Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pizso

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután 2012-ben megválasztották a belgiumi Gent alpolgármesterének, és ő lett a város közlekedésének és közterületeinek felelőse, Filip Watteeuw gyökeres átalakításokról döntött. A nehézségekről és a bámulatra méltó eredményekről az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség éves…..
Pizso 2019.05.02 00:48:23
@goodjohnwin: Sajnos kevés alternatíva van az évi 40ezer km-nek. Ok van, hogy inkább repülök. Nem véletlen élek autópálya mellett...
Amúgy rég be lehetne vezetni pár dolgot. Ingyenes helyi járat. Busz sáv használatának engedélyezése, ha a kocsiban több, mint 3 fő utazik és ezzel párhuzamosan ellenőrzés a rendőrség részéről. Rögtön lenne értelme, hogy ne egyedül szaladgálj a kocsival...
Bár idődről időre előkerül a világmédiában a legerősebb és legnagyobb hadseregek kérdése, valójában állandó változást mutat a helyzet, hiszen az egyes nagyhatalmak különböző mértékben fejlesztik vagy éppen hanyagolják el katonai potenciáljaikat. A sorrend tehát mindig változik, még a legelső 10-15…..
Pizso 2019.04.25 16:37:01
@MAXVAL bircaman közíró: azért megkérdeznék 1-2 ex szovjet államot ez ügyben. Ott vannak pl az Ukránok a Csecsenek a Grúzok a Tatárok. A Hansikról, Mansikról csak azért nem beszélek, mert szinte teljesen kiírtották azokat a maradéknak meg maradt az integrálódás. Nem kell mindent elhinni amit a Putyini vezetés probál elhitetni mindenkivel, mert a történelem nem igazolja a nagy szavak mögötti tartalmat.
Pizso 2019.04.25 21:51:45
@MAXVAL bircaman közíró: Semmi csak az, hogy bevezették akinek túl sok tehene van az burzsuj. És persze a rénszarvast is tehénnek számították. Egy család életbenmaradásához 100-200 rénszarvas kell, de csak ha jól emlékszem 7-et engedélyeztek. Ráadásul nem beszéltek oroszul. 1000-ével végezték ki őket 1920-as 30-as években. Volt település ahol mindenkit. Szerintem az ilyet hívják népirtásnak.
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
Az ókori görögök és rómaiak gazdag nemesei előszeretettel tartottak szolgát a toalett melegítésére. Ezek elsősorban kőből vagy márványból készültek így hűvösebb időben kellemetlen volt ráülni. A szolga akár fél napot is ücsörgött a hideg kövön hogy mire ura megérkezett, kellemesebb legyen a…..
Pizso 2018.12.13 11:46:50
@mildi: egy nyelv betüit helyessen kiejteni 3 éves korodig tudod tökéletesen megtanulni. Akinek az angol csak tanult nyelv annak ez nem fog tökéletesen menni. Tehát ha valaki a jelszót rosszul ejtette az tuti az ellenséghez tartozott. Hiába tudod, hogy cipőfüző a jelszó ha rosszul ejted ki...
Pizso 2018.12.13 11:58:50
@Terézágyú:
:)
La-ta-ta-ta.
Pizso 2018.12.13 13:06:28
@registerz: Ez nem baromság. Én elég sok nyelven beszélek. Egész Európában dolgozom. Talán jobban hallom a különbségeket, mint mások. Próbáld kiejteni a svájci k-t vagy mondok egyszerűbbet. Ott az angol 'thing' szó vagy a németek ä-ja. De mondok még egyszerűbbet. Van egy erdélyi szomszédom ski 45 éve él már Magyarországon. Mai napig tisztán hallatszik az erdélyi akcentusa.
Sorban mondanak le a miniszterek, miután a miniszterelnök bejelentette, hogy kész van a megállapodás tervezete a kilépésről. Azonban a tervezetet már nemcsak az ellenzék, de párttársai is bírálják, és May fejét követelik miatta...
Pizso 2018.11.17 19:53:17
@Jakab.gipsz: Szent anyám! Neked is üldözési mániád van? Javaslom keress fel egy jó pszihológust mondjuk Ausztriában...
Profigrammer's Pénz beszél… 2018.11.11 21:18:42
A fizetések kapcsán egy dologban mindenki egyetért. Az övé, kevés.   Az elmúlt hetekben egyre több - a magyar dolgozók keresetével foglalkozó elemzés, statisztika – jelent meg.  Mindemellett az év vége felé szokásos gazdasági jelentések is napvilágot láttak, melyek egy része aggodalomra adhat…..
