Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pempike1

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
smoke story Átgondolatlan, ostoba 2011.06.15 13:33:07
Ez az a két szó, ami először eszembe jut a kormány újabb – dohányosokat sanyargató – tervezetéről. Három lépésben tervezik emelni a dohány árát. A vágottét jóval nagyobb mértékben, mint a készen kapható változatot, ami alapvetően nem is baj, mert lássuk be,…..
A szenátus egészségügyi bizottsága jóváhagyta azt a tervezetet, amely megtiltja a dohányzást zárt közterületeken, de megszavazta azt a módosító javaslatot, amely lehetővé teszi a kizárólag dohányosok rendelkezésére álló bárok, vendéglők, diszkók létrehozatalát.Most…..
A világ egyik legnagyobb dohánygyártó cége hadat üzent az ausztrál kormánynak. Ha bevezetik a tervezett szigorításokat – melyek lényegében ellehetetlenítik a legális dohányárusítást – akkor jelentős mértékben csökkenteni fogják a termékeik árát. A legnagyobb…..
méhike blogja Csorba Zorba 2011.04.26 16:55:00
Egyszer valaki, avagy valakik megálmodták, mily' szép is lenne a Világ, ha füstté válna a Füst s a Szmog. Ekkor eltekeredett egyikük agytekervénye jobbra, netán balra, és úgy határozott miért is ne tegyék felelőssé a Föld népének összes gondjáért s bajáért a dohánylevél…..
smoke story Trükkös görögök 2011.04.22 13:46:00
Ezt a napsütéses, szép országot nagyon agyafúrt emberkék lakják. Történt egyszer, hogy a nép nyugalmát megzavarva egy okos vezér, név szerint Jeórjiosz Papandreu bevezette a roppant szigorú dohányzásellenes törvényt. Ezzel igazából senki nem értett egyet, nem volt jó az…..
Emlékszünk arra a kis tévéspotra, amikor kis vízilovak rohangáltak a lakásban, mialatt a narrátor elmondta, hogy a kedves kis állatok napi teendőik, játék és egyebek után nyugovóra térnek a lakás egy számukra kijelölt pontján. Ám a spot végén a kedves narrátor hölgy…..
smoke story Illem vagy szabály 2011.03.22 11:54:00
Érdekes felsorolásra és egyben konklúzióra bukkantam egy cikk olvasása közben. Íme: Az etikett szerint például nem illik rágyújtani kis légterű helyiségekben, szórakozóhelyeken, tömegközlekedési eszközön, ruhatárban, liftben, olyan gépkocsiban, ahol gyermek, terhes nő vagy…..
Legalábbis Új-Zélandon az a terv, hogy addig leszámolnak vele. Tariana Turia, a maori kisebbségből származó egészségügyi miniszter elmondta: "Eljött a döntő pillanat, hogy felvegyük a harcot a dohány okozta betegségekkel és a halállal, amelyekben szinte mindegyik…..
méhike blogja Szívhatjuk 2011.03.16 14:28:00
Elmerengtem ezen az egész történeten, mizérián, balhén - vagy nevezd, aminek akarod -a dohányzással kapcsolatban. Kinek van igaza? Lehet e egyáltalán valakinek igaza? Melyik oldala szava nyom többet a latba? A bagósoké? A passzívaké? Azt gondolom az egész egy jól kitalált…..
smoke story Lobbi vagy nem lobbi? 2011.03.09 11:45:00
Ez itt a kurva nagy kérdés kérem szépen. Mindenhonnan az folyik, hogy most így meg úgy nem hagyjuk magunkat a dohány lobbi hatásának, stb. Csak egy kicsit kéne megvizsgálni a másik oldalt is. Heintz Tamás akiből hirtelen előtört az egészségvédelem, és most nagyon meg akarja…..
A Világgazdaság szerint alsó hangon 32,5 milliárd, de lehet, hogy 58,5 milliárd forint jövedéki adóbevétel kiesést jelent 2011-ben, ha a jelenlegi formájában fogadják el a dohányzás visszaszorításáról szóló törvényjavaslatot. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NVA) pénzügyi…..
smoke story Spanyol bohózat 2011.02.21 11:16:00
Újabb zseniális húzással keltették fel a világ figyelmét a spanyolok, pontosabban a katalánok (legalábbis az enyémet biztos). Az történt ugyanis, hogy az egyik barcelonai színházat meg akarják vágni amiatt, mert a Hair című előadás közben rágyújtottak a szereplők (zárt…..
