Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ob.szerver

0 bejegyzést írt és 3456 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hónapok óta fontolgatom ennek a blognak a beindítását, és pontosan ugyanennyi ideje próbálom összeszedni a tökéletes bevezető posztot. Aztán bombaként robbant szerda délután (washingtoni idő szerint reggel), hogy Robert S. Mueller, III kamerák elé fog állni, és minden tervemet felülírta.   Először…..
ob.szerver 2019.06.01 09:20:11
@Gerolsteiner:

"Ha jól csalódom, egy jogállamban a bűnösséget (bűncselekmény elkövetését) kétséget kizáróan bizonyítani kell."

Igen, csakhogy az elnök több értelemben is a törvény felett áll. Nemcsak hogy vádat nem emehetnek ellene, de egy normális vizsgálatot sem folytathatnak le vele szemben, pl. ki sem hallgathatják. Így hacsak nincs egészen nyilvánvaló smoking gun, nincs mód arra, hogy a bizottság bármit is bizonyítson. Tehát nem hivatkozhatsz a hiányára, ha nem lehetséges, hogy megtegyék.
Az ország jóléte a versenyképes gazdaság és a jól működő állam eredője, period, end of story, mondja az angol. Magyarországon -- a félreértések és a romlott propaganda elkerülése végett -- ma mindkettő fundamentálisan romokban. Itt csak a gazdaságról fogok beszélni, mert ezt bonyolultabb -- ha nem…..
ob.szerver 2019.05.12 07:43:41
@Mickey Pearce:

Mi az a nagyon sok minden? Mert az gondolom nem lehet vitatéma, hogy a három legnagyobb és legfontosabb alrendszer, a nyugdíj, az egészségügy és az oktatás, ma rosszabb helyzetben van mint 2010-ben, közvetlenül a nagy világválság után volt. A látszólagos fejlődés, az utóbbi kettőben történt infrastrukturális fejlesztések döntően EU forrásból valósultak meg. Mi az, amire jutott pénz?
Szomorúan vette tudomásul az ország népe a letaglózó hírt, hogy Dzsudzsák Balázs - a maga módján sikeres magyar világsztár focista - nem kell a kutyának sem. Csapat nélkül maradt szegény, és úgy néz ki, annyira megkopott, hogy már pénzmosásra sem használható. Mit lehet ilyenkor tenni? Különösen egy…..
ob.szerver 2018.09.08 20:19:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nahát. Akkor innen már csak egy lépés, hogy felismerd, hogy a magyarfociban minden benne van, amiért szeretjük a NER-t: korrupció, közpénzek százmilliárdos elherdálása, életképtelenség, inkompetencia, néphülyítés. Sok sikert hozzá.
ob.szerver 2018.09.10 07:34:30
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ne játszd már a hülyét. Te is pontosan tudod, hogy
1. most a százszorosát vagy még többet költenek közpénzből focira mint az emútnyócban, és ennek a pénznek a nagy része még csak nem is a fociba kerül, hanem a foci ürügyén, erre kitalált konstrukciók révén egyenesen magánzsebekbe
2. Gy. egyike volt a spontán privatizáció nyerteseinek, pár tízezer, akkori állami, párt és gazdasági vezetővel együtt. Ellenben miniszterelnökként egyetlen zűrös ügye sem volt, akárcsak strómanjai, milliárdossá váló haverjai, tízmilliárdokba kerülő hobbiai, a gazdaság számos szektorában meghatározó vagy jelentős érdekeltségei.
Miért hazudozol és próbálsz összemosni egymással nem összevethető dolgokat?
Az ellenzék után a tüntető civilek is meg szeretnének bukni, és ez egyszerre jó és rossz hír. Elmagyarázom. A jobbikosok felébredtek a Vona-illúzióból, és a Karácsony-lufi is kipukkant a szavazók nélkül maradt baloldalon. Ezért a keletkezett vákuumot újra hiperaktív amatőrök töltik be. Múlt és most…..
ob.szerver 2018.04.22 19:46:42
@Etniez:

"Ezt a posztot a fidesz rendelte."

