Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bazalt

0 bejegyzést írt és 365 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma jelenik meg az Európai Bizottság első jelentése arról, hogy milyen az EU-s tagállamokban a jogállamiság helyzete. Magyarországot Európa-szerte lassan egy évtizede bírálják a jogállam szisztematikus leépítése miatt, és bár a címben megfogalmazott kérdésre nincs egyöntetű válasz, nehezen tagadható,…..
bazalt 2020.09.30 13:15:35
@Hasdrubal Barcas: Hűha, megszólalt az ápolt. Javaslom, azt is kopipészteld be pártíz példányban, hátha úgy még jobban látszik hogy mennyire intelligens, magasan képzett társadalomtudós vagy. Pont mint a migránsok.

Egyébként, hogy a felvetésedre reflektáljak, természetesen nem kérdezek senkit, nincs rá szükség. Az a tény hogy ilyen kreténségeket nemcsak hogy el lehet mondani hanem le is lehet írni és nagy nyilvánosság előtt terjeszteni bármiféle retorzió nélkül, a napnál fényesebben bizonyítja hogy demokrácia van. Ha a két haverod rendszerében próbálta volna valaki ennek akár a töredékét is megjeleníteni, jobb esetben ment volna valamelyik nem-igazán-wellnessz táborba, rosszabb esetben simán kivégzik. Persze az látható hogy te és a hozzád hasonló OPNIszökevények visszasírják ezeket a korokat, hiszen olyankor ti voltatok hatalmon, és akkor is ilyen demokratikusan mentek a tárgyalások: akkor sem kérdezték a gyanúsítottat hogy mi a mondanivalója a teljesen abszurd vádakkal kapcsolatban, hiszen az ítélet már meg volt írva.

Na csá.
bazalt 2020.09.30 14:01:19
@Hasdrubal Barcas: "elismételTÜK"? Most akkor skizofrén vagy, vagy pedig épp most ismerted be hogy egy trollhadsereg tagja vagy. Egyébként meg

1) Bevitték? Igen. És? Demokráciában ez így működik. Feljelentés-meghallgatás-vádemelés vagy elengedés. Vádemelés nem történt, szépen elengedték, kiskezitcsókolom. Ahogy egy demokráciában kell.

2) Itt is lehetett tüntetni a járványintézkedések ellen - a törvények betartásával. Demokráciában ez így működik. Ha megszeged a törvényt, számíthatsz rá hogy megbüntetnek, de nem szükségszerű. Demokráciában ez így működik. Egyébként szólok, hogy, a te szavaiddal élve, "éktelenül büdös nagyokat hazudsz": "3000 tüntetőt vett őrizetbe a német rendőrség, miközben szombat délután feloszlatta a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések elleni tüntetést Berlinben."

Vadász, vadász...
bazalt 2020.10.01 13:14:20
@Hasdrubal Barcas: Én nem ismételek, veleTEK ellentétben. Az hogy kétszázszor beírsz valamit, nem teszi igazzá. Ha szkripttel csinálod, pláne nem. Te egy beteg lelkű, szánalmas selejt vagy, és csak egyetlen célt tudsz elérni ezzel a végnélküli epehányással: az értelmes párbeszéd megszüntetését. Talán majd valaki rákényszerít hogy bevegyed a napi gyógyszered és akkor lenyugszol. Mindenesetre, hogy a hozzászólásodra reagáljak, az 1) és a 2) is tényszerűen cáfolható hazugság. Bővebben nem fejtem ki mert felesleges, túl beteg vagy hozzá.
Az elmúlt időszakban több helyen halhattuk – a témával hivatalból foglalkozó egyes tisztviselőktől is –, hogy Budapest levegőminősége egyre javul, valójában nincs is szükség sürgős, érdemi intézkedésekre, azonnali beavatkozásra, mert már elmúltak azok az idők, amikor Budapest sereghajtó volt az…..
bazalt 2019.11.06 14:05:36
@Levegő Munkacsoport: Majd akkor csiszolok rajta ha a poszt kicsiszolja az egyoldalú disznóságait. A PM10 remek példa erre: hiszti arról hogy romlik, alatta a PM2.5 amin látszik hogy javul, majd gyors korrekció és bekerül a PM10 - a PM2.5 helyett, még véletlenül se mellé, és egy szó nem esik máshol se a PM2.5-ről. Annak ellenére hogy felette ki van fejtve hogy "Minél kisebbek a részecskék, annál nagyobb az egészségügyi kockázat." Szóval ez számomra egy szimpla negatív reklám (a.k.a. demagógia) képét mutatja, amiben - a reklámhoz hasonlóan - a mondanivalót alá nem támasztó dolgok egyszerűen kimaradnak.

