Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisfon

733 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredeti terveink szerint már a trópusokon kellene éldegélnünk. Gábor csak a nyugdíj-jogosultság megszerzéséhez szükséges minimális szolgálati idő (10 év) leteltét várta. Aztán dobbantunk. De hova is? Szóba se jöhet nemhogy Skandinávia, de Thaiföld sem, Martinique sem, Bali sem. Infrastruktúrálisan…..
Az uborkát is szeretjük, de a dinnyét még jobban. Ki is használjuk már hosszú hetek óta, h a közeli kisboltokban csábítóan mosolyognak az édes-piros szeletek. Beköszöntött tehát a dinnye-szezon. Ezzel együtt kicsit haldoklik a blog is. Nem mintha nem történne semmi. Csak hát kellene idő leírni.…..
Az alábbiak nem a saját "termésünk", de olasz óráról hazafelé battyogva nem tudtam megállni, h ne fotózzak. Tombol a tavasz (legalábbis szegény virágok próbálnak küzdeni - hozzám hasonlóan - a fagyhalállal :-) )  ..
Tegnap reggel gyermekeim kórusban énekelve, egymás mellett (civakodás nélkül!) felsorakozva köszöntöttek, és adták át az iskolában készített ajándékaikat. Gyönyörű kézműves alkotások, megható-szép versek. Mindezeket kiegészítette két csokor, saját kertünkből szedett virág. Noha…..
Hetek óta fáj a fogam egy jó kis aranygaluskára, hát végre tegnapelőtt sikerült megcsinálni. Méghozzá reform módon: ahelyett, h deszkán kinyújtottam volna, és pogácsaszaggatóval vagdostam volna a kerek plecsniket, egyszerűen kanállal szaggattam a tálból, mintha nokedli lenne. És bátran állíthatom,…..
Őszintén, a fa fajtájáról nem tudok nyilatkozni, de vkinek mégiscsak szúrta a szemét az alsó ágon lógó Miku, és fejjebb tette. A látvány nem lett sokkal jobb... (előzményt lásd tegnapi bejegyzés végén)..
Bár ma reggel csak kb 2 fok volt (holnapután reggelre pedig mínusz 1-et jeleznek!), a kerületünkben lévő japáncseresznyék mindjárt virágba borulnak és az irredenta dalból jól ismert menyasszony-csokorhoz fognak hasonlítani... ... a Húsvétot néhány házilag barkácsolt dísszel is várjuk... Cirmi…..
Apa múlt hétvégi barcelonai távollétét kihasználtuk a gyerekekkel, és elkészítettük a szülinapi ajándékainak egy részét. Nevezetesen, különböző dolgokból megformált betűket csináltunk, amiket aztán lefényképeztünk, elrejtettünk a ház és a kert pontjain. A nagy napon, azaz múlt szombaton aztán Apának…..
Gáborka hetek óta tervezgette a barcelonai kiruccanást Nagymamiékkal, mi meg a hármasban eltöntendő bxl-i hosszú hétvégét. Asszem, egy szavam sem lehet a gyerekekre, a szokásosnál egy mákszemnyivel sem civakodtak többet :-) A büdös Pamacskára annál inkább lehet szavam, aki megpróbálta elrontani a…..
Nálunk most már nemcsak nyuszkók és halak vannak, hanem gyakran láthatók a télire a kerti tóba magukat elvermelt, és most "éledező" brekkencsek. Kikeltek az ebihalak is, hamarosan fekete pálcikáktól fog nyüzsögni a tó. Sünike pedig szaltó-bajnoknak készül, már majdnem duplázni is tud. Ha…..
Idill ma reggel 7 órakor :-)..
Nagyszabású környezetvédelmi akció keretében vasárnap elutaztunk a belga tengerpartra, szemetet szedni. Merthogy a műanyag szemét elárasztja a partot. Hááát, mi tagadás, számunkra remek tengerparti kirándulás volt, élveztük a napsütést, a jó levegőt, a gyerekek sokat játszottak a víz szélén. A…..
