Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zünüke

0 bejegyzést írt és 555 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerűen érthetetlen, hogy a vizsgálatok alkalmával miért nem tudnak adni időpontot előre, amikor tudják, hogy a gyereket a következő hónapban vinni kell kontrollra. Ismét üdvözlöm a blog kedves olvasóit a Heim Pál gyermekkórház bőrgyógyászati rendelésével…..
zünüke 2017.07.20 10:03:01
@Dikusz: Homályosan,de mintha emlėkeznėk erre a posztra. Nem mernėk rá megesküdni,de azt hiszem Forge tette fel.
zünüke 2017.07.20 11:49:15
@badger: Lehet tėvedek,de a parxis.blog egy nyílvanos,bárki számára elėrhető oldal,ahova mindenki beküldheti a vele törtėnteket.
zünüke 2017.07.21 06:57:56
@badger:
Te is felhajtást csinálnál ha a te gyerekedről lenne szò de mivel nem róla szól,ìgy egy kezelėsre szoruló foggal hasonlítod össze. Nem tudom,hogy láttal e mar egy ilyen bajjal hònapokon keresztül küzködő tinit testközelből,de jelzem nem egy szép látvány. Most már kezdem ėrteni,hogy miėrt van itt ennyi elkezelt illetve nem kezelt beteg az országban.
Édesanyámat 2015 Júniusában találtam meg egy budapesti elfekvőben a háziorvosa segítségével. 24 órás ellátást igénylő pelenkás beteg lett Tisztelt Cím!   Édesanyámat 2015 Júniusában találtam meg egy budapesti elfekvőben a háziorvosa segítségével. Senkit nem adott meg akit értesíteni lehetne, így…..
zünüke 2017.06.09 08:11:30
@Tempus.Anh: Nem tartozik a temahoz,de pontosan igy van. Semmi szukseg itt nincs tobb ezer eloskodo parazitara,akiknek eszuk agaban nincs integralodni es a befogado orszag hasznos allampolgarava valni.
zünüke 2017.06.09 08:18:20
@4S: Igen,jelen esetben oriasi nagy problema a migransok koruli cirkusz. Nem vedem Orbant,nem szeretem a politikajat,de a migrans kerdesben tokeletesen igaza van.
zünüke 2017.06.09 09:05:27
@4S: Tevedes. Nem a nemetek fogadtak be ezt a csurhet,hanem Merkel,amit kezd is megbanni de nagyon. Jelenleg tobb ezer kanmigrans szivodott fel nemetorszag teruleten akiket nem tudnak kiutasitani. Ezek mar lassan leragtak Europa husat es meg mindig van olyan aki betelepitene oket? Ki a francnak van szuksege ezekre az ingyenelo saskakra? Nincs itt eleg azokbol akiket eletuk vegeig el kell tartani az adofizetoknek? Dehogynem,van boven.Gondolod,hogy dolgozni,adot fizetni jottek Europaba? Ugyan...euro milliardokba kerulnek,es par szazalekuk az akivel tudnak is mit kezdeni. A tobbi eloskodik az adott orszag penzen.
Amint beléptünk, riadtan felrebbentek a fehér köpenyesek, és még mielőtt annyit mondhattam volna, hogy corpus alien, már testületileg vissza is toloncoltak bennünket a váróterembe azzal, hogy menjünk a másik rendelőbe. Egy nyáron a bolgár tengerparton kempingben sátortáboroztam a családdal és…..
zünüke 2017.05.12 18:10:58
@Rotoxis:
Egyágyas,emelt szintű kórházi szolgáltatás,étlappal, fenéknyalással, mindenhol ennyi,itthon is. A kinti betegbiztosítók a kórházi költségeket/ kezeléseket támogatják,így a beteget nem terheli az összes költség.
Viszont jártam Svájci Állami kórházban (nem betegként)ahol nem győztem a fejem kapkodni az ellátás,a higiénia,és úgy minden láttán.
zünüke 2017.05.13 00:13:43
@Rotoxis:
Mi nem kerül Magyarországon a felébe sem? Egyágyas emelt szintű kórházi szolgáltatás,étlappal meg seggnyalással? Nem,mert itthon állami kórházban ilyen ellátás nincs,nem létezik.Én a hazai magán kórházakról beszélek ahol egy általad említett műtét,a luxus szintű ellátás bizony kerül ennyibe magyar forintban.