Nem, az lmp, ami a fidesz segédcsapata, a 2014 utáni második 2/3 hőse.
"A Klub első szabálya: senkinek egy szót se a klubról." — Tyler Durden, Harcosok klubja.   Sosem volt még ilyen öldöklő a kampány — az ellenzék pártjai között. Magyarország döntött — s lázadt fel  fotelében annak majdnem-jóléti társadalma, és szavazott bizalmat annak jóléttől talán távolabbi…..
Tudom, Trump óta erejét vesztette ez a minősítés, elvégre az amerikai elnököt a saját külügyminisztere idiótázta nem is egyszer, amúgy tök jogosan. Mégse jut eszembe jobb szó arra, amit Vágó Gábor és Gyurcsány művel. Őszintén, hülyebajusznak mi a faszért kell csak úgy lazán lerészegezni Ferit? És…..
Életem egyik legjobb színházi élménye volt a Komámasszony, hol a stukker? című előadás. Zseniális társadalomkritika a darab, végig a fekete humor és a kőkemény dráma határmezsgyéjén egyensúlyozik, nagyon mély mondanivalóval és örök aktualitással. Ha tehetik mindenképp nézzék meg. Aki nem ismeri,…..
ob.szerver 2018.03.17 11:25:18
@megamovieboy:

Nem, hanem azokra, amelyeknek az 50-90%-át ellopják túlszámlázások, kamu projektek révén. Természetesen a nyugatiak a hibásak abban, hogy a pénz egy részét az ő termékeikre és szolgáltatásaikra költik el. Gondolom neked orosz autód, török számítógéped van, és ha van egy céged, akkor a termelőeszközöket Azerbajdzsánból szerzed be. De ha van esetleg valamilyen céged, akkor szívesen elfogadok tőled egy jelentősebb összeget, és megígérem, hogy nálad fogom elkölteni. Ugye, mekkora buli lenne?
  Egy valakire bizton számíthat a Fidesz-KDNP, ha be kell biztosítani a választási győzelmet. Ő Gyurcsány Ferenc. Az idők során azt lehetett észrevenni, hogy a Demokratikus Koalíció elnökének mindig van egy olyan váratlan húzása, ami egy kicsit megtolja a Fidesz szekerét.   Gyurcsány Ferencnek a…..
ob.szerver 2017.11.01 19:45:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A KÁP sohasem szólt másról, mint a ht-k szavazati jogáról. 2002-ig a fideszt sem érdekelte a dolog, majd a választási vereség után rájöttek, hogy jól jött volna pár százezer import szavazat. Azokra a felvetésekre, hogy a KÁP nem járna együtt szavazati joggal, a fidesz mondta, hogy nincsenek első és másodosztályú állampolgárok, ami persze csak üres kifogás. Az ellenzék csak ezért ellenezte a KÁP-ot és semmi másért, mert különben kit zavarna, hogy a kintiek kapnak egy pecsétes papírt, ha éppen arra vágynak.
ob.szerver 2017.11.01 19:56:42
@conchita wurst:

Ez a bölcsességüket dicséri. Ha én nem szavazhatok Romániában, ami az ő életüket befolyásolja, akkor ők se szavazzanak Magyarországon és ehhez semmi köze a nemzetiségnek. Ettől még a rendszer rossz. Az meg külön nevetséges, pontosabban választási csalás, hogy két Manchesterben élő magyar srác közül Péter levélben szavazhat mert Romániában született, miközben Gábornak Londonba kell ehhez utaznia, mert ő Magyarországon.
ob.szerver 2017.11.01 20:07:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mennyire kár, hogy ez 1998-2002 között nem jutott eszükbe, csak a választási vereség után. De ahogy mondtam, ezzel senkinek semmi gondja. A probléma az alantas mögöttes szándék, amit a a magasztos nemzeti összetartozás fügefalevelével próbálna elfedni, és sokan be is nyelik.
Amíg a Fidesz (értsük jól, a Fidesz!) meghívja és tartja Molnár Zsolt MSZP-politikust a nemzetbiztonsági (értsük jól, nemzetbiztonsági!) bizottság élén, és ő ugyanaz, aki Gyurcsány-érdekelttel indirekt szövetségben obskúrus "civil" nemzetbiztonsági szakértők és közszolgálati egyetemi docensek…..
Úgy látszik, tovább égeti magát, és a hidakat lehetséges szövetségesei között az MSZP miniszterelnök.-jelöltje. Most a Hír TV-ben hazudott egy orbitálisat a választáson lehetséges koordinált indulásról. Botka a végét járja. Most már arra vetemedett, hogy félrevezette a nézőket, a kormányváltásban…..
ob.szerver 2017.09.07 08:52:06
@MsTaurus:

Botka megpróbálta gyurcsányozással felépíteni magát, mellé bónuszként pedig fizessenekagazdagokozott és huszonharmadikhavinyugdíjazott egy kicsit. Nem működött, mert nem működhetett, mert akik el akarják zavarni a maffiát, azok az együttműködést törekszenek és nem a kirekesztésre téves prekoncepciók alapján. Botka megbukott, a pártja rosszabb helyzetben van, mint amikor kinevezte magát miniszterelnök jelöltnek. Minél hamarabb láp vissza, annál jobb, mert lassan kifutnak az időből.
Idézzünk, feleim, az ingyen van: A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja,…..
ob.szerver 2017.07.16 07:32:08
@vernal:

"Ez egy SPORTverseny, tehát a sportról kellene szólnia."

