztos…..
Lassan, de biztosan recseg-ropog a Guttenberg-galaxis. A vizuális kultúra előretörése egyebek mellett az írott szöveg háttérbe szorulását is magával hozza, és ez nem csak a papír alapú kiadványokra vonatkozik. Tíz tény a könyvek és az olvasás jelenéről. 1. Egy 2012-es…..
nofRETRO 2013.06.24 14:17:07
"Lassan, de biztosan recseg-ropog a Guttenberg-galaxis." így kezdődik a bejegyzés, ez a szomorú tény. Valószínűleg beragadt a billentyű, de már ideje lenne kijavítani mint korábban is jelezték, mert itt csak és kizárólag Gutenberg (egy t-vel) neve jöhet szóba:
"Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg, (Mainz, 1398. ? – 1468. február 3.) német ötvösmester, feltaláló. A mozgatható betűelemekkel való könyvnyomtatás, a betűfém, a kézi öntőkészülék, a nyomdafesték, szedő-sorjázó vagy más néven szedővas (winkel), a kézisajtó és a festékező labdacs európai feltalálója."
hu.wikipedia.org/wiki/Johannes_Gutenberg

"A Gutenberg-galaxis kifejezés az emberi kultúrtörténetnek arra a szakaszára utal, amelyben a nyomtatott könyv, mint ismeretközlő közeg kiemelkedő szerephez jutott (a 15. századtól napjainkig)."

hu.wikipedia.org/wiki/Gutenberg-galaxis

Van "tt"-s is, de semmi köze a háborgás hivatkozásához:
"Steve Robert Guttenberg (Brooklyn, New York, 1958. augusztus 24. –) amerikai film és televíziós színész. A 80-as években a Rendőrakadémia-sorozat, a Három férfi és egy bébi, a Hálószobaablak, a Selyemgubó, a Rövidzárlat című filmekben, valamint kisebb filmekben szerepelt."
hu.wikipedia.org/wiki/Steve_Guttenberg
A nyár elején publikált fényképgyűjteményeink egyik nagy szenzációja volt Weygand Tibor fotóhagyatéka, amely örökösök híján egy, az énekes egykori házában lakó szomszédja jóvoltából került fel a Fortepanra. Köszönet érte ezúton is!  Az egykor országszerte ismert és…..
Amint az fentebb is olvasható, legújabb cikkünk a város híres-neves bevásárlóközpontjaival fog foglalkozni, melyet most is számos korabeli fényképpel és képeslappal fűszerezünk, hogy "könnyebben csússzon".Centrum kerékpár, Camping táskarádió, import nylon harisnya…..