A hülye vicc szerint akkor jön ki az asszony a konyhából, ha túl hosszú a lánc. Valami ilyesféle érzésem volt szombaton a nap végére, amikor túl voltam két kenyér, egy répatorta és kétféle csokis molleux megsütésén, többkörös mosogatáson, elpakoláson. Leendő bejegyzés címként először azt akartam…..
Bendegúz 11. szülinapi zsúrját egy lézerharcos-lövöldözős helyen tartottuk. (Szerencsére nem vmi szabadtéri programot terveztünk - az időjárás mindent meghiúsított volna. Olyan szél tombolt tegnap, h fák és villanyoszlopok dőltek ki. Az iskola emailben kért, h küldjünk mára ebédet a gyerekekkel, a…..
Szombaton Pamacska találkozott a menyasszonyával :-)..
Sajnos rózsabimbó már bajosan, karácsonyfának viszont egész jól mutattam múlt pénteken. Elmentem a gyerekekért a buszhoz, volt velem az odaúton egy kis ridikül meg egy esernyő. A visszaútra ezek kiegészültek két iskolatáskával (szerencsére azért a manócskák azokat húzták is, nem nekem kellett…..
A síszünet (vagy karneváli szünet) hagyományosan külön telik négyünk számára: Apa a gyerekekkel valóban síel, én meg családlátogatok és dolgozom. Így volt ez idén is, a reptérre még együtt mentünk ki, de aztán ők Ausztriának vették az irányt, én pedig Bp-nek. Gáborka nem árasztott el fényképekkel…..
Kihasználván, h olaszul az influenza (ejtsd: influénca) nemcsak a betegséget jelenti, hanem azt is, h befolyás, kipróbálom, milyen cím az, h "Az influenza befolyása". Lényeg a lényeg, nálunk oly nagy befolyással bírt, h múlt héten Bendegúzt kellett napokig ápolnom magas lázzal, szombattól pedig…..
Ezúttal nem szökött be a tél Brüsszelbe, Pamacska viszont napi szinten sportot űzött belőle az elmúlt napokban, h megszökjön a kertből. Miután Gábornak és nekem is elegünk lett, h hanyatt-homlok hajkurásszuk a szomszédok kertjében az oktondi nyulat (a Gőgös Gúnár Gedeon egyik meséje szerint a nyúl…..
Még mielőtt bárki azt gondolná, micsoda unalmas alak vagyok ezekkel a cím-variációkkal, gyorsan hozzáteszem a mondat másik felét is: Pamacska pedig a kertből kiszökött. Történt mindez pedig múlt pénteken, egy havas februári reggelen.  gyerekek elmentek iskolába, mi Gáborkával otthon maradtunk…..
Nehogy túl egyhangúak legyenek a bejegyzés-címek :-))) Süni végre örömködhet, mert a napok óta várva várt hó ma hajnaltól szép pelyhekben hullik. A kertünk ismét fehér. (Találós kérdés: Hol van Pamacska?)..
Legelőször is: BÚÉK! Nem idén január lesz, amikor megdöntöm az egy hónapra jutó blogbejegyzések világrekordját... Ez a bejegyzéscím már dec-ben is felbukkant, de az kutyafüle volt a mostanihoz képest. A fehér bundájú Pamacskát tegnap hazaérve alig találtam meg a fehér hóval borított kertben :-) Ma…..
Erre a hétre a második szó vált hangsúlyossá, Cirmike szép koncerten vett részt a kórussal vasárnap délután, Süni pedig készült a belga királyhoz :-) Az előbbiről két röpke fénykép (videó is lesz majd, természetesen, Apa dolgozik rajta): Utóbbit ma este megnézzük a belga tv-ben, aztán…..
A fenti két téma körül zajlanak a Bxl-ben töltött utolsó napjaink. Tegnap megvolt a gyermekek iskolai műsora, vendégséggel egybekötve. Cirmi a harmadikosok mesejátékában fűcsomót, cinkét és mesélőt is alakított, ennek megfelelően hol zöldbe, hol sárgába, hol meg tetszőleges színbe kellett…..