Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CorollaVVTI

0 bejegyzést írt és 191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszik, hogy egy ekkora dögöt csak kompenzáló barmok vesznek? Ez egyáltalán nem biztos, lehet, hogy csak nyugalomra vágynak.    ..
CorollaVVTI 2014.04.23 23:28:24
@Makréla25:
+Silversun Pickups - Make Believe
+GABIN - Boomerang
TComment Benzinest? Hülye vagy? 2014.02.04 06:20:00
Nem sokat gondolkodnék, ha új autóba motort kellene választanom. Elfogytak az érvek a benzinesek mellett. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
CorollaVVTI 2014.02.04 09:13:40
@Mészáros Laci: a sorhatra meg rá is tudsz indítani. Mert nem hallod, hogy jár.

Sokszor jártam már úgy forgalomban, hogy felhúzott ablak mellett is jobban behallatszott egy másik autó motorhangja, mint a sajátom.
Az új-zélandi kormány közlekedésbiztonsági kisfilmje olyan, mint egy horrorfilm, amiben egy ponton reménykedsz, hogy elkerülhető a vég. De a pont nem ott van, ahol gondoljuk. Akkor már késő. Elképesztő, hogy hogyan vezetnek az emberek. Kétféleképpen osztályozom a dolgot…..
CorollaVVTI 2014.01.11 20:43:45
@Mészáros Laci: Van igazság abban, amit írsz. Még kamasz korban sem jutunk el oda, hogy tekintettel legyünk másokra, és az általad említett módon bizony elég sokan megakadnak itt, vagy ez előtt. Ezt sajnos minden nap tapasztaljuk is. Pedig baromi egyszerű a dolog autópályán pl., csak annyira van szükség, hogy:
-ne szorítsunk be másokat kamionok mögé,
-esős időben ne vágjunk vissza eléjük fél méterrel, ha befejeztük az előzést,
-ne villogjunk rájuk, ha nincs miért,
-kapcsoljuk le azt a nyomorék ködlámpát és ködzárót, ha olyan idő van, hogy a csajszi a jobb egyből a napfénytetőn át kémleli a csillagokat.

Nem sok, szerintem nem kell hozzá Mensa tagság, csak némi gondolkodás. Ha a fentebb leírtak mennek, akkor szólj, beszélhetünk sok minden másról, ami kicsit komplexebb. :)
CorollaVVTI 2014.01.11 21:41:56
@Nikorene: A KRESZ azt sem tiltja, hogy amikor autópályán megelőzlek esős időben, akkor néhány méterrel előtted vissza is menjek a külső sávba. Te pedig a vízfüggöny mögött azt se fogod látni, hogy fiú vagy-e, vagy lány, az asszony melletted pedig sikítás közben opcionálisan összefossa a bokáját. A KRESZ nem tiltja, de nem teszem meg, mert veszélyeztetnélek vele. Ha Te ennek ellenére 3 percig előzöl, és beszorítasz, ezzel engem veszélyeztetve, akkor ne várd el, hogy jó arc legyek. Ha nem vagy rám tekintettel, én sem leszek, és ki fogod gyorsítani eléd. Vagy ha nem, hát fékezek, de utána meg fogom mutatni, milyen is a dolog fordítva, és majd akkor talán elgondolkodsz. :)

Nem azért nem megyek a pályán GPS szerint 200-zal, mert nem tudok, hanem azért, mert nem akarok. És pont ugyanezért nem csinálok olyan manővereket sem, amivel másokat nem kívánt szituációkba kényszerítek. Ez nem KRESZtől függ, hanem attól, hogy rendelkezünk-e minimális empátival, vagy sem. Ha Te nem, hát nem baj, de ne csodálkozz, ha utána valaki kiszáll egy közlekedési lámpánál, és ad két atyai fülest. Mert más bőrét nem szép dolog vásárra vinni.
CorollaVVTI 2014.01.11 21:56:02
@AutosVilli: Nem hátráltatom én senkinek az előzését, de ha fékezésre kényszerít vele, hát akkor az édes anyukáját. Én meg úgy előzök, hogy ne szivassak mást.