Peches hétfő, - nem elég, hogy minden hét vele kezdődik, mindig ő a mumus, idén még a hosszú és remélhetőleg mások számára is pihentető ünnepek, szabadnapok után is ő lett a fő ellenség. Mintha nem is 1.-vel kezdődött volna az év, hanem 3.-val. Pedig amíg mi kapaszkodunk a…..
Az uniós átlagot tekintve itt helyezkedünk el éves cigarettafogyasztásban, karöltve a lengyelekkel, hollandokkal és szlovénokkal. Az ezredfordulón még napi 6 szál cigi jutott egy főre, azóta egy 2009-es felmérés alapján ez a szám csökkenőben van. Egyéb statisztikai mutatók…..
Le akarsz szokni?! Menj New York-ba!Legalábbis számomra valami ilyesmi üzenete van annak a cikknek, melyet ma reggel félig nyitott szemem segítségével, kedvenc kávémat kortyolgatva, próbáltam meg átpaszírozni agytekervényeimen. Kevés sikerrel. Végül pár óra vegetálás után…..
méhike blogja Tart-ÓÓÓ..... 2011.01.19 17:02:00
Visszaolvasgatva a korábbi bejegyzéseket, észrevettem, hogy sok érv és ellérv, kép, megállapítás stb. szól magáról a blázról. De mi újság varázspálcák tartójával? Lehet mintás vagy egyszerű fekete, nőies, férfias, exklúzív, fém, porcelán, leszokóban lévőknek,…..
Valószínűleg nincs olyan ember a Földön, aki ne látta volna, vagy legalább így vagy úgy ne találkozott volna a Sebhelyesarcúval. Ha más nem, akkor Joey ágya felett is felbukkant néhányszor. Az akkor még csak íróként tevékenykedő Oliver Stone műve a maga idejében megosztotta a…..
méhike blogja Harcosok Klubja 2011.01.11 14:14:00
Úgy tűnik megcsinálta. Sikerült neki. Hitt benne, erősen. És persze nem hagyták magára. Nem egyedül nézett szembe félelmeivel, az Elmúlás Szellemével. Megharcolt a nagy „R”-el, mint Jack Colton (A smaragd románca, A Nílus gyöngye) a rossz fiúkkal. Michael Douglas,…..
méhike blogja (Le)Szokás 2011.01.11 09:27:13
Mennyi is az annyi? És én ezt most mire költsem, amit nagy erőfeszítéssel összespóroltam? Végül is bármire? Nem jön ez rosszul. Csak ne viszketne a tenyerem egy bláz után. Apropó, ki emlékszik még arra az ARC-plakátra, hogy, ha egy évig megállom füstölés nélkül, spórolok…..
Spanyolországban bevezették a létező legszigorúbb dohányzás-ellenes törvényt. Ott ahol az egyik legnagyobb a kávéházi, dohányzási kultúra, betiltották az éttermekben, bárokban, kórházakban és környékükön, valamint játszótereken és azok közelében a füstölést. Ezen…..
smoke story A kínai nehézfém 2011.01.11 12:43:00
Készült egy vizsgálat, mely 13 féle kínai cigarettát vizsgált. Az eredmény eléggé aggasztó. A kínai blázok körülbelül háromszor annyi nehézfémet tartalmaznak, mint az európai társaik. Ez főleg egy erős dohányos esetében veszélyes, amit ugye nem kell magyarázni, hogy…..
Gondolom mindenki ismeri/emlékszik a Simpson családra. Ebben a sorozatban - Ropi bóhocot - leszámítva még ketten dohányoztak. Marge nővérei, Selma és Patty. Sok mesélnivaló nincs róluk, mert nem szerepelnek túl sokat. Viszont amikor igen, akkor elég nagyot dobnak az aktuális…..
Ezt az érdekes cikket találtam a két antismoker szervezet vitájáról:A még 1989-ben alakult álcivil szervezet kezdetektől a mindenkori egészségügyi tárcák köldökzsinórján létezett. Egészen 2007-ig ingyenesen kapott két szobát és szinte teljes infrastrukturális ellátást a…..