Az pedig, hogy "PM10 szennyezettségi adatok szerint a 4. legrosszabb levegőjű uniós főváros", egyrészt nem teszi mellé hogy úgyegyébként annyi mint a környező országok fővárosainak átlaga, és azt sem, hogy ózonból eléggé középmezőny vagyunk, olyan kiscsíra helyeket előzve mint pl. Svájc vagy Finnország, NO2-ből pedig alsóközép, de azért Brüsszelt és Amszterdamot is lenyomjuk, Svájctól meg alig vagyunk lemaradva. És azt is sikerült "kifelejteni" hogy - ha már PM10 - az EU átlag 2000 óta, azaz 17 év alatt mindösszesen 30%-ot csökkent, és 2014 óta stagnál, mint kb. minden más is, pár szennyezőt kivéve. Az is kimaradt, hogy a közlekedés szennyezése folyamatosan csökken, viszont a "Commercial, institutional and households" (azaz pl. a lakások fűtése) által okozott szennyezés éppenhogycsak. Kimaradt hogy a közlekedés ólomszennyezése a 2000-es adat kb. 10%-ra csökkent, a "Commercial, institutional and households" ólomszennyezése 140%-ra nőtt. A "Road transport" kizárólag a NOx esetében a legnagyobb szennyező és ott is az összforrás kevesebb mint fele (39%), de az összes többi szennyezőanyag tekintetében lazán leveri pl. a "Commercial, institutional and households" vagy az "Energy production and distribution" vagy éppen a mezőgazdaság (NH3->92%!).

Szóval egyrészt a fentiek is eléggé árnyalják a képet, másrészt jó lenne abbahagyni a közlekedés folytonos vilifikálását is - különösen hogy pont az itt leginkább nyomatott PM10 kibocsátás tekintetében a közlekedés ("Road transport") mindösszesen 11%-ért felelős.

Ja, és legközelebb csináljatok egy normális(=nem egyoldalú) elemzést.
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
bazalt 2019.01.14 15:09:46
@kis_kiraly: "Azt sem tudom hogy igazat mond-e a fickó"
De azért fikázod. Gratulálok, remekül demonstrálod az ellenzék mentális szintjét.

Ja, és nemcsak arról a videóról beszéltem ami ebben a cikkben van hanem arról a másikról is amiről nyilatkozott a fószer. Tudod, amin rajta van a "kirúgta a lábát" (=letérdelt) meg a "ráugrott hat biztonsági" (=megakadályozták hogy erővel bemenjen oda ahova nem szabad, először szép szóval aztán erővel, de egyszer sem "ráugrással") meg a "térdét csavargatták" (mondjuk ez speciel igaz: rákulcsolta mindkét lábát az egyik biztiőr lábára aki emiatt elesett és addig nem tudott felállni amíg le nem "csavargatták" azt a ripacsot róla) meg a "derekán ül egy biztonsági őr" (ez is igaz, pont az előbbi biztiőrről van szó aki Varnyú elvtárs lábkulcsa miatt ráesett Varnyú elvtárs hátára és a lábkulcs miatt nem tudott onnan felállni) meg a "megpróbálták elrúgni tőle a telefonját" (mármint azt amit kb. százszor elvehettek volna tőle vagy "véletlenül" összetörhették volna de egyik se történt meg) meg a többi "független" "objektív" duma. És még van pofájuk legelőre betenni egy "liar liar pants on fire" képet.
bazalt 2019.01.14 16:14:40
@aszekelyek: Köszönöm hogy elismered :)
bazalt 2019.01.14 16:22:09
@Thunder_th: "ugyanis az ország nem jogállam"
Ki kell hogy ábrándítsalak: de az. Jogállam. Pontosan ezért hoz a fidesz olyan törvényeket amilyeneket: mert a jog alapján megteheti. Aztán néha visszanyal a fagyi, lásd a különféle fideszközeli bandák által elvesztett ilyen-olyan pereket. De attól még - és ez minden jogállamra igaz - nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás. Épp azért mert jogállam.
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
bazalt 2018.08.23 10:29:06
@sixx: Remekül sikerült a betétel, bolhaméretű karakterekkel hogy nagyító kelljen az elolvasásához. Érdekes, az első kommentet sikerült olvasható méretben betenni. Nyilván semmi köze ennek ahhoz hogy az első komment MK-t fikázta, az új komment meg épp ellenkezőleg...
Mondjuk egy ilyen címlappal. A Bors vezető cikkét elolvasva kiderül, hogy Szinetár Dórának, az Operettszínház sztárjának még nincs egy éves sem a Down-szindrómás kisfia, mégis havonta több alkalommal is színpadra áll, és munkaadója is támogatja abban, hogy ő döntsön arról, mikor választja a…..
bazalt 2018.05.09 14:05:25
@talgaby: "napi ukáz van, amit ha teljesítenek és megvan a screenshot, akkor megkapják a napi kreditet és a buksisimit"