Pizso 2018.11.12 22:51:00
@nemecsekerno_007: ennek ez kicsit mintha ellentmondana a kormány 2018 költségvetési tervezete. Speciel súlyos milliárdokat rá kell már most is fizetni. Más bevátelekből átcsoportosítani. Pl szimplán ilyen sor van benne 100 milliárd forint értékben: tervezett pénzeszköz-átvétel. Na ez meg mit is takar pontosan vagy 8.5 milliárd bírság. Na de milyen bírság? 5 milliárd értékben valami megtérülés. (Na mert olyan sokat befektettek) S hol vannak még akkor a Ratkó invázió? Amikor egyszerre megy 2-3x annyi ember majd nyugdíjba. Nem véletlen rossz az egészségügy... Meg kell tizedelni azokat, akik nyugdíjasok vagy közelítenek hozzá!
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma az 1966-os és az 1967-es év van soron. 1966. augusztus 29. A Vigadó tér a Pesti Vigadó frissen felújított homlokzatú épületével. MTI Fotó:…..
A  digitális sivatagnak is becézett Monort és környékét jelentő 29-es körzetről sokszor írtunk már, legutóbb idén márciusban, amikor a UPC azt írta nekünk: "a 29-es körzetben az utóbbi másfél évben nagyon felpörgettük a hálózatfejlesztési munkálatokat, így remélhetőleg ott sem kell már sokáig várni…..
Pizso 2018.09.06 00:08:04
@CCnick: Ahol 240MHz monitor van, 2ms válaszidejű egérrel analóg billenytyűzettel ott igen.
Pizso 2018.09.06 00:18:40
@CCnick: Voltam Koreában olyan szállodában ahol 1 Gigabit fel le 2ms ping volt. Kb 6-7 évvel ezelőtt. Akkor kicsit irígykedtem. Azóta elvileg idehaza is van már ilyen.
Svájcban nem jó nyaralni, mert utána Magyaroroszágot még mocskosabbnak, még élhetetlenebbnek érzékeljük, mint azelőtt. És ne álmodozzunk arról, hogy unokáink majd látni fogják azt az életszínvonalat! Svájc nem egy másik ország. Egy másik bolygó. Lázár János hírhedt videója sokkal nagyobbat szólt…..
Pizso 2018.05.07 10:35:33
@FlybyWire: Megkövetem magam. Ami 5 évig fix törlesztést ad az otthon is 3.6% most.
Pizso 2018.05.07 10:55:56
@FlybyWire: Legalább egy jó hír van otthonról is. ;) Bár remélem ez már engem soha nem fog érdekelni. Ne hogy azt hidd magyar ellenes vagyok. Tudod van ok amiért kimentünk. Nem csak úgy brahiból hagy otthon az ember egy életet (megjegyzem sokkal kényelmesebb álláspont). Közeledik a nyugdíj (ok nem ma lesz) és mi biztosra megyünk. Volt aki elvette és csak igérgetést kaptunk. Az ígéretekkel meg tele a padlás. Nem kaptuk kézbe mi várható. Nincs otthon kiszámítható jövő. Csak a ma van meg 4 éves ciklusok. A gazdaság, még mai napig extra érzékeny bármilyen változásra. Mi családunk úgy döntött nem a mára és az aktuális politikai brancsra építjük a jövőnk. (Itt jegyzem meg a tágabb családban szívtak már Gyurcsány és Orbán miatt is, mert egyik napról a másikra lehetetlenítették el őket). Ez a bizonytalanság taszító otthon...
Pizso 2018.05.07 16:59:36
@Gleccsertetű: Nem értem, de gondolj amit akarsz. Ha akarod a kedvedért libsi vagyok. Hiszen a dédapám is bíró volt aki a törvény elötti egyenlőségben hitt. Én is hiszek benne. Elvégre ezt jelenti a liberalizmus. Azt ugye tudod, hogy protekcionizmus az ellentéte. Gondolom akkor Te protekcionista vagy.
Talán az olajlobbi nyomására vagy épp az emberi tudatlanságból fakadóan mindig előkerülnek azok a napelemeket érintő tévhitek és egyenesen sületlenségnek nevezhető állítások, amelyek egy tudományos vitában természetesen nem állják meg a helyüket. A szakemberek és a hozzáértők természetesen el tudják…..