Az egészségbiztosítók mindenhol támogatnak kezeléseket/ kórházi költségeket,attól függ melyiknél vagy ügyfél.Megint nem Magyarországról beszélek csak jelzem.
A nagynéném Svájcban másodosztályon volt biztosítva,de ő egyágyas szobát kért ami első osztálynak számít ebben az esetben.Havonta 1500 svájci frankot kellett fizetnie ezért,egyébként neki a kétágyas járt volna a biztosítása után.Minden más kezelést/gyógyszert/ kórházi tartózkodás nagy részét a betegbiztosító fizette.Igen,volt önerő amit be kellett csengetni,de az elenyésző volt a költségekhez képest.
Várja ki a párom amíg kezelés és műtét nélkül, katétert viselve élete végéig, szépen meghal nagy szenvedések közepette? Tisztelt Praxis!   A párom 75 éves lesz nyáron és tavaly novemberben állapították meg a prosztata rákot nála a Dél-Pesti Kórház Urológiáján, ahová véletlenül került, mert akkori…..
zünüke 2017.05.04 18:06:46
@swiss blend:
Egy ilyen búzafűlés sztorit olvastam a neten még tavaly mert sajnos én is érintett hozzátartozó lettem...
Nem is volt gyanús addig,amíg a pali el nem kezdte árulni mindenféle formáját a növénynek utánvétellel.De azt jó drágán.
Egyébként éjjel a kórházban meg is halt a néni. Úgy gondolom, ilyen súlyos betegnél elvárható lenne a teljes odafigyelés és lelkiismeretes ellátás. Tisztelt Praxis!   Többször volt már szó a gödi orvosi ügyeletről pozitív és negatív előjellel is. Most egy megdöbbentő esetet hallottam. A…..
zünüke 2017.04.26 21:37:56
@Reaper Man:

"Pont ilyen esetekre találták ki a mentőket"
-Ezt a hozzászólást komolyan mondom be kellene keretezni.Te ugyanolyan jól tudod mint én és mindenki,hogy ha felsoroltam volna a diszpécsernek,hogy az anyám magas lázzal,kínzó torokfájással,nyelési nehézséggel,nyálfolyással nagyon szar állapotban van, nem jöttek volna ki.Ha meg mégis akkor sem történt volna semmi más mint az,hogy ugyanúgy "lámpácskával" belevilágítanak a szájába és ugyanúgy megállapítja,hogy ez bizony egy csúnya mandulagyulladás,és ugyanazt az injekciót adta volna a mentőorvos is bizony bizony.Az már egy más lapra tartozik,hogy eközben a mentőre sokkal súlyosabb beteg(ek) vár(nak) amíg ők egy tüszős mandulagyulladással szaroznak amit a KÖRZETI ÜGYELET SIMÁN EL TUDNA LÁTNI helyettük.Comprende?

"Egy nagyon csúnya mandulagyulladás nem dönt le"
-Te már csak tudod.:)

"Olyan mintha szájon át bevenne kettő tablettát,még az ügyelet kihívása előtt"
-Nocsak,hát mindent tudsz a tüszős mandulagyulladásról és pont az a része nem megy,hogy a beteg képtelen nyelni? Ennek azért olvass még utána egy kicsit.:D

"Az injekció hókuszpókusz 1 ampulla algopyrin"
-Ez sajnos nem talált mert nem algopyrint kapott.:D