Ne magadból indulj ki.
bazalt 2018.05.09 14:07:25
@Empatikus Állatbarát: Akkor te maradj is az állatoknál, egy szinten vagy velük.
Sokunkat foglalkoztatott tavaly év végén, hogy merre tart Shane Tusup és Hosszú Katinka közös élete, amely ennél több szálon nem is tudna összefonódni: edző és tanítvány, férj és feleség, ráadásul még üzlettársak is. Addigra már többekben fogalmazódott meg egy-egy napvilágra került medenceszéli…..
bazalt 2018.02.01 16:32:14
@Pankotai Balázs: Igyekszem finomítani, de nagyon pipa vagyok azon, ahogy egyesek ennyire ajnározzák ezt a s****et, akinek az eddigi eredményei csak arról szólnak hogy ügyesen/szerencsésen választott nőt magának, cserébe széttúrta a magyar úszósportot és elérte hogy az addigi - természetesen nem hibátlan, de azért sok szép eredményt elért - vezetést lecseréljék egy dilettáns csinovnyikra. Még az a szerencse hogy eléggé dilettáns volt ahhoz hogy időben megszabaduljanak tőle, de egyébként simán beszánthatta volna az egész szövit. Aláírom amit a Shane-Hosszú páros elért, de két ember (sőt, igazából egy) nem állítható pariba egy, alapvetően azért jól működő szövetség által kitermelt sok-sok világszínvonalú bajnokkal. És itt a hangsúly a "sok-sok"-on van, azt mutatja hogy agresszív primadonna nélkül is tudnak szép eredményeket produkálni. És remélhetőleg fognak is még.
bazalt 2018.02.01 16:53:53
@Attilajukkaja: "A szerelmi szálakat nem kívánom boncolgatni, mert nem tartom idevalónak. Magánügy. "
Normál esetben az is. Itt viszont még az index is megírta annó, hogy sok évvel Tusup előtt megmondta a Kiss László (egy példa magyar edzőre!) Hosszúnak hogy le kéne fogynia, stb. Akkor nem fogadta meg. Aztán összejött ezzel a BÍÍÍÍÍÍPpel, tőle megfogadta, és hogy-hogynem elkezdtek jönni az eredmények.

"Viszont kíváncsi lennék akár egy magyar edzőre is"
Igazán sajnálatos hogy ennyire nem ismered azokat az edzőket, akiknek pl. Darnyi, Egerszegi, Cseh Laci, stb. köszönhető. Bár tény hogy ők nem haknizták körbe a pénzdíjas versenyeket. Én viszont arra lennék kíváncsi, hogy Tusup valaha is elér valamit bárki mással, vagy egyslágeres marad mint a Lou Bega.

"Vagy csak egy jó üzletet kötöttek?"
Valószínűleg ez történt. Ahogy mondtam feljebb: win-win. Nekik. Másoknak meg lose, de az mindkét társaságot csak pr-szinten érdekelte eddig.

"Én is drukkolok at Úszószövetségnek. És Katinkáéknak is."
Én csak a szövinek. Ugyanis abba elméletileg Hosszú és Tusup is beletartozik. Ha meg nem akarnak beletartozni hát good riddance. Versenyzők jönnek-mennek de a szövi marad.
bazalt 2018.02.01 16:58:04
@Attilajukkaja: "egyre kevesebb bajnokot" vs. "Shane meg sorozatban produkálta Katinkával"
Lefordítva: Shane 1 azaz EGY bajnokot tudott eddig produkálni, olyasvalakit aki más edző mellett is bajnok lehetett volna. Mert voltak, vannak és lesznek is Tusuphoz hasonló - sőt jobb - kvalitású edzők nálunk, akik nem csak annak köszönhetik a sikerüket hogy jókor, jó nővel jönnek össze.
Utólag nagyon fogjuk sajnálni azt, ami az utóbbi nyolc, de különösen az utolsó négy esztendőben történt Magyarországon. Nem pusztán azért, mert egy olyan hatalmi struktúra kiépítésének időszaka volt ez, amely már a kormánypárti szavazók többsége szerint sem biztosít egyenlő feltéteket a politikai…..
bazalt 2018.01.29 14:17:00
@Szelid sunmalac: "MAR MEGINT a Pistikes ervelessel jossz"
Mivel látom hogy túl ostoba vagy hozzá (ld. következő pont), segítek: az a bizonyos "86 eves oregember" már pl. bedöntötte az angol fontot, vagy épp az OTP-t. Nem mellesleg milliárdos, és deklarált célja pl. Európa migrikkel való elárasztása. Azaz van akarata, pénze, és egyéb eszközei is, hogy a tervét valóra tudja váltani, akár más országok ellenében is. És ezt ha nem tudod, akkor vagy rettenetesen ostoba vagy... de tovább nem mondom, ld. következő pont.

"Vannak a foldon degeneralt, szerencsetlen szellemi fogyatekosok, ERGO te is az vagy."
Ezzel a mélyenszántó érveléssel pont azt sikerült bizonyítanod, hogy tükörbe nézés közben mondtad.