De ha ez az igény, én is meg tudom oldani, hogy lelassítsak a Te sebességedre, miközben előzök, aztán majd gondold át, hogy jó-e ez így? :)
Mozgalmas, helyenként idegölő, máskor szórakoztató egy év volt ez a Totalcar életében. Nézzük, mi maradt meg belőle és mit tudnánk feledni. Mai összefoglaló írásunk kommentposztja...
CorollaVVTI 2013.12.30 12:03:33
@ommm: Nincs ezzel gond, csak valahol fura volt, hogy benzinvérű emberek praktikus, érzelemmentes autókat választanak.
CorollaVVTI 2013.12.30 17:56:36
@w a s d: De.
Az aluljárókban minden sarkon hülyebiztos térkép van, most mégis tanácstalanul állok az egyik előtt. Tudom, hogy melyik állomásra szeretnék menni, és biztos vagyok benne, hogy innen indul a vonat, csak azt nem tudom, pontosan hol tudok felszállni rá. Odalép hozzám egy negyvenes…..
Belsőség Heti merítés 2013.11.17 10:39:13
Alomautó bordóban Akkor meg azt hittem, hogy ennél mar csak jobb autók vannak (ugye ez 16 éves volt), de kesőbb rájöttem a szomorú valóságra…. A tökéletes autó A már említett futómű betonkemény, csodásan csillapítva, a beállítása tökéletes kompromisszum. Télen…..
Legendás alakok tűnnek fel - valószínűleg először - a Totalcar tévéműsorában. PWR Ákos, Hosszú és Bodza, a műszaki vizsla is. Mindemellett remek srácok - kicsik és nagyok -, valamint a világ talán legszínesebb csapatósautó-felhozatala kicsi olasztól nagy amerikai V8-ig. És a…..
CorollaVVTI 2013.11.13 21:33:01
A végeredmény az, ami megjelenik a képernyőn és a neten, de természetesen rengeteg minden kimarad- és elmarad a hosszú folyamat során. Rézmányi Balázs készített is egy werkfilmet legutóbbi nagy, SUV-összehasonlítónkról. Fogyasszák egészséggel! ..
CorollaVVTI 2013.11.04 18:58:56
@Brevis: Az egy Mazda 6 kombi.
Van belőlük mindenféle: kicsi, nagy, olcsó, drága, elsőkerekes és összkerekes, a vásárlók feje zsong a sok rövidítéstől: SUV, SAV, crossover és miegymás, de valójában mindegyik ugyanabba a kategóriába tartozik. Telekjárók ezek, melyek korlátozott mértékben, de el tudnak…..
CorollaVVTI 2013.10.31 09:32:48
@ommm: CX-5? Elég jókat írtatok róla anno Ti is, kíváncsi lennék rá ilyen kontextusban.
Igen, bevallom: imádtam és elfogult voltam, naná! Mi más lettem volna, amikor végre megérkezik a fekete ötös BMW-k és szürke E-Klassék közé egy Maserati? És ha keresnék a magyarázatot, a titkok kamráját, ahol magyarázatot kapnak arra, miért is szerettem meg azonnal? Elsősorban…..
CorollaVVTI 2013.10.10 09:19:29
@Shadowbull: A mai turbós-közvetlen befecskendezéses csodákkal már lehet, hogy nincs kevesebb gond, mint a dízelekkel (pl. a "zseniális" BMW-Mini-PSA 1.6 turbo), de olyat se vennék. :)