Látod abban igazad van,hogy a hülyeség kommentelése állampolgári jog.Én is így látom veled kapcsolatban.
zünüke 2017.04.27 00:21:52
@badger:
Mit hajtogatjátok állandóan,hogy az ügyelet kihívása az az orvos "lábhoz rendelése"? Az ügyeletes orvos az adott kerületben ügyeletet lát el, pontosabban a munkáját végzi amiért fizetést kap.Itt ne menjünk bele mennyit,nem ingyen látja el az ügyeletet és kész.Akik szükségszerűen ügyeletet hívnak akár éjjel akár hétvégén,azok túlnyomó többsége márpedig ad pénzt az orvosnak ezt mindenki tudja ezt tök fölösleges tagadni.Én is adtam,a szomszédasszonyom is adott ahányszor a 90 éves anyjához ügyeletet volt kénytelen hívni, ő is minden alkalommal már előre elkészítette a pénzt mert így illik. Egy ügyeletes orvos nagyjából 7-8 percet tartózkodik általánosságban a betegnél többet nem nagyon.Ha ezért a 7-8 percért kap 3-4-5 ezer forintot akkor már megérte kimenni arra a kurva címre természetesen autóval, mert gyalog vagy villamossal egyik sem jár.Ha egy éjjel 5-6 beteghez kell menni,és ebből csak a fele ad a zsebébe pénzt, akkor már nem linkre szaladgál.Szóval ezt ne boncolgassuk tovább mert a dolognak van egy másik oldala is.
Nekem ne akarjátok mindenáron elmagyarázni,hogy a szerencsétlen idős anyám azért nem tudott kikelni az ágyból mert nem akart.Én nem engedtem,hogy ilyen rosszulléttel,magas lázzal abban az állapotban felkeljen ha már ügyeleti rendszer működik a kerületben, és ez mindenhova ki is van írva szép nagy betűkkel a kapualjakban,körzeti orvosnál,és sok más helyen.
Nem tudom miről beszélsz mert se enni,se vizet inni nem tudott.Így értelemszerűen semmilyen gyógyszert nem tudott lenyelni ha akart volna akkor sem.
Ne lovagoljunk már ezen,hogy mit kapott.Egy olyan injekciót kapott amitől órákon belül jobban (nem jól,hanem jobban) lett.Nem algopyrin és nem is voltaren volt ez biztos, ha kerek a történet részedről ha nem.Lényeg az,hogy az ügyelet kihívása akkor és abban az állapotban indokolt volt,a doktornő egy szóval sem tett arra utalást,hogy feleslegesen minek hívtam,vagy miért nem a mentőket tárcsáztam, (a magát nagyon okosnak képzelő Reaper Mant idézve)vagy miért nem vittem be a hátamon.
zünüke 2017.04.27 00:29:22
@zünüke:
..Reaper Man és badger így akartam, de nem engedte a gép.
Most rendszeresen járok MR vizsgálatra, és várom a halálos ítéletemet. Mindezt egy kontár miatt a dél-pestiből. Tisztelt Praxisblog!   Valószínűleg már csak néhány nap van hátra az életemből (legalábbis tiszta tudattal), és úgy gondolom, megosztom Önökkel/veletek az én dél-tepsis…..
zünüke 2017.04.16 19:39:30
@Greg24:

Nem értem,hogy miért kell mindig minden negatív esetet megkérdőjelezned?
Csendben megjegyzem,hogy a "kisebb" nőgyógyászati műtétekhez is kérik a vérképet,vércsoportot.Ha ennyire tájékozott mindenben ezt hogy nem tudod?
zünüke 2017.04.16 19:50:40
@she_wolf:

"Rikácsolni pedig teljesen hatásvadász dolog a "mi lenne/lett volna ha...:"-ból kiindulva

Azért ez nem ilyen egyszerű.Ha a eltelne úgy 1 hét,hogy a tévében nem látok hol ebben a kórházban hol abban a kórházban nemtörődömségből,figyelmetlenségből adódó szörnyű történeteket, nem szóltam volna semmit.De egyre több van, vagy egyre több kerül napvilágra.
zünüke 2017.04.16 21:02:44
@she_wolf:

"Ez attól függ,hogy az ember életében éppen mi a központi téma,vagy mi az,ami specifikusan érdekli."

Ez a téma mindenkit érint.Olyan ember nincs aki nem kerül közvetlen kapcsolatba az egészségügyi dolgozókkal akiktől a gyógyulása,vagy extrém esetben az élete függ.Kevés ember van aki nem kapja fel a fejét egy olyan hírre aminek nem kellett volna megtörténnie ha mindenki kellő odafigyeléssel végzi a munkáját.Én tudom,hogy fáradtak,sokat dolgoznak,kevés a pénz, de könyörgöm emberek élete és egészsége forog kockán ami egyáltalán nem mindegy.Szerencsére azért vannak még figyelmes ápolók/orvosok akik semmit nem bíznak a véletlenre akármilyen hullafáradtak, vagy akármilyen keveset is visznek haza hó végén.
Annak ellenére, hogy járulékaimmal fenntartom a szociális ellátórendszert, nem kapok érte cserébe semmit, ja, de igen, ma kaptam egy jó adag megalázó, lekezelő, önkényes bánásmódot. Kedves Praxis Blog!   Szeretném megosztani Önökkel a következő történetet. Sajnos…..
zünüke 2017.03.05 23:27:07
@she_wolf:

