Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magor

53 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta az Angelis+Partner irodában dolgozom, többen kérdezték már tőlem, hogy mégis mit csinálok ott konkrétan. Jogos a feltevés hiszen kicsit furcsa módon cseppentem ott a munkába bele. Vajon mit bíznak rá egy újdonsült külföldi munkaerőre akinek nem ismerik a…..
Alap terv szerint júliusban pakoltam volna haza magam. Június utolsó heteiben viszont azon gondolkodtam hogy hasznos lenne ha itt maradnék a nyárra. Ösztöndíj viszont erre az időre már nincs, így kitaláltam hogy keresek másik munkát.  A discoban keresett cash ugyanis nem elég itt…..
Felvettem az elmúlt szemeszterben egy tárgyat, melynek lényege volt, hogy beletesznek minket egy valós projektbe ahol adott terméknek piacra történő bevezetését kellett megszervezni. Business Consulting szerepébe kellett belebújnunk kvázi. (magyarul nem tudom mi a neve) A termékünk…..
Kissé aktualitását vesztette már ez a bejegyzés de régen tervezem hogy megírom. Itt északon  a június vége számomra furcsa meglepetést tartogatott, ekkor vannak ugyanis az év leghosszabb napjai. Wismar majdnem 1000 km-rel északabbra van az egyenlítőtöl mint Magyarország így…..
Sikerült összehoznom múlthéten egy látogatást Ungarnra és Ausztriába. Ausztriában egy hegyi vadászaton vettem részt, melynek kapcsán festői szépségű helyekre jutottam el. 3500 méter magas hegycsúcsok közt mozogtunk egyik vízesés követte a másikat. Az ott töltött napok alatt…..
Szombaton megyünk Berlinbe és megnézzük a FriedrichstadtPalast aktuális előadását, amit már az előző félévben is akartunk csak elfogytak a jegyek. A fenti video előadását fogjuk megnézni. Több mint 100 előadó lép színpadra akik közül némelyik 6 szor átöltözik az este…..
Pár héttel ezelőtt kaptam egy körlevelet a Debreceni Egyetemtől amelyben egy fotópályázati felhívás szerepelt. Gyorsan elő is vettem egy képet a barcelonás sorozatból melyet átszabtam megtuningoltam  és beküldtem lesz ami lesz alapon. A héten küldték az eredményt miszerint…..
Malorcárol egy rövid félórás repüléssel értünk be a kontinensre. Egyik első dolog amit észre veszel Barcelonában az a közlekedés egyszerűsége. Mi 30/50-es bérletet vettünk ami 30 napig felhasználható 50 utazást jelent. A kezelés úgy történik hogy a metro lejáratnál csak…..
Áprilisi aktivitásom nagyrészt spanyolországi túrámban merült ki.Felfedeztük Palma de Malorca szigetét, Barcelonát és környékét. 2 hétig mindennap kirándulás fotózás, videózás szebbnél szebb helyeken. Természetesen ismét RYANAIR-rel repültem melyhez közben csináltam már…..
Szuper volt a péntek! Rostockban jártam az építésügyi hivatalban, ahol a templom tervezési pályázat  díjkiosztója volt. Nagyon boldog voltam hiszen második díjat kaptam a várostól! Nyílván jobb lett volna első de  ami az átadás után volt az jobban esett minden…..
Megszereztem végre a kulcsot! Még szeptemberben írtam róla  hogy van egy kis konditerem a Wohnheim pincéjében. Elég öreg gépek de a célnak megfelel. Februárban kinyomoztam hogy ki bérli a az egyetemtől a helységet. Kiderült hogy ők egy kis privát csapat, akik maguk beszerezték…..
 Megkezdődött második  erasmus semesterünk. Érkezett 20-30 új erasmus, Görögországból, Hollandiából, Mexikóból, Bulgáriából, Magyarországról, Ukrajnából, Finnországból, Svédországból, Szlovákiából, Norvégiábol( nagyon durván táncolnak !!!XD ) Az…..
Nemrég az jutott eszembe jó lenne egy kicsit animálni Cinema 4d-vel, mivel eddig főleg építészeti látványtervek készítésére használtam. No persze cél nélkül elég nehéz bármit is jókedvvel csinálni, így arra jutottam hogy készítek egy új "MagorDigitalStudio"…..