Egy szívó sorhattal meg ha ilyen hibák történnek, elásom magam.
CorollaVVTI 2013.10.10 10:25:15
@Shadowbull: Marad is az IS még jó darabig a tervek szerint. :)
CorollaVVTI 2013.10.10 10:27:18
@ledo76: megéri? A 17 milliós autód fogyasztása 10 helyett 8 liter lesz, az éves amortizáció meg 3-4milla az első 2-3 évben. Ami évi 7500 liter benzin, ami a legszolidabb számítások szerint is elég 60e KM-re. Sokat spóroltál, testvér! :D
A minap bekövetkezett. Igen, a számláló átlépte a 150 ezret, ami igazából nem sok egy tizennégy éves kocsitól. Ebből úgy 57 ezret nyomtam bele én, mert hát nem vagyunk nagy menőkések. A nagy pillanat: megvan a 150 ezer! Bocs, hogy poros a műszer, spontán fotó, nem…..
CorollaVVTI 2013.08.14 21:58:34
@atesz: Carina Coupe, Belga idős úré, '82-ből, 76.000km. Itt áll már a garázsban, az utolsó 1500 én voltam.
Mindenki, egyszerűen mindenki ilyet szeretne, az is, aki tagadja. Aztán vagy a pénz, vagy a bátorság hiányzik. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
CorollaVVTI 2013.06.25 15:05:46
@Schütii: Azert a hatarertekbol kovetkeztetni a kibocsatasra... Ez minimum jelentos iskolakerulesre vall. Lehet, hogy van hatarertek, de normalis benzines nem pufog ki szilard reszecsket.

Arrol az apro tenyrol nem is beszelve, hogy meg van adva, hogy milyen meresen kell a hatarertek alatt lenni. A dieseleknel annyi a trukk, hogy a kipufogott reszecskek merete a merest vegzo muszer also hatarerteke alatt van. A mennyiseg osszessegeben nem, csak nem merik ki, igy megkapja az EuroX pecsetet.

Jo nagy atba...s, semmi tobb. Szerinte miert van az, hogy Amerikaban nem tudtak jopar europai dieselt forgalomba helyezni, mert nem felelt meg a kornyezetvedelmi normaknak?

Arrol a pofatlansagrol mar vegkepp ne is beszeljunk, hogy a gazolaj egeshoje (literre vetitve) 10%-kal magasabb a benzinenel, amelynek - es a magasabb kornyezetszennyezesnek - tukroben kisse felhaborito, hogy alacsonyabb az adotartalma.
CorollaVVTI 2013.06.25 15:14:04
@Shadowbull: Azert valljuk meg, a valaszod masodik fele inkabb volt jo kotekedesre, mint sem arra, hogy cafoltad volna azt, amit leirtam. :)

Az elso fele pedig eleg furcsan hangzik. Nyilvan Te vagy benne otthon, ezert kerdezek: jol ertem, hogy ebbol a szempontbol rosszabbak ezek a benzinesek, mint a regebbiek?

Illetve elek a gyanuperrel, hogy ha pufognak is ki, akkor is eros kulonbseg van a kipufogas mennyisegeben. Eleg megnezni egy szetbontott motort, vagy egy kipufogocsovet.
CorollaVVTI 2013.06.25 15:58:28
@Szabványok: Ha a DMF-et szimplara csereled, aminek nagy a tehetetlensegi nyomateka, akkor fotengelyt fogod gyilkolni, az sem udvozito megoldas.
Belsőség Ne vedd meg, ráfázol! 2013.06.23 06:05:02
Mindenki próbálkozott lebeszélni, de a szerelem nem a racionalitásról szól. Mindig vágytam egy W124-es kombira, most végre megvan. Ma sem kell szégyenkezni a formája miatt Megy az ember a forgalomban, vezeti az autóját, bambán néz ki a kormány mögül, szól a rádió, az unalom…..
Ültem a 39-es boxban a feleslegesen kicígölt gumirakásomon, sajgó tagokkal, hullafáradtan, mocskosabban, mint a kamaszkori fantáziám. A szememet csípte a verejtékkel belemosott naptej. Az elmúlt négy napban összesen tíz órát, ha aludtam. Ültem a gumikon, és néztem a Hangyász…..
Másnap reggel átautóztunk Tennessee-ből Alabama államba, Hoover-Birmingham városába. Végre elérkezett számunkra a pillanat, amikor bebizonyíthattuk a sokszáz lóerővel érkező amerikai autóstársnak, mire is képes valójában a Trabant a maga 26 lóerejével. Ez a várva-várt…..
Belsőség Heti merítés 2013.04.07 07:52:22
100% élvezet :) Ismerem a márkát és a magyar felhozatalt. Teljesen reménytelen közel gyári állapotú 126-ost találni, pláne emberi áron. Jó, ha negyedévente felbukkan a hirdetések közt egy kicsit is normálisan kinéző darab, de annak az ára is rettenetes. Az összes…..
CorollaVVTI 2013.04.07 14:15:37
@Leadfoot: Tényleg nagy a különbség, sőt, szerintem a mai nyárik rosszabbak télen, mint a 20 évvel ezelőtti gumik voltak. Már csak azért is, mert egyrészt úgy is vesz a normális ember télit, tehát inkább a melegre optimalizálják, másrészt anno a Ladával Apám kb. 155-ös gumival járt (passzolom, Ladások majd kijavítanak), nekem most a nyárim 215-ös. És a Lada teljesítményének kétszerese van meg, ugyanúgy hátsó keréken.

