Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trógerblogger

9 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
trógerblogger 2014.03.31 12:14:22
@fasor6: milyen sok évtized???? alig több mint 150éve még jobbágyság volt... a röghöz-kötés törvényével több száz évre elmaradtunk a fejlődő nyugattól amikkor a nyakunkba szakadt akkor sem tudtunk mit kezdeni vele ahogy most sem. Ma meg ráadásul itt a média befolyásoló szerepe... Elég ha megnézed mik voltak Magyarország vezető hírműsorának szalagcímei, Krimi válság, 2 éves mélypontját nyaldosó forint és Bux, USA és EU szankciók közepette, hogy a választás évét már meg se említsem... ( kepfeltoltes.hu/140331/tenyek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ) Nem hiszem, hogy mindenkinek közgazdásznak kellene lennie, de hogy az alapvető logikai összefüggések meglátása is hiányzik az emberek nagy részéből az biztos. Ha csak azt értenék meg hogy a GDP-n 4% az EUtól van(arra már gondolni se merek hogy hol landol). Ha az oktatásba be is vezetnének valami minimális közgázt az még akkor is további évtizedek mire annak hatása lenne... Szerintem mindenki húzza ki a TV-jét 1 hónapra! A változás szemmel látható lenne.
Az ECE egyik bevásárlóközpontja - sajtófotó - ece.com "Három épületből álló, nagyméretű áttörésekkel tagolt, multifunkcionális kereskedelmi és szolgáltató központot" terveznek Óbudán, 5 (+2 térszint alatti) szinttel a Szentendrei út és a Filatori gát HÉV-megálló…..
Na hát azt is mondhatjuk majd ha így folytatom hogy szokásommá vált.... alábbi cikk "lapzártám" után érkezett... Úgy tűnik nem csak én nem értem a számokat: http://www.168ora.hu/buxa/foglalkoztatottsag-kozmunka-gdp-atlagber-91536.html  Munkanélküliség,…..
A félig-meddig elpusztult Várkert-rakpart házaiban nemcsak politikusok, gyárosok és építészek éltek, hanem a Szovjetunió megdöntésére szerveződő emigráns orosz főtisztek is. A Várnegyed felújításával talán erről az UNESCO-által védett utcáról sem fognak elfeledkezni. A…..
Szia!  Még áprilisban találkoztam egy lakáshirdetéssel a körúton. Gondoltam elküldöm neked, hátha érdekel. Üdv,ZsófiVajon mennyire lehet felújítandó, ha kétszer is aláhúzták?..
Meglátásom szerint a Kertész Ákos-ügy hovatovább morális öngóllá válik a magyar politikai baloldal számára. A jelentős magyar író roppant szerencsétlen nyílt levele persze önmagában is kínos, rossz fényt vet arra a szellemi körre, amelynek Kertész nem csupán részese, hanem…..
 szerkesztés: HÁÁÁÁÁ, többet kéne olvasnom... nem is nyúlok az alábbi irásmhoz viszont kiterjesztem amolyan előszóval ma olvasott idézettel:"A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy…..
 Hónapok (lassan egy éve) azt hallgatjuk a kormánytól, hogy megmentik a bedőlt hiteleseket, meg Nemzeti Eszközkezelő ésegyéb...Két éve kezdtünk épitkezni, egy éve be is költöztünk (és 20 évig nyögjük a hitelt). Még az épitkezés alatt hirdettük a lakást eladásra,…..
Kezdésnek kell hozzá egy jacht. Innentől kezdve csórók ne is olvassák... (én is behunyt szemmel gépelek). (forrás) ..
trógerblogger 2011.05.28 17:07:08
@dansun: @R. Daneel Olivaw: egyrészt van elektromotoros amit nem tiltanak másrészt van kiskapu....
Videóposzt már volt az Urbanistán, ezt meg most itt elénekelem nektek drága Olvasók! Van ugyanis egy Csibor nevű zenekarunk, amellyel új lemezünk dalait különböző blogokban tettük közzé (a sajátunkon, a Szakítóson, a Munkahelyi Terroron, a Mandineren, a…..
trógerblogger 2011.05.28 15:27:58
Sajtóközleményt ritkán, de most muszáj, mert még nem jutottam el, de nagyon szeretnék hírt adni róla. Szóval:   A Tudatos Vásárlók Egyesülete megnyitotta ingyenesen látogatható kiállítását Tudatos Vásárlók Áruháza címmel Budapest belvárosában, a Király utcai…..
trógerblogger 2011.05.18 07:51:23
@ILLED: vasággyal? :D
 Hőszigeteléshez is,értő festő szakit keresek! Önálló, antialkoholista,a mobiltelefonálást hanyagolni tudó,gyakorlattal rendelkező festőt keresek aki átlátja a kivitelezés sorrendjét,és azokat el is tudja végezni!..
trógerblogger 2011.04.23 21:37:27
 Tavaly költöztünk be a házba, pár napot Ikea-legózással töltöttem, mire kész lett a konyhánk. Ennek egyik része a beépitett mosogatógép, cirka 110.000 Ft-ért.8 hónap intenzivnek nem nevezett használat után a gép nem indult. Se pittyegés, se más hibajelzés.Műszaki…..