A felelosseg kerdesehez: mivel látom hogy túl hülye vagy hozzá, leegyszerűsítem: az ellenzék a bénázásaival hozzájárul ahhoz hogy megint Orbán kerüljön hatalomra. Vagy a te példáddal élve: valaki (=Orbán) épp leütni készül valaki mást (=demokrácia), miközben a körülötte állók (=ellenzék) egymásnak magyarázzák hogy melyikük lenne a legalkalmasabb ennek a megakadályozására, ahelyett hogy közösen megfékeznék. És pontosan tudják hogy ha nem fékezik meg akkor a demokrácia le lesz ütve, de leszarják, mert a saját piti kis érdekeik felülírják a közérdeket. Hát ezért felelősek, és ezért nem fogják leváltani Orbánt most sem.
bazalt 2018.01.29 14:57:31
@Szelid sunmalac: Na mégegyszer. Az az "egyetlen milliardos vagy nem milliardos" bedöntötte a független angol fontot. Abban talán megegyezhetünk hogy Anglia egy icurka-picurkát erősebb minden szempontból mint Magyarország, ugye. Mellesleg, mivel Magyarországot még nem döntötte be, és nem árasztotta el, ezért a te logikád szerint a magyar kormány nagyon jól működik.

"Ha egnnyire kell rettegni egyetlen embertol, akkor reg elveszett Mo."
Ez esetben nem értem hogy miért rettegtek ennyire Orbántól. Vagy Putyintól.

"AKI ut, az egyetlen hibas. Pont."
Rövid válasz: nem. Hosszabb válasz: nézd meg a BTK-t vagy a kresz-t. Aki segíthetne de nem akar, az is felelős. Pont. Természetesen azé a nagyobb felelősség aki üt, de hiába próbálod habzó szájjal megidealizálni, hiába próbálsz kibújni alóla, nektek is van felelősségetek abban ami most történik -
és ami fog. Tudom hogy nagyon kényelmes minden felelősséget másra tolni és a kezeidet mosni (a bibliából is ismert egy hasonló sztori, ugyebár), de az nem ment fel titeket. És amíg ezt nem lesztek hajlandók felfogni, addig szopni fogtok, újra és újra. Szeláví.
Porig alázta a Helsinki Bizottság Németh Szilárdot: bele akarunk szólni a politikába, és ez alkotmányos jogunk. ..
bazalt 2017.01.12 10:01:43
"Németh Szilárd tegnap úgy nyilatkozott: megengedhetetlen, hogy egyes civil szervezetek támadják a magyar kormányzati álláspontot"

Amit az ún. "Helsinki bizottság" mondott, az a valóság nyílt tagadása. Ugyanis nem azt nyilatkozta. Hanem ezt:
"Azért hozzák létre ezeket a szervezeteket, hogy befolyásolják az adott ország politikáját, úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon" (és ezt a posztban is elismerik)
Meg ezt:
"A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött." (ez meg a cselekedeteikből egyértelmű)
És valami ilyesmit, amiről érdekes módon sehol se találok konkrét idézetet, de attól még sok helyen írják:
"Példaként beszélt az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar kormányzati álláspontról, amelyet ezek a civil szervezetek "ezerrel támadnak", ami szerinte megengedhetetlen."

Vagyis a baj nem a kormányzati álláspont támadásával volt, hanem azzal, hogy a nagy jogvédők mindenáron rá akarták kényszeríteni a kormányt, hogy engedje be a robbantgatós, fickifickizős, tömegbehajtós agysebészeket. Milyen meglepő, a trapistafaszistajóskapista, kirekesztőnáci Magyarországon nem csináltak semmilyen merényletet a drágalátos "menekültek", csak az ultraliberális, gigamegademokratikus, überbefogadó államokban. De az nem baj, mert néhány ember cselekedete alapján nem szabad megítélni egy egész népet, igaz? Igaz, kivéve ha a liberósok ítélnek meg másokat, szintén néhány ember cselekedete alapján, mert nekik szabad.

Bónuszként tessék megnézni azt a hisztit amit a klingonnét támogató média rendez az usában, épp azért mert külföldről támogatott szervezetek szóltak bele a politikába. Ugyanis a liberósok szerint más országok belügyeibe való beleugatás csak akkor jó ha azt ők csinálják. Ha más csinálja, akkor rossz.
bazalt 2017.01.12 10:20:23
@vaki78: "Mi a lókukiért nem lehet ezt ignorálni?"
Érdekes, ha mondjuk ténylegesen ignorálnák valamelyik taszkalap szervezetet, akkor az még nagyobb fokozatba kapcsolná a hazai és külföldi lejáratókampányt. Szóval ez eléggé vansapka-nincssapka.