Köszönöm:((

Szegénynek ráadásul lipószarkómája volt ami állítólag elég ritka,és sok esetben semmi kezelés nem hatásos.Mindegy,túl van rajta, vége a szenvedéseinek mert abban bőven volt része annak ellenére,hogy a lehető legjobb ellátást és kezelést kapta.Naponta láttam a skypon,hogy romlik az állapota,borzalmas volt nézni.Éppen ezért nagyon dühös lettem amikor olvastam a hozzászólását a rákos betegekről @g0826 nak.
zünüke 2017.03.05 23:28:50
@yogosan:

Liposzarkóma, és szörnyű mire végez a rohadék.
zünüke 2017.03.06 19:32:41
@she_wolf:

A hétről hétre való szellemi és fizikai leépülés látványa talán borzasztóbb mindennél.

(a taxisoknak nem olyan régen vezették be a számlaadási kötelezettséget,előtte a NAV által leplombált órából vették ki az adatokat az alapján kellett adózzanak):D:D
A patikus nő megkérdezte tőlem,hogy ez komoly,hogy a gyereknek hordom ezt a sok gyógyszert? Üdv Mindenkinek   Múlt hét kedd este a lányom erős fülfájásra panaszkodott,a láza felment 39 fokra.Másnap elvittem a körzeti gyerekorvoshoz.Augmentint írt fel,Ciloxon orrcseppet,és…..
zünüke 2017.02.23 13:05:16
@fekete macska a fűben:

Akkor nagy valószínűséggel nem volt komoly a gyulladás.Van sajnos tapasztalatom a kisebbik unokám folyton visszatérő fülproblémájából,pedig már 12 éves.
Valaki árulja el, hogy aki a gyógyításra teszi fel az életét, vagy ezzel kapcsolatos munkája van, miért ennyire, bocsánat, de bunkó? Én nem betegekkel, segítségre szoruló idősekkel dolgozom, de ha így állnák az ügyfeleimhez, már régen nem lenne munkám. Szia Praxis!   Sajnos édesanyám abban az…..
zünüke 2017.02.19 22:44:52
@drontal:

Mondjuk én Németországban nem vagyok jártas,viszont a Svájci viszonylatokban valamennyire igen.Svájcban szinte mindenki bérelt lakásban lakik amik egyáltalán nem olcsók sőt mondhatnám a határ a csillagos ég.Csak úgy hozzávetőlegesen egy 60 négyzetméteres bútorozatlan lakás a belvárosban olyan 1200-1500 svájci frank.Itt is le kell tenni a kaukciót méghozzá mindjárt 3 havit mese nincs.Felmondás 3 hónap,ha a bérlő ez idő alatt nem talál új bérlőt a kaukció kqrva magas összegét nem adja vissza.Ezt szemét módon szerződésbe is szokták foglalni,de azért nem törődik vele senki mert ott nem 4-5 hónapra bérelnek kéglit hanem hosszú évekre akár évtizedekre.
Az egészségbiztosítást magadnak fizeted,a határ szintén a csillagos ég.Viszont az ellátás mennybéli.
Az élelmiszer az nagyon drága.Érdemesebb Németországba "átjárni" bevásárolni ha van rá mód.Ott egy ápolónő konkrétan mennyit keres azt nem tudom,de állítólag nagyon jó pénzt kapnak,éppen ezért borravalót szigorúan tilos elfogadni de nem is ismerik.Viszont ennek fejében a maximumot nyújtják a beteg felé.Hogy ott az ápolónői fizetés jó vagy rossz? Azt nem tudom de a német 2000 eurónál szerintem többet kapnak.
Most akkor csendben megkérdezem, hogy a beteggel, vagy a hozzátartozóval ilyen stílusban beszélő egészségügyi dolgozó, vagy asszisztens megérdemli a tiszteletet? "13 éves unokaöcsémet közel 1 éve hordja az anyja a Heim Pál gyermekbőrgyógyászati szakrendelésre az arcát,nyakát ellepő gennyes…..
zünüke 2017.01.08 15:56:27
@g0826:

