Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TakerOne

0 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A botnetek is nagy erővel terjesztik azt a zsaroló programot, amely adataink elkódolásával fenyeget bennünket. Mit lehet tenni, ha egy ilyen kártevő bejutna a Windowsos gépünkbe? Erről rajzoltunk most egy szemléletes infografikát. Ennek az esélye jelentősen minimalizálható, ha…..
Az elmúlt napokban végigszáguldott a teljes interneten a Volvo legújabb reklámfilmje, amelyben a Volvo kamionokkal végrehajtott lehetetlen küldetések közül ezúttal Jean-Claude Van Dammot rántották elő, majd szerelték fel két tolató kamion visszapillantótükrére, hogy ott csinálja…..
TakerOne 2013.11.19 10:15:51
@sírjatok: A cipője miatt fura a lábfeje:
file.iloveme.hu/volvo.jpg
Valószínűleg nincs túl szorosra fűzve a cipője, hogy a lába elfordulhasson kicsit benne anélkül, hogy az egész cipő fordulna, így a cipő talpával nagyobb felületen tapad a visszapillantókra. Tipikus nagy nyelvű "deszkás" cipőnek tűnik, amikről azt kell tudni ugye, hogy a jobb tapadás érdekében alapvetően sima a talpuk.
Még évekkel ezelőtt láttam az El Caminito Del Rey-ről készült videókat a Youtube-on, de akkoriban az anyagiak hiánya mellett azzal együtt, hogy néhol a mai napig azt írják róla, hogy illegális meg így-úgy életveszélyes, annyira valószínűtlennek tűnt eljutni ide, hogy el sem…..
A hagyományos, falra fújt graffitik ma már nem elégítik ki az utcai művészek igényeit, van aki, madzaggal graffitizik, és van aki kifeszített celofánra fújja képeit. Mindkét dologban közös, hogy nincs hozzá szükség külön falra, a madzagfestéshez ugyan jól jön egy kerítés, de két pont közé is…..
TakerOne 2013.06.18 15:56:11
@Succubus:

Cinizmus nélkül mondom, van egy bája az olyan blogoknak, amelyek mindenféle érdekességet random módon ömlesztve a közönség elé tárnak, ha te nem unod copypaste-elni a tartalmakat, akkor lelked rajta.
De ha valaki vágja miről beszél, azzal kár vitatkozni :-)

A celofán egyszerűen nem ilyen anyag, mint ami a képeken van. Nem így viselkedik, nem így gyűrődik.

Két olyan henger áll otthon, mint ami az utolsó előtti képen van, pontosan ugyanilyen céllal, mint amiről a poszt szól. Nem celofán. Stretchfólia. Ami pedig ugyanaz az anyag, mint amit te folpackként veszel a boltban, csak más kiszerelésben és méretben, mert árut szoktak csomagolni vele (vagy például bőröndöket a reptéren), nem a tányér maradék kaját.

Értem azt is, hogy cellograff, meg ott celofánról van szó, de ez akkor sem az :-)
TakerOne 2013.06.18 20:41:53
@Succubus: 10-ből 9 embert megkérdezel, és fogalmuk sincs, mi a különbég.

Celofán: www.buyrite.co.uk/images/Biodegradable20Film20Roll.jpg
Stretchfólia (folpack):
www.dapas-konice.cz/images/stretch.gif

A cellophane szót használják, igen, de rosszul. Az nem celofán. Gondolom, ha azt gondolod, hogy tudod, hogy miről beszélünk, akkor biztos láttál már celofánt közelről is. Az nem így viselkedik kihúzás közben, nem gyűrődik horizontálisan. Egyik képen sem celofán van a posztban közzétettek közül.

Már csak azt nem értem, hogy miért ragaszkodsz annyira hozzá mégis :-) Eredetileg nem a te hibád volt, hisz csak leírtad azt, amit olvastál róla.
Világutazó Via ferrata: Mödling 2013.04.05 09:50:00
Az első via ferrata túrám helyszíne a Bécsi-erdőben, a gyönyörű természeti környezetben fekvő Mödling Klettersteig volt. Ez a via ferrata egy tipikus tanuló útvonal, melyen könnyen elsajátíthatjuk az alapokat és bepillantást nyerhetünk a via ferraták világába. (Videó a cikk…..
Kevés kellemetlenebb és fájdalmas dolog érheti az utazót, mint amikor a régen várt utazását rövidebbre kell vágni és hamarabb haza kell térni, mint ahogy szerette volna. De mi van akkor, ha ennek az ellenkezője történik? Ha egy alig öthónaposra tervezett dél-amerikai hátizsákos…..
Egyre jobban, magát igen is kifejező világban élünk, mely alól a városok utcái sem képesek kibújni. Hirdetések millió különböző megjelenési formákban tárulnak elénk az apró címkéktől az óriásplakátokig. Az utca beszél hozzánk. S itt vonatkoztassunk el kicsit a mainstream…..
TakerOne 2013.01.14 10:46:52
@TakerOne: (Tudom, hogy nem tökkkkéletesen stimmel az, hogy a vandalizmus jogi fogalom, de a mai városi és általános értelmezés szerint erről van szó.)
TakerOne 2013.01.14 11:29:12
@A Vadkeleti Bölcs: Mindenütt megbüntetnek, ha olyan helyen csinálod, ahol nincs rá engedély. Barcelonában konkrétan nincsen legális graffiti fal.