"marginális támogatottsága van"
Tényleg??? Akkor mégis miért visít gyakorlatilag a teljes ballib média itthon és külföldön is?
Sokunk előtt nyílt titok, mennyire megváltoztak a férfi – női kapcsolatok.  Szakemberektől nem ritkán halljuk, hogy a nők egy része „elférfiasodott”, a férfiak pedig „elnőiesedtek”. Valóban lehet találkozni a jelenséggel, mikor már messziről lerí a párról, hogy az asszony hordja a nadrágot, és ennek…..
  Membrános gázmérő G6, 250 mm-es kötéstávolsággal, bruttó 28.258Ft. Kapható; http://meromuszer.revolshop.hu, ami a legdrágább gázóra jelenleg a felsorolt 4 típust tartalmazó készletben. A legolcsóbb G4-es bruttó 16.510Ft. Tehát körülbelül a Tigáz szokásos kiszámlázása…..
bazalt 2014.08.21 11:40:23
@vilagnezet.blog.hu: A doksi első két oldalán vannak képek és leírás is, mégpedig érthető leírás. Ha csak annyi fáradságot vettél volna hogy letöltöd és belenézel, te is láthattad volna. De akkor beidézem, hogy ne okozzak ilyen nagy megerőltetést:
"A bal oldali csonkon érkező gáz a tolattyú bal oldali helyzetében a membrán jobb oldalára áramlik, azt kitölti, és a membránt a bal oldali szélső helyzetbe mozdítja át. A tolattyú ekkor mechanikus kapcsolat révén átvált és jobb oldali helyzetébe kerül, megnyitva a gáz útját a membrán bal oldalára. A benyomuló gáz a membránt jobb oldali szélső helyzetébe mozdítja át, és közben a membrán a jobb oldali kamrából gázt nyom a fogyasztói vezetékbe. Az egy ütem alatt kiszorított gáztérfogat a membrán két szélső helyzetének megfelelő. A mérő két leolvasása között eltelt időtartam során a számlálómű rögzíti, hogy ezt az egységnyi térfogatot a mérő hányszor bocsátotta át a fogyasztói vezetékbe"

Képet nem mellékelek, a doksiban benne van, de egyébként a fentebb hivatkozott pdf-ben is (keresés: "64. ábra").
bazalt 2014.08.21 12:19:54
@vilagnezet.blog.hu: "kamu leírásnak értékeltem"
Egy szakképesítési tananyag "kamu leírás"?? Azért _ennyire_ nem befolyásosak a gázszolgáltatók (sem) hogy egy ilyen szintű tananyagban kamu dolgokat irassanak le. Meg úgy általában, műszaki tananyagban nem szokás kamu dolgokat leírni, már csak azért sem mert a fizikát bizony sem a politika, sem a rezsidíj nem érdekli.

A konkrét gázmérőről nem találtam képeket, sem rajzot, csak a leírásban szerepel hogy "Diaphragm Gas Meter", vagyis membrános, ebből kifolyólag a működési elve nagy valószínűséggel ugyanaz mint a két linkelt doksiban. Az a tény hogy máshogyan helyezkedik el a membrán, nem jelent semmit (a benzinmotornak is mindegy hogy sornégy vagy épp vényóc). Az ábrát és a leírást pedig nézd meg mégegyszer: a membránon kívül van benne tolattyú (ami bizony készülhet acélból) és számlálómű (úgyszintén). Miért acélból és nem mondjuk műanyagból v. alumíniumból? Pl. kopásállóság miatt. Vagy a hőmérséklettűrés miatt. Vagy az öregedés és az ebből adódó esetleges deformáció elkerülésére. Vagy mert a gáz megtámadja az olcsóbb műanyagot, az ellenálló műanyagnál/alumíniumnál pedig olcsóbb az acél. Számos oka lehet, de ha láttad szétszedve akkor az alkatrészek megszemléléséből ki kéne hogy derüljön, hogy 1. melyik van acélból, és 2. hogy lehet a mérést befolyásolni mágnessel (pl. valamelyik alkatrész mozgását fékezve).
bazalt 2014.08.21 13:04:32
@vilagnezet.blog.hu: Persze hogy "ősrégi", de nem "kamu". Mivel a _működési_elvét_ hivatott bemutatni (hiszen tananyag, nem pedig szerelési útmutató), ezért tökéletesen megfelel. Ismét csak benzinmotor: az 1867-es első Otto-motor működési elve megegyezik a mai, akár turbós, közvetlen befecskendezéses, stb. benzinmotorokéval, pedig azóta eltelt pár év.

A másik kettő bekezdéssel kapcsolatban: nagyon helyes, ezzel kellett volna kezdeni. Aztán viszont folytatni a gázórákra vonatkozó hatályos előírások elolvasásával. Azokban ugyanis nagy valószínűséggel nincs olyan kitétel, ami szerint a mágnesezhetőséget kötelezően ki kell küszöbölnie a gyártóknak (én nem olvastam, csak van egy ilyen sejtésem). Persze ha van ilyen kitétel, akkor a _gyártó_ jogosan kaphat érte seggberúgást (a tigáz csak akkor ha bizonyítható hogy tudta hogy ezek az órák nem felelnek meg az előírásnak, vagy ha az elhelyezéssel kapcsolatban vannak ilyen előírások), ha viszont nincs ilyen előírás akkor legfeljebb lobbizni lehet azért hogy legyen. Akkor viszont valaki(k)nek bazinagy biznisz lesz, ugyanúgy mint a pénztárgépek cseréje.

