Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács M. Norbert

69 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Afrojack látványos best of 2010s megamixet, a Clean Bandit hibátlan csajpopot, Alvaro Soler tét nélküli vidám dalokat, Salvatore Ganacci okos ökörködést hozott Szegedre. Idén is elmentünk megnézni a nyári utolsó zenei fesztiválját, most pedig elmondjunk, milyenek voltak a nagyszínpados…..
Fél évszázados jubileumát ünnepelte idén a Szeged Ifjúsági Napok, úgyhogy igyekeztek a szervezők az előző éveknél jelentősen nagyobbat dobni. Hívtak két valódi világsztárt, ebből az egyik, a Pet Shop Boys el is jött, a másiknak, Sean Paulnak viszont megfájdult a térde, úgyhogy otthon maradt. De…..
A Lángolón lényegében már hagyomány, hogy minden évben megnézzük a SZIN-t a Tisza partján, idén sem szakítottunk ezzel, mint ahogy azzal sem, hogy részletesen elmondjuk, milyenek voltak a koncertek és dj-szettek, amiket hallottunk. Az alábbiakban többek között az Enter Shikari, Naughty Boy, INNA,…..
Néhány éve a Get Lucky nélkül még olimpiát sem lehetett megnyitni, és úgy tűnik, hogy a Daft Punk továbbra is népszerű a katonazenekarok körében. Most a robotduó szempontjából hazai pályán, tegnap, a franciák nemzeti ünnepén szórakoztatta legismertebb dalaik mashupjával a hadsereg Emmanuel Macront…..
Túl sok érdemi infót mostanában nem lehetett hallani Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo formációjáról: az évtized egyik legjobb lemeze, a 2013-as Random Access Memories óta új albumnak híre sincs, önálló kislemezük sem jelent meg évek óta, de turnézással sem fárasztják magukat. Legutóbb…..
Alaposan megváltozott a szegedi Deja Vu Fesztivál az előző évekhez képest. Három év után új helyen rendezték meg, egy nappal rövidebb lett, más számok viszont növekedtek: jóval több külföldi fellépőt hívtak, több bulihelyszínt, étel- és italstandot állítottak fel, és bár az időjárás nem volt a…..
Az idén először hat napos Szegedi Ifjúsági Napok első három napjáról itt írtunk, abban többek között a Scooter, Ákos, DJ Fresh, és a The Biebers fellépéseiről volt szó, most pedig elmondjuk milyen volt a második három nap. Akkor többek között a Dubioza kolektiv, Nick Warren,…..
Azt még mindig nem lehet mondani, hogy a Szegedi Ifjúsági Napok egyenletes képet mutatna magáról az elmúlt években, de már határozottan közeledik afelé, hogy így legyen. Annyira határozottan, hogy ha jövőre is ugyanazok fogják szervezni, akik idén, és tartják magukat az…..
Két évvel ezelőtt, a legelső Deja Vu után azt írtam, hogy ha van fesztivál, amit egy kis adag rosszindulattal is oldalakon keresztül lehetne cikizni, az egyértelműen a Deja Vu. Ez a helyzet azóta sem változott. De az sem, hogy nosztalgikus érzései jó esetben mindenkinek vannak, akinek…..
A leginkább a Scooter és a Respect koncertjei miatt emlékezetes első és második nap után a szegedi Deja Vu fesztivál további három estéjén is akadtak még bőven olyan fellépők, akiknek a produkcióikról azért érdemes megemlékezni. Fellépett a Mr. President, Haddaway, a 2…..
A szerdai erős kezdés után a szegedi Deja Vu fesztivál második napját ingyenes, családi napként rendezték meg, ami nem kifejezetten rossz ötlet egy nosztalgiafesztiválon, csak egy pünkösdi hosszú hétvége előtt két nappal, egy hét közbeni munkanapon kissé nehezen értelmezhető.…..
Ezekben a napokban tartják Szegeden a második Deja Vu fesztivált, szerdán kezdődött és tavalyhoz képest az egyik legfőbb változás, hogy idén a nosztalgiázás elsősorban a kilencvenes évekről szól. Olyannyira, hogy a szervezők rögtön az első napon kijátszották a mindent vivő…..
Tíz évvel ezelőtt Olaszországban egy nyári éjszakán Frankie Knuckles fellépett egy aquapark szabadtéri buliján. Pár nappal korábban ugyanebben az aquaparkban bosszúsan nézegettem a fellépését beharangozó plakátot, mivel pontosan tudtam, hogy éppen azon az estén kell hazautaznom…..