Ez nem arról szól, soha nem fog arról szólni, hogy ha illegális dolgot művelsz, akkor ugyan, nézzék már el neked, mert te művészkedsz. Ezt senki nem várja el. Aki illegálisan alkot, az tisztában van minden lehetséges következményével. A hatalom, az állam, a rendfenntartás törekvései teljesen irrelevánsak abból a szempontból, hogy egyéni szinten hogyan viszonyulsz a street arthoz, graffitihez.

Igazából nem bátortalan és bizonytalan kérdéseket kellene feltenni olyan képek társaságában, amelyek teljesen nyilvánvaló minőséget prezentálnak, hanem merni kéne kimondani, hogy igen, én azt gondolom, hogy ez a műfaj gyakran művészet. És azt kellene elérni, hogy az emberek kiszakadjanak a maguk kis bináris és kispolgári világukból, és tudjon tetszeni nekik olyasmi is, ami spontán módon jelenik meg, és a megszokottól eltér.

Ha másért nem, hát azért, mert ez mindenkinek egyéni érdeke, ugyanis az alkotót nem érdekli, hogy valaki felháborodik az alkotásán, és magában szitkozódik, vagy a neten kézletöréssel fenyegetőzik, az állam pedig megteszi, amit meg tud tenni a jogsértések visszaszorítására, de az, hogy az életben szembejövő dolgokhoz hogyan állunk hozzá, hogy valamiben a jót vagy a rosszat látjuk meg, kizárólag rajtunk múlik.
TakerOne 2013.01.14 13:57:16
@joska61: És ha valamelyik illegálisan készült, akkor mi van?
Előfordul olyan egy blogszerkesztő életében (vigyázat, intim részlet...), hogy nem ért egyet mindenben azzal a poszttal, amit megjelentet. Nagyjából így vagyok Balázs írásának bizonyos részeivel, de a fogalmazás néha kissé talán túlzott markánsságát hajlamos vagyok betudni…..
Erdélyi Melinda 23 éves, 2008 óta tagja a CouchSurfingnek. Az ELTE bölcsész karán tanul török nyelvet. Angolul, törökül és németül beszél. 26 barátja van, 12 surfertől és 13 hosttól van pozitív referenciája a CouchSurfing adatlapján. Egy éjszakát hostolt minket is…..
Fotó: graff.blog.hu Épp az Urbanista kürtölte világgá, hogy nagy átalakulások elé néz a Filatorigát környéke. Lesz ugye új Árkád, meg Budai Promenád, esetleg drága lakóingatlanok, gyalogoskapcsolat a Duna-felé, sőt még akár a HÉV is föld alá kerülhet Óbudán. Ennek egy…..
Subba For seal 2012.06.28 12:11:00
TakerOne 2012.07.01 18:41:11
@Az állandó szavazók között kisorsolunk: Szélesebb alkatrésze? Ugye tudod, hogy a fóka nem akkora, mint amekkorának a monitorodon látod? :D
IDDQD A Sony legrosszabb ötlete 2012.05.29 14:00:00
Nem ez lesz életem leghosszabb posztja: a hírek szerint a Sony beadott egy olyan szabadalmat, ami megállítja az épp futó játékot csak azért, hogy benyomjon egy reklámot.Nekem összességében nincs bajom a reklámelhelyezéssel, az sem zavarna, ha telepakolnák a Need for Speed következő…..
Hancu nemrég posztolt arról, hogy készül a világ legnehezebb platformjátéka, ehhez kapcsolódva írnék kicsit a Polytron által fejlesztett Fezről, ami szintén nagy erőfeszítést követel a játékostól, bár szellemi értelemben. A játék XBLA-n jelent meg egy hónapja, és szerintem…..
Végig nézve SmugOne munkáit, biztos nem csak nekem fog eszembe jutni, hogy ez az angliai srác egészen új szintre emeli a graffiti művészetet. Kizárólag festékszóró kannával dolgozik és elképesztő érzékkel, tehetséggel fest. Legtöbb munkája Angliában és Skóciában…..
TakerOne 2012.03.08 13:02:02
@dr. beavereater: "Ismerve a hazai graffitisek produktumait"

