Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyalogtank666

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KBK legutóbbi voksolásán a gyógyszer-konteó hajszálnyival bár, de az élen végzett. Miután kihirdettem a végeredményt, elővettem a jegyzeteimet és a bekönyvjelzőzött forrásokat (és persze konzultáltam Velük), rájöttem, hogy a témát egyetlen posztban bemutatni kábé olyan…..
Gyalogtank666 2010.10.22 20:20:44
Még ennyi marhaságot egy rakáson. A rákról tudjuk, hogy mi. Csak éppen ez nem jelent egyet a gyógyításával.

A rák a szervezet saját sejtjeinek az ellenőrizetlen osztódása, mondhatni túlburjánzása. Ezt biztosan tudjuk, mivel a daganatsejtek steril sejttenyészetben fenntarthatóak, ezekből a szövettenyészetekből származó sejtek más egyedekben ugyanolyan daganatot növesztenek. Szó sincs itt semmilyen baktériumokról vagy gombákról, a daganatos betegségeket a szervezet saját sejtjei okozzák.

Az, hogy miért fejlesztenek daganatot, szintén ismert, minden sejt a magjában hordozza a teljes genomot, ez alapján működik. Ha egy sejt örökítőanyaga megváltozik, mutációk történnek benne, akkor megváltozhat a működése is. Ahhoz hogy egy sejt daganatot tudjon képezni, néhány jól körülhatárolt mutációt kell beszereznie.

Egyrészt a sejtciklust szabályozó génje(i)nek kell elromlania, hiszen a daganatképzéshez szükséges, hogy nagyon gyorsan osztódjon. Ezeket a géneket, amiknek a túlműködése a sejtet nagyon gyors osztódásra készteti, protoonkogéeknek nevezzük. (
en.wikipedia.org/wiki/Oncogene)

Ezen kívül vannak a sejtben olyan fehérjéket kódoló gének, amelyek éppen ezt a nyakló nélküli sejtosztódást hivatottak megakadályozni, illetve a sejt örökítőanyagának károsodása esetén elindítják a sejt öngyilkossági programját (apoptózis). Ezek a gének nyilván valamiért nem működnek egy daganatsejtben, így az túlélheti azokat a körülményeket, amik között már rég el kellett volna pusztulnia. Ezeket nevezzük tumor szuppreszoroknak. (en.wikipedia.org/wiki/Tumor_suppressor_gene)

A harmadik csoport azok a gének, amelyek hibája a sejtet örök életűvé teszik, ez a csoport némileg átfed a tumor szuppresszorokkal. Például minden sejt kromoszómáinak a vége minden osztódáskor rövidül egy kicsit, így a testi sejtek csak adott számút tudnak osztódni, mielőtt elöregednének és elpusztulnának. Az őssejtekben, amelyek korlátlanszor képesek osztódni, működik egy fehérje, a telomeráz, amely meghosszabbítja a kromoszómák végeit, ezáltal ezek a sejtek nem öregednek el, akármennyit osztódhatnak. Ha egy testi sejtben megjelenik ez a fehérje, máris nagy lépést tett a daganatképzés felé, ugyanis örök életűvé vált. (en.wikipedia.org/wiki/Telomerase)

Ha az a kérdés, hogy mi okozza a rákot, akkor a válasz az, hogy a sejtjeinkben történt mutációk. Hogy ezeket mi okozza, az már más kérdés, egyrészt egy csomó mutáció történik magától is, a sejtosztódáskor. Ezen kívül minden olyan hatás, ami a sejt DNS -ét károsítja, rákot okozhat, például ionizáló sugárzások, vegyszerek, vírusok, stb.

"A rákgyógyszer" egyszerűen nem létezik, azért, mert "a rák" sincs, minden daganat új, véletlenszerű mutációk eredménye, így az orvos legföljebb tippelhet, hogy mi baja a betegnek, milyen mutációk történtek pont abban a sejtben, ami őbenne éppen osztódik, mint az őrült.

Ez a konteó azért különösen nagy marhaság, mert az általános rákgyógyszerek, mint például a cisplatin szabadalmi védettsége éppen hogy lejár, onnantól bárki szabadon gyárthatja őket, a gyógyszergyáraknak jelenleg úgy kellenének az új, szabadalmaztatható, évtizedekig monopolhelyzetben gyártható termékek, mint egy falat kenyér, csak ilyenek nem nagyon vannak. Éppen azért, mert tulajdonképpen a szervezetben kellene elpusztítani egy sejtcsomót, ami összesen néhány apró mutációban különbözik a szervezet összes többi sejtjétől, mindezt úgy, hogy a többi sejt ne károsodjon.

