Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CivertanS

30 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Városligetben felépített másolatának köszönhetően, a Vajdahunyad vára mindannyiunk számára ismerős, nevének hallatára mindenki azonnal fel tudja idézni a tornyokkal tűzdelt jellegzetes formáját. A budapesti épület igazából nem egy-az-egyben készült másolat, mert itt a vajdahunyadi vár emblematikus…..
A Nemzeti Örökség Intézete támogatásával Ferenc Tamás grafikáival 2014 tavaszán elkészült a Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképe. A térkép hátoldalán látványtérképeinkhez hasonló módon légifotókkal és szöveggel mutatjuk be a helyszíneket,…..
Saját utazásaink során tapasztaltuk, mint turisták, magunk is érdeklődéssel keressük, vásároljuk az olyan látványosságokkal kapcsolatos rajzos térképeket, melyek felkeresésre érdemes érdekességeket, műemlékeket ajánlanak. Az ilyen információs tájékoztató grafikai…..
Monopterosz, Szabin nők elrablása, díszlépcső: minden, ami egy tisztességes kastélykerthez kell-a csongrádi puszták közepén. Az Dél-Alföld (a nagyobb városokat leszámítva) nem éppen olyan tájként él a köztudatban, ahol tobzódni lehet a kertépítészeti és építészeti…..
Hidraulikus tápegység  5 db, eladási ár: 500.000 Ft + Áfa, összesen 2.500.000 Ft + ÁFA Munkahenger tartozékokkal 12 db: 400.000 Ft/db + ÁFA összesen 4.800.000 Ft + ÁFASzalagcsiszoló GI-75 1 db: 250.000 Ft + ÁFAÉrdeklődni:Zsoldos Szabolcs36-30-455-10-25..
Hidraulikus emelő 200t 12 db, eladási ár 150.000 Ft + ÁFA összesen: 1.800.000 Ft + ÁFAGyártási év:1950, Gyártó: Diósgyőri Gépgyár Hidraulikus emelő 300t 7db eladási ár: 150.000 Ft + ÁFA/db összesen 1.050.000 Ft + ÁFAGyártási év: 1949,Gyártó: Diósgyőri…..
2,8 PK 40,400V szárítószekrény 1db: 80.000 Ft + ÁFA Kompresszor-GA-808 2db: 200.000 Ft + ÁFA/db, összesen: 400.000 Ft + ÁFAÉrdeklődni:Zsoldos Szabolcs36-30-455-10-25..
A látványtérképek készítése során az egyik leglátványosabb feladat a kültéri közterületi tájékoztató táblák grafikai elkészítése. Általában idegenforgalmi célra, turistákat tájékoztató táblarendszer részeként jelennek meg települések, kistérségek fontosabb…..
Várnak rád a bokortanyák! A kincsek a lábunk előtt hevernek. Csak le kell hajolni értük. Egyesületünk több éves természetvédelmi kutatás alapján elkészítette a Nyíregyháza környéki bokortanyás és tanyás térség látványtérképét és a hozzá kapcsolódó…..
Fali látványtérképek: Kifejezetten fali dekorációként hajtatlanul is készítettünk térképeket, így a Magyarországi kastélyok térképet is. Ha szeretne rácsodálkozni minden nap a történelmünkre, szívesen díszítené otthonát, megrendelésében jelezze nekünk, hogy a hajtatlan…..
A magyarországi kastélyok grafikus látványtérképe követi a Magyarországi várak látványtérkép hagyományait, melyben Ferenc Tamás művészi grafikái mutatnak be egy-egy műemléket. Majd 50, azaz 49 Magyarországi kastély grafikái és légifotói és bemutatásuk ad…..
Elkészültünk 2011 nyarán a Velencei-tó környékének egyik látványtérképével - azért az egyikkel, mert három különbözőt kivitelezünk erről a térségről. A térkép saját festett alappal és sok légifotóval indult el a tervezés…..