Addig viszont a gázóra csak annyira hibás termék mint a devizahitel, azaz: semennyire.
Egy demokratikus társadalomban a közösség számára hasznosnak ítélhető cél sem valósítható meg a demokrácia értékrendjét sértő eszközökkel. részlet a Magyar Gárda feloszlatását kimondó ítélet szóbeli indoklásából Egyik állandó kommentelőmtől kaptam egy videót,…..
bazalt 2009.07.03 16:21:43
@jidaki: Érdekes, engem még sose kergettek meg "fajmagyarok", pedig sose hordtam bomberdzsekit, árpádsávost, nagymagyarországot, sőt még kopasz se vagyok. Cigányok viszont már vertek meg, megpróbáltak kirabolni, illetve több esetben voltam szemtanúja hogy mást megpróbáltak kizsebelni csak elkapták őket. Ismerőseimnél (és az ismerőseiknél) kivétel nélkül hasonló az arány. Biztos azért, mert lerí rólam (rólunk) hogy rászistáfásisztá nácik vagyunk.
bazalt 2009.07.03 16:37:35
@Bit Rot: Az utolsó kérdésed meglehetősen költői :D
bazalt 2009.07.03 16:42:53
@szcsongor: Eltévesztetted a házszámot. Az összes felsorolt szervezet meg miegyéb kivétel nélkül gárdaellenes. Itt legfeljebb az "Aki nincs ellenünk az velünk van" szóösszetétel alkalmazható. Viszont a te csúsztatásod tipikusan szélsőbalos.
December közepén Orosz József új lapot nyitott a magyar sajtó történetében. Csak az a baj, hogy szerintem a fekete lapokat szaporította ezzel. A Klubrádióban van neki egy betelefonálós műsora (címe Rekontra); az egyik betelefonáló olyasmit mondott, hogy „Odaadnák vagy…..
  A Népszabadság nemes hagyományaihoz hozzátartozik, hogy időnként célkeresztbe vesznek valakit, többnyire nekik nem tetsző személyt, kiadják a lőparancsot, de legalábbis megpróbálják az illetőt ellehetetleníteni. Azok a régi szép idők persze elmúltak, amikor egy…..
bazalt 2008.09.17 17:13:50
"megfigyelo 2008.09.17. 16:48:25
A holokauszt tagadasa minden europai demokraciaban buncselekmeny, vegrehajtando bortonbuntetest es termeszetesen az oktatastol valo orokos eltiltast von maga utan - nagyon helyesen. "

Megfigyelőkém, hadd mondjam el hogy ilyesmi létezett már a középkorban is. Úgy hívták hogy dogma, és az inkvizíció karóba húzatott, felnégyeltetett ill. elégetett embereket azért, mert tagadni merészelték amit a papok mondanak. Most pontosan ez folyik a holokamuval is. Mégis mi ez a
f@szság hogy nem lehet beszélni róla? Hogy nem lehet rákérdezni az ellentmondásokra? Egyre-másra dőlnek ki a szekrényből a csontvázak, Auschwitzban a "6 millió áldozat"ot már lecsökkentették 4-re, más szakértők 1.5 millióról beszélnek, Anna Frank naplójáról kiderült hogy csak annyira napló mint pl. egy Ken Follett kémregény, az a - zsidó! - fiatalember, aki elment a koncentrációs táborokba és mindenféle kellemetlen kérdéseket tett fel (azaz nem tudtak rá érdemben válaszolni), egyszercsak eltűnt mint szürke szamár a ködben... "Végrehajtandó börtönbüntetés" meg "nagyon helyes", mi?!? Ha valaki Magyarországon letagadná vagy megkérdőjelezné Mohácsot, mi lenne? Kapna büntetést? Nem, pedig az sokkal nagyobb hatással volt az országunkra, a nemesség igen nagy része és a király is meghalt, az ország nagy része a törököké lett. Ehhez képest a 600ezer? 200ezer? 150ezer? (micsoda f@szság hogy nem lehet kutatni!) ember halála igaz hogy nagyon szomorú, de mégsem okozott akkora veszteséget (btw, hány magyar katona halt meg a II. VH-ban? Persze, az nem számít, hisz ők háborús bűnösök, ugye?). Érdekes módon KIZÁRÓLAG a holokamut kell axiómaként, bemondásra, gondolkodás és megkérdőjelezés nélkül elhinni, az ÖSSZES nemzeti - NEMZETI!!! - katasztrófa le van sz@rva. Saját országunk történetével kevesebbet foglalkozunk, mint egy vallási népcsoportéval. Egy roppantul híres médiaszemélyiség szavait idézve: És ezt így hogy?!?
bazalt 2008.09.17 17:49:51
boka · csaszu 2008.09.17. 17:33:21