Vannak sikerek is, általában olyan daganatfajtáknál, ahol a megbetegedés nagyon jellemző tünetekkel jár, így az okozó mutáció felderíthető. Például a krónikus myeloid leukémia esetében sikerült ez a bravúr, ugyanis itt minden esetben ugyanaz a gén romlik el, erre lehet gyógyszert tervezni, ami nem öli meg ugyan a nyakló nélkül osztódó fehérvérsejteket, de lelassítja az osztódásukat a normális sebességre. (en.wikipedia.org/wiki/Chronic_myelogenous_leukemia) Itt az eredmény látványos a hagyományos kezelésekkel a diagnózis utáni átlagosan 4-9 évvel haltak meg a betegek, akik imatinibet kapnak, azoknál öt év után még kilencven százalékuk élt és virult.
Borzos a tanár-diák kapcsolatok egy specifikus formáját írja meg nekünk levelében. Örök kérdés, hogy plátói-e a szerelem, amit a tanítvány a tanári iránt érez, vagy materializálódik-e, akár az iskola falai között. Úgy tűnik, napjainkban ez utóbbi a gyakoribb.Tisztelt…..
Köszönjük a leveleket, amiket küldtetek, és továbbra is bátorítanánk mindenkit, hogy a írja meg nekünk akár a véleményét valamely iskolai dologgal kapcsolatban, avagy osszon meg velünk egy konkrét esetet, ami rávilágít az iskolai problémákra. Ezúttal Endo tisztelt meg…..
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
w A vadon szava 2009.07.24 07:00:00
Az újkor egyik legizgalmasabb, és válságok idején rendre előkerülő elméleti dilemmája a darwinizmus és az ember viszonya. A mainstream tudósok egyedül érvényes doktrínaként kitartanak az evolúció teóriája mellett, és a ráció mezején erős vár az ő logikájuk. A…..
Gyalogtank666 2009.07.24 08:46:08
Kedves Árpád, igazán sikerült beletenyerelni!

"A biológiát töretlenül uraló darwinizmus társadalmi-geopolitikai alkalmazása ellen az egyik legfőbb érv nem tudományos, hanem dogmatikus"

A biológia tudománya az élőlényekkel foglalkozik, a "darwini evolúció" vagy "darwinizmus" végső soron az élőlények genomjának változásait vizsgálja. Ha belegondolsz, amiről írsz, azok mind-mind tanult ismeretek, ha úgy tetszik viselkedésformák, nem öröklöttek. Ettől azért ezek az ideák, ha úgy tetszik mémek, vagy csomagok vetélkednek egymással, ez igaz, de önmagában az egyik vagy másik gondolatrendszerhez tartozás nem öröklődik, nem megváltoztathatatlan. Ha valaki meggondolja magát, gyökeresen változtathat a gondolkodásán, nyilván mindannyian ismerünk megtért vallásosakat, vagy éppen korábbi véleményüket megtagadó nácikat. Ugyanígy például a földművelés elterjedésekor Európában a földművelők nem irtották ki az itt élő vadászó-gyűjtögető törzseket, hanem azok vették át az új tudományt és kezdtek földet művelni.

A biológia, illetve a darwini evolúció az élőlények örökítőanyagában bekövetkező változásokkal foglalkozik, egyszerűen vizsgálatának nem tárgya az emberi gondolkodás, nem igazán vannak eszközei ezen változások mérésére, elemzésére. Az ideáknak ezen evolúciója nem abban a térben zajlik, mint az élőlények eddigi evolúciója, így a "darwini" jelző tökéletesen téves.

Az ezzel foglalkozó tudomány, a humánetológia viszont elég régóta alkalmazza az evolúciós megközelítést, például ha elolvasod Csányi Vilmos: Az emberi természet című könyvét, vagy Jared Diamond: Háborúk, járványok, technikák című könyvét, tapasztalni fogod, hogy nyitott kapukat döngetsz, az általad javasolt megközelítést régóta használják a humánetológiában, amely tulajdonképpen a kisebb részt biológia, nagyobb részt pszichológia.

Ezt a zagyva összemosást szeretném megköszönni mindazok nevében, akik azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a kreacionizmus, értelmes tervezés és egyéb áltudományok terjedését.
Megy a marakodás az extraprofitért, amit az áramszolgáltatók összeszedtek. Én még most sem értem, ha létezik "extraprofit", akkor miért emelik az áram árát? Miért nem csökkentik?! Interjú az MVM elnökével: -És egyébként mire számít, hogyan alakul majd az áram…..
Konspirációs teóriák JFK - 2.0 2009.07.06 07:30:00
Mielőtt a háttérinformációkat tartalmazó első részt követően belevágnék a JFK-sztori második, konteós részébe (amely blogunk történetében az eddigi leghosszabb lesz, előre szólok!), szeretném megköszönni olvasóinknak a példamutató visszafogottságot, amit azzal…..
Május 25-én az észak-koreai állami (nem mintha volna másmilyen...) hírügynökség büszkén kürtölte világgá: az ország végrehajtotta második (szerintük az elsőhöz hasonlóan) sikeres kísérleti atomrobbantását. Mit szóljon hát ilyenkor a higgadt elemző? "Fusson ki merre lát! A gonosz féltengelye atomot…..
Gyalogtank666 2009.06.19 17:46:02
@Tilikov: Igen, de ennél a kétezer robbanófejnél körülbelül tízszer több alussza - remélhetőleg örök - álmát különböző silókban, ha ezek hatvan év helyett egy napon belül robbannának föl, szép kis rumlit csinálnának.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_states_with_nuclear_weapons
A közvetlen szomszédságunkban közel húsz évvel ezelőtt lezajlott (hol forradalomnak, máskor államcsínynek, esetleg népfelkelésnek vagy simán egy monstre titkosszolgálati műveletnek kikiáltott) események kapcsán a konteók széles köre áll a műértő közönség rendelkezésére.…..
A tudományban nemcsak a megalapozott választ, de gyakran az azt kiváltó, megvilágosító kérdést is elismerés illeti. A tudós számára ugyanis kötelező a tisztázásra késztető kételkedés. Ugyanakkor a „deus ex machina”-ra utaló magyarázatot – mivel csak a homályt növeli –…..
Gyalogtank666 2009.05.20 18:41:55
@Brendel Mátyás:

Ha az ÉRTEM állításainak tételes cáfolatára vagy kíváncsi, adnék néhány hivatkozást:

http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/09/21/Nem_ertik_1_-_A_nejlonevo_bakterium/

http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/10/06/Nem_ertik_2_-_A_polip_szeme/

http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/10/30/Ertelmes_tervezes_-_A_P-elem/

http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/11/10/Nem_ertik_3_-_Genetika_es_makroevolucio/

http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/12/06/A_mutaciokrol/

http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2009/01/09/A_fajok_eredete/

http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2009/04/19/Biokemiai_hasonlosagok/

A Közép-Kelettel foglalkozó katonai és biztonságpolitikai szakértőket az elmúlt hetekben-hónapokban leginkább foglalkoztató kérdések egyike az afgán nemzeti hadsereg tematikája volt. Hogy a világ jelenleg egyik legneuralgikusabban viselkedő államának, az Afgán Iszlám…..
Gyalogtank666 2009.05.18 12:18:35
@bet-li, kínai játékos: Azért nem működne, mert a szőlő ültetése után évtizedek alatt terem csak, a mák meg még abban az évben. Ha adnának is támogatást a mákföld kiirtására, a következő tavasszal nyugodtan újra vethetné.
Az Európai Bizottság például úgy, hogy új nevet ad a kis dögnek, és ezentúl nem a sertésinfluenza vírusnak, hanem "új influenzavírusnak" nevezik a vírust. Nem rossz, nem rossz módszer, talán segít megmenteni az emberiséget a Végítélettől! Egy…..
Vastagbőr Egy tanár levele 2009.03.06 11:01:00
A Független Újságírók Szövetségének honlapján jelent meg ez a levél:   Egy tanár levele   "Ez most rasszizmus..  Egy magyarországi általános iskolában tanítok középkorú tapasztalt kollektívában. Településünk nem Borsodban található, még csak nem is a…..
A 19 éves, bébiszitterként dolgozó lány néhány napja állt bíróság elé New Orleans-ban, ugyanis a gondjaira bízott öt hónapos Andre Jenkinst betette a szárítógépbe, mert állítása szerint nem hagyta abba a sírást. Valójában azonban egy tévéműsort akart megnézni. Andre…..
Ahogyan a Biológusok segítenek a könyvesboltoknak című bejegyzésben beszámoltunk róla, egy amerikai biológus mozgalmat indított a könyvtárak és könyvesboltok tudományos szekciójának megtisztítására. Blogjában sorra veszi az általa felkeresett könyvesboltokat, és képekkel illusztrálva mutatja be,…..
Vannak még rendes emberek ebben az országban. Olyanok, akik nem lógással, lötyögéssel, kommenteléssel töltik a munkaidejüket. Olyanok, akik hallgatnak Ferire, és teszik a dolgukat. Mindig. Ilyen ember a Palace Mammut mozi két jegyszedője.Átlagos napjuk volt, tépkedték a tiketteket,…..
A domainjogok és az internetes kereskedelem kérdéseivel kapcsolatban sok tévhit kering a köztudatban. Azonfelül, hogy a domainek kezelését egy független testület végzi, belefolyik a rendszerbe a védjegyjog is többek között. Az internetes kereskedelemnél sem csak a felhasználási…..
A XV. kerületi  "Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon" 36 férőhelyen fogad javítóintézeti nevelésre utalt és 26 férőhelyen előzetes letartóztatásban lévő 14-19 éves lányokat. Értük és mellettük körülbelül 80 ember dolgozik.…..
Tegnap volt a megerőszakolt és meggyilkolt Nóri temetésének napja. A TV2 Mokka című műsora a gyilkosság óta eltelt 6 (munka)nap közül pont ezt a napot választotta, hogy a klinikai szakpszichológussal(!) elemezze a mai fiatal lányok kihívó öltözködését és közösségi oldalakra…..