A nagysikerű magyar váras térkép után a Magyarországi kastélyok térképét készíti el a Civertan Grafikai Stúdió. Ferenc Tamás festőművész rajzai alapján a Magyarországi várak mintájára tervezzük és nyomtatjuk a hazai főúri épületekből készített válogatásból az…..
Páros akció - Várak Rendelje meg most a Szép Magyarország magazin Északi várak útján és Visegrád 1000 éve című tematikus lapszámait és a postaköltséget mi álljuk! A két újság ára (belföldre, postaköltséggel): 990 Ft E-mail : kiado@szepmagyarorszag.hu Tel : (06-1) 332-3261…..
Borászat - Történet Tekintse meg további, kapcsolódó menüpontjainkat: Szőlőfajták Telepítések Technológia Ökológiai gazdálkodás A német-magyar származású Degenfeld grófi család múltja a kora középkori Svájcba vezet, Magyarországon és Erdélyben a XIX. század…..
A tatai Öreg-tó partján álló, késő barokk kastélyt építészeti értékei, díszesen kialakított belső terei, valamint 18. századi eredetű szentimentális kertje és angolparkja teszi egyedi látnivalóvá. Fellner Jakab, neves tatai építőmester tervei alapján épült 1765 és 1780…..
Időpont: 2011. június 4. Helyszín: Tarcal, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok A szőlővirágzás ünnepe, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok! Idén hagyományőrző kezdeményezésként Tarcalon ünnepeljük először a szőlő virágzását, várjuk azt a pillanatot, amikor a bibe és porzó…..
Séta a Hór-völgyben, a Subalyuki-barlanghoz.A Bükk az ország tüdeje, nagy kiterjedésű vadon, amelynek tájképi szépsége felejthetetlen élményeket nyújt, sok turista úttal, kristálytiszta hegyi levegővel. Ódor-várromA vendégháztól kb. 5km túrával elérhető . Gyönyörű…..
Pihenjen Bükkzsércen, a Cseresznyés patak völgyében. A Bükk-hegység látnivalókban bővelkedő természeti adottságainak köszönhetően a kirándulások mellett a téli sportok kedvelőinek is számos lehetőséget kínál.  Az önnálló vendégház csendes, falusi környezetben…..
A falu közepén emelkedő dombon áll Erdély egyik legszebb erődtemploma. A templom 1282-ben már létezett. Átépítésének kezdetét egy 1402-es oklevél datálja, amelyben IX. Bonifác pápa búcsút hirdetett felépítésére. 1486-ban már biztosan erődített volt, mert Mátyás ekkor…..
>> Tovább a cikkhez >> Ferihegyi légifelvételek   Az MTI épülete >> Cikk >> Budapest I. kerület légifelvételei >> Cikk >> Különleges légi fotók…..
A Gázgyár épületeggyüttes historizáló-szecessziós, Reichl Károly és Weisz Albert tervei alapján épült 1910-13-ban. A kátránytornyok a  mellettük álló víztoronnyal a gyárterület leglátványosabb, legértékesebb elemét jelentik. A háromszögbe rendezett kör alaprajzú…..
Kastélyrajz: Ferenc Tamás A L'Huillier-Coburg kastély Magyarország egyik legnagyobb és legjelentősebb barokk kastélya. Az Edelényi Református Templom építésének idejére gótikus ablakai utalnak. Figyelmet érdemel az előtér színes üveglámpája és üvegablaka is.…..
A premontrei kolostort a 12. században Könyves Kálmán király alapította, mai formáját a 18. századi újjáépítéskor nyerte el. Grafika: Ferenc Tamás Keresztelő Szent János tiszteletére szentelt temploma 1970-ben leégett, különösen a…..
A cseperedő gyermekeknek előbb-utóbb az egyik legkedvesebb foglalatossága lesz a memóriajáték. Ha a játékban a szülő a partner - és az első időszakban ez bizony elkerülhetetlen -, akkor két dolog fog nehézséget okozni a számára: az egyik az, hogy a gyermek simán verni fogja a…..