Arról már nem is beszélve, hogy hozzászoktunk a fékhez pl. A Ladák azért nem jeleskedtek ebben túlzottan, most 4 akkora tárcsám van, amire 16-osnál kisebb felni nem megy rá. Az ember pedig akarva-akaratlanul megszokja, és úgy vezet, bőven később kezd el fékezni kanyar előtt, stb. Télen pedig, a mai nyári gumikkal a fékhatás nagyságrendileg nulla. Egy lefagyott közepes lejtőn lefelé már nem tudsz megállni, csak kattog az abs és gyorsulsz.
Aktuális Égéstér-adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez. ..
CorollaVVTI 2013.03.21 21:56:24
@Gábor (Gee Halen): mer' ugye alá kéne sózni. Mer' ugye egy ótópálya nem fagy ám le magától, ameddig járnak rajta. Ellenben ha már lefagyott, utána hiába is sózod, az már olyan, mint az asszony meg a gyufa. Ha nedves lett, b@szhatod. Szóval ha időben mentek volna sózni, akkor nem hogy nem jutottak volna oda az elakadt autóktól, de még az autók sem akadtak volna el. Persze a hófúvás más tészta, de az autópályán meg lehetett volna előzni...
Jelenet Budapesten, az ELTE lágymányosi kampuszán. Két autós parkolt rá a Magyar Tudósok körútján lévő kerékpárútra, ahol egy fiatal nő közeledik feléjük biciklin. Kerékpáros: Bicikliút. Rajta állnak a bicikliúton. Autós1: Hol? És? Eltolod? Kerékpáros: Nem az én…..
CorollaVVTI 2013.03.14 14:47:21
@Goddamit: Atlag IQ emltiese eseten legalabb hasznalnal vesszot a mondatodban. Sokat segitene. :)

Egyebkent a video tenyleg megerne egy feljelentest, en nem szaroztam volna rajta. 30 ropival szegenyebben majd meggondoljak.
Velkám to Máriapócs Még december végén született egy véleménycikkünk egy illegális ladás megmozdulást kommentálva, amelynek nyomán kaptunk az érintett szervezőktől és résztvevőktől hideget-meleget. Születtek kommentek pro és kontra, voltak normális hangvételű és…..
CorollaVVTI 2013.03.13 10:11:50
@pedaz: BG TLX: 4WD, 1.8 turbo, 166le.
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
Az Égéstér mai adásának kommentposztja.Direktlink a letöltéshez pedig itt akad...
Mostanában egyre jobban kezdem megérteni, hogy az élvezetes örömautózáshoz nem kell 200 lóerő. Mindenkinek kellene egy 127-es Fiat, hogy helyre zökkenjen a világnézete. Nem, nem találtam fel a meleg vizet, volt már erről írás a Totalcaron. Csikós is nagyon szerette  és egy…..
CorollaVVTI 2013.02.07 10:57:22
@Plumper_: Sikerul, de olyan is. Ulj at mondjuk egy premium kategorias kisebb autobol (BMW 1, Merci A, Lexus CT) egy Daciaba. Erezni fogod, miert van kulonbseg az arban.
CorollaVVTI 2013.02.07 11:17:40
@Plumper_: Koltod a francokat. 10 eves Lexusom van, koszoni, jol.