TrógerBlogger Ha már itt vagyok 2011.04.16 15:18:00
 Ha már itt vagyok Ki a frász karika tud életvitelszerűen blogot vezetni???? Persze eltekintve azoktól a bloggerektől akiket ezért fizetnek. Meg mondjuk a diákoktól – eltekintve a kortól mert ugye nálunk 3xel is lehet nappalin bohóckodni... (erről jut eszembe egy…..
 Rövid leszek. Gugli gugli gugli... napokban ismerkedem az automata öntözőrendszer telepítésének csínjával, bedőlt egy külföldi oldalam és annak keresek szolgáltatót, valamint lusta trehány tróger mivoltom gyakorolnám és nem írnék motort hanem CMSt tolnék fel, ezért…..
Előzmények:  - falfűtés házilag - ha túl nagy teljesitményű a kazán Utóbbiból a paramétereket bemásolom:   Másfél éve kezdtünk épitkezni, mint azt már sokszor elregéltem, tavaly (2010) augusztusban költöztünk be. A fűtési szezon nagyon hamar beköszöntött,…..
Kissé el vagyok havazva, meg el is felejtettem: otthoni barkácsolási balesetekkel kapcsolatban van/volt egy hosszabb lélegzetvételű cikk a Reader's Digestben, amiben megemlitik a blogot is.Köszönet a történetet beküldőknek, keretezzétek be a példányt :)..
trógerblogger 2011.03.29 22:42:55
trógerblogger 2011.03.30 13:13:20
 Másfél éve kezdtünk épitkezni, mint azt már sokszor elregéltem, tavaly augusztusban költöztünk be. A fűtési szezon nagyon hamar beköszöntött, szeptember 10.-én már fűtöttünk. Saját készitésű padló- és falfűtésünk van, nagyon elégedettek voltunk vele egész télen, 35…..
  ..
trógerblogger 2011.02.26 16:45:45
 Érdekes dologra lettem figyelmes, szokás szerint böngészgetve az épitőipari hirdetéseket.Nagyon sok "cég" keres alvállalkozókat különböző munkákra. A hirdetésekben általában annyi szerepel például, hogy140 m2-es családi ház komplett tetőcseréje,…..
trógerblogger 2011.02.04 15:23:12
Építőipar: bruttó anyag költség építményre 70000től fölfele, bruttó munkaköltség hivatalosan mindenkit bejelentve nem a legjobb munkaerővel(sőt!) szintén kb 70000től főlfele. Ezek a legalja, innen csak felfele van de már ez is 140000/nm és ezen még a cégnek nincs tartaléka nincs nyeresége, logisztika, stb.... Ha mindezt beszámítjuk akkor 200alatt nem lehet ma építkezni. Egy öszközműves vállalható telek normális fekvéssel, normális helyen,bekerítve, mindennel cakk pakk NEM BUDAPESTEN, NEM IS FELKAPOTT AGGLOMERÁCIÓBAN 10milliótól felfele. 100nm-es ház 20+telek 30, na most ennyiért bőséges kinálat van bárhol ugyanekkora méretű lakásra akár használt akár új, akár budapest akár agglomeráció akár távolabb és az ingatlan árak meg esnek illetve stagnálnak.... kétmilliós fővárosban 183 új lakást értékesítettek januárban(igaz tavaly ilyenkor csak 65öt), A társadalom csökken és öregszik, a diplomások 95%-a akarja elhagyni az országot diploma után és fele el is hagyja!A külföldi nem jön be mert ide minek, ahonnan még a saját hazájának fia is menekül pedig még háború sincs.... akkor ki venné a lakást hogy felmenjen az ár, hogy mondjuk megérjen építkezni...??? Ráadásul az építőipar mindig egy gyüjtőzóna volt... lecsúszott, de még munkaképes avagy dolgozni akaró emberek-vagy nem akarók- halmaza... ecsetet mindenki tudja leföl húzgálni a falon már is festő, téglát pakolni egymásra sem nehéz, az meg hogy 3méteren van benne 4-5centi na bumm, malter elviszi... aki ilyen munkét ilyen helyen végez az már nem válogat, már örül ha egyáltalán munkája van pláne most nem hogy még be legyen jelentve... Túlságosan összetett dolgok ezek...
(vatera) Mint azt már írtam évek óta külföldi oldalakról vásárolók szinte már mindent, van pár dolog ami olcsóbb egyenesen kínából még az ebaynél is, ezért onnan is szoktam rendelni, csak ott elég sűrűn 2-3-5darabossával vannak a termékek, de még úgy is olcsóbb mint itthon…..