Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osi84

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki otthonosan mozog a hazai borsajtó szűkös keretei között, vagy netán fogyasztott már Hoop Wines bort, annak Németi Zoltán neve ismerősen csenghet. Az időközben borászkodásba kezdett informatikus blogger első próbálkozását még a tavalyi év végén kóstoltuk, de azóta se időm, se lehetőségem nem volt…..
osi84 2022.02.08 19:25:56
@Mooc: rakott krumplihoz egyértelműen sillert, sillerfröccsöt, esetleg egy reduktív, fiatal kékfrankost ajánlanék.
Kadarka is szóba jöhet, ha a savai elég magasak vagy kevésbé kolbászzsíros a rakott krumpli.
Két borról következik most egy poszt. Mind a kettő top kategóriás bikavér Egerből, mind a kettő 2006-os, azaz mára épp szép kereken 10 évesek. További pikantéria, hogy szubjektíve ezeket tartom a két valaha volt legjobb egri vörösnek az eddigi karrieremben. Üvöltött tehát a szituáció az…..
osi84 2016.11.22 08:15:23
@akov: Emlékeim szerint is édeskésbe hajlott, a nem túl veretes savgerinc pedig rátett egy lapáttal.
osi84 2016.11.23 11:14:24
@dagadtos: Akkor valószínű másik évjáratot kóstoltam, sajnos jegyzetet nem találok róla, a szám memóriám meg nagyon rossz...
Tejbetökként vigyorgunk Szomjas Gödénnyel, ahogy a terepjáró platója időnként irdatlan nagyokat mér a hátsónkra. Igaz, a pelikán alatt jó szolgálatot tesz egy pihe puha microthiolos zsák, nekem csak a pőre fém jutott. Fülig ér a szánk, de nem csak azért, mert a pincében már…..
Azt hiszem a badacsonyörsi Folly Arborétum története számos vonatkozásában egy jellegzetesen magyar történet, de mégis valahogy másképp alakul, mint a hasonlók. A 19. század végén, dr. Folly Gyula dédnagypapa által alapított arborétum igazi különcség és üdítő színfolt a…..
Mindig tanulságos dolog egy hosszú borsort végigkóstolni egyetlen termelőtől, különösen, ha érettebb tételeket is rejt az a sor. Ez alkalommal nem pusztán érdekesnek ígérkezett a dolog, a legkisebb kétségünk sem volt afelől, hogy a korosabb tételek egyben és élvezhető…..
osi84 2011.11.29 08:41:59
@Szomjas Gödény:
A borokat én raktam ki, így az infó biztos :) Szerencsére rozék most nincsenek :/ Mennyiségek sok tételből vannak, de sokáig nem érdemes várni a vásárlással.
Hírlevéllel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, arra nincs rálátásunk. Sokszor azok a dolgok működnek a legnehezebben, amiknek a legegyszerűbben kellene egy ideális világban...
A St. Andrea "csakegyszóval" Pinot Noirnál kiderült, hogy a név erős túlzás, mivel unorthodox módon 8 százaléknyi kékfrankost kevertek a pinot-ba (hogy mire föl, nem tudom, de legalább nem titkolták). Az új Magyalos Kadarkánál is megkörnyékezett a gyanú, hogy nem tiszta…..
A Művelt Alkoholista Forró hír 2011.05.27 06:00:00
A korábbi találgatásokkal szemben nem a Sauska borászattól pánikszerű fürgeséggel távozott Kúcs Gyula lesz a Gróf Buttler Történelmi Borászat új főborásza. Egy ilyen döntésben talán találhattunk volna valamilyen perverz logikát, de azt soha, semmilyen körülmények között…..
osi84 2011.05.29 13:38:53
@demisec: ha hazudok, mások után hazudok, de terjengnek olyan pletykák vendéglátós körökben, hogy egy ideig nagyon jó áron lehetett borokat vásárolni közvetlenül a Sauska raktárból ;)
Persze erre nem tudom mennyire lehet adni, de valami alapja minden pletykának van...
Chris Kissack, a Bordoktor egyszer már beleütötte az orrát a magyar borokba, és jelezte, hogy folytatásra vágyik. A folytatás kezdeteként egy Demeter Zoltán bort nevezett ki a Hét borának. Nem is akármilyet, hanem sokunk csodálatának mitikus tárgyát, Anett borát. Kissack pakkjában…..
Nagyobb szünet után jelentkezem én is, idén már a tél sem adott annyi nyugalmat, mint korábban, aminek egyszerű oka van: az eddigi három után idén hat hektáron fogunk gazdálkodni, de erről majd később… Saját tapasztalataink azt mutatják, hogy általában február jelenti azt…..
osi84 2011.03.20 18:33:32
@pinotnoir_777:

Alacsonyabb lombfallal elkerülhető lenne, hogy egyes villányi borok ne 16-os alkohollal kerüljenek polcra? A borászok mindig arra hivatkoznak, hogy a kívánt érettségi állapot elérésekor már olyan magas a cukortartalom, hogy ilyen magas alkoholt eredményez az erjedés.
Jól értelmeztem?
A Művelt Alkoholista MAszavazás 2010.12.11 13:00:00
Megismételjük a felhívást és emeljük a tétet: a szavazók közt kisorsolunk egy palack Gróf Buttler Syrah Nagy Eged 2006 katarzisbajnok bort, ráadásul nem is emeltdíjas emailen kell szavazni! Hűséges Olvasóinkat arra kérjük, hogy segítsenek nekünk megválasztani az év borászát…..