Ahha, tehát ott tartunk,hogy valójában el kell tűrni mindent,mert ha megsértődik az egészségügyi dolgozó még fogja magát és elmegy.
Ezzel csak az a baj @g0826,hogy ezzel a stílussal sehova nem fog tudni menni,maximum ideiglenesen külföldre. Igazat írt valaki itt feljebb,az első géppel jöhetne haza önköltségen,és állhatna vissza valamelyik kórházba.Ezt a stílust csak itt lehet megengedni Magyarországon nekem elhiheted,ez sehol máshol nincs.
zünüke 2017.01.08 15:57:49
@Hórukk:

de az elejét is idézd,ne csak a végét...........mert így egészen más az értelme.
zünüke 2017.01.08 22:24:47
@Greg24: @g0826:

Először is kezdeném azzal,hogy a csekély bérezés (bár senki nem tudja valójában ki mennyit kap most)nem indok arra,hogy a beteggel vagy annak a hozzátartozójával úgy beszéljenek amilyen hangulatban éppen vannak.Ezt is csak ebben az országban lehet megtenni,mert az állandóan emlegetett "álmokat" megvalósító országok egészségügyi intézményei bizony ennek a negyedét sem tűrnének el.Ez nem lehet indok egy olyan országban ahol a dolgozó emberek többsége szintén mogyorókat keres,sokszor napi 10-12 órás munkával,szintén agyonterhelve,rettegve a főnökség szigorától akik a nyomukban lihegnek az egész munkaidő alatt.

Greg24 Te nem akarod megérteni ezt a posztot,így magyarázhatná neked egy egész hadsereg is eredménytelenül.Akkor is az asszisztensnek lenne igaza.De nincs hidd el.
A gyerek anyja időpont miatt hívta fel a bőrgyógyászatot,mert ez teszik mittudom én mióta.Az asszisztens közölte,hogy nincsen időpont a gyerek kezelőorvosához,és neki gyakorlatilag halvány gőze nincsen arról,hogy az anyuka kinek és hogyan fogja akkor leadni a labort,és ki fogja megnézni a kezelt gyerek arcát.Majd mégis csak kinyögi,hogy jöjjenek szerdán,de azt is talán jöjjenek szerdán-mondja.Te értenéd,hogy milyen rendelésre hív be-talán? Nehéz lett volna egy pár szóban elmondani,hogy a doktornőt csak úgy éri utol ha a szerdánkénti rendelésére (ami nem a kamaszoknak van) befáradnak? Én jól olvastam végig a posztot,és hülye sem vagyok,de ugyanúgy nem értettem volna a válaszát a kérdésre.

"Ha nem jó ez a megoldás tessenek elmenni máshová"??? Mi ez? Ő határozza meg,hogy a beteg akkor keressen más megoldást ha ez nem jó? Egy egészen egyszerű kérdésre nem volt képes értelmesen válaszolni, ráadásul szemtelen is,és neki lenne igaza?

