Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gptr

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Azt hiszem, magától értetődő, hogy tanuláskor a figyelem irányítása és folyamatos fenntartása igen fontos tényező, ezért vizsgáljuk meg ezt a kérdést. Figyelmünknek a megfelelő dolgokra való irányítása – később részletesen szó lesz arról, hogy tanulás közben…..
 Fontos dolog, hogy tanulási képességünk fejleszthető, vagyis meg tanulhatunk tanulni. A hatékony tanulási módszerek ugyan úgy megtanulhatók, mint a biológia, történelem, vagy a matematika, vagy fizika. Csodálatos dolog, hogy ha egyszer megtanultuk azokat a módszereket, melyek…..
 Tudjuk, hogy agyunkat, illetve annak lehetőségeit, meglehetősen alacsony szinten használjuk ki. Egyes vizsgálatok szerint (itt most nem kell belemennünk konkrét számokba, mivel a különféle becslések igen nagy eltérést mutatnak) az agyunkban rejlő lehetőségeknek, még a 10%-át…..
 „Repetitio est mater studiorum” – tanítja a régi latin közmondás. Micsoda tévedés! Sokan gondolják úgy - mivel a tudás alapja a tanulás - hogy a tanulás nem más, mint a megtanulni kívánt anyag ismételgetése, mígnem valamilyen „csoda” folytán meg…..
 Bevezető.Az elmúlt évek során több szempontból tanulmányoztam az emberi gondolkodást, az információ feldolgozásának módszereit, valamint a tanulás folyamatát. Ha őszinte akarok lenni, ezek a kérdések valójában mindig is érdekeltek. Elolvastam minden elérhető tanulmányt,…..
Ami utána van:A korábbiakban arról beszéltünk, hogy megfelelő felkészülés, és a helyes énkép kialakítása után elszívjuk az utolsó cigarettát, én nincs is más dolgunk, minthogy nem gondolunk a cigire. Ennek megfelelően javaslom, hogy ezt a befejező részt is az utolsó cigaretta…..
Így működik:Az előzőekben arról volt szó, hogy leszokni csak megfelelő motivációval, és belülről jövő, névre szóló elhatározással lehet. Talán kicsit meglepő lesz az az állításom, hogy a dohányzásról legkönnyebben és legbiztosabban dohányosként lehet leszokni!?…..
 Felkészülés, elhatározás:Az előző bejegyzésben arról volt szó, hogy a sikeres leszokás érdekében ki kell alakítanunk egy megfelelő hozzáállást, különben komolytalannak tűnhet az elhatározás, és nem fog sikerülni. A továbbiakban a célkitűzés, a felkészülés…..
 Hogyan szoktam le a cigiről ?  Hát, igen. Úgy látszik leszoktam. Több mint harmincöt évig dohányoztam, napi két dobozzal. Most meg már negyedik hónapja nem gyújtottam rá, és még csak nem is volt nehéz.Sokan meg is kérdezték, hogyan csináltam, csinálom? Azt…..