Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zhal

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami miatt nagyon szeretem a lapkasajtot. De leszoktam róla, mert annyi szar van benne, hogy vérlázító. De találtam egy olasz terméket, legnagyobb megdöbbenésemre sajtból készült. Mivel 2x annyi a mennyiség, mint a gagyi, árban is úgyanannyi, mint a "normál" lapkasajt. Mivel…..
 Annyi, de annyi teljesen felesleges technikai információval fárasztjuk magunkat fotózás helyett, hogy néha nem árt egy kis esztétikai pluszt is odabiggyeszteni vélt fotográfiai képzettségünk mellé. Szubjektórium: Számomra az egyik alapmű Roland Barthes: Világoskamra című…..
zhal 2012.04.13 11:31:37
Amikor valaki azzal jön, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltess", azt felelem neki: "ne forgasd ki az Igét, hogy ne találtass a Sátánhoz hasonlóvá".Paul Washer..
heti5kepregeny Két Superman 2012.03.20 12:56:00
Szinte szerelmes voltam John Byrne Superman-jébe. 1990-ben ez a máig klasszikus, gyönyörű egész oldalas képekkel működő csoda ütött szemen és szíven. Az eredetileg The Man of Steel címmel megjelent újraírt Superman romantikus volt, tiszta, hibátlan. Ami most eszembe jutott,…..
Ez a játszma nem a legerősebb mesterek alkotása, "csak" két picit átlag feletti 9 danos játéka, amire soha senki sem fog emlékezni, amit soha senki nem fog 10 év múlva kirakni. Személy szerint nagyon szeretem az ilyen partikat. Ahogy néztem elképzeltem, ahogy éppen…..
Tegnap lezajlott a Pocsai- Markó jubango 3. mérkőzése. Rita magához tért a rossz kezdés után, és a második és harmadik partiban magabiztos győzelmet aratott. A kérdés az, hogy Péter fel tud-e állni egy ennyire egyoldalú parti után. A következő mérkőzés február vége felé…..
Pocsai Rita újra bizonyította, hogy nem lehet kizökkenteni a nyugalmából, és rossz állásokban sem kezd el kapkodni. A döntő parti a negyedik fordulóban volt. Ez volt talán a legtanulságosabb partim az idén: Ritának semmit sem kellett tennie a győzelemért, egyszerűen csak hagyta,…..
zhal 2011.12.21 10:46:48
Alaposan kiverte a biztosítékot magyar természetfotósok körében az RTL Klub 2011. december 10-i Fókusz műsorának riportja, amely Szentpéteri József állítólagos nemzetközi sikerei és világhíre előtt borult le – nem kicsit, nagyon... Lássuk, kicsoda is valójában ez a…..
Usagi az abszolút Jó. Tűpontos morális mérce, megingathatatlan erkölcsi szobor, az élet, az ártatlanság, a szépség szerelmese és védelmezője. Ha ez egy kicsit giccsesen, túlzóan hangzik, és nem kifejezetten izgalmasan, az csak azért van, mert az ember – köszönhetően főleg…..
A feladványok megoldása.1, Az első ötlet mindig a tenukiFekete lép és megél.        Az emberek általában egy pár percet olvasnak, aztán megunják, mégiscsak milyen egyszerű ez a feladvány. Az első próba az esetek 90%-ában ez az ábra. Fehér…..
heti5kepregeny Kemény poszter 2011.07.13 11:10:00
Jó lenne majd egyet szerezni. Erről eszembe is jutott, hogy Egerben viszonylag könnyű volt moziplakátokat begyűjteni, Pesten viszont csak egyszer sikerült - kapcsolat híján.Egerben a Forrás Gyermek és Ifjúsági Központban tartottam Képregény Szakkört és Nyári tábort, vagyis…..
3D panoráma: // Egy sajtófotós barátom, Németh András Péter megkeresett, hogy Al Ghaoui Hesnát, az MTV háborús övezetekben dolgozó riporternőjét fotózná, amihez egy lerobbant területre van szüksége. Két ex-gyárat ajánlottam, a Goldberger textilt és a budafoki…..
A nyugati kultúra a döntésekre épül. Szeretjük kézben tartani az irányítást, és egy félreértés folytán ezt gyakran összekeverjük azzal, hogy mindig mi mondjuk meg, mi döntjük el, hogy mi történjen. A kínai taoista filozófia szerint ez nem a bölcs ember útja. A Tao Te King…..
Ti is rejtegetitek a régi személyi igazolványos, útleveles portréfotóitokat a barátok előtt, kínosan ügyelve, hogy semmiképpen ne kerüljön napvilágra a múlt? Pedig kívülállóként milyen jó dolog összehasonlítani a titkolt múltat és a jelen állapotokat?! Mivel személy…..
IDDQD Egy tetrisfüggő vallomása 2011.05.25 20:00:00
Egy nagyon jó kis riportfilmet fogott a radarunk a Tetris-világbajnok James Clewettről, aki egyébként civilben fizikus és éppen a Phd diplomája megszerzésén ügyködik. Nagyon érdekes dolgokat mond arról, hogyan néz ki az ő szintjén a játék és mit élvez benne. És persze elég…..
Hát történt egy érdekes dolog, ami arra utal, hogy ne játsszunk másokkal. Tegnap össze akartam állítani egy "képelrontós" képet, amin összevágtam volna azokat a kép szélén csellengő, elkapott pillanatokat, melyek egy jól komponált képet is tönkrevágnak. Akadtak itt…..
zhal 2011.03.19 10:52:27
A Random magazin felhívására számos írás és ötlet érkezett (amiket nagyon köszönünk), de a tapasztalat azt mutatja, hogy sokan nincsenek igazán tisztában a képregényes forgatókönyvírás mikéntjével, vagy hogy egyáltalán hogyan is néz ki egy ilyen típusú forgatókönyv. Ez…..
heti5kepregeny Idén 2011.01.18 16:19:25
még egy képregényt se vettem. Viszont a tavalyiak közül még nem fizettem ki mindet. Valami jóval kéne indítani ennyi szünet után - azt hiszem, a Kiss Magyar Képregénytörténet első része lesz az. Sőt. Biztos :) ..
Random Képregények RANDOM #1 2010.12.06 07:00:00
Nagyszakállú Télapó, jó gyermek barátja. Random Virtuális Képregénymagazint rejteget a zsákja. Hát íme, itt van, Miklós bácsi elhozta nektek puttonyában az első magyar virtuális képregénymagazin bemutatkozó számát, amit reményeink szerint milliók vártak, de bízunk benne,…..
heti5kepregeny Ajánlgatok 2010.12.02 14:37:00
                                     Imádom a kiváló sci-fi, fantasy illusztrációkat, címlapokat. Régen a Galaktikábantaláltam képeket, aztán Tomi hozott pulp-borítós albumot, de valahogy…..