Aki még nem volt a Heim Pál kórház gyermekbőrgyógyászatán a sorszámos rendelésen,az ne mondjon véleményt.Ki kell próbálni.Ha nem muszáj,az ember oda soha többet nem megy még a közelébe sem.
Praxis Fizess és halj meg! 2016.09.05 06:00:00
Rák gyanújával gyomor és vastagbél tükrözésre küldtek, a Bajcsy kórházba 2017 januárra tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot. praxisblog!     48 éves vagyok, férfi, álláskereső. Előtte 26 évig folyamatos alkalmazotti…..
zünüke 2016.09.08 11:26:25
@desw: a kamurokikbol meg mara mar annyira keves van,hogy nem hinned el. Volt egy tisztogatas,amikor is meg attol is elvettek a nyugdijat,aki tenyleg raszorult volt. Tobbnyire ilyen eset van,mint az amirol te beszelsz.
zünüke 2016.12.14 23:33:39
@g0826: Nem szeretnék veled erről vitát nyitni,a pedagógus hölgy története még az interneten is olvasható volt akkoriban.Álláskeresőként regisztrálták,és a havi álláskeresési segélyének a feltétele az volt,hogy a közmunkát nem utasítja vissza.Nem tudom miért kell okoskodni egy olyan témában amihez nem konyítunk kedves g0826.Én beszélgettem vele nem más, nekem mesélte,hogy nem csak ő van egyedül közmunkán felsőfokú végzettséggel,de nem tudnak mit tenni el kell vállalni mert megvonja az önkormányzat a járandóságot és akkor még ez sem lesz.
Értem én hogy ez azért van, mert van akit így tudnak csak oviba kényszeríteni. Értem én, hogy sokan még betegen visszaviszik a gyereket a közösségbe és ez ellen is tenni akarnak. Értem, hogy ezek létező problémák. Ellenben azt is gondolom, hogy ezekkel a szabályokkal több kárt csinálnak, mint…..
A nagy öröm és babavárás közben azonban nem tudtunk elmenni amellett a tény mellett, hogy D. László el akarta venni a gyermekünket a hanyag hozzá nem értése által. Tisztelt Praxisblog,   A mi sztorink a következő: Külföldről hazaköltöztünk pár évvel ezelőtt, hogy…..
zünüke 2016.10.05 12:49:45
Most offolni fogom ezt az erdekes posztot ha nem baj,mert segitsegre lenne szuksegem. Nem tudom,hogy emlekeztek e ra,hogy tavaszkor irtam egy kommentben arrol,hogy van nekem egy nagyon beteg (tumor) kozeli rokonom aki svajcban el. Sajnos a tumor allitolag eleg ritka (liposzarkoma) amihez a masodik mutetnel mar hozza sem tudtak nyulni,annyira elterjedt a belso szerveken. Ez volt marciusban. Azota a tumor nott nem is kicsit igy morfiumot mar honapok ota szedi ami szerinte segit. Mivel a korhaz mar igy is joval tovabb engedelyezte a bentletet mint ami indokolt lett volna,elkezdtek felkesziteni a hazamenetelre. A mult heten akartak csinalni egy beavatkozast ami arrol szolt volna,hogy betesznek egy vekony csovet amin tudja maganak adagolni a fajdalom csillapitot (valahol a gerinc tajekon) de ez nem sikerult annyira fajt a szuras neki,hogy az orvos nem tudta befejezni. Es most itt jon a lenyeg,azota a bal laba nem mukodik,gyakorlatilag lebenult. De ez a beavatkozas ota van igy. Az elso napokban nem voltam megijedve,mert csak megbolygattak azt a kenyes reszt,de semmit nem javul,nem tud felallni. Az orvosok azt mondjak,hogy a tumor olyan mertekben elterjedt,hogy ez annak a kovetkezmenye,sajnos a gerinc koruli reszt is megtamadta erre semmi terapia nincs,ezt el kell fogadni. Amit viszont nem ertek,hogy a beavatkozas elotti napon es elotte is jott ment a korterembe,lejart a kertbe,sot fodraszhoz is kitudott menni a korhazbol. Mit csinalhattak,hogy lebenult,es nagyon ugy nez ki,hogy veglegesen. Ha valaki tudna nekem ebben segiteni megkoszonnem.
zünüke 2016.10.05 14:05:02
@Tempus.Anh: Koszi a valaszt. Igen,az orvosok is ezt mondjak,csak nem ennyire reszletesen. En ertem,hogy a tumor az oka a benulasnak,csak azt nem ertem,hogy pont a nem sikerult beavatkozas utan kozvetlen tortent a benulas. Ez a resze nem vilagos.
