Adatok
davidleszek
0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A pesto egy isteni olasz szósz, ami magában foglalja az itáliai konyha minden jellegzetességét: az egyedi, semmihez nem hasonlíthatóan olasz ízvilágot, a friss, üde aromákat, és azt, hogy roppant egyszerű elkészíteni. A múltkor megmutattam nektek, hogyan kell, most pedig adok egy tippet, hogy hogyan…..
A mogyorós csoki krém állítólag Napoleon egyik embargójának köszönhető. Persze ez már senkit nem érdekel, amikor maga elé veszi a kis mogyorós-csokis üveget és mit kenyérre kenni meg ilyenek, simán elkezdi enni egy kiskanállal, csak úgy magában. Tesztünkön a cél, hogy megtaláljuk a legfinomabb…..
davidleszek
2018.11.09 12:41:49
Még 2015 vége felé határoztam el, hogy a blog történetében először itt az ideje, hogy én is készítsek egy toplistát. Hogy kicsit egyszerűsítsem a dolgot, leszűkítettem a kört Budapestre, de bizony így se volt azért könnyű dolgom. Első körben összegyűjtöttem körülbelül 40 helyet, ahol vagy nagyon jó…..
davidleszek
2017.01.22 13:06:04
@Csabi Konyhája: Bemész, hogy jelentkezz és hamar kiderül, hogy hazudtam-e. Próbanap ~250 órabér, ez lemaradt. Uff.
Létezik egy facebook csoport, ami az elmúlt időszakban rendesen megbolygatta a Magyar vendéglátást. Tanulógyerek, frissen graduát, vagy éppen mesterszakácsok is a tagjai, de ez nem feltétlen a nívó mércéje.
A csoport közel tizenhatezer főt számlál, ami dinamikusan növekedik, megtalálható benne,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Először is a főzővizet nem forráskor sózzuk, mert ezzel más eredményre nem számíthatunk, mintsem, hogy lassabban fog felforrni a víz.
A tésztafőző-vízbe pakolt pesto (negyed) pedig értelmezhetetlen. Semmi hozzáadott értéket nem ad az ételhez, csak egy szemnek nem látványos olajos-vizes-keményítős trutyi lesz a vége.
A serpenyőben az olivaolajon megkapatni a fokhagymát, némi fenyőmagot (már, ha a pestó nem azzal készült) és ebbe megy a tészta, majd mikor már nem vizes, akkor a pestot belekeverni és kész. Értem ez alatt, hogy ez nem thai tészta, nem pirítgatjuk, csak az ízeket adjuk át illetve hőt adunk a pestonak is.