Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kószalidérc

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ezt a mesés havas időjárást, a varázslatos fehérbe öltözött várost és a mindent beborító porcukortakarót nem tudom kilapátolni a gondoltaimból (csak a járdáról sikerült) .Valentin-napi ötlet következik behavazott hangulatban!  Egyébként szerintem már a kép…..
kószalidérc 2012.02.08 00:54:07
óóó, ehhez muszáj ideírnom az egyik kedvencemet a Kalákától. Burns verse alapján.
www.youtube.com/watch?v=y3pvt1jxI24

"Ha mennél hideg szélben a réten át, a réten át, rád adnám kockás takaróm, öleljen át, öleljen át!"
Filléres őszi dekoráció tökrajongóknak, illetve nem csak nekik. Szerintem, egyszerűen zseniális, ha akad otthon néhány könyv, amit nem sajnáltok feláldozni a cél érdekében, feltétlenül érdemes belevágni (szó szerint).  További előnye, hogy rendkívül tartós és…..
 Régóta adósotok vagyok már ezzel a poszttal, de valahogy mindig beelőzte egy másik. Pedig nagyon jó hangulatban készült, és remek segítőim akadtak!  Tehát, arra még biztosan emlékeztek, hogy még nyár közepén vettem egy próbababát, ő lett Suzie.Már abban a…..
 Az asztalom története (vagy inkább kálváriája) még év elején kezdődött, egészen addig szépen tette a dolgát teraszunk sarkában. Azon a fagyos januári hétvégén rántott húsért kiáltott a család, így hát tettem a dolgom, sütöttem is serényen. Bezzegháziasszonyoknak…..
 A héten többször is böngésztem gyöngyös portálokon, és beleszerettem egy csodálatos mintába. Annyiszor visszatévedtem ehhez a mintához, hogy végül ezt választottam heti kedvencnek. Sokan elkészítették már, többféle színben és variációban, úgyhogy még nem döntöttem…..
kószalidérc 2011.07.03 19:23:34
 Az Európai Irodalom Éjszakája 15 európai kulturális intézet bevonásával jött létre, az EUNIC – az Európai Kulturális Intézetek Hálózata - és az Európa Pont szervezésében. A Margó Fesztivállal karöltve újfajta irodalmi élményt szeretne nyújtani; a kortárs…..
Folytatom akkor a természetes festőlevek titkaival. Főtt tojásokhoz mindenképpen ilyet javaslok, hisz a tojás így ehető lesz. De ettől függetlenül is jó móka kísérletezni a színekkel és növényi főzetekkel.    ..
 Az ünnep közeledtével indítok egy sorozatot hagyományos hímes tojások festéséről. Nálunk a húsvét a hagyományok jegyében telik, tojás festünk, sonkát főzünk, várjuk a locsolókat. Ezért is szeretném inkább a klasszikus tojásfestési technikákat bemutatni. A szomszédos sváb faluban húsvét vasárnap…..
 Sikerült elkészítenem egy újabb totálisan fölösleges holmit. De annyira tetszik... Csini kis ruha, ilyesmit viselt Sandy Olsson a Grease-ben. Kérdés, mit kezdjek vele? Kommentbe jöhetnek az…..
 Csak a szokásos történt enyhén ruhátlan lányaimmal is, lelkesen pingáltam őket, szépek lettek s karcsúak, kaptak egy rakás virágot is, aztán kiderült, sehova se illenek a lakásban. Ezért eltettem őket (...majd egyszer), aztán nemsokára elfelejtettem, majd nem olyan régen…..
kószalidérc 2011.03.29 23:22:42
 Örömhírem van mára! A Színes Ötletek blog első vendégszerzője, Mikulka Feri hamarosan elindítja Gyöngyszövő Szabadegyetemét!              Ferit már korábban is bemutattam nektek a kézműves vásár…..
kószalidérc 2011.03.17 00:19:19
@Mikulka Feri: sejtettem :) Várom a bejegyzés folytatását!
 A tavasz közeledtének egyik biztos jele nálam a Pecsa kreatív vására. :) Volt már, hogy vékony tavaszi kabátban kelhettem útra, idén sanszosabb a sapka+sál+kesztyű+vastagkabát kombó, de ettől függetlenül nagyon várom…..
 Jövendőbeli gardróbom jelentős részét fogják elfoglalni a táskáim. Többen vannak, mint a cipőim, még akkor is, ha az utóbbiakat nem párban, hanem darabra számolom...Táskamánia a köbön, ez van. És akkor még itt vannak ezek a pompás kis antik darabok, hova lennék…..
Ezt az álarcot a zseni és a jó értelemben vett őrült, Tim Burton filmjeinek lélekromboló környezete, sötét képi világa, és groteszk, torz, de mégis szerethető figurái…..
Imádok ránézni a fakanáltartóimra, a kedvenc mintáim köszönnek vissza a hasukon, érdemes volt pepecselni velük. Először a virágkaspós készült el, csak annyian lettek benne, hogy szükség lett egy másikra is. Elvégre mindig jó, ha kéznél van a klopfoló, habverő és társaik, nem kell a fiókokban…..
kószalidérc 2011.01.25 22:49:30
Idei második álarcom fagyos színekből, flitterekkel, szalagokkal és szalvétatechnikával készült.                   Jégkirálynő maszkja Anyagok:gipsz álarcalapragasztólakkezüst…..
 Az álarckészítésben az a jó, hogy szinte minden technikát bevethetek, mindenféle kelléket használhatok hozzá, nincs benne semmi kötöttség.                    Türkiz-arany…..
Amikor megkaptam, már tudtam, hogy soha egy betűt sem merek majd belefirkálni. Ez annyira nemes, finom, lágy és kecses...     ..
kószalidérc 2011.01.12 23:55:29
 Nem kizárt, hogy a testfestős fellépésre után akár elfogadná ezt a kulcstartót, és az sem kizárt, hogy én meg nekiadnám.                 Hello Kitty mintájú kulcstartó anyagok3 mm-es fehér…..
Ez a nyaklánc nem igazán bonyolult darab, mégsem tudom megunni. Kicsit olyan, mint a jegygyűrűm, szinte mindig rajtam van. De egy másik ok miatt is különleges a számomra, ugyanis ez került a Gyöngyfűzés alapjai című kis könyvecském címlapjára, és viselésekor mindig eszembe jut az a leírhatatlan…..
Tényleg csodálatos és közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik...  Anyagok Színes, mintás papír  60 db, 10x10 cm-es Hobbiragasztó Csipeszek, olló   Én egy szép mintás karácsonyi csomagolópapírból (ajándékba kaptam, direkt erre a célra)…..
kószalidérc 2011.01.03 21:18:54
@kreablogger: köszi. összejött végül. szereztem még néhány ujjat (a végén még sok is volt)...
Ma befejeztem az ajándékvásárlást, hurrá! Nincs több tömeg, várakozás, kígyózó sorok, végre nem kell üzletek közelébe mennem. Már csak a csomagolás van hátra, és nekem ez legszebb része, imádok csomagolni. Elengedhetem a fantáziámat, ilyenkor hajtogatok, vágok, ragasztok,…..