a segélyekért vmi közmunkát várna cserébe
vs
csak a más segélye igazságtalan

A kettőnek mi köze van egymáshoz? A segélyért cserébe igenis elvárható vmilyen közreműködés. Például közmunka képében. Az hogy valaki a két szép szeméért pénzt kap, legfeljebb magazinok címoldalán normális, de a fotómodelleknek ott is meg kell dolgozniuk érte. Azt meséld el nekem, hogy mennyiben igazságos az hogy valaki seggvakarásért és láblógatásért pénzt kap. Annak a pénzét, aki helyette dolgozik.
Vastagbőr Mégis lapos a Föld 2008.08.25 11:59:00
Az emberek számos dolgot elfogadnak gondolkodás nélkül, nem is kérdőjeleznek meg semmit, állítja John Davis, a BBC által megszólaltatott kanadai mérnök, aki szerint bolygónk lapos, vízszintes irányban a végtelenbe nyúlik, mélysége pedig legalább kilencezer kilométer. Másképpen…..
- Asszonyom, tudna adni egy kis pénzt?- Ilyen erős, egészséges ember? Menjen el inkább dolgozni.- Asszonyom... Alamizsnát kértem, nem tanácsot.*Gondolom, akárcsak a heteroszexista SzIN-plakát, a tegnapi Napló is csak keveseknél verte le a lécet. Igaz is, a nincsteleneken, nyomorékokon,…..
Olvasom, hogy:"A miniszterelnök hiába szeretne aranyérmeket látni, ha az ő döntése nyomán szűnt meg a magyar sportirányítás, jelentette ki Kovács Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, a vívók korábbi szövetségi kapitánya. " / Index /illetve:"Arra a…..
bazalt 2008.08.18 23:03:34
BWG!

"én munkám is azt igényli, mégis (nagyon helyesen) azt is leszarja mindenki."

Nahát, micsoda meglepetés. Vagy talán te vagy a világon a legjobb a munkádban? Vagy Európában? Vagy csak Magyarországon? Ha nem, akkor mégis mi a rák
f@száért csodálkozol hogy mindenki leszarja?

"olyan emberek, akiknek azon kívül, h ugyanazt a nyelvet beszélik, mint ők, és ugyanabban az országban laknak, igazából semmi köze hozzájuk"

Hát ez az. Manapság liberóéknál nem divat magyarnak lenni. Érdekes módon minden olyan országban, ahol jól mennek a dolgok, büszkék arra az emberek hogy annak az országnak a tagjai. Hogy ez ok vagy okozat, nem tudom, de ha már az adóforintok elköltéséről van szó, százszor inkább adom egy élsportolónak, mint valami segélyen élősködő bandának.
Vasárnap Piliscsabára kellett mennem. Az óbudai állomáson szálltam fel a vonatra, de kicsit korán értem ki. Jó 20 percet kellett várnom. Gondoltam sebaj. Csend van, viszonylag jo levegő, idő így kényelmesen sétálgattam a pályaudvaron. Ott hallottam fél füllel, ahogy a vasútőr…..
Két rövid hír máról és tegnapról: Nekimotorozott a vonat oldalának két tinédzser valamint: Meghalt a gyorsvonattal ütköző motoros. Én komolyan nem értem, hogy lehet nekimenni egy vonat oldalának. Nem elég nagy, hosszú, és hangos? Vagy egy Trabantos (esetleg egy Audis) volt az…..
A többszörös olimpikon sportoló mai temetése kapcsán emlékezzünk meg a sport haláláról is.A sportolókra már jó ideje mindenütt a világon úgy tekintünk, mint akik vérre menő csatákat vívnak a harcmezőn, miként tették azt a középkori bajvívók. S, ha győznek,…..
bazalt 2008.07.25 15:42:12
Remekül látszik a hozzászólásokból, hogy fingotok nincs a sporthoz. Betiltani az élsportot, persze. Ha neked nincs sikerélményed, másnak se legyen. Tudod te egyáltalán, mekkora lemondással, mekkora önfegyelemmel jár az, ha valaki naponta kétszer két-három órát tréningez? Ami nem abból áll hogy gyökkettővel végigkocog a háztömb körül, mert az edzés akkor jó, ha a végén éppencsak nem esik össze. Az, hogy ti erre képtelenek vagytok, nem jelenti azt hogy mástól is el kell venni a lehetőséget. Csalók mindig, mindenhol vannak, lesznek is, azokat kell seggberúgni, nem pedig azokat, akik a lelküket is kiteszik egy edzésen, azért, hogy utána a világversenyen TE örülhess, seggfej! És persze ezért még fizessenek is, mi? Ekkora barmokat egy rakáson elég rég láttam. Mit szólnátok hozzá, ha a munkahelyen közölné a főnökötök hogy akkor holnaptól fizessetek azért hogy dolgozhassatok? A tömegsportot támogatnád mi? Pl. úgy, hogy ha van egy futóverseny (szigorúan amatőrök, természetesen!) közvetítése, akkor a fotelben ülve átváltasz a közvetítő csatornára?

Úgyhogy ne az élsport ellen hőbörögjetek, hanem a kokszolók, illetve egyéb csalók ellen. Azokra tényleg ráférne egy-két sünszarás.