János Kórház. Gratulálok. A jó beteg türelmesen kussol, ugye? Elkepesztő... Az alábbi képet egy Facebook olvasónktól kaptuk, nem szorul különösebb magyarázatra, önmagáért beszél...   "János Kórház. Gratulálok. A jó beteg türelmesen kussol, ugye? Elkepesztő..."  ..
zünüke 2016.09.14 23:07:29
@qbr: Mit kellett volna irniuk? Ezt semmikeppen sem. Rossz fogalmazas,ami felreertheto.
zünüke 2016.09.15 11:13:02
@she_wolf: De sajnos van gond a fogalmazassal,mert ez a foglaljon helyet es varjon turelemmel (surgos esetben) eleg ijeszto keres. Mire gondol a verzo,fullado beteg ilyenkor? Hat arra,hogy helyet foglalva isten tudja meddig fog ott ulni a kihalt csendes folyoson az ejszaka kozepen.
zünüke 2016.09.16 08:59:58
@she_wolf:
"Probaljunk a realitas talajan maradni"
-pontosan igy van azert irtam,hogy ez a varjon turelmesen felreertheto annak aki verzik,fullad,vagy mit tudom en milyen komoly panasszal maszik el az ugyeletig. Es tokeletesen mindegy szerintem ebben az esetben,hogy van vele kisero v nincs. Ha van,ketten erthetik felre ijedsegukben azt,hogy fogalaljon helyet es varjon turelemmel.
"Latatlanban dramatizalod a kelletenel jobban ezt a dolgot szerintem"
- Akkor megegyszer leirom. Nekem nem lenne felreertheto de sokaknak igen. Ezt az utolso momdatot lehetett volna mondjuk ugy is megfogalmazni,hogy foglaljon helyet,osztalyunk dolgozoja perceken belul erkezik. Termeszetesen ez csak a surgos esetekre ertem.
Ha egy kollégával így foglalkoznak, akkor mire számíthat egy „útszéli” ember? Tisztelt Praxis!   Nővérem 70 éves. Mintegy másfél éve tumor állapítottak meg nála. Eleinte folyamatosan kapta az infúziót. Most egy éve szeptemberben közölték vele, hogy az a bizonyos infúzió hiánycikk, nem lehet…..
Nem kellene mások egészségével és életével játszadozni, semmilyen körülmények között sem. Csupán tisztességgel elvégezni azt a munkát, hivatást, amire esküt tettek.  Tisztelt Praxis!   Tudom, nem haltam meg, még csak életveszélyben sem voltam, ezért jobb lenne, ha ki se nyitnám a számat, mégis…..
Azt azonban leszögezhetjük, ha a mentők hozzáállásán múlik, ma már nem lenne közöttünk. 19 óra 51-kor futott be hozzájuk az első hívás, 20 óra 16-kor a második és 20 óra 32-ig nem érkeztek meg egy életveszélyben lévő beteghez. Tisztelt Praxis blog és olvasók!   Pár hétvégével ezelőtt majdnem…..
Soha nem fogom tudni megbocsátani, hogy hagyták őt meghalni, szimulánsnak tekintették, ahelyett, hogy megpróbálták volna megmenteni és meggyógyítani. Tisztelt olvasók!   Fájdalmas történetet mesélek el önöknek, amely a mi családunkban esett meg már 2 évvel ezelőtt. azóta…..
zünüke 2016.07.25 18:17:21
@Conchobar: pontosan igy van!!!!
Tudom, túlterheltek, vannak rendelők, ahol a tárgyi feltételek sem adottak a működéshez, de van egy hírem, beteg van bőven! Tisztelt Praxis!   Nem igazán kedvelek ilyen témában írogatni, hiszen sok orvossal találkozom- szinte nap, mint nap - és nem kívánok senkit megsérteni, aki az egészségügyben…..
zünüke 2016.07.21 12:04:01
@g0826: nem azt mondtak,hogy ha lesz.Szerezze meg a beteg,es igazolja is. Ezt mondtak.
zünüke 2016.07.21 23:45:38
@Kommentelő k.m.n.:
"a posztolo es a vele szimpatizalo kompania egy emberi hulladek
-talan figyelmesebben kellene olvasni.Azon nyomban megertened,hogy pl. en nem a posztoloval,hanem a rakos beteggel szimpatizalok,aki egy halalos betegseggel,ki tudja milyen allapotban es stadiumban vert kalapoz az ismerosei koreben. Igen,szimpatizalok vele addig amig az elmult 2 honapban 2 olyan esetrol tudok (ismeros,szomszed anyja) akiknek nem volt eletmento mutetje,es megis kaptak vert. Azt sajnos nem tudom elhinni,hogy ennyire ne legyen ver a kozponti verellatoban,hogy egy ilyen sulyos betegnek ne jusson,amikor minden egyes nap szamit. Itt inkabb arrol van szo,hogy nem pazarolnak feleslegesen egy tudodaganatos mutetjere.Kar ezt szinezni.