Ezek a kedvenc kommentjeim, milyen érdekes, hogy ebben az országban minden random internetes troll tisztában van a teljes graffitis szcénával.
TakerOne 2012.03.08 13:46:09
@Németh András: Még tavaly nyár elején elmentem ahhoz az óvodához, ahova piciként jártam, kockaépület régen fehér, mára sárgás, széttagelt falakkal, és kvázi felajánlottam, hogy a bejárat melletti falra festek egy képet, vittem látványtervet, a képen zsiráfborjú az anyjával, nagyon helyes, odaillő kép volt, ezt el is ismerték. Mondták, hogy majd jelentkeznek, telefonszámot hagytam. Guess what, azóta is jelentkeznek. Az ingyennél olcsóbban nem tudok semmit csinálni, viszont kuncsorogni egy falért nem fogok, amikor olyasmit ajánlottam fel, amiért alkalmanként (szerencsés pillanataimban) akár több százezret fizetnek mások... azóta máshova is küldtem hasonló felajánlást, azok se jelentkeznek. Szóval egy dolog a jó szándék, a legális lehetőségek keresése, ha a másik oldal alig nyitott...

Hozzá kell tenni, szerencsére van ellenpélda is: egy külső kerületi nagy cég telephelyének lerobbant betonkerítéseire kértünk engedélyt, kaptunk is; mindig beköszönünk a portára, ha megyünk festeni, szokták mondani, hogy nagyon szeretik a rajzainkat (betűrajzokat és karaktereket egyaránt), és vigyáznak rájuk, mint a szemük fényére :-)
Nem tudom, ki emlékszik még erre a posztra, rég volt, igaz sem volt talán. Sándor nevű beküldőnk egy arra meglehetősen emlékeztető, igazán fárasztó játékot küldött. Az IQ game az, amit a neve is ígér. Illetve, ahogy nekifutottam, inkább a gondolkodás flexibilitását teszi…..
ADrenalin Gazdik állatszemmel 2011.11.18 16:24:17
A Chicagói Draftfcb újabb jótékonysági reklámokkal gazdagította a Shelter Pet Project örökbefogadási kampányt - a szpotokban kutyák és macskák mesélnek arról, milyen furcsaságokat művelnek gazdáik. Aranyos az egész, na. Az ötlet egyszerű, hálistennek az állatok száját…..
Ha van márka Magyarországon, aminek a kommunikációja kényes dolog, az bizony a Pöttyös Rudi, amit a mai napig elképesztő rajongás övez. Ezt bizonyítja többek között az is, hogy nem kevesebb mint 430 000 követővel övék az ország legnagyobb, márkához kötődő rajongótábora a…..
TakerOne 2011.06.17 14:42:19
@trocsi: Bocs, de ez irritál. Hiába vagy képes a "basszameg aki nem régóta hallgat kvimbit"-nél hosszabb és stílusban egy fokkal elfogadhatóbb kommentet írni, tartalmában sajnos attól még ugyanaz maradt, úgyhogy nem menti meg a körülírás.
Intelligencia kérdése nem megsértődni azon, hogy más is rátalál - ki így, ki úgy - egy jó zenére, és megtetszik neki. A mainstream nem ront fikarcnyit sem egy már meglévő szám minőségén, még ha azon aggódnál, hogy a jövőben "elkommerszednek", azt megérteném, de így...
ADrenalin iPad app macskáknak 2011.05.20 15:57:00
Ilyen is van: a kutyaesküvő és a hörcsögszolárium után (na jó, utóbbi lehet, hogy nincs) immár macskáinkat is elkényeztethetjük a modern technológia segítségével. A Friskies ugyanis speciális iPad- és Android-alkalmazásokat kínál. Szigorúan macskáknak. A horgászós és…..
Lehet tudni, mikor az Apple valami nagy dobásra készül. Az eladóknak szólnak, hogy ne nagyon menjenek szabadságra, elkezdik nyomtatni a titoktartási nyilatkozatokat, és egyáltalán, a vezetők nagyon izgatottan viselkednek a főhadiszálláson, ez pedig még a takarítóknak is feltűnik.…..
Hát nem sokat, de most megpróbáljuk összeszedni ezeket az információkat. Az egyik, ami biztos, hogy pénteken, azaz április március 25-én kezdik el árulni a tableteket, egészen pontosan este hét, azaz 19 órakor. Az eredeti meghívóban még 17:00 szerepelt, de ezt az időpontot gyorsan…..
Kikerült egy pletyka a Foxconntól a végtelen internetes világhálóra, ami tudja fene, de talán az Apple új mobiljáról szól. A hírek alapján a készülék formája olyan lesz, mint a jelenlegié, tehát kis szerencsével új tokot sem kell hozzá venni, de a hátlap nem műanyag vagy…..
Appleblog Itt az iOS 4.3 2011.03.09 20:57:00
Ádámmal mindketten úszással, meg hasonlóval töltöttük a délutánt, így kicsit megcsúszva számolunk be arról, hogy itt van a mobil Apple eszközök operációs rendszerének legújabb, 4.3-as verziója. Az új szoftver kijavít egy rakás korábbi hibát, ad néhány új funkciót, és…..