"Nevetséges, hogy egy hülye, írni-olvasni alig tudó (Muhammad Ali, Pelé, stb...) félállat sokszorosát keresse az átlagembereknek!!!"

Jaja. Persze. Hiszen ők csak átlagemberek, semmivel sem többek másoknál. Illetve... izé, Ali véletlenül nem bokszvilágbajnok volt hosszú ideig a nehézsúlyban? Pelé meg egész jól rugdosgatta azt a bőrgolyót. Persze nyilván semmit se tettek azért hogy erre képesek legyenek, csak a faszukat vakargatták edzés helyett. Lófaszt érdemelnek, nem pedig elismerést. Hiszen végülis csak a föld legjobbjai voltak sportágukban, piha! Nevetséges hogy erre fel még pénzt is kapnak...

És félállat, persze. Az nyilván nem számít, hogy mindketten már igencsak öregek. Kíváncsi lennék, ha - HA - megéred azt a kort mint ők, és nem válik még eggyé a segged a foteloddal, akkor mennyire leszel TE "félállat".
Hock Zoltán, az MDF képviselője, megmondta a tutit, szerinte nem kellett volna megtartani a melegfelvonulást, mert előre meg voltak fenyegetve a tüntetés résztvevői.Tehát Hock Zoltán azt mondja, a Kuruc.info az az orgánum, ami Magyarországon engedélyezi a demonstrációkat. Ha valami…..
bazalt 2008.07.08 19:38:30
"a vipera amennyire tudom nem szabadon tarthato eszkoz"

Eszközként nem is. Élőlényként viszont tartható, megfelelő feltételek mellett. Te másra gondoltál? Ej-ej...

"Ha náci vagy és bizonyos embercsoportok kiírtását propagálod, azzal túlmentél a határon"

Ez így okés. Viszont ha csak egyetértesz a náci ideológiával DE nem propagálod senki kiirtását, azzal nem lépsz túl semmilyen határt.

"lassan KOTELEZO lesz szerinted kockakovet dobalni?"

Olvass feljebb, ott kifejtettem hogy mi a helyzet szerintem a kockakővel.

"tojasok, kopesek es a tobbit mar ne emlitsem nem erzem hogy beleferne a "gondolatban, szoban" rovatba."

Az eddigi bírói gyakorlat szerint belefér a "véleménynyilvánítás" rovatba.

"naponta ordítva közli a családdal, hogy kinyírja őket, miközben lengeti a baltát és kergeti őket a ház körül?"

Bocs, de ez gyilkossági kísérlet, ami a BTK alá esik. Ha csak "naponta ordítva közli a családdal, hogy kinyírja őket" de nem csinál semmit csak ül a seggén, akkor legfeljebb csendháborításért lehetne bevinni. Bár aki ilyeneket ordibál, azt hamarabb viszik el agyvérzéssel...

"Több millió ártatlan ember halt meg azért, mert 1933-tól kezdve így gondolta a többség. Azóta meg nem viccelünk ezzel."

Én nem viccelek. Azért van a törvény hogy tessék aszerint cselekedni. A tojásdobálásra az eddigi bírói gyakorlat szerint a vélemény szabad nyilvánításának törvénye vonatkozik, a kockakődobálásra a súlyos testi sértés/emberölés kísérlete. Ez nem vicc. Az sem, hogy annak idején a nácik törvényesen szerezték meg a hatalmat. Tetszettek volna jobb törvényeket csinálni, és/vagy felismerni a többség akaratát. Az akkori kormány is marha idealista volt, és nem érdekelte őket hogy az emberek többsége ebből csak az első. Plusz még
sz@rban is voltak, és a nácik kínáltak kiutat. Hát vazze. A lecke adott: jobb törvények, rendes útmutatás. Azaz hagyni a francba a píszí megnyilatkozásokat, a fejek homokba dugdosását, és azzal foglalkozni ami az utca emberét zavarja. Ha éppen a buzifelvonulás, akkor ne az legyen hogy doszt is benyomjuk! Hallottál már arról, hogy "okos enged"? A rendőri tiltás pont jó lett volna, és a következő időpontig valahogy le lehetett volna csillapítani a buzifelvonulás-ellenzőket. Mert ez tipikusan arról szólt, hogy a buzik csakazértis, erre a hőzöngők - naná - szintén csakazértis. Két autó tartott egymás felé, és egyik sem akart kitérni, "mert nekem szabad" "akkor nekem is". A felvonulás elvileg a buzik elfogadását segítette volna elő, így viszont csak növelte az ellentéteket. Ez volt a cél? Valakiknek biztosan.
Autófília Mennyi? 30! 2008.07.02 08:00:00
Mindenki hallott már az új rémhírről: 30 km/h sebességre kell lelassítani a zebráknál. Sokakat maga a szabály zavarja - de őket az összes szabály zavarja -, másokat a megfogalamzás, miszerint mindig meg kell állni a zebra elôtt, és valakiket a szabály értelmetlenség.No,…..