Elég gyér minőségű a kép. Csak telóval lőttem meg sötét is volt. Ez egy kis műhely ahova belehet ülni használni a gépeket számítógépes grafikai tervezésre vagy amire csak szeretnéd. Felügyelő tanár sehol nincs! A terem egész nap használható.A bejutás nagyon egyszerű.…..
2 hete szombaton jártam Kiel-ben. Viszonylag kevés látnivaló van ott.2-3 százezer ember lakik itt. Az idő sem volt valami jó, néha fogni kellett a sapkámat mert majdnem levitte a szél, sőt néha még majdnem fel is lökött. :) Ami nagyon tetszett azok a hatalmas hajók a kikötőben.…..
Ma épp beugrottam a H&M-be hátha dolgozik Kira az egyik csoptársam dumálunk egy kicsit vagy vmi...Sajna nem volt bent. DE! Jó időben voltam jó helyen. Épphogy beléptem a férfi részlegre egy alkalmazott húzott elő állványokat teli téli és őszi cuccokkal. Minden téliőszi cuccot…..
Ma éjjel befejeztem a Rostocki templom terveit. Reggel már le sem feküdtem, egyből vittem az anyagot a nyomdába, kiplottoltattam mindent. Most érkeztem haza, nem érzem magam fáradtnak, de ez igazábol nem jelent semmit.Multhét óta csak szórványosan aludtam, immunis vagyok az álmosságra…..
Fontos befolyásoló tényező az időjárásnál a páratartalom németül "Luftfeuchtigkeit", ennek ellenére nem igazán szokta izgatni az embereket, átlag kérdés:  Hány fok van nálad wazze ?  :D  Itt Wismarban tapasztaltam meg én is hogy mennyire lényeges…..
Idézet az index.hu cikkéből:" a biobaromfihús forgalma 30, a biotojásé csaknem 50 százalékkal nőtt. A sertéshúsárak viszont zuhanórepülésbe kezdtek: a német gazdaszövetség közlése szerint a botrány kipattanása óta 40 százalékkal estek a…..
Korábban már írtam erről az épületről. A Sony európai központja található itt kismillió irodájukkal, offical sony store-ral, imax mozival,  minden ami kell népnek :) Konkrétan 2 félköríves épületből áll mely egymással szembefordítva egy gyűrűt alkot. A…..
magor 2011.01.21 16:56:34
Némi fáziskéséssel írok a szilveszterről...:) Az ideji szilvesztert dec 31-től egészen jan 05-ig ünnepeltük. Eme ünnep alkalmából meglátogatott Peti barátom Magyarországról. Gépe Berlinben landolt 31-én, így evidens hogy ott találkozunk és a fővárosban köszöntjük az…..
Mint mindig a kikötőben tegnap is marha hideg voltm, nem is a levegő hanem a szél miatt. Fényképezni mentem ki álvánnyal. Már itthon éreztem hogy a szél keresztbe fog tenni nekem. Ezért magammal vittem 2 pár kesztyűmet is. Először felvettem az ujjast, arra pedig a vágott ujjut. Ez…..
Ma ezeket vettem a Netto-ban. Netto a szemben lévő szupermarket. Maga a bolt elég igénytelen, de az árak talán itt a legalacsonyabbak.  Képek nagyításához, jobb klikk a képre, majd kattints a kép megjelenítésére! :) ..
Hétvégén a Hamburgi Miniatur Wunderlandban jártam. Úgy kell elképzelni mint egy várost, amit mikroszkóp alá tettek. Tulajdonképpen ezek terepasztalok, és a vonatközlekedésre van kihegyezve a téma. A kiállítás összterülete hatalmas, több szinten van elosztva. Érdekesség hogy…..
Számomra érdekes, hogy itt figyelnek az apró részletekre is. Ilyen például a bébi bútor ami a kajáldában van. Noha egyszer sem láttam még ott, étkező bébiket, de mégis gondoltak rájuk, még játszósarok is van picit arrébb. Illetve furcsa hogy a bevásárlóközpontok és…..