Elkezdtem gondolkodni,hogy melyikunk a nagyobb emberi hulladek.....
zünüke 2016.07.22 12:32:45
@zsázsika:

Kedves zsázsika,hogy én mikor adtam vért utoljára?

2012-2015 között 8 alkalommal, és meg sem fordult a fejemben,hogy pénzt kapjak érte.Valamelyik posztolóval összetéveszt.

...tessék elindulni vért adni,példát mutatni és segíteni.

Ezt sajnos nem tudom megígérni a fenti posztra hivatkozva.Inkább megtartom egy nem várt irányított véradás céljából a rokonaimnak,a kedves barátaimnak,és jó ismerőseimnek.Ha ne adj Isten szükségük lesz rá.
Az, hogy a beteg egy darab kutyagumi, és felőlük akár el is patkolhat, de a fejpénzeket beszedik utánuk, egyszerűen gusztustalan. Hány embernek kell meghalnia, hogy észbe kapjanak az illetékesek? Tisztelt Praxis!   Nem szokásom másokat sarazni, vagy bárkire is köpködni, még átvitt értelemben sem,…..
zünüke 2016.07.07 22:17:56
@g0826: ki ne talald mar hogy az orvosok nem kapnak egyaltalan semmi halapenzt foleg hogy ilyen szar az ellatas mindenhol. Ha a ferjed nem kap annak valami oka van vagy nem fogadja el. Nincs is ezzel semmi baj en aztan egyaltalan nem ellenzem a mai helyzetukben a paraszolvenciat. Aki kap es elfogadja jol teszi.
zünüke 2016.07.09 12:30:01
@g0826: En tobb mint 40 eve itt lakom a belvaros sziveben sok korhazban megfordultam ennyi ido alatt (latogatokent nagy ritkan betegkent) de szegenyes kinezteu foorvost meg azert nem lattam sehol.
Nagyon sok kolléga a füle botját sem mozdítja a blogon található, olvasható, zömében csak alaptalan, eltorzított, a valóságot megsem  közelítő irományokra. Én vettem a  fáradtságot és "felvettem a kesztyűt" a posztoló mocskos hazugságával szemben. „Tisztelt Praxis Blog!   Egy korábbi…..
Ha tudják, hogy nincs kapacitásuk emberi időben elszállítani, akkor talán nem kellene kirakni egyedül, minden felügyelet és segítség nélkül a folyosóra, mint egy darab hagy ne mondjam mit. Tisztelt Praxis!   Édesanyám közel két hétig vendégeskedett a Toldy Ferenc Kórházban Cegléden. A kórházi…..
zünüke 2016.06.15 11:28:39
@drontal:
Visszanéztem 1 pár hozzászólását és halványan dereng valami motyogok 'előző életéből itt a praxison.Reméljük tévedtünk.
zünüke 2016.06.15 14:24:59
@kitchen:

Azon felül,hogy a fiának a hátsójába is illene belerúgni,tökéletesen igazad van.
zünüke 2016.06.15 16:41:03
@yogosan:

Sokszor én sem bírtam ki válasz nélkül aminek az lett az eredménye,hogy voltam én az alkoholistától kezdve a féleszűig minden.Aztán a 30-ik kommentje után jöttem rá,hogy ez a nő összevissza beszél és provokál mindenkit akit lehet.
De viszont én is látok összefüggést.
Most itthon vagyok, aggódok a lányomért, közben pedig azt nem értem, mégis mire való az ügyelet.  Tisztelt blog!   Azért fordulok önökhöz, hogy a velünk megesett problémáról mások is értesüljenek. Egyedülálló anyuka vagyok, két kiskorú gyermekkel. A nagyobbik lányom 6, a kisebbik mindössze 2…..
zünüke 2016.06.11 10:22:23
@g0826: Azt nem tudom hogy a hazi gondozas mibe kerulhet,de biztos nem olcso.
zünüke 2016.06.11 12:17:06
@she_wolf: az egyik 11 lesz a masik 13 lesz
zünüke 2016.06.11 19:30:29
@she_wolf:

Nem könnyű velük ez biztos,és köszönöm. :)
Nem azt sérelmezem, ahogy beszélt velem, ahogy viselkedett, bár az ember azt gondolná, azért van egy szint, amely alá mégsem kellene leereszkednie senkinek, hanem azt, hogy mindezek mellett még el sem látott rendesen.  Tisztelt Praxis blog!   Azért írok önöknek, mert nagyjából 10 évet követően…..