Pizso 2017.08.28 15:23:47
@GyMasa: Mert valaki azt írja az egész nem ér semmit, mert éjszaka úgyis a hálózatra kell kapcsolódni. Adok megoldást erre a másik azt mondja ez meg minek? Sapka vagy sem verés lesz ebből! :)
2012 augusztusának elején Tom Brouillette, a Bacardi jacksonville-i üzemének palackozásért felelős menedzsere meetingre hívta a beosztottjait. Röviden és kereken megmutatta a statisztikákat, miszerint a "vörös zónába" értek, és nagyon össze kell szedniük magukat. "Hogy éreznétek magatokat, ha 32…..
Itthon tankoljak, vagy majd a határ után? – külföldi nyaraláskor gyakran merül fel ez a kérdés. Egy európai autós vakáció alkalmával akár több ezer forintot is lehet spórolni azzal, ha kicsit előbb, vagy éppen később tankolunk az olcsóbb üzemanyagokat kínáló országban; érdemes ezért előre…..
Legyen homokos, vagy sziklás; sekély, vagy mély parttal rendelkező; fás, vagy kopárabb környezetbe illeszkedő – bármilyen is a kedvencünk, nem feltétlenül kell ahhoz a világ távoli pontjára utazni, hogy csodaszép tengerpartokat találjunk. Az alábbiakban Európa legszebb tengerpartjaiból mutatunk egy…..
Pizso 2016.06.27 16:21:36
@tuningfine1: Én is fürödtem már Portugáliában Augusztus elején. Azt mondták, most 10 éves rekordon az Óceán hőmérséklete. (22 fok) Igaz én Porto közelében voltam, de a déli részek is max 1 fokkal melegebbek.
Nemrég egy érdekes fotósorozat tűnt fel a kínai közösségi oldalakon. Kínai szénbányászok Huaibei városból, Anhui tartományban közvetlenül az éjszakai műszak után, bányászfelszerelésben, izzadtan, koszosan leültek fényképet készíteni feleségeikkel. Majd lefürödtek, átöltöztek és ismét csináltak egy…..
A történet úgy kezdődött, hogy az 1960-as években a szovjetek - amerikai minta alapján - elkezdtek kísérletezgetni a sugármeghajtású vonatokkal...
Pizso 2016.04.19 10:05:49
@OkoskaTo:rp: Nem is a látható költségekkel volt a baj hanem a folyamatos útkarbantartással. A megbízható sorompókkal a kitérőkkel ,oké hívom váltónak. A TGV-nél minden éjszaka mennek pályát javítani vagyis a teherforgalom is kilőve. Ez olyan sok kompromisszum ami nem tette lehetővé abban az időben, de a mai napig is súlyos megfontolás tárgya.
Egy ideje kezdenek feltűnni azok a hírek, melyek arról szólnak, hogy a gazdaság bizonyos területein egyre komolyabb feszültséget okoz a munkaerőhiány. Noha sok esetben a vállalatok próbálnak nem tudomást venni a dologról (lásd legfrissebb példaként az autóipart), ez egyre nehezebb…..
Pizso 2016.03.31 17:07:25
@Virago_1000: Én pont azért kerestem munkát külföldön, hogy még jobban megtanuljak más nyelveket. Meg azért, mert meg akartam szabadulni az idióta magyar főnökömtől. Átok az amit egyes magyaroknak nevezett főnökök bánnak itt a magyarokkal. Az ilyen bunkókat semmilyen rossz időjárás nem tud feledtetni.
Hinta egy irodában? Megbeszélést szervezni egy konyhába? Laptopon pötyögni egy szaunában? Kávézó egy bankfiókban? Igen, ez mind lehetséges, és itt, Budapesten. A legújabb irodák egyszerűen nem vesznek tudomást a hagyományos, íróasztal és tárgyaló szabványról - és milyen jó, hogy két lábbal felrúgták…..