Ákos @ Fekete Sas Rendezvényház, Hódmezővásárhely, 2013.11.30. Az elmúlt években Ákos több nagylemezéről, dvd-jéről és többezres tömegek előtt előadott koncertjéről írtam meg a véleményemet az Indexre és a Lángoló Gitárokra. Ezeknek a szövegeknek mindegyike azzal a…..
Ákos – 2084(FalconMedia) Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak azon kaptam magam: azt elmúlt hónapokban határozott kíváncsiság érlelődött bennem Ákos új albuma iránt. Azzal tisztában voltam, hogy 2012-ben éppen tőle várni egy zeneileg igazán izgalmas lemezt meglehetősen…..
A címben szereplő jelzőt olyan gyakran használja a zenei sajtó, mintha kötelező lenne, mi itt a Lángolónál is számtalanszor leírtunk már, de nem mernénk állítani, hogy az esetek egy jelentős részében nem estünk túlzásba. Ami viszont biztos: Paul McCartney azon kevesek közé…..
Néhány nap alatt a második komoly csapás érte a zenei világot: Donna Summer múlt heti halála után nem sokkal az énekesnőnél mindössze egy évvel fiatalabb Robin Gibb, a legendás Bee Gees tagja is elhunyt. Mindketten a rák áldozatai lettek, és valószínűleg mindkettőjük neve…..
Kovács M. Norbert 2012.05.22 15:36:28
@Nemazamaz: azért nem ugyanaz, ha valami angliában és az usában, vagy ausztriában és mondjuk olaszországban lesz listavezető. de amúgy részben jogos a felvetésed, az ilyen mondatok a szövegben arra utalnak, hogy az igazán nagy sikereikhez viszonyítva. mondjuk például ahhoz, hogy a massachusetts az összes országban listavezető volt, ahol csak van lista, és eladtak belőle nagyon sokat.
Ha Donna Summer, akkor I Feel Love. A Giorgio Moroderrel készített legendás felvétel annak idején, '77-ben felkavarta a tánczene világát és azóta sem ment ki a divatból. Madonnától a Red Hot Chili Peppersig rengetegszer dolgozták fel, remixei összeszámolhatatlanok, az eredetit ma sem…..
Eheti klipválogatásunk címe ezúttal több videóra is illik az alábbiak közül. Marina And The Diamonds még ugyan bájos, pajkos és szexi, utána viszont jön a bulizó fiatalokat gyilkoló Jake Gyllenhaal a The Shoes klipjében, a fekete transzvesztita prosti durva balhéja a Spiritualized…..
Megvan a fejünkben a kép, hogy milyen volt a fiatal Axl Rose? Hát Elton John a hetvenes években? Vagy éppen Bowie? Na és Mick Jagger? Ma már nem kell ahhoz öregedő rockernek lenni, hogy tudjuk, milyenek voltak az említett (és más) zenészek fiatalon, mégis, amikor egymás mellett…..
Az egyre felkapottabb ausztrál Gotye megmutatja, milyenek a monoton hétköznapok, a Swedish House Mafia egy őrülten futurisztikus kutyafuttatásról készített videót, a magyar Gabó és Funktasztikus klipje pedig olyan, mint a legtöbb hazai rapvideó általában. Diplo legújabb klipjében a…..
Ha csak úgy hirtelen feltennénk az kérdést a nap kellős közepén a gyanútlan olvasóinknak, hogy na, vajon melyik előadó kereste a legtöbbet 2011-ben, valószínűleg a többség a közelében sem járna a helyes válasznak. Aki pedig azt hiszi, hogy biztosra megy, és rávágja, hogy…..
Paul Weller egy meztelen nő testére vetít mindenféle képeket, Grimes kigyúrt srácok és szurkolók körében érzi jól magát, a Heaven Street Seven legújabb klipjeként egy pszichedelikus roadmovie-t ad a nézőknek, a Fish! pedig nagymellű csajokkal és zenészhaverokkal bulizik…..
Eheti videoklip-válogatásunkban újra bepillantást nyerünk a Gorillaz magával ragadó univerzumába, Santigolddal misztikus-egzotikus perceket élhetünk át, a Supernem frontemberével pedig már megint váratlan dolgok történnek a szemünk láttára. Emellett itt van a napokban új…..
The Ting Tings – Sounds From Nowheresville (Sony Music) Komolyan mondom, annak idején a We Started Nothing című bemutatkozó lemezével a Ting Tings adta vissza a már jó ideje elveszett hitemet a popzene iránt. Azóta is, ha bárki "na, mutass egy jó poplemezt"…..