Kellene. Csakhogy Magyarországon semmi sem arról szól, amiről kellene. Miről is szól a sport nálunk?
1. A politika általi kisajátításról. Még a búgócsiga szövetség fideszes ül. Az NB1 fideszes potentátok házibajnoksága.
2. Esztelen pénzszórásról. 500 milliárd TAO (köz) pénz az élsportba, aminek 1000 más területen jobb helye lenne
3. Egy teljesítményhiányos, leszakadó ország önigazolásáról, néhány sportoló teljesítményére alapozva. Az NDK sport mond valamit?
4. A gátlástalan lopásról. Bármit megrendezünk/megrendeznénk, mert minden esemény alkalom a saját zsebek tömködésére. A 2021-es úszó vb-re sem jelentkezett senki rajtunk kívül, de aki az ideit megnyerte az is visszamondta. Az olimpiára ketten jelentkeznek, a F1 vonul ki Európából, de szerencsére Magyarország mindig készen áll, hogy elköltsön 100 vagy ezer milliárdokat. Az az ország, amely saját erejéből még a bővített újratermelésre sem képes, és csak az évi 4-5% EU segély tartja felszínen.
5. A hazudozásról. A élsport a néphülyítés eszközévé vált. El lehet felejteni minden gondot, dagadhat a magyar kebel, mert a sportolóink dicsőséget szereznek az országnak. Bullshit. Senkit nem érdekel a világban, hogy H.K. (vagy bárki más, bármilyen sportágban) hány aranyérmet szerez, mint ahogy az sem, ha nem is indul(nának). Ettől sem az ország megítélése nem változik, sem az itt élők mindennapjaira nem gyakorol egy semmilyen hatást.

Nálunk ezekről szó az élsport. Ausztriában a fenti pontokból hány állna meg? Meglepő-e, hogy ezek miatt sokakban kelt ellenérzéseket ami itt folyik?
Keverjük bele egy kicsit a papucsot is a dologba és máris sokkal nehezebb kérdés előtt állunk, mint azt gondolnánk. Oké, épeszű ember zoknival nem veszi fel a szandált, de mivel igen? És hova? Mikor? ..
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
ob.szerver 2017.07.08 12:22:41
@stim:

"Javaslom mindenkinek, hogy számszerűen hasonlítsa össze az eddigi kormányok munkásságát."

Én meg azt javaslom neked, hogy nézz a számok mögé. Nem kell nagyon mélyen, nem kell hozzá közgáz PhD, elég egy minimális józan ész.
2010-ben véget ért az 1929-33 óta bekövetkezett legnagyobb világválság, és azóta tart egy folyamatos konjunktúra. Az elmúlt 7-8 év a gazdasági környezet szempontjából egy nagyon szerencsés időszak volt. Ehhez jött egy páratlanul és soha vissza nem térően szerencsés tényező, az óriási összegű EU-s támogatások. Nagy vonalakban hasonlítsuk össze a 2010 előtti viszonyokkal:
- a GDP átlag 4%-ának megfelelő EU támogatás
- a GDP átlag 4%-ának megfelelő expat hazautalások
- a GDP kb. 2%-ának megfelelő cserearány javulás főként a szénhidrogén árak felére-harmadára esése miatt
- a GDP évi 1,5%-nyi többlet a manyup befizetések eltörlése miatt.

Ez kapásból évi több mint 10%-kal kedvezőbb kiinduló állapot 2010 előtthöz képest. Mit sikerült ebből kihozni? Jó esetben évi 2%-os átlagos növekedést. Ez a két ciklus egy ország jövőjének ellopása, az egyszer-egy-évszázadban esélyének eljátszása volt. Egyetlen egy terület vagy makrogazdasági mutató nincs, ahol az unortodox rendszer valamiféle olyan eredményt tudott volna felmutatni, ami a neki lenne köszönhető. Nem jön a külföldi tőke, nincsenek magánberuházások, nem növekszik a termelékenység, a képzett munkaerő menekül. Az ország minden gazdasági és társadalmi mutatóban csúszik le, már Románia is egyre több területen előz bennünket. A kedvező körülmények által kínált fejlődés helyett a gátlástalan korrupció és a dilettantizmus elegye olyan mélyre rántotta az országot, ami nemcsak hogy évtizedekre elzárta a felzárkózás esélyét, de amikor elapadnak az EU-s pénzek és a rendszer valódi teljesítménye megmutatkozik, a leszakadásunk mind abszolút, mind relatív értelemben fokozódni fog. Ez az elmúlt 7,5 év mérlege, ha már összehasonlításokat akarsz tenni.