Pizso 2016.01.19 09:18:20
@Bohócnok: Bocs, de miért is? Havi fizum 7 számjegyű akkor miért ne férne bele egy 100ezres szék amit hosszú évekig használok, (A cég leírja költségként) és talán nem hátfájósan megyek haza. Ha nem vetted észre, hogy azt reklamálom, hogy piszok drága dizájn székek vannak ami ízlés kérdése, hogy szép vagy sem. Nekem a használhatóság többet ér a dizájnnál. A székek legyenek funkcionálisak. A többi lehet akármilyen felőlem. Azonban amit szintén hiányolok a képeken, hogy a tér legyen világos. Nem egy helyen jártam ahol a tetőről tükrök segítségével hozzák le a természetes fényt az irodákba (főleg Svájcban). Olyan helyeken is voltam ahol az öltözőnél lehajtható ülések voltak, hogy ne foglalják a teret az amúgy is szűkös öltözőben (Ezt Hollandiában láttam gyárban). Így van tered is és széked is. Tudod én Európa kb 50 országában jártam gyárakba, irodákba. Van valami rálátásom azért a dolgokra. Sőt Ázsiában is, de azt inkább hagyjuk...
A blog teszt-rovatának igazából egy gyakorlati célja lesz: megtalálni a mostani autóm utódját. Ez a járgány elég közel áll a tökéletes családi autóhoz, ami az én értelmezésemben leginkább a belső tér tágasságát jelenti, de ide tartozik egy sor figyelmesség a praktikum jegyében...
Ezekben a fagyos novemberi napokban bizony jól jön egy kis nyáridéző fotósorozat bikinis modellel. Különösen, ha az a modell az egyik legszebb és legszexibb Victoria's Secret angyal, Alessandra Ambrosio. Alessandra a saját nevével (Ale by Alessandra) fémjelzett, 2016--os tavaszi/nyári…..
Belsőség Heti merítés 2015.07.19 07:41:54
Olajkályha kirakat managereknek Az összkerékhajtás tényleg fantasztikus dolog télen!!Na de akinek van egy csepp ítélőképessége (nekem nem volt)az nyugodtan számoljon utána, hogy az év 365 napjából hány napon tudja ezt igénybe venni, a többin viszont marad a plusz egy liter,…..
Pizso 2015.07.20 07:39:05
@totalnick: Miért lenne követelmény a nyelvtan ötös a 10 millás autóhoz? Akkor az összes nyelv náci Rolls-ban ülne és nem itt nyomkodna.
Belsőség Idióta próbakörön 2015.05.28 12:53:31
A helyszín Lengyelország, de történhetett volna mindez akár idehaza is. Kopasz nepperünk emlékezetes történetei jutnak eszembe róla, amikor az RS2-es Audira jöttek a gyerekek és a fogalmatlanok, mint a legyek. A baj csak az, hogy nem értik: ezek a dolgok nem csak gyorsan mozognak, hanem…..
Nem lehetne mégis megoldani valahogy? Kérem... Szóltam elhalóan az autóbérlős kiosk teljhatalmú úrnőjéhez, de a szigorú indiai asszonyság elutasítása bárdként sújtott le rám. Este kilenckor, a sivatag közepén, hatvan kilométerre a dubaji szállásomtól más sem hiányzott,…..
De most tényleg, lehet Peter Dempsey győzelmét mással kommentálni, mint egy elnyújtott óvazzeeeeeg-gel? És nem, az IndyCar semmilyen formája nem unalmas, sőt, mindenkinek ajánlom, a mai Forma-1 mellett igazi felüdülés olykor-olykor. Ez itt Dempsey, aki 26 tízezredmásodperccel írta…..
Pizso 2015.03.18 09:55:56
@románc cuvée: 4 inchet mond és nem 5-t
Belsőség Heti merítés 2015.03.15 08:28:06
Digó limó (Aki már olvasta az eddigieket, ugorjon benne az Elvtársak, elvtársnők bekezdéshez ;) Gyönyörűséget foltot sikerült csinálni rá, amikor lekerült a kocsi, a műszerfal elég vehemensen tiltakozott, olyan lámpák is elkezdtek világítani, amiről nem is tudtam, hogy…..
Pizso 2015.03.15 13:24:26
@Thomas Dantes: Azt hiszem igazad van. Van az az állattípus aki szereti mutogatni magát és ezért veszi a cuccokat. Mivel nem ismer itt senki ezért elmondom, van 2 iPhonom van és még sose mondta senki, hogy hú de vagány. Az autómra mondták már, de nem villogok vele csak egyszerűen imádom ezért néha beszélek róla, de Németországban még csak nem is extra autó. Sőt! A cégautó ugyanolyan csak még jobban felszerelt, meg 300 ló feletti, nem úgy mint az enyém...