Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felnemet

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szorgos kezek az alábbiakat találták az egyébként nem kereshető (nesze Neked átláthatóság) NEA támogatások között: a Civil Információs Centrumok Somogy-megyei nyertese – míly furcsa – az az ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület, amelyben a mi, kicsit sem…..
felnemet 2012.06.21 14:15:31
Tévedések vígjátéka vagy egy egyértelmű „civilmutyi” – az Egri Norma Alapítvány nyert a Civil Információs Centrum címpályázatán, így Heves megyében ők koordinálják majd a civil életet és indulhatnak sokmilliós pályázatokon. Az alapítvány szinte semmit nem csinált az elmúlt években, mégis elnyerte a döntéshozók tetszését. Sokan politikai hátszelet sejtenek, a szervezet egy heves megyei országgyűlési képviselő felszámolás alatt álló cégével azonos címre van bejegyezve.

„Összesen 57 pályázat érkezett a Civil Információs Centrum címpályázatra, amelyet a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős minisztérium hirdetett a civil szervezetek számára. A pályázattal kiválasztott Civil Információs Centrum cím birtokosai az általuk nyújtott szolgáltatásokkal szakmai támogatást nyújtanak majd a civil szervezetek működéséhez, segítik fenntartásukat és elősegítik az állami támogatások felhasználását.
Az alapos döntés-előkészítő eljárás és a szakmailag megalapozott döntéshozatal eredményeképpen olyan szervezeteket választottak ki, amelyek a lehető legteljesebb mértékben és legmagasabb színvonalon tudják garantálni az általuk nyújtott szolgáltatások szakmai minőségét.” – olvasható a kormányzati honlapon.
Budapesten a pártoktól és a politikától „független” Századvég Alapítvány nyert. A Csongrád megyei új ellátó a helyi polgári körökkel szervezi programjait, ez biztos, hogy plusz pontokat jelentett. Érdekes a Hegypásztor Kör és a civil információs szolgáltatás összekapcsolása Vas Megyében.

A Heves megyei győztesről az interneten található információk alapján – nem az alapítvány saját honlapjáról, mert az nincs – azt lehet tudni, hogy 1998-ban alakultak és a kuratóriumi elnök dr. Ringelhann György volt. Ez a tudatlanság felkeltette az Egri Civil Kerekasztal érdeklődését is. A 20 éve működő informális társaság még soha nem hallott erről a szervezetről, így roppant kíváncsiak voltak, ki is ez a helyi szinte teljesen ismeretlen csapat, amelyik viszont elkápráztatta a kormányzati döntéshozókat.

A nagy találkozásra a helyi civilek és az Egri Norma Alapítvány képviselője között a napokban sor került. Mint kiderült: az alapítvány 1998-ban valóban létrejött, de 2011-ig – önmaga fenntartásán kívül – egyéb tevékenységet nem folytatott. Semmilyen közösségi programban nem voltak benne, de még pályázatot sem írtak. Nem hogy uniósat, de még hazait sem. Viszont olyan „magas színvonalú” pályázatot írtak most, hogy egyből megkapták a feladatellátás jogát. De ezt sem ők fogják végezni, hanem „a megyei civil mozgások kiváló szakértői…”
Az alapítvány élvezte a megyei önkormányzat támogatását is. A feladatot eddig ellátó Életfa Környezetvédő Szövetség – amely komoly megyei szervező munkát végzett és megbecsülést szerzett – kétszer próbált támogató nyilatkozatot kérni pályázatukhoz a Heves megyei önkormányzat elnökétől. Állítólag először azzal hárított Szabó Róbert, hogy tájékozódnia kell, másodszor pedig jelezte, hogy a nyilatkozatot másnak adta. Nem másnak, mint az Egri Norma Alapítványnak.
Az ügy furcsasága lehet, hogy az alapítvány arra a címre van bejegyezve, ahol hosszú éveken át működött egy nemrég csődbe ment kft. A javarészt nyomdai tevékenységekkel foglalkozó vállalatban pedig jelentős érdekeltsége volt egy fideszes országgyűlési képviselőnek, akinek fia történetesen néhány hónapja a megyei önkormányzat alelnöke. De mindez vélhetően csak egy szerencsétlen véletlen. Ha pedig nem véletlen, akkor bizony igen szerencsétlen helyzet.

Róbertgida
A Felnémeti Közösségfejlesztő Program önkéntesei létrehozták az első felnémeti újságot, a Felnémeti Mocorgók Krónikáját. Az újságban olvashatnak a helyi közösségfejlesztő program eredményeiről, Felnémet történetéről, helyi hírekről és eseményekről. A lap a heti…..